Menetrend

Bemutatkozik: Jimmy Garoppolo

2014. 11. 12. 01:13
Szerző: Danna
Kategória: Cikkek
Amikor Tom Brady úgy dönt, hogy felakasztja a sisakot és nem játszik többet, akkor egy olyan játékos állhat a helyére, akiben először látjuk azt, hogy akár érdemes is lehet rá. Ismerkedjünk meg egy kicsit jobban Jimmy Garoppoloval.

Mikor kezdtél el játszani?
Ötödikes voltam. A két idősebb bátyám már játszott ekkor. A szüleink nem engedtek minket addig játszani, amíg nem voltunk elég nagyok. Gyerekként gurulós focit játszottunk, és amint ötödikesek lettünk, válthattunk az amerikai focira.

Első pozíciók?
Egy kicsit mindegyik. Voltam linebacker, TE, elkapó, futó. Amikor fiatalabb voltam, leginkább futó és TE voltam.

Kedvenc játékosod gyerekként?
Tudom, hogy furán hangzik, de mindig is kedveltem Brett Favre-t, még ha a Packersben is játszott. (Garoppolo Chicago-ban nőtt fel és Bears szurkoló volt - szerk.)

Példaképeid gyerekként?
A szüleim (Tony és Denise), mindenképpen. Láttam azokat, amiken keresztülmentek, 4 gyerekkel sosem egyszerű, egyik mérkőzésről a másikra rohantak. Aztán a két idősebb bátyám. A harmadik lenni a négyből, mindig is példaképként nézel az idősebbekre és azt akarod csinálni, amit ők.

A legkedvesebb emléked a Rolling Meadows középiskolából?
Mindenképpen az, hogy megnyertük a konferenciánkat. Második évfolyamos voltam, ekkor lettem elsőszámú irányító, elsők voltunk az államban, meg ilyesmik. Utolsó éves koromban ismét megnyertük a konferenciát. Csak együtt lenni a barátaimmal, azt hiszem hogy ez a legjobb dolog a középiskolában. Kicsi korod óta velük vagy, együtt nőttök fel és együtt is játszottunk.

Miért választottad az Eastern Illinois-t?
Az Eastern, az Illinois State és a Montana State is ösztöndíjat adott nekem. A nagyobb iskolák "walk on" (nem tagja az aktív keretnek, de a csapattal dolgozik, kiemelkedő játék esetén bekerülhet) pozíciót ajánlottak és én azt nem akartam. Végül az Easternt választottam, ahol jó lehetőségem volt arra, hogy játszak, mivel az akkori irányítójuk éppen végzős volt. Elmentem egy látogatásra és beleszerettem az iskolába.

Legkedvesebb emléked az Eastern Illionis-ról?
Az utolsó két év hihetetlen volt. Az első és második év vicces volt. Eléggé szenvedtünk a pályán, az utolsó két évre csapattá értünk. Ezek szép emlékek.

Egy mérkőzés, ami emlékezetes a számodra?
Amikor megvertük az Illinois State-et az utolsó évemben, az egy igazán jó meccs volt, 57-24-re nyertünk. Ez egy állambeli rivalizálás, és nagyon nem bírtuk egymást.

Amikor megtudtad, hogy akár az NFL-be is bekerülhetsz?
Azt hiszem olyan másodikos lehettem. Az ekkori irányító edzőm, Coach (Roy) Wittke mondta nekem. Sokat fejlődtem az első évem után, és ő mondta, hogy akár sikerülhet is. Azt mondta, hogy ha továbbra is ilyen ütemben fejlődök, akár jó dolog is történhet velem.

Mit éreztél amikor a Patriots a 2. körben (összességében 62.-ként) kiválasztott a 2014-es drafton?
Megdöbbentem. Az összes csapat benne volt a pakliban, de egy olyanhoz kerülni, ahol láthatóan minden kiválóan működik, van egy kiváló irányító, akitől sokat tanulhatok, úgy éreztem, hogy tökéletes helyre kerültem.

Az élet Patriótaként?
Elfoglat, főleg újoncként. Nincs sok időd pihenni. De ez az amit szeretsz csinálni és nem cserélném el semmire. Nem érzem azt, hogy dolgoznék. Élvezem minden egyes percét.

Váltani a Football Championship Subdivision-ból az NFL-re.
Az emberek azt mondják, hogy ez egy nagy dolog, tudtam amint szóba került a draft. Bekerülni két All Star mérkőzésre (East-West & Senior Bowl) igazán sokat segített ebben. Ez már egy másik szint, ez így van, de ha egyszer megtapasztalod, rájössz, hogy a játékosok itt is játékosok, nagyjából mindannyian hasonló korúak vagyunk, mindenki tehetséges.

Hogy definiálnád magad mint football játékos?
A legkeményebben dolgozó srácnak lenni. Csak kiakarok menni oda, kidolgozni a belem minden nap, és ezt megtenni újra és újra. Soha nem akarom azt érezni a végén, hogy valamit nem tettem meg.

