Menetrend

Bills - Patriots meccs újrajátszva

2010. 12. 30. 10:36
Szerző: _bb
Kategória: Cikkek

Mike Rodak nézte újra negyedről negyedre a Buffalo Bills elleni alapszakasz mérkőzést. Nézzük meg, hogy melyek azok a játékok, amik a 34-3-as végeredményt hozó mérkőzést döntően befolyásolták, vagy valamiért érdekességként szolgálhatnak. Íme az elemzés:

Első negyed:

1. A Bills legjobban összerakott futójátéka az első támadás során volt, melyet rögtön egy 27 jardos Fred Jackson futással indítottak. A felfüggesztett (ILB) Brandon Spikes hiánya annyira érezhető volt ezen támadás során, amennyire valószínűleg a 'Fins elleni meccsen is érezhető lesz. A "helyén" játszó Gary Guyton-nak nem igazán ment a nagyobb támadófal emberek blokkjaival szemben, akik így nagyobb lukakat tudtak nyitni. Ráadásul (DL) Kyle Love többször alulmaradt a LOS-nál, különösen mikor NT-t játszott, miközben az alulméretezett (DE) Eric Moore viszont szépen tartotta magát a futással szemben, megmutatva milyen ereje is van.

2. A negyed elején történt egy szokatlanabb játék is, melynek során a Bills részéről a támadás előtt átmozgott (FB) Corey McIntyre és (TE) David Martin is. A Patriots részéről, (ILB) Jerod Mayo és (OLB) Rob Ninkovich volt kijelölve emberfogásra McIntyre-en és Martin-on. A snap előtti felállás megváltozása révén ugyanakkor Mayo a szélre került, míg Ninkovich belülre. A pályafutása ötödik évében járó Ninkovich gyorsan alkalmazkodott a 3-4-es ILB poszthoz. A játék megkívánta, hogy Mayo lezárja a pálya szélét [set the edge] és Ninkovich felülkerekedjen a szembenálló guardon [Ami más technikát igényel, mint pl. egy T ellen. - szerk.]. Jó példa volt ez arra, hogy mindkét játékos mennyire jól ismeri a többi poszt által megkívánt elemeket, beleértve a játék olvasását és a megfelelő technikai végrehajtást is.

3. A 29 jardos Danny Woodhead touchdown futás egy kívülre tervezett "becsapós" játék [“trap” play] során esett, amit a Patriots gyakran alkalmazott korábban is nagyobb jardmennyiség szerzésére futás révén. (TE) Rob Gronkowski jobbról balra mozgott át a snap előtt, majd egy “wham” blokkot hajtott végre (DT) Kyle Williams-en, miután (LG) Logan Mankins kívül blokkolta (DE) Chris Kelsay-t. Eközben (LT) Matt Light a második vonalba törve szépen zárta egy blokkal befele (LB) Paul Posluszny-t. Light-nak korábban két másodvonalbeli blokknál is gondja akadt a meccs során, de ebben az esetben ez volt a kulcs a Woodhead touchdown-jához.

4. Annak ellenére, hogy a Bills sikereket ért el a futójáték terén a meccs korai szakaszában gyorsan átváltott spread offensere a negyed előrehaladtával. Miután a Bills shotgun és négy- vagy ötelkapós felállásokat alkalmazott, de a megszokott játékosanyaggal, a Patriots általában vagy maradt a 3-4-es alapfelállásában, vagy nickelre váltott, némely esetben OLB-ket használva a slot WR-ek levédekezésére. Mivel a Bills nem igazán rendelkezik mélységi passzok terén veszélyes játékossal, a Patriots nem nagyon habozott feltolni egy safety-t a box-ba vagy a futás vagy a slot WR levédekezésére, így egy magányos safety-t hagyva a pálya hátsó részén.

Második negyed:

5. Tom Brady első, 8 jardos touchdown passza (TE) Rob Gronkowski-nak a Bills blitz-ével szemben született, mely (S) Donte Whitner és (OLB) Arthur Moats részéről érkezett. A háttérben [In the backfield] (RB) BenJarvus Green-Ellis szépen blokkolta Whitner-t, míg Gronkowski leütközte Moats-t a LOS-nál mielőtt tovább haladt volna a flat útvonalon. Egy jól időzített játék volt ez, melynek során Brady jól olvasta a blitz-et és előnyére fordította azt.

