Menetrend

Beharangozó 8. hét - Pats vs. Bears

2014. 10. 24. 13:00
Szerző: DoM
Kategória: Meccsek

2Három nappal hosszabb pihenő után lép pályára a New England Patriots (5-2) hazai közönség előtt, hogy története során 12. alkalommal mérkőzzön meg az alapszakaszban a Chicago Bears csapatával (3-4). A találkozót a Gillette Stadiumban rendezik. Az óraátállítás miatt a szokott időpontnál egy órával korábban, vasárnap este 18:00 órakor kezdődik és a Minimax/C8 csatorna csúsztatva 20:00 órától közvetíti.

Múlt héten idén második alkalommal szerzett az ellenfél legalább 200 futott yardot. A MNF vereséggel ellentétben azonban most ez nem jelentette egyben a meccs elvesztését is.

Forduló Ellenfél Futás Futott yard Y/futás Futott TD
1. at Miami 38 191 5,0 1
2. at Minnesota 19 54 2,8 0
3. vs Oakland 22 67 3,0 0
4. at Kansas City 38 207 5,4 1
5. vs Cincinnati 18 79 4,4 0
6. at Buffalo 23 68 3,0 1
7. vs NY Jets 43 218 5,1 1

Run D: a csapat kerékkötője?

Ron Erhardt a középiskolai csapattól kezdve az egyetemen keresztül, majd NFL-ben pozíciós edzőn és koordinátoron át 1957 és 1979 között járta végig a ranglétrát, amelynek a végén hivatalosan a Patriots vezetőedzője lett. Támadójáték művésze volt, Ray Perkinsszel közösen alakították ki azt a játékszisztémát, amelyen a mai napig alapul a New England támadójátéka, és amely az ő nevüket is viseli.

1

1980-ban az alapszakasz során a Patriots 441 pontot szerzett Erhardt vezetésével, amelyet csak 2007-ben döntött meg a csapat. Támadó koordinátorként kétszer is Super Bowl győzelem részese volt a New York Giantsnél Bill Parcells stábjában. 1996-ban még a Pittsburgh Steelers koordinátoraként is nagydöntőbe jutott.

Erhardt híres mondása volt, hogy „throw to score, run to win” vagyis a pontszerzésért passzolni, a győzelemért futni kell. A támadójáték dinamikájának találó jellemzése mellett remekül megvilágítja a futójáték és így a futás elleni védelem szerepét is az NFL-ben. Jól működő futójáték a lehető legritkább esetben tudja felvenni a versenyt jól működő passzjátékkal szemben. Bár szerepe a védelem ellen vívott küzdelemben fontos egyensúlyozó szerepet tölt be a támadójátékok kiválasztásánál – többen 60:40 aránynál húznak egy határt passzjáték javára, amely még kívánatos kiegyensúlyozottságot jelent – önmagában valószerűtlen, hogy meccsdöntő tényezővé váljon. Jelenleg a Patriots stáb mellett tanácsadó szerepet betöltő Mike Lombardi írta korábban az NFL közvetítések mítoszrombolása során, hogy a futójátékkal csak mezőnygólokat lehet megalapozni és nem pedig a passzjátékot, mint azt olyan sokszor hallani kommentátoroktól. Ennek szép példáját láthatta az ember előző héten a Jets elleni meccsen is.

A fentebb már említett táblázaton látszik, hogy a futás elleni védelem szétesése nem villámcsapásszerűen következett be Jerod Mayo kiesését követően. A linebackerrel a védelem tengelyében is ugyanúgy mutatta már a betegség jeleit és nem véletlen a két vereség során a 38-38 futáskísérlet a győztes csapattól, annak ellenére, hogy csak 1-1 futott touchdownt szereztek a siker során.

A védelem oldaláról szemlélve az erős futás elleni védelem a kelleténél több passzra késztetheti az ellenfelet, amely mindig a hibázás nagyobb lehetőségét hordozza magában. Továbbá ez az egység képes komoly tartást adni egy csapatnak a kétségbeesés óráiban, ugyanis képesek lehetnek megakadályozni, hogy az előnyben lévő ellenfelük sikeres futásokkal és első downok szerzésével ölje az órát és rövidítse le a meccset a kárukra. Ebben a formában egy akadozó támadójátékot segítheti át egy-egy holtponton.

Visszautalva a Jets mérkőzésre: hiába tudtak Geno Smithék öt alkalommal is legalább 10 játékból álló támadást vezetni és 23 pontot szerezni, a mérkőzés azért maradt az utolsó pillanatig szoros, mert a Patriots támadói öt alkalommal első down szerzése nélkül voltak kénytelenek passzolni.

Ez már előrevetíti, hogy a korábbi években látottaknak megfelelően a futás elleni védelem hiányosságaival olyan pillanatokban fog fájdalmas körülmények között szembesülni a szurkoló, amikor a rájátszásban még éppen meg kell állítani az ellent, hogy lepörgesse az órát, mert a passzjátéknak megint kihúzták a méregfogát.

