Menetrend

Beharangozó: Texans @ Patriots

2017. 01. 12. 18:58
Szerző: Rule
Kategória: Cikkek, Meccsek

1A hétvégén kerül megrendezésre az NFL rájátszásának második köre, az ún. divisional round. A fordulóban a két konferencia kiemeltjei is bekapcsolódnak így a New England Patriots (14-2) is, akik hazai pályán fogadják a Houston Texans (10-7) együttesét. A mérkőzésre magyar idő szerint vasárnap hajnalban, 2:15 órától kerül sor, melyet a Sport2 TV élőben közvetít.  

A New England Patriots a 2016. évi alapszakaszt 14-2-es mérleggel fejezte be, a csapat történelme során ötödik alkalommal, ami NFL rekordot is jelent. Egyúttal megszerezték az első kiemelt pozícióját is az AFC rájátszásában, hatodik alkalommal (2016, 2014, 2011, 2010, 2007 és 2003), ami a legtöbb az NFL-ben, amióta a jelenlegi rájátszási forma bevezetésre került 1990-ben. A hétvégi mérkőzés a hetedik lesz a sorban, amikor a Patriots a „divíziós-körben” mérkőzést rendezhet, ami szintén NFL rekord. A Miami ötször rendezhetett sorozatban 1981. és 1985. között.

A párosítás múltja

A Patriots és a Texans második alkalommal fog találkozni a rájátszásban. 2012-ben a Patriots az AFC Divisional mérkőzésén fogadta a Texans-t, mely meccset a Patriots 41-28 arányban nyert meg 2013. január 13-án, a Gillette Stadionban.

Az e heti mérkőzés a második találkozó lesz a két csapat között 2016-ben. A Patriots szeptember 22-én is vendégül látta a Texans-t és legyőzte őket 27-0 arányban. A mérkőzés QB Jacoby Brissett első mérkőzése volt az NFL-ben kezdőként.

Összességében a Patriots nyolc alkalommal találkozott a Houstonnal 2002. óta, mióta a Houston belépett az NFL-be és 7-1-re vezet összesítésben.

A Patriots mérlege hazai pályán 4-0 a Texans ellen.

A New England egyetlen vereségét a Houstontól a 2009-es alapszakasz utolsó mérkőzésén szenvedte el, amikor a Houston 34-27 arányban legyőzte a Patriots-ot. Miután a Patriots már a mérkőzés előtt is bebiztosította helyét a rájátszásban, így Tom Brady és az akkori csereirányító, Brian Hoyer felosztották egymás között a mérkőzést.

Mielőtt a Texans csatlakozott volna a ligához, a Patriots és a Houston Oilers ellenségek voltak, ami az American Football League napjaira datálódik, amikor évente kétszer találkoztak egymással 1960 – 69 között. Összességében pedig 33 alkalommal találkoztak, mielőtt az Oilers Tennessee-be költözött volna az 1996. szezont követően.

A New England és a rájátszás

A Patriots 24 alkalommal kvalifikálta magát rájátszásba, a klub 57 éves történelme során. Tizennyolc eset ebből azon 23 szezon során történt, mióta Robert Kraft megvásárolta a csapatot 1994-ben. Ez pedig drámai ellentétet jelent azzal a hat rájátszásba jutással szemben, amit a csapat megszerzett története első 34 évében. A Patriots-öt 19 alkalommal koronázták meg csoportgyőztesnek, amelyből 14 eset az elmúlt 16 év alatt történt, további négy alkalommal (1976, 1985, 1994 és 1998) pedig Wild Card-csapatként jutott rájátszásba. A Patriots az 1982. évi sztrájkkal érintett szezonban is rájátszás-résztvevő volt.

A Patriots házigazdaként a rájátszás során

A Patriots 18-4 (.818) mérleggel rendelkezik hazai pályán a rájátszásban. Az összesen 22 hazai mérkőzéséből huszonegyre azóta került sor, hogy Robert Kraft megvásárolta a csapatot 22 évvel ezelőtt. Miután Kraft megvette a csapatot, a Pats tizenegy egymást követő mérkőzésen győzött, mielőtt megérezték volna hazai pályán is a vereség ízét.

Bill Belichick: Nagy kihívás, hogy versenyre keljenek a Texans-szal

Amikor Tom Brady-t a szombati éjszakai, Houston Texans elleni rájátszás mérkőzésről kérdezték a heti interjúja során, úgy fogalmazott: „jók legyünk fejben”.

Ahogyan a Patriots teszi ezt hétről hétre, az tükrözi azt, amit Bill Belichick nyilatkozott a kedd reggeli sajtótájékoztatón: „Nagy kihívást jelent a számunkra ez a hívás, hogy képesek legyen versenyezni velük”.