6. Miután kilenc sack-et engedtek az utóbbi három meccsük során, a Patriots támadófala jó napot fogott ki az irányító megvédése terén a Bills ellen. Jó példa volt erre egy játék harmadik és 7-nél a második negyedben, amikor Brady egy 10 jardos Branch-nek dobott passzal meg tudta csinálni a first down-t. A játék egy Shayne Graham mezőnygólhoz vezetett, növelve ezzel a Pats előnyét a félidőben.

7. A Bills variálta a védelem felállását az alapszakasz folyamán, s ebben a vasárnapi meccs sem különbözött. Bár nagyrészt a négyemberes falhoz ragaszkodtak a meccs során, de például egy második negyed beli második kísérletnél megjátszott BenJarvus Green-Ellis futásnál 3-4-re váltottak, az újonc (DE) Alex Carrington-t és (NT) Torell Troup-ot használva a falban, a megszokott 4-3 DT-k, Kyle Williams és Marcus Stroud helyett. A megfelelő technika hiányzott a Bills oldalán, (ILB) Paul Posluszny és Akin Ayodele is szenvedett a játék során. (OLB) Pierre Woods jól helyezkedett a futás ellen, de egy szolid blokk (TE) Alge Crumpler részéről segített megnyitni a lukat a 15 jardos Green-Ellis futáshoz.

8. Crumpler idei első touchdown passzát kapta el az első félidő végén, de ez könnyedén megeshetett volna két játékkal később is, egy Branch-nek szánt sikertelen passz során. A játék során Brady csak a baloldalra és Branch-re koncentrált, aki egy rövid belső útvonalat futott a gólvonalnál. A jobboldalon (WR) Wes Welker befele mozgott a snap előtt, majd egy "underneath" útvonalat futott, s ezzel magával vitte (CB) Terrence McGee-t, Whitner-t, és Posluszny-t is a játék során, teljesen szabadon, magára hagyva Crumpler-t a célterületen.

Bónusz: Playbook videós elemzés Gronk "wham" blokkjával, TD-jével és egyebekkel.

Második félidő:

9. (S) Jarrad Page interceptionje a harmadik harmadban egy olyan játék során jött, amikor a safety a boxban helyezkedett el a snap előtt, hogy segítse az első félidőben időnként jól működő Bills futások elleni védekezést. A játék során (CB) Kyle Arrington hátra ment, míg Page felvette (WR) Steve Johnsont, aki egy horog route-ot futott. Johnson volt (QB)Ryan Fitzpatrick harmadik opciója és teljesen világos, hogy az irányító nem látta, hogy Page abban a pozícióban van, hogy elcsenhesse a labdát.

10. Kedden Bill Belichick azt mondta, hogy annak ellenére, hogy (RG) Ryan Wendell az első kezdőként szerepelt meccsén összességében jól teljesített, van azért még olyan terület ahol fejlődnie kell. Az egyik ilyen játék BenJarvus Green-Ellis 1 yardos futása lehetett a harmadik negyedben. Második és 2-nél Wendell nem jött fel elég gyorsan a snapből és így nem tudta blokkolni a középen érkező (ILB) Akin Ayodele-t. A Patriots aztán puntra kényszerült, mert a következő játéknál Welker elejtette a labdát.

11. A negyedik negyed elején aztán (DT) Kyle Williams nyomta egészen hátra Wendellt a saját térfelére egy harmadik és 1-es játéknál. Azonban Green-Ellis-nek sikerült kikerülnie Williams és (DT) Torrel Troup nyomásából és megfutnia a 1st downt. Ezek után (RB) Fred Taylor léphetett pályára és már kezdett látszódni, hogy a támadófal eléggé elfáradt a sok futásblokkolástól a meccs során. (C) Dan Koppen jött fel túl lassan a snapből, így Ayodele minusz yardon tudta szerelni Taylort, ami hozzájárult ahhoz, hogy a Patriots csak egy mezőnygólt rúghatott a támadás végén.

