Menetrend

Bemutatkozik: Derek Rivers, DE/OLB

2017. 05. 01. 20:28
Szerző: Paul43
Kategória: Cikkek

Szombat hajnalban sokan vártuk az idei Draft 72. húzását, az volt ugyanis az első Pats pick, miután az első köröst becseréltük Brandin Cooksra, míg a második körös Kony Ealy-re.
Csalódtunk? Nem csalódtunk? Ki ki vérmérséklete szerint, de igazi Belichickes módon, a csapat 11 helyet hátramozdulva, újabb 40-50 perces várakozásra kényszerített mindannyiunkat.

Aztán eljött a pillanat, kiderült, hogy a Pats nem tradelt újra, így vártuk a kiválasztott nevét. Túl sok igazi needje nem volt a csapatnak, talán egyedül a DE/Edge rusher poszt volt, ahova kérdés nélkül kellett az azonnali erősítés. A Patriots vezetősége pedig érdekes módon pont erre a posztra húzott:

Derek Rivers, Youngstone State University (6’4, 248 lbs)Középiskola/egyetem:

Rivers a Kinston középiskolába járt, ahol LB és TE posztokon játszott. All-conference választott is volt, azaz a konferencia legjobb védői közé is beválasztották.
Középiskola után, 2012-ben, egy szemesztert a Fork Union Military Academy-re járt, ahol DE-t játszott, majd 2013-ban kezdte 4 éves pályafutását a Youngstone State University-n.

A Youngstone University Penguins az FCS tagja, ami az NCAA Division I, Football Championship Subdivision rövidítése. Ez nem mást jelent, mint hogy az egyetem az első liga alsóbb osztályában játszik (Division I-AA). Erre szoktuk mondani, hogy második ligás a csapat.

Első évében (2013) még csak csereként lépett a pályára, mint DE. 10 mérkőzésen 13 tackle-t és 3 sacket ért el, amivel sikerült felhívnia magára az edzők figyelmét.
2014-es, második évében aztán mondhatni berobbant. 12 mérkőzésből 11-en kezdőként mehetett pályára. 50 tackle (31 solo), 17 tackle for loss, 11 irányító siettetés és 14 sack került a neve mellé az év végére. Ez a 14 sack a harmadik legtöbb volt az iskola történetében. Ebben az évben az FCS-n belül az ötödik legjobb sack átlaga volt (1,08/game) és beválasztották a Missouri Valley Football Conference all-star csapatába is.
2015-ben sem lassított nagyon. 11 meccsen 10-szer volt kezdő, 8 alkalommal DE-ként, kétszer pedig LB-ként. 52 tackle (37 solo), 15,5 tackle for loss, 13 irányító siettetés és 9 sack lett a vége. Újabb all-MVFC elismerés, sőt ebben az évben third-team All-America választott is lett. Nem mellékesen benne volt a lehetséges FCS Defensive Player of teh Year jelöltek közt is (nem kapta meg végül).
Utolsó évében, aztán rádobott még egy lapáttal. Mind a 16 meccsen kezdett, csapatkapitányi szerepben. 58 tackle (44 solo), 19,5 tackle for loss, 21 irányító siettetés és 15 sack. A csapattal National Championship Game-t játszottak a Madison State ellen, amit 28-14-re elbuktak.  Zsinórban harmadszorra választották be az all-MVFC csapatba, most second-team All-America lett és döntőse volt az FCS Defensive Player of the Year szavazásnak.

Kommunikáció szakon végzett, 41 karrier sackje egyetemi rekord (és ötödik legtöbb az FCS-n belül), tackle for loss (56,5) mutatója a negyedik legjobb az iskola történetében. 49 mérkőzésén 37-szer volt kezdő. Volt 3 kierőszakolt fumble-ja és 4 megszerzett.

Meghívást kapott az idei Senior Bowlra is, sokak szerint ennek köszönheti, hogy a Pats a 3. körben kiválasztotta.