Nehéz előrelátni, hogy a héten tett igazolásoknak lehet-e olyan mértékű hatása, ami segít legalább NFL átlagot elérő szintre feltornázni a játék ezen ellenében a csapatjátékot. Papíron DT Alan Branch segíthet Sealver Siliga visszatéréséig a védőfal közepén, bár Casey Walker DT-ként meglepően jól játszott eddig. Az is elképzelhető, hogy négytagú fal szélén is megpróbálják bevetni, amivel Chandler Jones csípősérülés miatti pár hetes távolléte alatt pass rush helyett a stabilitásra helyezik a hangsúlyt. Akeem Ayers érkezésével talán kialakulhat némi linebacker depth, de térdsérülései miatt az ő hozzáadott értéke a játékhoz kérdéses.

Terv a mackók ellen

Amikor annak az okát keressük, miért számlál már négy vereséget idén a Chicago, akkor a támadójáték kiszámíthatatlansága hamar megadja a választ. Támadó beállítottságú vezetőedző mellett Jay Cutler irányítónak minden adott, hogy az NFL vezető egységei között emlegessük őket. Megerősített támadófal, a liga egyik legsokoldalúbb futója Matt Forte személyében, aki idén már 52 elkapást is fel tud mutatni és hét meccsen futásokkal és elkapásokkal közel 900 yardot szerzett. Martellus Bennett remek red zone célpont és olyan tight end, aki a mélységi passzok elkapásában való jeleskedés mellett a futásblokkoknál is be tud segíteni. Brandon Marshall és Alshon Jeffery nagyon erős elkapó párost jelent.

Gyenge pontjuk, hogy Marc Trestman hajlamos elragadtatni magát a passzok irányába, amikor arra semmi szükség sem lenne és ez a plusz teher általában fordítva szokott elsülni, mert Cutler idővel borítékolható módon túlvállalja magát, amit az eladott labdák fognak követni. Bár idei legszélesebb arzenállal rendelkező ellenfelével kell szembenézni a Patriots secondarynek, Brandon Brownerrel erősödve ez még mindig az a egység, amely kompenzálhatja bizonyos mértékben a pass rush visszaesését, ami Chandler Jones hiánya miatt várható, illetve jelmezes főpróbát tarthatnak a Denver elleni mérkőzésre.

Tom Bradynek és a passzjátéknak könnyebbséget jelent, hogy az eddig remeklő újonc, CB Kyle Fuller ha játszik is vasárnap, akkor közel sem lesz egészséges, már pedig rajta kívül legalább annyira káosz uralkodik a secondary soraiban a Bearsnél, mint volt egy hete a Jets esetében is.

Múltba merengő: 2002. november 10.

New England Patriots és Chicago Bears között egyetlen mérkőzést játszottak az Illinois Egyetem campusán Champaign-ban, de az nyomban örök klasszikussá vált. „Őrület. Nem hiszem, hogy korábban volt részem ilyen találkozóban” – mondta Bill Belichick a találkozó után.

2002-es NFL alapszakaszában 10. játékhete során a 4-4-es mérleggel álló Pats és a sorozatban hatszor kikapott Bears (2-6) vendégeként lépett pályára. Félidőben még 6-6 volt az állás egy meglehetősen eseménytelen két negyed után. A hazaiak azonban villámrajtot vettek a szünet után és három támadásukat is touchdownnal fejezték be. 27-6-os hátrányban a New England gyorsan rendezni tudta a sorokat. 75 yardot haladtak következő támadásuk során és TD-vel csökkentették a különbséget. A Chicago azonban továbbra is kényelmes vezetéssel várhatta a végjátékot Paul Edinger 32 yardról értékesített mezőnygólja után. Öt perc volt már csak hátra a meccsből, az állás 30-19 volt a Bears javára. Két perc alatt jutott el Tom Brady vezetésével a Patriots az ellenfél gólterületére, amikor 36 yardos TD passzt dobott Kevin Faulknak. A kétpontos kísérlet nem sikerült, így mezőnygól távolság helyett öt pont maradt a különbség.

A védelem azonban puntra tudta kényszeríteni a Chicagót, így jöhetett a Patriots 2-perces támadása: rövid időre úgy tűnt, hogy Brian Robinson győzelmet érő interceptiont szerzett. A játékvezetők azonban videó alapján úgy döntöttek, hogy a védő nem tudta birtokban venni a labdát, így sikertelen elkapásnak minősítették a játékot. Ezt követően a Bears 20 yardos vonaláig jutott a Pats. Harmadik és 3 helyzetben Brady a gólterület hátsó sarkát célozta be, ahol a labdát vetődve kapta el David Patten. A bámulatos elkapás során hihetetlen volt, hogy a bal lábát még a pályán belül tudta tartani, hogy érvényes legyen a győzelmet jelentő játék 21 másodperccel a negyedik negyed vége előtt.

Az esélyek (-5.5)

A mérkőzés favoritja a sorozatban hármat nyerő Patriots. Ugyanakkor a hazai pálya ellenére elképzelhető, hogy a New England már a következő fordulóra tekint előre a Denver Broncos elleni rangadóra és ez megosztja a csapat figyelmét. Eközben a Chicago még egy-két további vereséggel már november hónapra lemondhat a szabadkártyás helyek egyikének a megszerzéséről és ez könnyen káoszba taszíthatja az öltözőt, ahonnan már most is olyan hangok érkeznek, mintha a stáb elveszítette volna a kontrolt.

Végleges edzés részvételi adatokkal és lehetséges inaktív játékosok névsorával még lesz egy rövid összefoglaló cikk a meccs kezdete előtt.

Ne felejtsetek el tippelni!

Jó szurkolást, kellemes kikapcsolódást! Hajrá Pats!