12. A harmadik negyed végén (CB) Kyle Arringtont (CB) Darius Butler váltotta, aki korábban csak a dime felállásokban lépett pályára a meccsen. Arrington a meccs előtt szerepelt a sérült listán, így ez a lépés lehet, hogy szintén valami sérüléssel kapcsolatos volt. Ugyanakkor (S) Patrick Chung játszik elsőszámú slot CB-ként és enged például 30 yardos elkapást (WR) Naaman Roseveltnek, így ez egy olyan pozíció, amivel talán érdemes lenne foglalkozni. Mivel jön a rájátszás, számíthatunk arra, hogy a Patriots megpróbálja majd megoldani ezt az RCB és slot CB posztokon lévő problémát.

Forrás: Mike Rodak - ESPN Boston

Hozzászólások

2010. 12. 30. 14:07
norbertobaggio
Mehetnének már a rájátszás meccsek, mert teljessen lázban vagyok !!! GO Pats!!!
2010. 12. 30. 17:44
Most gondoltam csak bele, hogy mit fog művelni BB a 2011-es drafton, gyakorlatilag van 3 első körös pickünk!
ajajaj! Ez kegyetlen lesz. BB mészárolni fog.
Go Pats! Go BB!


From the Hart: Belichick picks Pro Bowlers
Written by Andy Hart on December 29, 2010 – 9:22 am -

As I continued to think about the Patriots six Pro Bowl selections last night, something jumped into my mind. Aside from Tom Brady, the five other New England selections are former first-round picks by the team.
In fact if you throw in Richard Seymour, who made the Pro Bowl for the Raiders, six of Bill Belichick’s nine first-round picks over the years for the Patriots are in this year’s Pro Bowl. That includes five of his last six first-round picks earning the honor.
[EDIT: Just to clarify, I only counted the first first-round pick in 2004 -- Wilfork. But even the second first rounder than year, Benjamin Watson, has put up Pro Bowl-type numbers this season with the Browns.]
The only three not selected to the team are Ty Warren, Laurence Maroney and Daniel Graham. And with Warren on IR to open the season the well respected defensive end wasn’t even eligible for the game.
That says quite a bit about Belichick’s work at the top of the draft, and should get fans pretty excited about the fact that he heads into next April’s draft with not only a pair of first-round picks, but also the top pick in the second round courtesy of a trade with Carolina. Three picks in the top 33? Given Belichick’s record taking talent in that area a Patriots team with the best record in football heading into a postseason run should only get richer next spring.
2010. 12. 30. 21:05
valaki tudna adni egy honlap címet, ahol meglehet nézni a full pro bowl szavazás végeredményét a szavazatok számával, kíváncsi lennék rá. előre is köszi
2010. 12. 30. 21:56
Pat Patriot
2010. 12. 30. 22:50
Pat Patriot
Azért elég durva "referenciái" vannak a Patriotsnak... Az AFC 5 PO-ba bejutó csapata közül 4-gyel (Jets, Steelers, Ravens, Colts) játszottunk összesen 5 meccset. Egyedül a Kansas Cityvel nem. Összesítve 4 győzelem és 1 vereség a mérleg.
Az NFC Északi csoportjából továbbjutó Bearsszel játszottunk, és a Packers is valószínűleg bejut. Mindkettőt megvertük...
Az NFL "maradék" 11 csapata - amely gyakorlatilag PO-résztvevő - közül az Eaglesszel, a Saintsszel, a Falconsszal (illetve a Ramsszel vagy a Seahawksszal) nem játszottunk, míg a Packers és a Bears megvolt. A 11 rájátszáscsapatból tehát 6 csapattal játszottunk 7 meccset, és 6:1 a mérlegünk, úgy, hogy csak az első, a Jets elleni - idegenbeli - meccsünket veszítettük el ezek közül...
Ez csak ilyen önbiztatás akart lenni. Nem tudom, mit akarunk a Miami ellen. Hoyernek kellene kezdenie vagy Brady tovább nyújtja a sorozatait? (319 passz INT nélkül és 27 meccs veretlenül a Gillette-ben) Nem akarok még egy tavalyi, Welkeréhez hasonló borzalmat.
2010. 12. 31. 09:30
norbertobaggio
Pat Patriota

