Menetrend

Bold Prediction 2016.

2016. 09. 09. 10:40
Szerző: Rule
Kategória: Cikkek, Egyéb

Kezdődik a szezon – rövidesen a New England Patriots is pályára lép. Mielőtt erre sor kerülne, a szerkesztőség néhány tagjával merész jóslatokba bocsátkoztunk, hogy mi történhet a szezon során.

Először is kezdjük azzal, hogy mi is az a bold prediction?

Az Egyesült Államokban nem csak statisztikákat és spekulációkat szeretnek megosztani az újságírók, hanem a szezon kezdetén rendszerint olyan, többnyire légből kapott gondolatokat is, aminek ugyan kicsi az esélye, hogy bekövetkezzen, de pár perc erejéig talán érdemes eljátszani velük. Korábban a www.pats.hu történetében is került sor ilyen „jóslásra”, a 2014-eset itt találjátok, 2015-ben pedig ennek a cikknek a végén olvashattátok a szerkesztői tippeket.

A felvezető után pedig nézzük, hogy idén mire „számíthatunk” a szerkesztőség néhány tagja szerint:

Spigo: A Patriots megnyeri a Super Bowlt és Tom Brady a középső ujját Goodell felé mutatva vonul vissza, mint az NFL történetének legtöbb Super Bowlját és Super Bowl MVP címét megnyerő játékosa.

Eltiltása után Brady extra motiváltan tér vissza és letaglózza a ligát. Beesik majd pár vereség, de ez nem akadályozza meg Brady-t, hogy a védelemmel együtt a Super Bowlba vezesse a csapatot és meg is nyerje azt. Pár nappal később a facebook oldalán búcsúzik majd a Patriotstól és a ligától a fent leírt módon.            

Danna: Top5-ös védelmünk lesz idén.

Bár Brady hatalmas erővel és lelkesedéssel fog visszatérni, a védelem lesz mégis az, aki hozni fogja a meccseket. A sokak által évek óta remélt pass rush végre megérkezik és pár irányító nagyon fogja ezt bánni. És ugye tudjuk az örök igazságot: "A védelem nyeri a bajnokságot".

tuci-tuci:

1.)A védelmünkből 6 játékost is beválasztanak a Pro Bowlra: Jabaal Sheard, Chris Long, Dont'a Hightower, Jamie Collins, Malcolm Butler, Devin McCourty.

2.) Chris Long egész évben az irányítók arcában lesz, aminek eredményeként év végén megkapja az Év Visszatérője díjat az NFL-től.

3.) Gronkowski és Bennett összesen 1800+ yardot és 25+ TD-t szereznek a szezon során.

4.) Tom Brady a 4 meccses eltiltása ellenére előbb bezsebeli az alapszakasz MVP-nek járó díjat, majd a Super Bowl legértékesebb játékosának is megválasztják.

5.) Edelman, Amendola és Hogan is több mint 50 elkapással fejezi be az alapszakaszt.

Rule:

1.) Jimmy Garoppolo a Cardinals elleni meccset leszámítva stabil teljesítményt nyújt, így szezon közben sikerül elcserélni egy második körös pickre. A lépés nagyon megosztja a Patriots drukkereket.

A Cardinals egyelőre nagy falat lesz. A hibákat a fennmaradó három mérkőzésre viszont sikerül kijavítani. Stabilan 200 yard felett passzol és átlagosan 2 TD-t ér el ezeken a meccseken. Ez elegendő több csapat számára, hogy beáldozzon érte egy draftpicket. A csere kb. annyira megosztja a Pats drukkereket, mint Richard Seymour eltradelése, mivel Garoppolóban sokan a Brady utódját látják négy mérkőzés után.

2.) A csapat még év közben megegyezik Malcom Butlerrel egy 5 éves hosszabbításról. A szerződés struktúrája olyan, hogy a 4-5. éves „cap hit” miatt nem valószínű, hogy Butler 3 évnél tovább marad.

A tavaszi vezéráldozat (Chandler Jones) óta a csapat tovább dolgozik a többi kulcsjátékos megtartásán. Butlerrel még Hálaadás előtt sikerül megállapodni. Kőkemény tárgyalások eredményeképp végül létrejön a hosszú távú szerződés. Nem lesz olcsó Butlert itt tartani, de a szerződés – egy szép összegű aláírási bónusz mellett – „far nehéz” lesz, az utolsó két évben emelkedik meg jelentősen a fizetése, így első ránézésre a „szakik” egy ténylegesen három éves szerződést vizionálnak.

 

Végezetül nézzük meg, hogy látja Mike Reiss és az ESPN stábja az idei szezont. Kezdjük a csapattal:

Mike Reiss: a Patriots 3-1-es győzelmi arányt ér el a szezon kezdetén Jimmy Garoppolóval

Néhányan azt mondják, Garoppolonak csak a felszínen kell tartania a csapatot, de én úgy vélem ő egy kicsit többet tesz hozzá ennél és elősegíti a csapat erős rajtját. Elképzelhető egy vereség Arizonában a szezonnyitón, de a hazai mérkőzések (a Miami, a Houston és a Buffalo ellen) mind nyerhetőek – Garoppolónak pedig meg vannak az eszközei a sikerhez.