Forrás: patriots.com meccsfüzet (Múltba merengő)


Hozzászólások

2014. 10. 24. 13:41
Whitealert
Néhány mondat után már tudni lehet ki a cikk írója, annyira egyedi a stílusod, kedves DoM. Jó meccsre számítok, szoros győzelemre. Szerintem is a run D-en fog múlni a dolog. Pass rush kitől várható elméletben? HT-től láttunk 1-2 szép megmozdulást év elején, szerinted várható tőle ezen a meccsen is hasonló szerepkör?
2014. 10. 24. 14:01
DM
sziasztok egy bugyuta kérdés a bugyuta DM.-től akkor Alan Branch most nálunk van,vagy nincs,mert sehol sem találom a rosteren :D :D amúgy szerintem is így lesz tisztelt előttem szóló kemény hajtós kis meccsre van kilátás,de hát ez az NFL itt semmit sem adnak könnyen,vagy Te játszol keményen és jól vagy játszhatsz az ellenfeled hibáiból és úgy is nyersz :))
2014. 10. 24. 14:19
l.kalasz
Hozzáértő, nagy tudású, általam tisztelt hozzászólók, az alábbiak mennyire befolyásolhatják a mérkőzést. Persze nem tudok jól angolul, így lehet félre értelmeztem ezt-azt.

Más: A pats.hu vezetői keressenek meg egy emailban, gondolom ők tudják az enyém, én meg nem találok elérhetőséget, ahol nem nyilvánosan tudnék jelentkezni.
2014. 10. 24. 14:20
l.kalasz
2014. 10. 24. 16:34
Whitealert
Hát nekik nagyon kéne a win, de nem hiszem, hogy ilyen nagylelkűek lennének BB-ék. Nagyjából annyi van a cikkben, hogy sokan kritizálják Cutlert, hogy hiába jó irányító nem igazi vezéregyéniség, mert bár jó számai vannak, mégis veszít a csapat. Pl. a legendás 52-esük Urlacher is kritizálta. Van a cikkben egy mondat, ami nagyon megtetszett, valahogy így lehetne lefordítani: "Nézed ezeket a srácokat... A Bradyket, a Manningeket a Rodgerseket, a Breeseket... Ezek a srácok minden évben nyernek. Még akkor is, ha nincs körülöttük senki. Rodgersnek nincs támadófala, de ő nyer. Bradynek nincsenek elkapói, de ő nyer. Nézd meg Jayt (Cutler), van egy Brandon Marshallja, egy Alshon Jefferyje, egy Matt Fortéja, egy remek támadófala...Martalus Benettje (TE)és úgy tűnik valamilyen oknál fogva nem passzolnak össze."
Van ebben valami, mert papíron az elért eredményeiknél sokkal jobb csapatuk van, elég sok közeli vereségük volt már idén is. Csak gondolj bele egy Brandon Marshallal mit kezdene Brady, összefolyik a nyálam. Cutler jó irányító, de nem elit, ahogy a cikk is írja. Ha szoros lesz és az irányítókon múlik a vége, százszor inkább Bradyben bíznék.
2014. 10. 24. 18:08
Whitealert
2014. 10. 24. 16:25
Tomk@
Passz ellen a legjobb a védelmünk, futás ellen 24.-ek vagyunk. Mindenképpen a front sevennek javulnia kell, hogy a soron következő sokat passzoló csapatok ellen nyomást tudjanak helyezni az irányítóra. A futás elleni védekezést, meg top 10 környékére hozni kellene.
2014. 10. 24. 17:48
_bb
Én továbbra is azt érzem, h bizonyos meccseken a saját helyzetét nehezíti a csapat azzal, h túl hamar passzorientált támadóstílusra vált. Hogy ez McDaniels miatt van-e, vagy a védelem mutat olyan képet, h ez tűnik opcionálisnak azt nem tudom. De a hajam hullik mikor már a harmadik 3&out és punt van egymás után és telejesen egyértelmű, hogy passz és empty backfield csakazértis.

A futás elleni védekezés hiányosságaiban meg tényleg az a fura, hogy Mayo sérüléséig még csak kommunikációs hibára, vagy az összeszokottság hiányára sem foghatta a csapat és mégis voltak problémáik, miközben elvileg mindenki átlag feletti képességű, a rendszerben minimum egy éves háttérrel bíró játékos.
2014. 10. 24. 22:22
A mostani cikkhez is sok statisztikai adatot átnéztem a runD-ről az elmúlt évekre visszamenőleg, egészen 2001-ig és hát voltak meglepő eredmények. Remélhetőleg a bye week idején egy cikk is összejön belőle.