Erősségek:

Folyamatosan, koncentráltan játszik. Igen itt a folyamatos a kulcsszó. Nincs igazán teljesítménybeli megingása, minden playnél a maximumot nyújtja, mindenki nagyon kedveli a hozzáállását. Snap után azonnal alulról támadja az OT vállát, ezzel előzve meg annak blokkját. Gyors az első lépése, amivel szintén előnyt tud kovácsolni magának. Nagyon mélyre lemegy, miközben megkerüli az OT-jét, ezzel gondot okozva a magasabb szélső falembereknek. A sebességét át tudja alakítani erővé, ami fontos elem a bull-rushnál. Elég gyors, hogy le tudja vadászni a menekülő QB-t vagy RB-t. A gapjét keményen őrzi. Megvan benne a tehetség és tudás, hogy 4-3-as DE vagy 3-4-es OLB legyen belőle.

Gyengeségek:

Kérdés, hogy a második ligás tapasztalat mire lesz elég az NFL-ben. A saját gapjén kívül nem mindig fordít sok figyelmet a többire, ami gondot okozhat táncolósabb RB-kel szemben. Előfordul, hogy a tackle előtt nagyon lehajtja a fejét, így szem elől veszti a futót. Hosszabb kezű OL ellen szenvedni szokott. Ha a blokkoló egyszer elkapta, akkor nehezen tud szabadulni, amivel szabaddá válik a gapje és a futó el tud ott futni. Fejlesztenie kell a pass-rush mozgását, nincs mindig egyben a teljes mozgássor, ritmust veszíthet, így teret ad a blokkolónak Egyetemen ez még kivédhető volt, a nagyok közt azonban már nehezebb lesz.

Combine eredmények:

40 yard: 4.61
bench press: 30
vertical jump: 35,0 inch (89 cm)
broad jump: 123,0 inch (3,12 m)
3-cone: 6,94
20 yards shuttle: 4,40
60 yards shuttle: 12,43

Nyilatkozatok:

Bill Belichick Derek Rivers-szel kapcsolatban:


„Rivers jól játszott az all-star meccseken és egy nagyon jó programban nevelkedett, Bo Pelini edző kezei alatt. Bo jó munkát végez a játékosaival és a csapattal. Derek jó rendszerben tanult, jó oktatást kapott, hiába alacsonyabb osztályú egyetemről jön, nézzük előbb meg mit tud mutatni, ha itt lesz….” „Bo Pelini volt NFL edző, volt egyetemi első osztályú edző és a Youngstone-nal is Championship Game-t játszottak. Jó munkát végez. Múlt héten vagy két hete – vagy bármikor is járt nálunk Derek – lehetett látni, hogy jó rendszerben fejlődött. És bár jó tanítást kapott, neki is nagy ugrás lesz az NFL-ben játszania.”

Derek Rivers:

„Középiskolában játszottam LB poszton is sokat és egyetemen az első évemben is. Mindig voltak alkalmak, amikor állásból kellett játszanom, de az elmúlt négy évben túlnyomó részt DE voltam…” „Bo nagyszerű volt, mintha csak az apám lett volna, azonnal ahogy beléptünk a Youngstone Egyetemre. Egy teljesen új szintre emelte a csapatunkat. Csupa apróság amire nagyon odafigyelt, például hogy számíthassunk egymásra, hogy a kis dolgokat is mindig helyesen csináljuk – ilyen dolgokat mondott nekünk mindig Bo, erre állt rá az agyunk.”
„Amilyen a pályán kívül vagy, mutatja milyen vagy a pályán. Középiskolában nem voltam épp a legjobb, de az egyetemen 3.0-ás átlagom is lehet és ez már valami. Ha a pályán kívül lusta vagy, a pályán is az leszel. Ha nem végzed el a feladatod az osztályban, akkor talán a pályán sem fogod.”
„Keményen dolgozom. A munkamorált azt látni fogod nálam. Csinálom, amit csak az edzők akarnak, hogy csináljak, én ilyen vagyok. Sőt, többet is csinálok, mint amit kérnek tőlem. Na ilyen játékost kapnak a személyemben. Egy srácot, aki többet csinál, mint amennyit kell és bármit megtesz, amit az edzők mondanak. Figyelem mit mondanak az edzők. Meg fogom csinálni. Meg fogom csinálni 100%-ig.”
„Ember, amikor megszólalt a telefonom… remegtem. Fantasztikus érzés volt. Köszönet Istennek. Ez mind miatta van. Csodálatos volt. Áldottnak érzem magam.”
„Csodálatos volt találkozni a Patriots edzőivel. Nézd, footballról beszélgettünk. Imádom Coach Belichicket. Imádok mindent ami ő és amit csinál, ahogy edzősködik, a hozzáállását. Úgy értem, elképesztő egy fazon. Rengeteget tudok tőle tanulni… annyi mindent tudok tanulni a srácoktól, akik Super Bowlt nyertek. Az elkötelezettség ezektől a fiúktól, ahogy az öltözőben is egymást segítik. Kész vagyok tanulni tőlük és fejlődni.”