Nem számít, hogy a Patriots 16 pontos favoritja a találkozónak – ekkora vagy nagyobb különbséggel összesen négy alkalommal adtak egy rájátszás mérkőzést az elmúlt 40 év során valamelyik csapatnak a fogadóirodák -, Belichick nyilvánvalóan nem foglalkozik ezzel.

Ehelyett, ahogyan szokta, pontosan tartja magát a szokásos menetrendjéhez és a játékosok alkalmazkodnak. Kiemeli az ellenfél erősségeit, megköveteli, hogy a játékosok kívülről belülre ismerjék az ellenfelet és utána zárt ajtók mögött kirészletezi, hogyan kell játszania a Patriots-nek ahhoz, hogy megnyerjék a mérkőzést.

Ez mindig ugyanaz, lehet az ellenfél 0-0-s mérlegű Arizona Cardinals, a 0-4-es Cleveland Browns, az 5-2-1-es mutatóval rendelkező Seattle Seahawks, vagy éppen a 8-5-ös mérlegű Denver Broncos.

Belichick különösen bezárkózott a héten, ami tükrözi a dolgok állását és azt, hogy egy play vagy yard végül egy csapat szezonjának a végét jelentheti. Erre utalt is - a hétfő éjszaka megrendezett egyetemi Nemzeti Bajnokság döntőjének izgalmai kapcsán.

Talán van egy másik oldala is ennek, amiért ilyen szigorúan veszi a mérkőzést, a külső pletykák, amelyek a Texans esélytelenségéről szólnak. Napi szinten kéri a játékosokat, hogy „hagyják figyelmen kívül ezeket a hangokat”. Ez pedig Belichick válasza a kérdésre:

Ők egy nagyon jó benyomást keltő csapat” mondta Belichick a 10-7-es mérlegű Texans-ról. „Kiváló védelmük van…egy csomó robbanékony játékos a támadóknál.”

Természetesen még sok mást is mondott ezután. Ez az, ahogy a Patriots-nél mennek a dolgok: tisztelet mindenki irányába, hogy jók legyenek fejben.

Játékelemenkénti elemzés

Az alapszakaszhoz hasonlóan, ezúttal is nézzük, hogy a játék mely elemében kinél van a „szakik” szerint az előny. Az alapszakaszbeli mérkőzés elemzését itt találjátok.

Amikor a Patriots fut

Annak ellenére, hogy a Patriots képes volt hatékonyan mozgatni a labdát a földön a szezon nagy részében, nem sikerült megfutniuk a 100 yardot a két vereségük egyikénél sem. A Bills elleni 16-0 arányú vereség esetén 90 yardot szereztek, míg a Seahawks elleni 31-24-es mérkőzésnél 81 yardra estek vissza. A defensive end Jadeveon Clowney vezette Texans, az NFL 12. helyén rangsorolt futás elleni védelemmel rendelkezik, de a szezon során sokat javult a játékuk. A Houston legalább 119 yardot engedett az első hét mérkőzésükből ötször, de 100 yard felett összesen két mérkőzést engedtek az azt követő kilenc mérkőzésen. Egyike ezeknek a 100 yardos mérkőzéseknek a 17. hét volt, amikor a Texans pihentette a kezdőit, mivel a mérkőzés nem befolyásolta a rájátszás szereplésüket.

Előny: Texans

Amikor a Texans fut

A Houston támadósora visszakapta a nagyon várt erősítést, amikor Lamar Miller visszatért a pályára a múlt héten, azután, hogy az alapszakasz utolsó két mérkőzését ki kellett hagynia bokasérülése miatt. A Texans szereti Millernek adni a labdát: ezt támasztja alá a karrier rekordot jelentő 268 labdahordása a szezon során. A futó meg is jutalmazta a Houston azáltal, hogy átlépte az 100 yardos határt (1073 yard) az alapszakasz során, karrierje során második alkalommal. A Texans úgy kezdte a rájátszást, hogy nyolcadik helyen rangsorolták a futójátékukat. A New England holt versenyben a harmadik helyen áll a futás elleni védelem tekintetében és különösen fukar volt a futással szemben az utóbbi időben. A Patriots az utolsó hat mérkőzéséből öt alkalommal nem engedett többet 75 futott yardnál.