Run, pass balance témában három nagyon ajánlott cikk:
http://smartfootball.blogspot.hu/2006/07/runpass-balance-and-little-game-theory.html
http://smartfootball.blogspot.hu/2006/07/runpass-balance-response-to-comments-i.html
http://smartfootball.blogspot.hu/2006/07/runpass-balance-response-to-comments.html

Segít más szemüvegen keresztül látni a playhívásokat.
2014. 10. 24. 22:23
2014. 10. 26. 11:34
_bb
Köszi DoM, nagyon érdekes cikkek!!! Mindenképp izgalmas ez a futball analízis szemszögéből közelítő hozzáállás, hogy megpróbálja kompenzálni a magasabb passz/jard arányt a nagyobb rizikófaktorral, de ugyanakkor belevenni a kiszámíthatóságot és a D# részéről történő korrekciót. Nagyon nehéz objektív számokat szubjektív korrigáló tényezőkkel összeereszteni, miközben elismerjük, hogy minden mindennel összefügg. Néha nem is igazán vagyok benne biztos hogy amellett van-e hogy pisiljünk széllel szembe (jó futó esete), mert azt várják kevésbé, vagy válasszuk azt ami statisztikailag eredményesebbnek tűnik. Nagyon sok szubjektív tényezőt kéne számszerűsítve hozzáadni a dologhoz, hogy én ezzel ki tudjak békülni (down-distance, field position, time of possession advantage, O-line skill advantage...). Ráadásul az egész arra van alapozva, hogy minnél több yardot akarok szerezni átlagban játékonként, mert akkor lesz minnél több pontom. De ez nem feltétlenül igaz, ha pl. az utóbbi évek bend-but-not-break Pats védelmeit nézzük, hatalmas engedett jard mennyiségek, de pontokban nem feltétlen nyilvánul meg (nem hiszem, h csak arról lenne szó hogy mindig túlvállalta magát rizikó terén az ellenfél).
2014. 10. 24. 18:03
max350
Ha már a cikkben is szóba került a Denver, akkor a jövő heti meccsel kapcsolatban a bírókat illetően ne legyenek illúzióink, mert a mi hazai pályánk nem lesz úgy fújva, mint a Denver hazai pályája hajnalban!
Úgy látom, hogy az NFL vezetőstől, bíróstul, szőröstől-bőröstől Peyton elé térdelt és.....
2014. 10. 24. 18:18
azimut
Nem csak az Nfl! A tegnap denveri meccs közvetítésekor Ricsiék kb elmondták ugyan azt a szöveget mint tavaly,hogy a Broncorson kívül nincs esélyes csapat az Nfl-ben!Igaz nem sokon múlott hogy 3 labdát szerezzen a San Diego! Én a tavalyi támadó sort jobbnak éreztem,de lehet csak Én akarom Őket gyengébbnek látni :D
2014. 10. 24. 18:39
Lucius
Szerintem is nagyon erősek. Mondjuk az sokat segít, hogy nincs komoly sérültjük. Ha 1-2 kulcsjátékosuk lesérül, máris más lesz a helyzet, de jelen pillanatban szinte verhetetlenek.
PM közelébe nem lehet kerülni és elképesztő formában van, Talib igazi shut down corner éppen, Ward és Miller kikészít bármilyen támadófalat, az elkapógárdát meg bárki megirigyelné (amúgy nem Sanders t szerezhette volna meg a Pats bagóért tavaly? Csak ha jól emlékszem 19-re lapot húztak BB-ék és még kevesebbet ajánlottak). Ezzel így nehéz versenyre kelni.
2014. 10. 24. 20:54
bence.szel
Megtettük az ajánlatot, de a Steelers matchelte, így maradt ott még egy évet. Ennél többet akkor nem lehetett tenni.
2014. 10. 24. 21:40
Lucius
Igen, de a Patsnek sokkal több is beleférrt volna, a Steelersnek meg ez is necces volt. A Pats abban bízott, hogy nem vállalják be és nagyon ócsóért meglesz.
2014. 10. 25. 00:14
bence.szel
Ja igen, most már emlékszem. :)
2014. 10. 24. 23:46
iceman
Azért a "szinte verhetetlenek", erős túlzás, tegnap jó adag szerencse és zebra-segítség is kellett, hogy biztos vezetést tudjanak tartani hazai pályán. Most is látszott, hogy néha igen szépen ment ellenük tegnap a pass rush és Manning olyankor szokás szerint elbizonytalanodott, utána meg mérgelődött. PM tényleg egy korszakos irányító, de nagyon gyenge tud lenni nyomás alatt. Szerintem ezt ő már, ebben a korban nem fogja tudni megváltoztatni. PO-ban megint lesz egy elit védelem ami összetöri őket és fogjuk látni idén is Manning-et szétesni, immár utoljára, mert, van egy olyan érzésem, hogy az idei év az utolsó utáni esélyes egy SB-ra.
2014. 10. 25. 11:42
Lucius
Ezért írtam, hogy "szinte". A Patsnek C.J. nélkül nem sok pass rush-a lesz. Az O-fal - ha élete formáját hozza - akkor is küszködni fog. Szerintem nem a jelenlegi Pats fogja megállítani őket. De nem is kell, majd a PO-ban.:)
2014. 10. 24. 18:46
sanach
Abszolút egyetértek! Ami a számomra legidegesítőbb volt, hogy amikor a Denvernek ítéltek kétes szitukat akkor 5-ből 3-szor nem mutattak visszajátszást róla. Az hogy ez szándékos vagy csak véletlen nem tudom, de engem marhára frusztrált egész meccsen!
2014. 10. 24. 18:48
Lucius
Nem ezen múlott szerintem.
2014. 10. 24. 23:35
iceman
Pedig de, a momentumok jelentősége nagyon nagy volt ezen a meccsen. Ha a vége felé nincs meg a két labdabirtoklási előny a paciknak, szerintem minimum OT lett volna.
2014. 10. 25. 06:22
LPT
ja, csak a győzelemhez nem két támadásnyi különbség kell, szerintem elég 1 pont is
2014. 10. 24. 19:33
crucified
DoM: Köszi a cikket! Istenkirály lett.