Divízió-riválisok:

Vessünk egy pillantást azokra is, akikkel minden évben kétszer találkozunk és akik így döntően meghatározzák a csoporton belüli helyezésünket.

Mike Rodak: a Bills 0-4-gyel fogja kezdeni a szezont.

Őrültség, ugye? Figyelembe véve, hogy a Bills-nek egy kemény szezon nyitót kell játszania Baltimore-ban, majd rövid pihenő után látja vendégül a Jets-et, ezután pedig a legutóbbi szezon négy legjobb csapata közül kettővel játszik (Cardinals és a Patriots), így a 0-4 elképzelhetőnek látszik. Marcell Dareus, Reggie Ragland és Shaq Lawson nélkül, a Bills-nek meg kell találni a módját, hogy betömje a lyukakat a védelemben és hogy elkerülje, hogy túl nagy hátrányba kerüljön a szezon elején. Amennyiben a szezon első negyedét nyeretlenül fejezik be, akkor Rex Ryan edzőnek egy óriási szakadékból kell kiásni a csapatot, ami lehetővé teszi, hogy egyrészt pozitív rekorddal fejezhessék be a szezont, másréstz, hogy ne kelljen aggódnia az állásáért.

James Walker: A Dolphins elkapója, DeVante Parker megszerzi az első 1000 yardos szezonját a karrierje során

Parkernek minden eszköze megvan ehhez, de egészségesnek kell maradnia a teljes szezonra, ami problémát okozhat. Parker 445 elkapott yardot és három touchdownt szerzett a 2015-ös szezon utolsó hat mérkőzésén, ami önbizalomra ad okot és lendületet adhat neki az idei évre. Ő a Miami legjobb mélységi elkapója és ő fogja kapni a legtöbb lehetőséget, hogy nagy játékokat csináljon.

Rich Cimini: A Jets három védő falembert fog küldeni a Pro Bowlra: Muhammad Wilkersont, Sheldon Richardsont és Leonard Williamst.

A korábbi első körös választottak mindannyian egészségesek és fejlődni fognak a Jets sémájában, ami többféle védőfalat használ. Wilkerson és Richardson már korábban is beírhatták az önéletrajzukba a Pro Bowl részvételt (Richardson alternatívaként 2014-ben), míg Williams előtt ott lebeg az áttörés lehetősége.

Az eredeti cikkben akit érdekel, az mind a 32 csapatra vonatkozó merész jóslatot elolvashatja.

Hozzászólások

2016. 09. 09. 14:15
Andydaro
Nem ide tartozik, de nem igazán tetszett a denveri védelem ámokfutása a panthers ellen, főleg úgy hogy a bírók totál impotensen álltak a dolgokhoz.
Ezt egy Cam Newton(kemény gyerek) kihordja,-bár tegnap black out volt nála is- de Bradyt ha így megütik, abból biztos maradandó sérülés lesz.
Mint a közvetítésben mondták Marshalt ki kelett volna állítani.
Ilyen bírói hozzálálllas sok kérdést felvet a továbbiakban.
2016. 09. 09. 14:17
Tibi Twelve
A másik cikk alatt anyázzuk a denvert meg a bírokat :D

Van vele gond,én amugy is utálom a denvert a tegnapi meg csak megerősítette ezt.Am nem értem miért kapnak állandóan bírói segítséget,mindenki ellen.
2016. 09. 09. 14:28
Andydaro
Ez a szándékos sérülés(maradandó károsodás) okozása nem amerikai football.
Én ezt a konkrét esetet bíróságra vinném.
2016. 09. 09. 15:17
fatman
a port.hu szerint adja a sport2 az ARI-NE meccset, a sporttv honlapja szerint
uakkor trashtalk lesz...

most akkor mi az igazság???
2016. 09. 09. 18:11
nem adják. legalábbis éjjel/hajnalban nem volt benne a listában, amit a SportTv-ben mutattak.
2016. 09. 09. 16:36
torokszabolcs
most néztem meg mit műveltek Newtonnal
legalább 3x volt sisak a sisaknak, ami nem csak a lassításban látszott, volt, hogy labda nélkül...
ha ezt hagyják a Denvernek, akkor isten irgalmazzon idén minden irányítónak
remélem elbeszélgetnek velük a meccs után
vagy idén is tolni kell őket valamiért? de miért? annyi jó csapat van, amelyiket lehetne
2016. 09. 10. 02:34
iceman
Szerintem meg tűz ellen tűz kell. Kicsit meg kell őket zúzni fizikailag a pályán, mindjárt nyugi lesz.
Hozzászólás a(z) Bold Prediction 2016. bejegyzéshez