Szép ez a 7 meccs 6-1 de szerintem pont a két legjobbal nem játszottunk a Saints-Falcons kettősre gondolok! Kettőjük meccsét nem tudom láttad e ,de nagyon nagy védelme van mindkettőnek és akkor még nem beszéltünk a támadósorról,ezzel nem azt mondom ,hogy ők jobbak nálunk csak azt ,oda kell figyelni rájuk !!!
2010. 12. 31. 12:27
Habba
Patriots Superbowl győzelemben gazdag boldog és sikeres újévet kívánok Mindenkinek!
2010. 12. 31. 12:34
nagyi
Az előszezonba nyertünk ellenük igaz nem lehet egy lapon említeni a mostani játékkal.Nehéz lesz de könnyen semmit sem adnak.Szorgalmas készülés és szerencsés játék ez a győzelemhez vezető út.Go Pats.
2010. 12. 31. 12:35
nagyi
Kívánok mindenkinek boldog Új Évet.
2010. 12. 31. 12:45
szittes
Én is kívánok mindenkinek boldog Új Évet.
2010. 12. 31. 12:51
Nagyon Boldog, győztes meccsekben gazdag, Új Évet Kívánok Mindenkinek!
2010. 12. 31. 13:14
Boldog új évet!

a mai napi hírek közül ez az egyik kedvenc szalagcímem:
Rare err: Tom Brady INTs a limited edition
( http://espn.go.com/blog/afceast/post/_/id/23979/23979 )
2010. 12. 31. 13:42
Pat Patriot
norbertobaggio! Szerintem ezt Atlantában és New Orleansban is így fogják fel... A Saints is játszott nagy meccseket meg az Atlanta is. A Falcons játszott a Steelersszel, a New Orleansszel, az Eaglesszel, a Ravensszel, a Packersszel, és még egyszer a Saintsszel. A Szenteket (egyszer), a Hollókat meg a sajtfejűeket megverték, de kikaptak a Szentektől, az Eaglestől és a Pittsburghtől. 6 meccsből 3-3-as mérleg. Vagyis nem olyan jó csapat ez az Atlanta, mint azt az eredménysora mutatja. A Saintset tartom az NFC legmasszívabb csapatának, szerintem 70%, hogy legalább az NFC-döntőig eljut. A Falcons véleményem szerint egy átlagosnál jobb csapat, de össze fog roppanni a tét nagysága miatt. Persze inkább nekik örülnék egy esetleges SB-on, nem pedig a Packers-Eagles-Saints hármasnak. (A Bears szerintem nem jut be a SB-ba.)
2010. 12. 31. 13:47
TÖRÖLT
Sziasztok.Mindenkinek Kellemes Napot kívánok:)!

Az év utolsó napja:).
Mindenkinek had kívánjak Sikerhegyekben Gazdag Boldog Új Esztendőt:).Nagyon Szépen Köszönöm a szerkesztők kiemelkedő munkásságát ebben az évben is.Csak így tovább Ti vagytok a legjobbak:)

Tisztelettel:
De Martino Forever Patriots,Forever Pats.hu!!!!!!!!!!!!
2010. 12. 31. 14:38
crucified
BÚÉK mindenkinek! És remélem SB-t a csapatnak!
2010. 12. 31. 16:04
tottingetosz
Kedves Szerkesztők és Szurkolótársak!

Mihamarabb beteljesedő Super Bowldog Új Esztendőt Mindenkinek!

off: Szívesen megnézném a szerkesztők top listáit (elkapás, TD, védekezés, statisztika, rekordok, stb...) az alapszakaszra mindenféle pats-es kategóriában... :)

Persze, ez ráér a SB győzelem után is... :)
2010. 12. 31. 16:37
csabesz
pats sikerekben is, és egészségben gazdag boldog új évet kívánok az oldal szerkesztőinek és olvasóinak!
2011. 01. 01. 16:19
hobors
Boldog új évet!

És ajánlom olvasni az utolsó fordulót bemutató blogbejegyzést:

http://mnfl.blog.hu/2011/01/01/az_utolso_fordulo_jelentosege
2011. 01. 02. 09:04
WuMaster
Boldog Új Esztendőt Patrióták!! :D
A Delfinek ellen pihentetném az összes kulcsjátékost, nem kéne egy súlyos sérülés... Amúgy kicsit kezdek félni a csúcsdöntögetések miatt. 2007-ben is borultak a rekordok aztán mi lett a vége...
Go Pats Forever!! :D
Hozzászólás a(z) Bills - Patriots meccs újrajátszva bejegyzéshez