Más. A Denver miként oldja meg, hogy belefér a sapka alá, miközben Sanders, Ware, Ward, Talib, Miller, Manning, Welker, a 2 Thomas és Ball is ott játszik?

A Seattle is azért nyert, mert nem volt sérülés tavaly a D-ben. A Denver is azért nyerhet idén, mert megússzák sérülések nélkül. Nálunk Talib ilyenkor már minimum sérült volt. De ne sérüljenek le a denveriek, természetesen ezt sosem kívánnám. Az Isten is PM második gyűrűjét követeli.
2014. 10. 24. 20:33
Whitealert
Idén nem nyerhet SB-t a Denver, mert már az AFC döntőben kikapnak tőlünk...:D
2014. 10. 24. 21:24
crucified
A Próféta beszéljen belőled..:)
2014. 10. 24. 21:30
Pats78
Ezt én sem értem, már én is meg szerettem volna kérdezni régebben.
2014. 10. 24. 22:25
sanach
Von Miller idén: 6M jövőre: 9M
Ward idén: 3.25M jövőre: 7,75M
Manning idén: 17,5M jövőre: 21,5M

és itt van az amiért idén nekik kb az utolsó esély SB.t nyerni!:

D.Thomas idén: 4,7M jövőre: UFA
J.Thomas idén: 0,7M jövőre: UFA
Welker: idén: 7M jövőre: UFA
Illetve FA lesz még DT T. Knighton, CB C.Harris akik most is 2M körül fogalnak
Nagy kérdés, hogy jövőre hol lesz a fizetési sapka teteje?! A jövőre 107M indulnak, idén 136M volt a sapka.
Innen szedtem az adatokat!
http://www.spotrac.com/nfl/
2014. 10. 24. 22:32
nszgergo
nem tudnak megtartani mindenkit nem kell félni :)
2014. 10. 24. 23:49
iceman
Manning vissza fog vonulni idén és mindjárt lesz is egy szép nagy space a sapkában.
2014. 10. 25. 12:44
crucified
Köszi sanach, így világosabb minden.
2014. 10. 24. 23:59
iceman
Talib tavalyi "sérülése" egyébként nekem gyanús, pont a Denver ellen sérült le a meccs közben, amitől szét is esett a passz elleni védekezésünk. Érdekes módon pont a denver igazolta le, Talib-ot egy tehetséges, de simlis játékosnak tartom, nem véletlenül küldtük el. PM-ben meg szerintem egyszerűen már nincs annyi, hogy végigvigye a dolgot. Hazai pályán, támogató környezetben, "betonbunkerből" még mindig pontos a keze, de előbb-utóbb egy erős pass rush meg fog érkezni rá. Szerintem pl. a Texans védelme képes lenne összetörni őket.
2014. 10. 24. 19:45
narbony78
Ha van Isten, másnak adja! Tavaly volt...
2014. 10. 24. 21:44
hopi46
Ha csak a Denvertől kapnánk ki az alapszakaszban! De játszunk Rogers, Stafford, Rivers, Luck ellen is! Az idegenben erős Bears is nagy falat!
Ha az elkövetkező 6 mérkőzésből 3-at megnyerünk, le a kalappal a csapat előtt, ismerve a körülményeket!
Jó volna, ha az első a Bears ellen lenne!
A többi talán a Lions és a Chargers!?
2014. 10. 24. 22:26
zozo692
Én ezt így aláírnám.
2014. 10. 24. 22:12
Wolverine89
ja és a broncos 3 nappal többet pihen!!!!
2014. 10. 25. 00:00
iceman
Ez mi lehet? Revist hazaküldte BB.
http://www.nfl.com/news/story/0ap3000000416537/article/belichick-wont-discuss-sending-darrelle-revis-home
2014. 10. 25. 00:06
Revis elkésett az edzésről, mert saját bevallása szerint elaludt. A csapat protokollja ilyen esetekben egyértelmű: aki késve érkezik, nem edzhet. Ennyi a történet.
2014. 10. 25. 01:00
dartib83
az hogy Vincent Jackson-t leigazoljuk a Tampából kacsa volt?
2014. 10. 25. 08:25
Zarathorn
Ja baszott nagyot hápogott! :D
2014. 10. 25. 11:05
hulith
Revis hozzállásátol nem vagyok elájulva a nagy pénzért eddig nem sokat tett. A kovetkezo 6 meccsbol 3 gyozelemmel en is elegedett lennek a secondary bizonyíthat a liga legjobban passzolo QB i ellen.
2014. 10. 25. 11:50
Lucius
Talib jobb. De aztán majd meglátjuk, lesz a Talib a rájátszásban.
2014. 10. 25. 12:47
crucified
Szerintem egyforma zsenik, csak Talib -érdekes csak nálunk- sérülékenyebb és balhésabb volt.

