Menetrend

Belichick a Hernandez körül kialakult helyzetről

2013. 07. 24. 23:22
Szerző: Danna
Kategória: Cikkek
Bill Belichick ma rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Gillette Stadionban és bár nem volt kimondva, mindenki tudta, hogy Aaron Hernandez körül kialakult események lesznek a fő témái ennek.

Azért vagyok itt, hogy Aaron Hernandez ügyéről beszéljek. Úgy éreztem, elég fontos dolog ez ahhoz, hogy az edzőtábor előtt beszéljek erről.

Ez egy szomorú nap, szomorú nap több okból is. Részvétem az áldozat családjának és azoknak, akiket az események bármilyen téren is érintenek. Egy fiatalember meghalt. A családja tragikus veszteségen megy keresztül és nem szabad ezt figyelmen kívül hagyni.

Nem voltam az országban, amikor értesültem arról, hogy csapatunk egyik tagja ellen nyomozás folyik és elmondhatom, hogy mind én, mindpedig a csapatunk több tagja is döbbenten és csalódottan álltunk a szituáció előtt. Tudni, hogy valaki ellen a csapatból gyilkosság miatt folyik nyomozás szörnyű dolog. A tulajdonosokkal gyors és határozott döntést hoztunk.

Amikor egy játékos megszerzésén gondolkodunk, mindig felmérjük a teljes hátterét. Visszanyúlunk a családjához, hol nőtt fel, milyen életstílust képvisel, hova járt középiskolába és egyetemre, ahogy értékeljük a teljesítményét, az intelligenciáját, a munkaerkölcsét, motivációját, természetét, fejlődési lehetőségeit és ezzel is próbáljuk védeni a csapatunkat későbbi esetleges rossz eseményektől. - mondta Belichick szerdán. Ez egyesíti a játékos személyes történetét, ahogyan azt is, hogy mi mit gondolunk, hogyan tudna ő beilleszkedni a környezetünkbe. Nyilvánvaló, hogy ez a felmérés messze nem tökéletes, de 2000 óta ezt használtuk és használjuk a mai napig is. Sajnos a jelenlegi szituáció is azt mutatja, hogy mi is követünk el hibákat.

De továbbra is folytatni fogjuk ezt a munkát és ilyen módon értékeljük a játékosokat - folytatta Belichick. És nem csak akkor tesszük meg ezt, amikor idejönnek, hanem utána is. Személy szerint, ahogy a jelen helyzet is mutatja, én is tudok rossz döntéseket hozni, nem vagyok tökéletes. De mindig próbáltam azt tenni, ami a csapatom számára a legjobb.

Jelentős időt töltünk azza, hogy a jelenlegi játékosaink nem csak a focihoz, hanem azon kívüli dolgaikat is felmérjük. Próbáljuk ezt jól végezni és jó döntéseket hozni. Továbbra is ezt fogjuk tenni, de próbáljuk a dolgunkat jobban végezni a jövőben.

Sokat tanultunk ebből a szörnyű élményből, amiben most vagyunk és mindigis jobb csapattá váltunk azáltal, hogy tanultunk a hibáinkból. Nagyon sok olyan játékosunk van jelenleg is, akik keményen dolgoznak azon, hogy a helyes dolgokat tegyék és példás képviselői legyenek ennek a csapatnak és a közösségünknek.

Belichick elmondta, hogy értékelni fognak minden Patriots játékost és ő fog végső döntést hozni az ügyükben.

Mint a csapat vezetője, én vagyok az elsődleges felelős azért, akik a csapatunkhoz kerülnek. Játékosaink rendkívül motiváltak és tehetséges sportolók, akik különböző családi háttérrel bírnak. Már több kihívással is találkoztak életük során, és sokat tettek azért, hogy itt lehessenek. Néha azonban hoztak rossz, vagy érthetetlen döntéseket is. De próbálunk minden egyes szituációt külön kezelni, és azt tenni amit a csapatnak és a franchise-nak a legjobb. Legtöbb döntés kifizetődik, de néhány esetben sajnos nem.