Videó1

Videó2

Videó3

Videó4

Hozzászólások

2017. 05. 01. 21:20
cspeti98
Nekem kifejezetten a szorgalma tetszik és az, hogy ilyen jól feltornázta az átlagát, tehát nem csak a levegőbe beszél mikor azt mondja, hogy keményen dolgozik. Ahogy egyre itöbbet olvasok róla, annál inkább értem, hogy miért húztuk be és miért illik tökéletesen a Patriotsba.

Egyébként olvastam róla olyan véleményeket, hogy ha egy FBS csapatban játszott volna, akkor ilyen atletikussággal simán 1. körös tehetségnek tartották volna. Nyilván ezt soha nem tudjuk meg, de abban biztos vagyok, hogy hatalmas szerencsénk volt azzal, hogy ő kisebb egyetemen játszott, mert másképp nem csúszik le hozzánk.

Szerintem nagyon jó párost fog ő alkotni Flowersszel és évekre meg lesz oldva a pass rushunk. Kezdődhetne már a szezon, alig várom, hogy lássam őt a pályán!
2017. 05. 01. 23:50
mammut
Sziasztok! Már olyan rég írtam:köszi a cikket, meg a korábbiakat, meg a podcastot, meg úgy általában a szerkesztők munkáját!
2017. 05. 02. 07:29
1976gabi
sziasztok.járt nálunk,azt mondta BB .biztos nem vett zsákbamacskát.
2017. 05. 02. 10:47
Bulow
Hááát nem less egysuerű dolga a rookieknak... az újoncok nélküli rosteren van 43 név, akiket gyakorlatilag nem lehet kirobbantani ha egészségesek. A maradék 10+8 helyre vannak a tavalyi keretből azok, akiknek nem biztos a helye és az összes újonc, beleértve a draftoltakat is...
2017. 05. 02. 13:36
Freeney, Coleman, Grissom, Waddle, Fleming, Lengel, Karras - csak néhány név akik szerintem az 53 hely egyikéért fognak küzdeni a tavalyi csapatból
2017. 05. 02. 12:04
Phyxius
Egyébként biztos vagyok benne, hogy nálunk Ninkovich szerepét veszi át, de egy fokkal még jobb lesz nála, ha a sebességét nézzük.

A Combine 40 yard és 3-cone adatai konkrétan majdnem megegyezik Kuechly-vel és Jamie Collins-szal, sebessége tehát megvan. A 30 Bench Press is azt mutatja, hogy a felsőteste abszolút rendben van (Collins csak 19-szer nyomta ki a 100kg-t).

Csak az a kérdés: mennyi idő alatt tudja elsajátítani a rendszerünket? Nagyon-nagyon összetett feladat Ninkovich szerepköre, rengeteget tanulnia ahhoz.
2017. 05. 02. 13:31
2017. 05. 02. 15:32
hopi46
Hát nyilatkozni és ígérni azt tud! :D
(A többieké sem lesz valószínűleg különb, hiszen ez az elvárt.)
Hozzászólás a(z) Bemutatkozik: Derek Rivers, DE/OLB bejegyzéshez