Azért aki nincs elájulva Revis-től nézzen már rá a tavalyi és az idei benyelt 20+ yardokat tekintve. 5-10 yardért mernek dobálni rá. Igaz az elit QB-k ezután jönnek. Revisnek is fel kell kötnie a gatyát, jövőre egy gyenge szezon után senki nem fog neki 25M USD-t fizetni.
2014. 10. 25. 11:56
DM
nos Revis nagyon nagy talány vajon megéri e ennyi zsét költeni rá,hiszen nem annyira csillog-villog,mint régen.Talán azt fizetjük meg benne annyira,hogy bármikor képes eldönteni egyetlen mozdulatával a mérkőzés kimenetelét.Gondolok itt egy INT.-re,vagy egy szupersztár WR.-en való levédekezésen.a Tapasztalata aranyat ér,és kevés ilyen képességekkel megáldott CB szaladgál a mai világban.Remélem megtudja és meg is fogja mutatni miért keres ő ennyit :)
2014. 10. 25. 12:15
lipi
Nem vagyok teljesen tisztában azzal, hogy ki mit várt Revistől, de jelenleg messze a legjobb CB-nk. Képes bárkit levenni a pályáról. Meccsenként egy-két passz becsúszik mellette, de ez bárkinél előfordulhat.
Nem rajongtam az ötletért, amikor idekerült, én szívesebben tartottam volna meg Talibot, de így az alapszakasz felénél már azt mondom, hogy megérte a csere.
A hozzáállás kérdése. Igen, elkésett az edzésről, hazazavarták, de az edzés végén már ott volt és elnézést kért. Ennyi volt a történet. Ebből nem látom, hogy hol lenne a megkérdőjelezhető hozzáállás.
Nyilván a nagy kérdés az lesz, hogy tudunk-e hosszabbítani vele idény végén, esetleg lehívjuk a horror második évét a szerződésének vagy lapátra rakjuk. A jelenlegi játéka alapján én hosszútávra megfizetném.
2014. 10. 25. 12:29
zozo692
Mondjuk az is befolyásolhatja a cornerback védekezést, hogy a DC milyen játékot hív.
Revisnek vannak erősségei (pl. az emberezés, abban talán a legjobb), de azért emellett vannak olyan faktorok, ahol nem ő a legjobb.
Én azt látom, hogy amikor az erősségére alapozunk, akkor nincs gond vele. A Tampában pl. abszolút nem tudták használni a játékát, lehet, hogy néha nálunk is ez lehet a probléma (szerintem, de lehet, hogy rosszul látom).
De összességében eddig a passzvédekezéssel alapvetően nincs gondom, de Szulejmánt idézve "most jön a fekete leves", jobbnál jobb QB-k sora jön, szinte az egész ligaelit (Eli kivételével :-)))))) az ellenfelünk lesz.
Gatyát felkötni!!!
2014. 10. 25. 11:13
hulith
A bye week utan Lions , Colts , Packers , Chargers, nagyon kemeny meccsek
lesznek foleg idegenben mar 1 gyozelemmel is elegedett lennek, a csoport meccsek a fontosabbak a PO szempontjabol.
2014. 10. 25. 12:35
fatman
hát igen, én is azt gondolom, hogy ebből a 3-ból egyet hozunk... de a többi meccset megnyerjük...

és a tavalyihoz hasonlóan otthon meg kell verni a Denvert is... kis szerencsével velük fogunk újra meccselni a PO-ban, és ezúttal jó lenne, ha erre otthon kerülne sor...
2014. 10. 25. 12:48
DM
Hát szerintem a ezen csapatok közül mind verhető :),persze ki is kaphatunk én nem szoktam előre menni,gondolkodni mi hogy lesz ahogy esik úgy puffan,majd meglássuk nyerünk vagy vesztünk
2014. 10. 25. 12:51
crucified
Szerintem is. Egyedül a Denver lehet döcögős, a többi 50-50 %.
2014. 10. 25. 12:26
vhs-box
iden meg egy veresegunk lesz. a Packers ellen sajnos idegenben.de sebaj majd a SB dontoben visszavagunk ;-)
2014. 10. 25. 12:50
crucified
DoM:

A Denver ellen mi lenne lehet a taktika 3WR + 1TE felállásuk ellen? Welker, Sanders, a 2 Thomas így négyen lefoghatatlanok. Nálunk pass rush szerintem nem egetverő, Manning nyugodtan dobálhat sajnos.
2014. 10. 25. 13:20
Nem szabad hátrányba kerülni és folyamatosan pontot kell szerezni. Pontháborút kell nyerni, amelyet egy-egy eladott/szerzett labda, RZ hatékonyság vagy éppen three and out is eldönthet.

Csak egy példa: negyedik és kevésnek RZ-ben gondolkodás nélkül neki kell menni. Konzervatív felfogással semmire se fognak menni, ami az elmúlt időszakban jellemzi őket.
2014. 10. 25. 13:26
crucified
Köszönöm!

Csak én úgy, hogy ez a Denver egy fokkal halványabb mint a tavalyi Denver? A Kansas és a Chargers ellen is mákuk volt szerintem. És ugye ott -hála ez Istennek- azért nincsenek sérültek.
2014. 10. 25. 13:27
crucified
Szóval csak én látom úgy....

