Menetrend

Brady & NFLPA: Semleges bírót akarunk

2015. 05. 14. 22:18
Szerző: Danna
Kategória: Hírek
Frissítés: Információk szerint az NFL NEM egyezett bele a független döntőbíróba, hanem Roger Goodell maga szeretné elvégezni a felülvizsgálatot.


Tom Brady és az NFLPA (játékosok szakszervezete) beadta a fellebbezést a 4 mérkőzéses eltiltás ügyében. Első lépésként semleges döntőbírót kérnek azzal az indokkal, miszerint ha tényleg van bizonyítéka az NFL-nek, akkor ez nem okozhat akadályt Goodelléknek.

"Mivel az NFL történetében többször volt már önkényes döntés és a következetlenség is többször előfordult, úgy gondoljuk, hogy méltányos, ha azt kérjük, hogy egy semleges bíró döntsön ennek a fellebbezésnek az ügyében. Ha Ted Wells és az NFL úgy véli - ahogy a nyilvános kijelenetéseikből következtethetünk -, hogy a játékos ellen a bizonyítékok közvetlenek és terhelőek, akkor ez elég magabiztosságot adhat nekik ahhoz, hogy az ügy részleteit egy valóban független személy elé tárják és hagyják, hogy ő hozzon ítéletet az ügyben."

Arról egyelőre nincs információ, hogy a Patriots is fellebbez-e az ügyben, de azt hiszem az bátran kijelenthető, hogy a háború elkezdődött és ahogy várható is volt, Brady nem fogja könnyen adni a bőrét!

Hajrá Tom, hajrá NFLPA!


Hozzászólások

2015. 05. 14. 22:22
2015. 05. 14. 22:28
loop80
2015. 05. 14. 22:29
Kollega
Miért kellene elfogadnia, hogy Amerika legalja, a jetsesek rajta gúnyolódjanak?
2015. 05. 14. 23:05
nosbiglem
Erről szólt a mondandóm pár bejegyzéssel lentebb.
2015. 05. 14. 23:08
+ info: a Patriots május 21.-ig fellebbezhet (ESPN Boston)
2015. 05. 14. 23:17
köszi, akkor ezek szerint csak Bradynek volt máig a határidő.
2015. 05. 14. 23:25
2015. 05. 14. 23:23
bence.szel
2015. 05. 14. 23:52
Tibi Twelve
Tom pályán meg pályán kívül is nyer, megbánják Goodellék h ezt elindították egyáltalán :-D Csak jobban jöhetünk ki akármi lesz
2015. 05. 15. 06:21
takirob69
Ennyit a pártatlanságról, Goodel saját maga szeretné elbírálni a köcsög döntését
2015. 05. 15. 06:51
Most azt mondják h a döntést állítólag nem RG hozta, hanem az egyik alelnök Troy Vincent hozta. De ez nem változtat azon h Goodell által kinevezett Wells készítette a jelentést és szerintem kizárt h TV ne egyeztetett volna vele a döntéséről. Sem Brady, sem az NFLPA nem lehet most boldog, az biztos. De a 2011-ben elfogadott új szabályok szerint Goodellnek joga van ehhez, tenni nem tudnak ellene.

Nem vagyok benne biztos, de szerintem ha nem születik Brady számára elfogadható döntés, akkor innen mehet a bíróságra.

Csak halkan jegyzem meg, ezt a Troy Vincentet a Dolphins draftolta és volt Bills játékos is (többek közt).
2015. 05. 15. 07:40
takirob69
Köszi a pontosítást de ez a lényegen szerintem nem változtat, Goodell védeni fogja mundér becsületét
2015. 05. 15. 15:10
pm11
Nem hiszem, hogy ez számít ki hozott döntést. goodell a vezér, vagyis vállalnia kell a felelősséget az egész bagázsért.
2015. 05. 15. 06:26
takirob69
Mivel Goodel saját maga fogja elbírálni saját döntését az eredmény így borítékolható.
2015. 05. 15. 07:36
crucified
Azt hittem ilyen csak nálunk létezik. Ezek szerint amerikában sincs minden rendben, ha a sportpolitika érdeke úgy kívánja.
2015. 05. 15. 07:53
Ez még érdekes fordulat lehet:

Patriots Reveal Jaguars Caught Colts Ball Boys With Ball Needles On Sideline


“Evidence was also provided that Indianapolis ball boys, in a prior season, had been seen by Jacksonville personnel with ball needles hidden under their long sleeves,” the Patriots wrote in “The Wells Report in Context.”
Bizonyítékot szolgáltattak (az NFL-nek) arról is, hogy egy Indianapolisi labda "kezelőt" látott a Jacksonville egy alkalmazottja, egy előző szezonban, amint egy labda szeleptűt rejteget a pulcsija szárában.

