Menetrend

Beharangozó 7. hét: Patriots @ Steelers

2016. 10. 21. 17:01
Szerző: Rule
Kategória: Cikkek, Meccsek

1Vasárnap, magyar idő szerint 22:25-kor a New England Patriots (5-1) csapata Pittsburgh-ben, a Heinz Fielden lép pályára, a Pittsburgh Steelers (4-2) ellen. Az összecsapás igazi csemegének ígérkezik annak ellenére, hogy hazai oldalon - szinte biztosan - nem léphet majd pályára sérülése miatt az irányító Ben Roethlisberger, aki a szezon eddigi részében a legtöbb (16) TD passzt adta. A mérkőzést a Sport2 élőben közvetíti.

A Patriots ismét az AFC North egyik csapata ellen lép pályára, sorozatban harmadik hete, amikor vasárnap Pittsburgh-be utaznak, hogy a Steelers-szel találkozzanak. A Pats korábban legyőzte a Browns-t, Clevelandben 33-16 arányban, majd a Cincinattit is múlt vasárnap a Gillette Stadionban, 35-17 arányban.

Az e heti mérkőzés az első lesz abból az egymást követő kettőből, amikor a New England idegenben mérkőzik. A pittsburgh-i mérkőzés után a Buffalo Bills-hez látogat a Csapat.

A párosítás története

A Patriots és a Steelers mindent egybevetve 29. alkalommal fognak találkozni, beleértve a 24 alapszakasz mérkőzést és a négy rájátszásbeli találkozót is, melyek közül két mérkőzés tétje is az AFC bajnoki címe volt.

A hétvégi mérkőzés a Patriots hetedik mérkőzése lesz a Heinz Fielden. A Pats 2-2-es alapszakasz-mérleggel és 2-0-s rájátszás-mérleggel rendelkezik a Heinz Fieldben rendezett találkozókon.

Legutóbb a két csapat 2015-ben találkozott, a szezon első mérkőzésén, melyen a Patriots Super Bowl címvédőjeként lépett pályára és nyert 28-21 arányban, a Gillete Stadionban, 2015. szeptember 10-én.

A New England 3-1-es győzelmi mutatóval rendelkezik a rájátszásban, míg az alapszakaszban a Pittsburgh vezet 14-10-re.

A két csapat játszotta az AFC döntőt, a 2001. és a 2004. évi szezon során, melyeken egyaránt a később a Super Bowlt is megnyerő Patriots győzött. A csapatok az ún. divíziós rájátszás-körben is találkoztak 1996-ban és 1997-ben. Előbb a Patriots 28-3 arányban győzött a Foxboro Stadionban és bejutottak a XXXI. Super Bowlba [ahol nem sikerült nyerniük]. Utóbb pedig a Pittsburgh verte meg a New Englandet, 7-6 arányban, a Three Rivers Stadionban.

Felkészülés a Roethlisberger nélküli Pittsburgh-re

 “Big” Ben Roethlisberger nem fog találkozni a Patriots-szel a hétvégén. Ezt teljes bizonyossággal kijelenthetjük, mivel a saját edzője nyilatkozott így.

A Pittsburgh kezdő irányítója meniscus („porc”) sérülést szenvedett a bal térdében múlt vasárnap, Miamiban és műtéten esett át másnap. Ezután a Steelers vezetőedzője, Mike Tomlin megerősítette, hogy Roethlisberger nem fog pályára lépni a közeljövőben. Tomlint arról is kérdezték ma, hogy miért ennyire korán hozta ezt nyilvánosságra és válaszában kicsit odafricskázott a Patriots-nak, akik híresen szűkszavúak a játékosok sérüléseit illetően.

Mi egy átlátható csapat vagyunk. Nem rejtőzködünk. Vagyunk, akik vagyunk” – nyilatkozta Tomlin. „[Roethlisbergernek] műtétre volt szüksége, a térde miatt, így [azért jelentettük be ilyen korán], hogy kizárjunk minden potenciális kérdést vagy találgatást a rendelkezésére állásával kapcsolatosan és, hogy határozottan az előttünk álló feladatra fókuszáljunk, azzal az emberrel aki irányítót fog játszani a héten, ahhoz ez az út vezet.”

Az ember, akire Tomlin utalt, az Roethlisberger cseréje, a veterán Landry Jones, aki a tavalyi évben két alkalommal is kezdett, az akkor is sérült Roethlisberger helyett, továbbá néhány egyéb esetben is beugrott Big Ben helyére.

A mérkőzéseken, ahol ő irányított, a [normál] támadójátékukat játszották, ” elemezte a safety/társ-csapatkapitány Devin McCourty. „A skill-pozícióban lévő srácok miatt úgy gondolom, azt hiszik, hogy jó kis csapatuk van - és ez így is van. Azok a srácok nem fognak változni azért, mert Big Ben nincs ott. De nyilvánvalóan egy kicsit más lesz. Nem hiszem, hogy találnál még egy olyan irányítót, mint Ben.”

[Jones] egy olyan srác, akiről tudjuk, hogy irányítani fogja a támadókat. Jó munkát végez az „emberfogás” [coverage] olvasásában, szabadulni akar a labdától, a skill-pozícióban lévő srácok kezébe akarja adni a labdát. Tudjuk, hogy nem lesz szükség teljesen eltérő mérkőzés stratégiára. Nyilvánvalóan lesznek változások, kisebb csavarok, talán csak azért, mert arra készülnek, hogy ellenünk fognak játszani.”

Nem úgy tűnt, hogy lenne egyetlen patrióta is az öltözőben szerdán, aki örömködött volna, hogy Jones lesz a kezdő Big Ben helyett a héten.