Előny: Patriots

Amikor a Patriots passzol

Ezen „párosítás” során a két csapat erősségei csapnak össze; a Patriots az NFL 4. legjobb passzjátékával rendelkezik, míg a Texans a 2. helyen áll a passz elleni védekezében. A New England irányítója, Tom Brady ebben a szezonban passzolt a legpontosabban a 17 éves NFL pályafutása során. Miután visszatért a felfüggesztéséből az 5. héten, Brady 28 touchdown passzt dobott és mindössze két interceptiont. Julian Edelman (98 elkapás, 1.106 yardért) volt a legmegbízhatóbb célpontja, de a Patriots-nek összesen öt játékosa van, aki legalább 32 elkapással rendelkezik. A külső linebacker, Whitney Mercilus (7,5 sack), a defensive end Jadeveon Clowney (hat sack) és a belső linebacker, Bernardrick McKinney (öt sack) a Houston legjobb passz-siettetői. Mercilus két sacket ért el a múlt hétvégén, az Oakland elleni győzelem során.

Előny: Patriots

Amikor a Texans passzol

A következetes passzjáték hiánya jobban akadályozta a Houston támadóit, mint bármi más. A Texans az alapszakaszt a 28. helyen fejezte be pontszerzésben (279 pont), 29. helyen yardok tekintetében (5.035), 30. helyen passzolt touchdownok tekintetében (15) és 31. helyen a vörös zónán belüli sikeresség tekintetében (40,9). Annak ellenére, hogy padoztatták a szezon végén, az irányító, Brock Osweiler jól játszott az utolsó két mérkőzésén (35/65 passz 421 yardért, két touchdown, interception nélkül). Osweiler érte el a legalacsonyabb yard/passzkísérlet átlagát (5,8), valamennyi irányító közül az alapszakaszban. DeAndre Hopkins a csapat elsőszámú elkapója. A Houston egy olyan New englandi védelemmel fog találkozni, amelyik az alapszakaszt a 12. helyen fejezte be passz elleni védekezés tekintetében.

Előny: Patriots

Speciális egység

A speciális egység, és különösen a rúgás elleni védekezés nagy gondot jelentett a Texans számára. Az alapszakasz során a 28. helyet érték el a punt-visszahordások átlaga kapcsán (9,9) és 27. helyet kickoff (kirúgás)- visszahordás átlagában (23,6). A Texans 37 yardos punt-visszahordást engedett szombaton az Oakland elleni 27-14-es sikerrel zárult mérkőzésükön, amiből az Oakland touchdownt ért el végül. Összehasonlításként, a Patriots úgy lépett a rájátszásba, hogy 2. helyen rangsorolják a punt levédekezésében (5,0) és 3. helyen a kickoffok levédekezésében (19,3). A Houston rúgójátékosa, Nick Novak, az alapszakaszt 127 szerzett ponttal fejezte be - ami a második legtöbb a karrierje során -, a 41 mezőnygól kísérletből 35 sikeres volt. A hat kihagyott rúgásából három 50 yard feletti volt.

Előny: Patriots

 

A beharangozó az alábbi források felhasználásával készült:

www.patriots.com

ESPN

Hozzászólások

2017. 01. 12. 20:07
Dega
Már csak kettőt kdll aludni...!!
2017. 01. 12. 23:00
InfiniteLoop
nem kell, csak lehet
2017. 01. 12. 20:07
Dega
2017. 01. 12. 20:39
anulu82
nagyon félek, hogy pont a Houston amiatt, hogy ennyire "underdognak" van kikiáltva fog valami nagyon komoly támadójátékkal előrukkolni, mondván, hogy nekik zéró veszítenivalójuk van.
2017. 01. 12. 21:47
Arnold Patsenegger
Hát ha egész évben egy kalap szar volt a Texans offens és pont most lép vagy három szintet feljebb, hogy megverjen minket akkor már most nekiállok vetkőzni a pucérmaratonra :) :)
Viccet félretéve, a Texans offens egyetlen fegyvere a futójáték, és mit fog jobban a mi védelmünk???? Igen azt ;)

Szerintem a támadó sorunknak a ligából egy védelem sem jelent gondot most,hogy van futójáték is (ezt a Ravens, Broncos meccs bizonyította).

Tudom már minden pats szurkoló ott tart,hogy nem akar soha senkit leírni,főleg nem elkiabálni dolgokat (egyébként én is így vagyok). De a száraz tényeket ki lehet mondani. A Texans úgy jutott be a rájátszásba,hogy egy harmat gyenge csoportot is alíg bírt behúzni. És a Raiders csere-csere irányítóval is felpakolt 14 pontot, ennek az elit védelelmnek... a Pats biztos,hogy mindenre fel lesz készülve és a Texans olyan sallert kap,hogy azt öröm lesz nézni. Az egyetlen amiért nagyon szorítok,hogy sérülés nélkül tudjuk fogadni a Steelers-KC meccs győztesét!