És ahol csúnyán visszanyalhat a fagyi:
Separately, the Patriots pointed out the Colts took a PSI reading of a football during the AFC title game, which is an NFL rules violation.
Ezenkívül a Patriots rámutatott, hogy a Colts nyomásmérőket vitt az AFC döntőre, ami az NFL szabályainak megsértését jelenti.

http://nesn.com/2015/05/patriots-told-wells-that-jaguars-caught-colts-ballboys-with-ball-needles-on-sideline/

Kíváncsian várom a #DeflateGatev2.0_Colts botrányt!
2015. 05. 15. 13:05
Foherty
Csak egy javítást, ha megengeded:
"Colts took a PSI reading of a football" - ez nem azt jelenti, hogy nyomásmérőket vittek, hanem, hogy ténylegesen meg is mérték a nyomást a labdákban. Felteszem, ez az, ami szabálytalan.

De én is kiváncsi vagyok, hogy lesz-e ebből valami...
Én például feleannyiért elvállalnám a vizsgálatot, mint Wells, és hajlandó vagyok egy kétszer olyan hosszú jelentést készíteni a végén :)
2015. 05. 15. 07:57
Zandal
Ezek szerit Goodell fél a semleges bíróságtól. Mondhatom szép ... Nem bánnám ha ebbe az ügybe beletörne a bicskája és végre egy normális komisszár kerülne a helyére.
2015. 05. 15. 08:30
nszgergo
húzzák csak az időt..., enyhítenek majd vmicskét a büntin, remélve h nem megyünk utána bíróságra, fosnak és remélem buknak :)
2015. 05. 15. 09:25
combat
Sziasztok!

Nem sokszor szoktam hozzászólni, de most muszáj leírnom a véleményem:

Szerintem Goodell ezzel, hogy nem engedélyezte a külső bíráskodást, csak maga alatt vágja a fát. Brady ezzel akkora fegyvert kapott, hogy azzal már szinte bűn lenne nem élni.
3 lehetséges variáció történhet most:
- Goodell felülvizsgál és azt mondja: húha, ez nem egyértelmű, és különben is szeretjük Kraft bácsit, nincs semmi. Visszavon mindent. (na ez nem valószínű és ekkora blamát azért nem hiszem hogy bevállal. Hiába mondaná ezek után, hogy nem ő, hanem egy alelnök hozta az ítéletet pont az ő korábbi döntéseik miatt (a csapat felelős a dolgozóiért, akkor is ha nem tudtak arról amit a dolgozó elkövetett) ő a végső felelős. Brady és a klub jogosan ecsetelgeti majd mindenhol, hogy akkor mi volt ez a hónapokig tartó meghurcolás?!
- Goodell felülvizsgál és azt mondja: tényleg szabálytalan volt a Pats, de a bünti túl szigorú, enyhítsünk! (ez talán a legvalószínűbb) A klub feltehetően elfogadja, de meglehet Brady nem. Megy tovább az ügy bírósági útra.
- Goodell felülvizsgál és az mondja: a vizsgálat és a büntetés is rendben van. Tuti megy tovább a bíróságra, aki csak teheti.
Goodell nem tud innentől jó döntést hozni, ha enged a nyomásnak és enyhít (ne adj Isten törli az egészet) hatalmasat veszít a hitelességéből a liga. Ha nem enged, nagyon belesétálhat egy hatalmas pofonba.
Ha hagyta volna, hogy külső személy bíráskodjon, a Pats se hozakodhatott volna elő semmivel bármilyen ítélet születik. Így bármikor a nyilvánossághoz fordulhat, hogy persze Goodell a saját döntését vizsgálja felül…
A klub szempontjából a büntetés igazából nem az 1M, hanem a draft pickek elvesztése. Abban még mi drukkerek is egyet értünk, hogy ha Brady 4 meccset kihagy, attól még nem dől össze a világ és valószínű az idény sem úszik még el.
Brady szempontjából szintén nem hinném, hogy a legnagyobb baj az hogy veszít kb 1,9M-et. Neki a hírneve miatt kell harcolnia (esetlegesen ha Garoppolo annyira jó akkor a pozíció miatt, de Bill bácsi tavalyi reakcióját elnézve amikor feltették neki a kérdést az irányítók közti pozíció harcról, nem hiszem hogy bármi alapja lenne).
Brady viszont így addig kell, hogy harcoljon, amíg csak lehet. Neki az enyhítés se lehet elég. Egyetlen esetben tudom elképzelni, hogy nem harcol tovább, ha a klub érdeke ezt diktálná, de lehet még akkor se...
Szóval szumma szummárum ennek csak egy értelme van most időhúzás. Csak ez megint nem jó politika, mert ez nem fog elcsendesedni. Most a regnáló SB győztes QB-ről van szó, nem mellesleg megint ő az SB MVP, 4*-es bajnokról! Nyíltan azt mondják ezzel, hogy egy hazug csaló!
Ebbe nem fog belenyugodni az az ember, akit 199. helyen emeletek ki és onnan küzdötte fel magát a liga egyik legjobb (ha nem a legjobb) irányítójává.
2015. 05. 15. 09:49
RJoci7
+1