Így akartam kezdeni. Pedig nem is iszok...:)
2014. 10. 25. 14:31
daelaci
Az utóbbi 4 meccsen majdnem 150 pontot szereztek összesen és még azt sem mondanám hogy nincs bennük több. Előttünk járnak, nem is kicsivel.
2014. 10. 25. 15:46
crucified
Ebben igazad van, de tavaly nekem dominánsabb volt a Denver O. Bár a D most igazi izom lett ott is.
2014. 10. 25. 14:19
Lucius
Nem tudom, mitől lenne gyengébb. Lehet, hogy tévedek, de kb. 1 fontos ember távozott tőlük (Decker), meg ugye bukták Dumervilt. Utóbbi helyett jött Ward, aki legalább annyira jó. Decker helyett meg Sanders, aki talán jobb is. Ráadásként szereztek egy Talibot és "beérett" pár újoncuk. "Papíron" szerintem nem gyengébbek, hanem jóval erősebbek.
2014. 10. 25. 14:36
Capablanca mondta, hogy a jó játékosnak mindig szerencséje van. Tenni kell érte, hogy szerencséje legyen a csapatnak.

Érdekes például megnézni a Denver védőfal rotációját és a New Englandét: http://www.footballoutsiders.com/stats/snapcounts

Már korábban is írtam például Chandler Jones hiányzása kapcsán, hogy az a csapat ne nagyon ugráljon pechre hivatkozva, ahol az volt a terv, hogy két enddel végigjátsszák az évet 90%+ feletti játékidővel.
2014. 10. 25. 14:40
DEN: http://oi62.tinypic.com/2crwpso.jpg
NE: http://oi58.tinypic.com/73dk6x.jpg
2014. 10. 25. 15:44
crucified
Rengeteg az a 20% különbség. Tényleg valahol egyszer ledobja az ékszíjat az ilyen túlterhelés. De annyi komoly szakember közül csak észreveszi majd valaki. Bár az elmúlt 2 igazolás ezt látszik alátámasztani, igaz kényszerből. Easley meg a 30% snapszámával megérte az első kört. :( Buchanan-t meg végképp nem értem. Nagyon jól rotál a Denver védelme.
2014. 10. 25. 15:38
Lucius
Na igen. Itt jön a képbe, hogy ha az egyik csapategységed bivalyerős (mondjuk a támadók), a 3. negyedben kb. eldönthetnek pár meccset és a kezdők egy része pihenhet.
BB sajnos amúgy sem híve a pihentetésnek, de amíg ilyen szoros meccseket játszik a csapat, addig nem is jöhet szóba ilyesmi.
2014. 10. 25. 15:46
crucified
Volt olyan is, akkor meg azért szidták..:)
2014. 10. 25. 21:35
Lucius
Én biztosan nem. :)
2014. 10. 25. 15:41
Lucius
A menjünk neki 4.-re tecnikával számos meccset meg lehetne nyerni, amit amúgy elbukik a csapat. De BB-éknél ezt hiába várjuk szerintem. Konzervatívan, 21 pontos hátrányban is FG. kell, mert hát még van egy negyed, bármi megeshet.
Én azt mondom, 2 yardnál kevesebb 4. downt be kell vállalni, pláne az ellenfél térfelén.
2014. 10. 25. 16:40
LPT
Ez azért bonyolultabb annál, hogy kemények vagyunk, megcsináljuk felkiáltással neki megyünk negyedikre. Szélsőséges de kiváló ellenpélda a 2012-es hálaadás napi NE @ NYJ meccs. 0-0 első negyed után , a második negyedben a Jets 7-0 hátrányban mezőnygól helyett neki megy 4. és 1-re. A következmény NFL rekord lett, 62 másodperc alatt kaptak 21 pontot. :o)
2014. 10. 25. 16:42
LPT
csak 52 másodperc, sry elírtam
2014. 10. 25. 21:33
Lucius
Mindenre van példa és ellenpélda is. Én azt gondolom, hogy mindegy, hogy 1 ponttal, vagy 41-el veszít a csapat és ha 2 yardra van a TD-től, meg kell próbálni bevinni, mert nem biztos, hogy megint eljut odáig. Pláne, ha egy olyan csapat van ellened, aki éppen minden rekordot megdönt pontszerzésben.
Valamint én inkább elfogadom, hogy megpróbálja a csapat és nem jön össze, mint hogy meg se próbálja. De mivel az NFL nagy része nem az én nézetemet osztja, felteszem nem ez az enyém a megfelelő hozzáállás.
2014. 10. 25. 14:57
Arsenal
A Denverről annyit, hogy idén mindent alávetettek annak, hogy Manningnek újabb gyűrűje legyen. Aláraktak egy fantasztikus csapatot, mint Sanach hozzászólásában írta ez a csapat jövőre sehol nem lesz, 1/1-t fog küzdeni. Én ezt a hozzáállást hiányolom a Patsnél, de azt már egyszer megbeszéltük, hogy ki mit vár a vezetőktől rövid, illetve hosszú távon. Mi PO-s csapatot akarunk és kevésbé gyűrűt Tomnak, bár lehet, hogy nincs igazam.
2014. 10. 25. 15:33
Lucius
Szerintem ez biztosan így van. Hosszútávú jó szereplést akar a Pats, ami szerintem üzleti szempontból is kifizetődőbb, mint 1-1 SB győzelem közte 4-5 év negatív mérleggel.
Ezzel együtt nem bánnám, ha olyan erősítés is jönne néha, aki nem (akkora) lutri (mint mondjuk Ward vagy Sanders a Broncosnál).
2014. 10. 25. 16:09
narbony78
Mi PO-s cspatot akarunk, amiből nem biztos, hogy lesz Tommy fiúnak gyűrűje!
2014. 10. 25. 21:27
Gordon
Ha ez a Denver jövőre az 1/1 ért fog küzdeni akkor megeszem a nem létező kalapom. Ameddig PM ott van tuti minimum a rájátszás..
2014. 10. 26. 01:05
iceman
Lehet, hogy meglepőt írok, de szerintem meg pont PM az egyik gyenge pontja a Denver-nek. Hiába jó a keze, ha iszonyatosan erős O-falat kell elé pakolni, hogy működjön a passzjáték + legalább 4 ligaelit elkapót kell a pályán folyamatosan tartani, hogy legyen mindig szabad célpontja + hatalmas pénzt kell neki önmagában is kifizetni. Jobban járnának egy a zsebből jobban kimozgó, de kevésbé neves elkapóval, aki nyomás alatt sem esik szét. Hatalmas space-ket lehetne csinálni PM nélkül a sapkában (más posztokon sem kellene egyszerre több ligaelit játékost is menedzselni) és lehetne még erősebb a D., valamint a futójáték. Egyébként azzal egyetértek, hogy PM, ezzel a gárdával még évekig hozni tudná a PO-t. De jövőre PM fizetése már nem igazán fog beleférni, ennyi ligaelit játékos mellett. Viszont PM után visszavonulása után lenne annyi hely a sapkában, hogy lehetne hozni egy ligaelit, vagy közeli fiatal QB-t és meg lehetne tartani a többi ligaelit játékost, sőt újakat is lehetne igazolni. Szóval én nem látom rossznak a PM visszavonulása utáni Denver kilátásait, ha PM a jelenlegi idény végén visszavonul. Amiket leírtam az részben igaz Brady-re is, ha Gerappa-t fel lehetne hozni kezdő QB-nek a helyére, akkor TB cap helyére lehetne minőségi embereket hozni a lyukakra, illetve depth-re.
2014. 10. 25. 15:32
DM
Kicsit elszaladt veletek a lúúú :d
persze az én fantáziámat is buzreálja a Broncos elleni szuper rangadó,de még itt van egy Brumik elleni összecsapás előbb erre kellene koncentrálni