Nem nézünk le egyetlen ellenfelet sem” mutatott rá a cornerback Malcolm Butler.

Az NFL karrierje során, Roethlisberger számtalan sérülésen esett át, melyek egy része komoly volt. Így történt Miamiban is, néhány napja, amikor el kellett hagynia a játékot egy rövidebb időre, mielőtt visszaállt volna a második félidőben. Így - Tomlin nyilatkozata ellenére -, legalább egy hazafi kitartott mellett, hogy nincs meggyőződve arról, hogy Roethlisberger nem fog feltűnni vasárnap a Heinz Fielden.

Amíg el nem jön a vasárnap, nem tudhatod, hogy ki lesz a center mögött” tartotta fenn álláspontját a defensive end Chris Long.

Utálod nézni, amikor valaki megsérül, de fel kell rá készülnöd” tette hozzá McCourty. „Úgy tudom, kizárták a részvételét, de a történelem azt mutatja, hogy ennél a srácnál sosem lehet tudni. Meglátjuk. Szívás, hogy nem lehet ott a pályán és nem játszhat.”

Biztonsággal kijelenthetjük, hogy Roethlisberger nem lesz beöltözve, de azt is, hogy rengeteg Steelers-szurkoló lesz jelen a Heinz Fielden, ami az egyik legkeményebb helyszín az NFL- ellenfelek között. A New England szurkolói hajlamosak rá, hogy utazzanak – amit többször be is bizonyítottak azáltal, hogy jelentős számban képviseltették magukat a legtöbb stadionban - , Foxborough-n túl is. Pittsburghbe ennek ellenére nehéz lesz jegyet szerezniük.

Feltételezhetően nem fogsz találni túl sok Patriots-drukkert vasárnap, így jó kis környezetre számíthatunk” folytatta McCourty. „Nagy kihívás elé nézünk idegenben, egy ilyen típusú csapat ellen. Ennek ellenére alig várjuk. Ez az, ami jó csapattá tesz. Megtanulod, hogy kell játszani ilyen környezetben.”

Számomra ez egy új tapasztalat lesz” tette hozzá Long, aki a kilenc éves pályafutása során először fog pályára lépni Patriots-Steelers mérkőzésen. „Izgatott vagyok, mivel egy jó csapat ellen játszunk. A Pittsburgh hosszú ideje mintacsapata a ligának a sikerességét tekintve, folyamatosan, stb. Talán nem is láthatsz jobb támadósort, mint amivel ők rendelkeznek. A cél, hogy csapatként védekezzünk, tudjuk a feladatunkat, a szerepünket és megpróbáljuk a képességeink szerint a legjobban játszani és, hogy okos-futballt játsszunk.

Edzés-részvétel

Nem vett részt
-

Korlátozott részvétel
TE Martellus Bennett -          boka
RB Brandon Bolden -            térd
LB Jamie Collins -                 csípő
WR Julian Edelman -             láb
QB Jimmy Garoppolo –         jobb váll
DL Woodrow Hamilton -      váll
LB Shea McClellin -              agyrázkódás
WR Malcolm Mitchell -         térdín
LB Elandon Roberts -            boka
DL Vincent Valentine -         hát

Teljes értékű részvétel
-

Frissítés:
New Englandi oldalról mindenki kérdéses státuszt kapott a mérkőzésre a fentiek közül. Kivételt képez Jimmy Garoppolo aki lekerült a sérültjelentésről.
Pittsburghi oldalról azonban már meg is van a 46-os meccsnapi keret, mivel 7 játékos is OUT státuszt kapott: OT Marcus Gilbert, DE Cameron Heyward, QB Ben Roethlisberger, S Shamarko Thomas, OC Cody Wallace, WR Marcus Wheaton, RB DeAngelo Williams.

A beharangozó az alábbi források felhasználásával készült:

www.patriots.com alábbi cikkei: 1, 2, 3

Hozzászólások

2016. 10. 21. 10:12
Pupu
Podcast elmaradt :)
2016. 10. 21. 12:20
petyus33
Ezexerint Gronk teljes munkát végez? Nincs a listán
2016. 10. 21. 13:22
takirob69
Igen, lekerült a sérült listáról és teljes edzésmunkát végez
2016. 10. 21. 12:36
hopi46
A forduló jelenete is elmaradt! :(
2016. 10. 21. 14:22
A podcast ezen a héten sajnos tényleg elmaradt, de jövő héten visszatér.
A hét jelenete még ma este kikerül.

Elnézést mindenkitől, de így alakult a munka miatt.
2016. 10. 21. 14:58
Studi
AFC lesz az a NFC North csapat.
2016. 10. 21. 16:13
MemphisM
Sajnálom hogy Big Ben nem lesz ott! Jobb lett volna őket teljes erejükkel megverni...
2016. 10. 22. 07:36
1976gabi
majd afc döntőben az is sikerül
2016. 10. 22. 14:45
MemphisM
Én ott a boltimort akarom legyalulni revánsképp a hollywood sztorijuk miatt! Meg akkor vicces lenne a Boltimóros tetkóm(vesztett fogadás)! Sbn meg a Giantsot akarom elverni!
2016. 10. 23. 13:44
Pat Patriot
Baltimore Revans?
2016. 10. 23. 16:07
MemphisM
Jahjah
Revans Roast.
2016. 10. 23. 17:04
hopi46
Nagy itt a csend a meccsről!
Tartunk tőle vagy elbizakodottak vagyunk? Esetleg tanácstalanok?
2016. 10. 23. 20:06
Zandal
Áhh, dehogy, csak kora délutántól meccs nézés van. :)
Hozzászólás a(z) Beharangozó 7. hét: Patriots @ Steelers bejegyzéshez