Tudom, hogy sok kérdés fogalmazódik meg mindenkiben, de mivel egy jelenleg is zajló bírósági eljárásról beszélünk, így sok kérdésre nem tudok és nem is akarok válaszolni. Ugyanezt tanácsoltam a játékosaimnak is. A bíró és az igazságszolgáltatás majd meghozza a végső döntését az ügyben. Úgy gondoltam, hogy most beszélek erről és ezután pedig a New England Patriotsnak tovább kell lépnie.

Már csak azért is tovább kell lépnünk, mert azért vagyunk itt, hogy egy győztes csapatot építsünk fel, hogy erős pillére legyünk a helyi közösségi életnek, és egy olyan csapat legyünk, amelyre a szurkolóink méltán lehetnek büszkék. Ez az, amiért itt vagyunk.

Hozzászólások

2013. 07. 25. 00:11
nosbiglem
Korekkt nyilatkozat!
2013. 07. 25. 08:37
pat68
A csapatban felnőtt emberek szerepelnek, akiknek felelősen kell tudni dönteni! Mindenki mellé nem állíthatnak gardedámot, az élet nem ilyen és nem kell ilyenek lennie. Hörni rosszul döntött, nagyot hibázott és megfizet ezért a törvény előtt, nem a csapat követte el a hibát. Minden ember más, valaki ki tud jönni a gödörből, a hendikepes indulás után is kihozza a maximumot az életéből, valaki benn ragad. Ez van!
2013. 07. 25. 08:52
lipi
Ideje volt egy ilyen jellegű kommunikációnak is a csapattól.
BB igazi vezetőként teljes mértékben vitte a balhét. Korrekt, jó nyilatkozat.
Reméljük ezzel lezárul ez a fejezete a csapat történetének.
2013. 07. 25. 09:33
cescf4
ha jól emlékszem Dennard-ról is volt egy (kemény) kérdés, vki esetleg emlékszik mi volt ez? :S
2013. 07. 25. 10:50
Volt kérdés: Dennard jelenlegi és volt problémáit ismerve mi játszott szerepet abban a döntésben, hogy még mindig a csapat tagja?

A válasz tömör: no komment.
2013. 07. 25. 10:48
_bb
Én nem hallottam kérdést Dennardról, bár lehet vmi kimaradt. Angolul tudók itt találnak videót:
http://www.patriots.com/media-center/videos/Belichick-724-Time-for-the-Patriots-to-move-on/0c2fdd59-e4ce-4a72-85e9-60d3c2ac11e6
2013. 07. 25. 11:37
athees
OFF: Ballardot levették a PUP listáról!
2013. 07. 25. 16:05
cescf4
ha már Hernandez:

http://img.gawkerassets.com/img/18uyhlyqpcjd3jpg/ku-xlarge.jpg
2013. 07. 25. 16:13
Kuin
Hernandez (amennyiben kimondják az ítéletet)egy gyilkos pont, büntetésből rohadjon a sitten élete végégig, de ez kicsit durva, akkor még nem volt gyilkos, csak egy kiváló sportember kisebb balhékka... ennyi erővel a Csupasz Pisztolyt nem kéne vetíteni a tévében, de sok ilyet tudnék mondani!
2013. 07. 25. 22:27
dartib83
Jó volt BB-től, hogy vállalta a felelősséget.
Itthon általában mindenki a másikra keni, vagy a körülményeket hibáztatja.

2013. 07. 26. 14:50
Croaker
2013. 07. 27. 17:31
Whitealert
Szerintem nem BB felelőssége, de ettől függetlenül szép dolog tőle, hogy elviszi a balhét. Ha nem igazolja le Hernandezt a Patriots attól függetlenül valószínűleg elkövetett volna más bűnöket, esetlegesen más gyilkosságot, nem a csapat hibája, inkább még a Patriots fogta vissza őt.
Hozzászólás a(z) Belichick a Hernandez körül kialakult helyzetről bejegyzéshez