Goo pats
2017. 01. 12. 23:04
InfiniteLoop
Anno egy lesajnált, éppen csak egy wide card helyet megcsípő Giants-tól kapott ki a Pats az SB-on.
2017. 01. 13. 00:33
Tzimisce
Akik leverték az MVP formában játszó Favre-ot.
Az a GB nagyon erős volt, csak a radar alatt repült, mert mi ugye 16-0-t nyomtunk.
2017. 01. 13. 09:02
Arnold Patsenegger
Abszolút nem sajnálom le őket, a csapat ahogy a nyilatkozatok mutatják meg aztán végképp nem...
A mondandó elejét viccnek szántam.. a többit meg kifejtettem.
2017. 01. 12. 22:09
azimut
Ne félj azt hiszem Sanyi lesz a szakkommentátor a meccsen :D
2017. 01. 12. 23:03
Huszas71
1.-Behúzni a mérkőzést sérülés nélkül!
2.-Csipkebokor vessző.
2017. 01. 12. 23:10
Arnold Patsenegger
Valaki tudja mi történt Blounttal? Már második napja nem edzett...
2017. 01. 12. 23:20
Increay
Betegség miatt nem edzett :) viszont aminek nagyon örülök az az, hogy 3!, igen jól írom 3!!! ember van feltüntetve az injury reporton, ami az utolsó évekhez képest hatalmas különbség :D Dola visszatért, Mitchell is edz, még ha limitáltan is, Blountnak pedig ez a betegség olyan ami bárkivel előfordulhat :) szóval ha úgy nézzük Mitchell az egyetlen aki tényleg sérültnek tekinthető valamilyen szinten, de ő is edzett :)
2017. 01. 13. 00:23
Tibi Twelve
LA nak is megvan a HC ja, remlélem McDaniels miatt nem kel aggódni, mivel csak LA ba lett volna értelme menni HC nek, főleg a város miatt..ha már nem nyersz legalább ne egy mezőn legyél mint GB vagy ilyesmi :D
2017. 01. 13. 01:30
McDaniels -> 49ers.. a szakik szerint nagyon nagy esély van rá és még lehet h viszi Garoppolot is magával.
2017. 01. 13. 09:11
Arnold Patsenegger
Az ellen nem tud a csapat mit tenni,hogy JMD elmenjen. De ha már elmegy és viszi magával Garoppolot, ami szerintem egy logikus döntés lenne.. mert ugye a 49ers-t úgy ahogy van újá kell építeni, akkor remélem a legjobb árat kapjuk Garoppoloért.

1/2 -n húzhatna a Patriots.. na valljuk be az azért elég vonzó ajánlat :D
2017. 01. 13. 10:19
Increay
Elhozzuk Deshaunt :D
2017. 01. 13. 17:55
max350
Kell is egy jó punter!!!! :D
2017. 01. 13. 22:27
Arnold Patsenegger
Na ez csúnya volt :D
2017. 01. 13. 19:28
pippu
Garoppolot hiányát nem igazán éreznénk meg. De még az is lehet, hogy JMD-ét sem...

Szerintem.
2017. 01. 13. 21:08
Increay
mondjuk azt kétlem, hogy a 9ers az 1/2-t ideadná Jimmyért... :D
2017. 01. 14. 00:22
Arnold Patsenegger
Sam bradfordért sem gondoltuk volna,hogy a Vikes ennyit ad... azt mégis ;)
2017. 01. 14. 09:05
Increay
2017. 01. 14. 11:43
cspeti98
Az reális lehet, hogy ideadják az 1/2-t Jimmyért és a mi első körünkért
2017. 01. 13. 02:03
Anthony Lynn lesz a Chargers vezetőedzője, ergo Patricia nagy eséllyel marad.
2017. 01. 13. 03:36
Whitealert
Lehet, hogy őt tényleg a BB utáni időszakra neveljük? Végül is egy okos mérnökember, egy jó védelmi guru és valószínűleg már rengeteget tanult BB-től.
2017. 01. 13. 07:08
Lucius
Szerintem 2 féle meccs van. Az egyik, mikor az egyik csapat sokkal erősebb mint a másik, és csak valami elképesztő szerencse/balszerencse áradat befolyásolhatja a mérkőzést úgy, hogy a gyengébb csapat nyerjen. A másik, mikor nincs, vagy csak nagyon kicsi különbség van a 2 csapat között, és ilyenkor bármi könnyen eldöntheti a meccset (szerencse, egyéni hiba/jó teljesítmény). Az utóbbinál szoktam szurkolni, hogy szerencséje legyen a csapatnak és továbbjusson. Viszont ez a meccs az első kategóriába kell essen, mert ha a Houston legyőzése problémát tud okozni a Patsnek, akkor a továbbiakban nem sok esélye van. Következés képen max. azért lehet izgulni, hogy egyértelmű fölénnyel húzza be a csapat a meccset, és ne nüanszokon múljon, mert az nem sok jót ígér a továbbikra.
2017. 01. 13. 17:05
hopi46
Az NFL-ben 267 féle meccs van egy szezonban. :)
2017. 01. 13. 17:21
Arnold Patsenegger
+1 :D :D :D
ez jó
2017. 01. 13. 10:06
GOSB5
Üdv Minenkinek!