Mit szeret a fociban?
Mindent. Együtt lenni a srácokkal, felépíteni velük egy barátságot, ami akár örökké is tarthat. Ez egy nagyon egyedi munka, nem sok ember tapasztalhatja ezt meg, úgyhogy élvezni kell addig, amíg lehetőséged van rá.

Magasságok és mélységek a fociban.
Remélem, hogy a legnagyobb magasságokat még nem értem el. Legrosszabb? Nem tudom, hogy volt-e egyáltalán olyan. Volt pár necces évünk az Easternnel az első 2 évem során. De ez a foci. Ki kell menned, keményen dolgozni, szenvedni a srácokkal és élvezni minden pillanatát.

Mik az érzéseid?
Hihetetlen. Ha valaki azt mondja nekem ötödikes koromban, hogy ez az egész meg fog történni velem, nem vagyok biztos benne, hogy elhittem volna. Inkább a baseballt akartam csinálni, azt hittem hogy egyszer majd abban leszek profi. De a dolgok másképp alakultak, de nem cserélném el semmire.

Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások

2014. 11. 12. 01:23
nosbiglem
Végre egy olyan játékos, akiben látok fantáziát.
2014. 11. 12. 10:05
fejszee
van valami kiégett irányító is a keretben, én benne is látok némi fantáziát (vicc :D)
2014. 11. 12. 21:06
nosbiglem
2014. 11. 12. 11:40
mgabor74
A draft idején mondtam hasonlót, akkor azért nem sokan osztották a véleményem. Remélem nem csalódom hosszú távon és tényleg beválik.
2014. 11. 12. 10:48
petyus33
Csak ez nekünk, európaiaknak olyan furcsa, hogy van egy sport, van egy játékos és egy poszt, ahova iszonyatosan nehéz bekerülni, lehet évekig csak másodhegedűs vagy, lehet hogy csak másodperceket tölthetsz a pályán, és csak várod, várod, hogy rád kerüljön a sor? Egy életen keresztül erre készülsz. Ez nekik természetes dolog. Kicsit furcsa ebbe belegondolni. De tényleg ezért szimpatikus nekem is.
2014. 11. 12. 12:20
Lacus
Nekem azért szimpatikus, mert már rögtön az elején láttam benne egy kis vagányságot, csibészséget, amit Máléban abszolút nem... Olyan érzésem van vele kapcsolatban - és remélem be is jön - , mint a Minden héten háború című filmben, ott is megvan a nagy öreg, a Málé, és az ifjú titán, bár nálunk a Málé már kikerült a képből, legnagyobb örömömre :) Sok sikert Jimmy!
2014. 11. 12. 16:44
dravait
Szerintem ez az egésznek a lényege, amiért EZT a focit szeretjük, az utolsó mondatban minden benne van. Jó lesz ez a srác! :-)
"Hogy definiálnád magad mint football játékos?
A legkeményebben dolgozó srácnak lenni. Csak kiakarok menni oda, kidolgozni a belem minden nap, és ezt megtenni újra és újra. Soha nem akarom azt érezni a végén, hogy valamit nem tettem meg."
2014. 11. 12. 17:58
Foherty
"akiben először látjuk azt, hogy akár érdemes is lehet rá" - Ezt mire alapozva latja az, aki latja?

Ne ertsetek felre, nem leszolni akaorm a sracot, csak kivancsi vagyok miben latjatok masnak/jobbnak, mint Mallett-et, Hoyer-t vagy akar Cassel-t?

(Nem mellesleg: ugy nez ki mindharmuknak lesz kezdo QB meccsuk ebben a szezonban. Van meg ilyen iranyito, aki mogul ennyi kezdo QB kerul ki?)
2014. 11. 12. 20:15
cspeti98
Hoyer-rel és Cassel-lel szerintem nem érdemes összehasonlítani, ők egyértelműen csak cserének voltak itt. Mallett-től azt vártuk, hogy Brady utódja lehet, ehhez képest gyakorlatilag semmit nem fejlődött, ráadásul ő nekem kicsit olyan volt, mintha nem illene a rendszerünkbe. Garoppolo egyértelműen illik ebbe a rövid passzokra épülő offense-be, ráadásul egy előszezon alatt többet mutatott, mint Mallett 3 év alatt.
2014. 11. 12. 20:57
Én pl. az előszezon meccsek alapján már éreztem, h ha fejlődik és dolgozik, akkor jó lehet. Szerintem azt lehet látni.. nem fél, fut, bevállalja a dolgokat, de csak ésszel. Plusz a Bears ellen is lehetett látni, vagy a Chiefsnél. Mallettről csak azt láttad h fél és össze-vissza dobálja a labdát. Cassel előtt volt egy jó fal, Hoyer meg nem sok lehetőséget kapott.
2014. 11. 12. 18:38
ati
Bocsi az Off-ért! Véletéenül nem tudja valaki hogy itthon honnan lehetne beszerezni ilyen sapikat, mert nekem nem sikerült találnom ilyent helyet!