GO GO PATRIOTS!!!!!
2014. 10. 25. 15:34
Lucius
Mindegy mi mire koncentrálunk. :) Az a baj, hogy a Bears kötelező győzelem lenne. Ezért nem beszélünk róla sokat. Ha az nem jön össze, akkor elég nagy a baj a következő 3-4 meccset tekintve.
2014. 10. 25. 19:19
Neo
Abból lehet valami, hogy néhányan Larry Fitzgeraldot jósolják hozzánk a következő hetekben?

Én nagyon örülnék neki. Mellesleg most jön ki, hogy Sandersen mennyit buktunk.
2014. 10. 25. 20:41
daelaci
Az idei 8,6 milliós fizetése még talán bele is férne, de a jövő évi 23,6 milliós már biztosan nem. Egyébként az Arizonának komoly rájátszás esélyei vannak, így kétlem hogy elengednék a legjobb elkapójukat.
2014. 10. 26. 03:24
Tzimisce
Tökön is szúrnám magam.
Mi a francnak? Vannak elkapóink, mint azt a korábbi cikk is igazolja. Falunk nincs (se D se O igazán) és LB. Ennyiért akkor már inkább JJ Watt.
2014. 10. 26. 10:52
bence.szel
2014. 10. 26. 11:19
BaP
Ennyi pénzért inkább 3-4 játékost hoznék, a 2 fal, LB (safety) posztra...

Szerintem nem egyéniségek terén van elmaradásunk a ligaelit csapatokhoz képest, hanem injury veszély, és mélység terén..
2014. 10. 25. 21:05
hulith
Az idei Denver összeségében jobb mint tavaly a def miatt
es "sajnos " most meg nincs olyan kimagasló defense
mint tavaly a Seahawks volt az NFC- ben aki megfoghatna
de meg sok meccs van es lesz rossz napja a Broncosnak is
lehet pont a PO ban.

2014. 10. 25. 21:35
takirob69
A legfrissebb hírek szerint Chandler Jones-ra min. 6 hetes pihenő vár :(
2014. 10. 25. 22:57
Zarathorn
Hmmm torkosborz effekt indul!
2014. 10. 26. 08:35
@Lucius
"Na igen. Itt jön a képbe, hogy ha az egyik csapategységed bivalyerős (mondjuk a támadók), a 3. negyedben kb. eldönthetnek pár meccset és a kezdők egy része pihenhet."

Nem pihentetésről van szó. Ez a Seattle elleni meccs játékidő megoszlása a Denver védőfalának:

http://oi57.tinypic.com/2h2jtl4.jpg
2014. 10. 26. 09:14
crucified
DoM:

Azért van jó rotációjuk, mert nincs sérült, vagy azért nem sérülnek le mert jól rotálnak? :)
2014. 10. 26. 09:29
Mert van depthjük és merik is használni.

Egyébként http://www.footballoutsiders.com/stats/snapcounts oldalon bármelyik csapat megnézhető egységenként, hogy mennyire nem a Pats DL filozófiája az általános. Elég megnézni például a Detroitot is, amely jelenleg a legjobb védőfalnak számít.

Baltimore-ban is 66%-on áll Ngata is.
2014. 10. 26. 11:50
crucified
Igen, tegnap este azt az oldalt nézegettem, köszönöm a site-ot.

Tanulságos.
Hozzászólás a(z) Beharangozó 8. hét - Pats vs. Bears bejegyzéshez