Véleményem szerint jogos az óvatosság, de a tudáskülönbség minden csapatrészben a Pats-nál van, így jogos a magabiztosság és az önbizalom is. Vagyis imádkozzunk, hogy az égiek ne csesszenek ki velünk (fumble, bírók, sérülések stb.-ez az alapja az óvatosságnak, hiszen minden mecs 0-0-ról indul). Játékban győznünk kell!
Én csak annyit mantrázok, hogy GOSB5!
2017. 01. 13. 11:49
DM
sziasztok mindenki arról beszél,hogy elmegy Josh McDaniels,de ki lesz helyette nálunk az off koordinátor?Hoznátok valakit,vagy belül oldanátok meg a kérdést?
2017. 01. 13. 12:30
takirob69
Brian Daboll TE edző a fő esélyes.
2017. 01. 13. 13:03
DM
Nagyon köszönöm válaszod :)
2017. 01. 13. 17:02
hopi46
A következő ember előre lép:B. Daboll
2017. 01. 14. 11:44
cspeti98
Én is Dabollt mondanám, amióta nálunk van arra készülnek, hogy ő veszi át a támadósort.
2017. 01. 13. 17:09
hopi46
Mitchell játéka kérdéses, Blount betegsége meg rejtélyes.
2017. 01. 13. 21:44
azimut
Blount meggyógyult :D és csak Mitchellnél van LP mindenki más fullba nyomta az edzést :D :D
2017. 01. 14. 07:25
pats4ever
2017. 01. 14. 07:27
szenti78
Sziasztok,

íme a végsőnek mondható lista:

Psmith +1 fő
Grönk87
Pats for the Win +1 fő
torokszabolcs
luv2xlr8 +1 fő
szenti78
Szellemkutya +1 fő, alias Gergő
piszkosfred +1 fő
Beni
balint
Kollega (Szabados Gábor)
Virág Csaba
DRVSZ
hafy
Seres Imre +1 fő
InfiniteLoop
Tanko_Sz +1 fő
Vicente +1 fő

Este találkozunk, már alig várom! :)
GO PATS!!!
2017. 01. 14. 07:30
szenti78
Beni +1 fő

elnézést - a lényeg, hogy közel 30 fő összejött, sőt Danna jelezte, hogy egy kisebb társaság külön foglalt, így még többen leszünk! :)
2017. 01. 14. 11:45
nszgergo
jó szurkolást srácok!
én most nem tudok menni, mondjuk ezt láttam már hét elején is :(
majd a kövi meccsen :)
2017. 01. 14. 13:54
Andrew900
Sziasztok! olyan a város mint minden nagy derbi előtt most még csendes alig van mozgás,mint ha mindenki készülne az esti mérközésre.Majd ugy déltől megindul az élet,kora este meg jön a nyüzsgés.
Tegnap összefutottam egy Bills szurkolóval a reptéren - üzleti útra jött Bostonba, mondta hogy mit nem adna hogy Ö is ma a saját csapata playoff meccsére mehetne.
Szóval márcsak 12:25 perc és kezdödik.
One More Lets go Pats
2017. 01. 14. 13:45
Pat Patriot
A következőre lehet, hogy én is bejelentkeznék... És remélem, az nem 2018 januárjában lesz.
2017. 01. 14. 16:33
szenti78
Szia,
hely van még egyrészt, szóval jöhetsz, azért is mert vannak jó páran, akik a mi meccsünkre jönnek csak, hajnalban meg nem hiszem, hogy teltház lenne. Ha van kedved, akkor gyere nyugodtan. :)
2017. 01. 14. 17:16
Pat Patriot
Kecskemétről mennék, úgyhogy némi szervezést igényel, de ha bejutunk az AFC döntőbe, elkezdem kitalálni, hogyan oldjam meg... :)
Azért kösz az infót!
Hozzászólás a(z) Beharangozó: Texans @ Patriots bejegyzéshez