http://proshop.patriots.com/p/new-era-2013-on-field-knit-hat/pid/43621/sdid/recently-viewed/

http://proshop.patriots.com/p/new-era-2014-on-field-knit-hat/pid/48383/sdid/recently-viewed/
2014. 11. 12. 19:24
l.kalasz
Próbáld meg a sportport.hu-t, nem tudom, hogy tudnak-e szerezni, de előfordulhat.
2014. 11. 12. 19:44
Tibi Twelve
A proshop is kiszállitja eu ba, kb 50 dollár, de en a sportmania.hu n vettem, de vateran is van.
2014. 11. 16. 09:14
fatman
én innen rendeltem egyszer:

http://www.fanatics.com/NFL_New_England_Patriots

akkor az volt, hogy 100 dolcsi felett ingyen volt a szállítás Mo-ra, különben kb 25 dolcsi, és már felszámítják a magyar áfát is, úgy láttam...

jó a sportmania, csak hát minden 2-szer annyiba kerül... :(
2014. 11. 12. 20:45
mhatrix
rendelj a proshopba ja,2-3 hét mire kijön,egyenesen jacksonvilleből
egy piros pats logóval az elején sötétkék napellenzővel kb 3 éve rendeltem,meg hát eredeti,ezért érdemes onnan
2014. 11. 13. 07:43
Croaker
Easley térdsérülés miatt nem edzett...franya :(
2014. 11. 13. 20:42
Tibi Twelve
Már visszatért Easley, Chandler viszont még nem..
2014. 11. 13. 07:57
Croaker
Ide OFf, de amúgy nagyonis ON:
http://www.nfl.com/videos/inside-the-nfl/0ap3000000423515/Inside-the-NFL-Brady-fires-the-Patriots-to-victory

Lehet mindenki látta már, de nekem új volt :) Wow:)
2014. 11. 13. 10:34
mammut
Köszi a linket, én még nem láttam, és ritka jó érzés volt végignézni... :)
2014. 11. 13. 11:31
anikom
2014. 11. 13. 20:01
focilap
A 2. osztályból érkezett irányotok közül ki az aki a legtöbbre vitte az NFL-ben? Ugye Flacco nyert SB-t, de rajta kívül van más ilyen irányító?
2014. 11. 13. 20:27
cspeti98
Ugyan nem nyert semmit, de Romo ugyanarról az egyetemről jött, ahonnan Garoppolo.
2014. 11. 13. 20:49
A Super Bowlon szereplő irányítók közül ismertebb nevek:

Kurt Warner (Northern Iowa)
Rich Gannon (Delaware)
Ron Jaworski (Youngstown State)
Phil Simms (Morehead State)
Steve McNair (Alcorn State)
2014. 11. 13. 22:48
respectvv4laciindahouse
TÁMADÁÁÁÁÁÁÁÁÁS!!! Vasárnap Hajnalig megőőőőőőőőőőőrülöökk ! Kezdjünk már !!!! Őrület tééébojjjjj katarziiiiis!!!
2014. 11. 14. 06:04
Montesclan-pats
Nem érzitek úgy, hogy a Miamit hozzásegítették a győzelemhez?
2014. 11. 14. 07:51
mgabor74
Ez most nem esett jól. Most nézhetem úgy a meccset hogy tudom a kimenetelét...
2014. 11. 15. 08:14
Montesclan-pats
Bocs, az ilyet én sem bírom. Csak elfelejtkeztem magamról
2014. 11. 15. 09:05
mgabor74
Azért ennél nagyobb bajom sose legyen. Amúgy a kérdésedre a válasz: De, szerintem is befolyásolták, és a safety-t jelentő szabálytalanság egyáltalán nem jogos zászlója igencsak későn repült. Ahogy láttam még a Bills játékosok se igen reklamáltak a bedobásáért. A későbbi pass interference büntetés pedig egy gyönyörű ütemű szabályos szerelés volt. Kérdem Én hogyan lehetne azt jobb ütemben csinálni, úgy hogy azért hatékony is legyen a védekezés?
2014. 11. 16. 09:03
fatman
hát, túl sok ilyen van sajnos... a Saintstől is így vették el a győzelmet szvsz...
2014. 11. 14. 20:29
respectvv4laciindahouse
Bocsi mindenkitől az ilyen hozzászólásaimért ha nem veszem be a gyógyszereimet teljesen kikelek magamból.
2014. 11. 16. 09:08
fatman
ami Garoppolót illeti:
szimpatikus, de azért még bizonyítania kell...

viszont az a helyzet, hogy Bradyt még legalább 5 évig szeretném a pályán látni, az meg lehet, hogy sok idő a padon ülni, nem tudom pontosan, de gondolom 2-3 év lenne neki az optimális, de nem tudhatjuk, mi fog történni... tényleg, Rogers mennyi ideig volt Favre mellett? ő sztem igazán beérett...
Hozzászólás a(z) Bemutatkozik: Jimmy Garoppolo bejegyzéshez