ezt szépen megírtad, és összefoglaltad ;)
2015. 05. 15. 09:51
rolly79
+1
Az lenne igazán szép, ha ezzel Goodell bácsi is megbukna.Talán jobban is tenné ha magától lemondana...
Kiváncsian várom mi lesz!
2015. 05. 15. 10:22
Croaker
Az egy furcsa helyzet, hogy ugyebár a felülvizsgálatnál Bradynek át kell adnia (ahogy olvastam) a telefonját, emailjeit, amit eddig nem tett meg. Namármost ha fellebbezett, akkor ugye ezzel tisztában van. Ha tisztában van azzal, hogy abban nincs semmi rejtegetni való, akkor bátran oda is adja. Akkor jön a sok kérdés a sok külsős károgótól, hogy eddig miért nem tette meg ezt, ha nincs félnivalója?
És érdekes, hogy pont a drága Goodell-nek fogja átadni? Mondjuk ha tőle bármi kiszivárog ,az elég ciki...

Amit nem értek ezzel a mobil/email üggyel kapcsolatban:
Ha valakinek írok valamit, és ki is törlöm, akkor annak nyoma is van. Ha Brady írt ennek a két "labdásfiúnak", akkor az az ő telefonjukon is ott van, ha törölték akkor ott volt, amit elő lehet ásni. Emailnél dettó, hívásnál szintén. Mobilszolgáltató bármit előad, ha van rá jogi alap persze.

Csak arra gondolhatnak, hogy Brady másnak írt erről a témáról, vagy beszélt mással erről. De egy ilyen intelligens játékostól én nem várnék ilyet, főleg, hogy én hiszek az ártatlanságában!

Tehát jó a megközelítés a fentiekben, hogy Goodell vagy rákeni Wells-re, hogy hogy állapíthatott meg ilyet, de akkor ugye oda a sok millió $, és oda az a rész is, hogy ő elfogadja és megbízik a vizsgáló véleményében.

Remélem hogy mi jól jövünk ki belőle, a Goodell "papa" meg elmehet oda, ahol nem kell vállalni a felelősséget semmiért...
2015. 05. 15. 12:52
pat68
-az elektronikus üzenetváltásaidat a szolgáltató csak bírói engedélyre adhatja át, ha a nyomozó hatóság kéri! Az NFL NEM nyomozó hatóság, a rendőrség és az ügyészség az! Egy civilekből álló, vélhetően ellened elfogult bizottságnak átadnád a magánlevelezésedet? Főleg azok után, hogy előtte már vélhetőleg szivárogtattak
2015. 05. 15. 12:59
Croaker
Na de ilyen alapon, ha nem állíthatták vissza a letörölt sms-t emailt, csak a készüléken lévőket olvasták el, miért lenne olyan hülye bárki is, hogy az átadás előtt rajta hagyna bármit a készüléken?
Nem hiszem, hogy a két labdásfiú nem törölte le a beszélgetéseket/sms-eket.

Szerintem valamilyen szintű információlekérést végzett a vizsgálat, vagy a B verzió az az, hogy aláírattak velük egy papírt, hogy hozzájárulnak, hogyx lekérjék a híváslistát, sms-t emailt.
2015. 05. 15. 21:52
MajnemizBond
Vagy pedig nem csináltak semmi rosszat, akkor meg minek kitörölni bármit is.
2015. 05. 15. 10:13
narbony78
Ha Goodell ilyen fontosnak véli az ügyet, miért nem ő vette a kezébe már első fokon?
2015. 05. 15. 10:16
narbony78
Azt hitte, hogy Brady és a Pats is belenyugszik az ítéletbe? :)
2015. 05. 15. 13:47
takirob69
Ez egy előre eltervezett koncepció. Mivel első fokon Troy Vincent, alelnök írta alá büntit így Goodell-nak megmaradt a lehetősége, hogy ő bírálja el másodfokon az ügyet. Ennyi :)
2015. 05. 15. 13:53
Croaker
Ezt is aláásták már, mivel idézem:

"With Goodell having "handed off" the decision on the NFL's punishment of the Patriots to Troy Vincent, it put himself in position to hear the appeal. That could have been a strategic play by the NFL, although the Players Association could fight it based on the wording of the NFL's own press release announcing the Patriots' penalties. In that press release, Goodell is quoted as saying, "We reached these decisions after extensive discussion with Troy Vincent and many others." "

Tehát ez azt jelenti, hogy az NFL saját sajtóközleményében azt írta, hogy We reached = MI HOZTUK meg a döntést Troy Vincenttel és sok más emberrel történt hosszas beszélgetés után.

Magyarul: Többesszám, tehát ő sem lehet innentől se pártatlan, se független, ugyanis közös döntés volt. Így emiatt nem járhatna el "másodfokon" sem.

2015. 05. 15. 10:31
MaYo#51
Ezzel azt érte csak el Goodell, h sokkal valószínűbb, mint nem, h ha nem törli el Brady felé a teljes 4 meccset amit rávertek, akkor Tommi fiúék továbbviszik az ügyet addig amíg nem fognak teljesen független bírát kapni! Ez nem is a 4 meccsről szól már, hanem arról, h próbálják Tommi fiút végtelenül besározni és, h legyen egy fekete folt a pályafutásában, csak ez akár Goodell bukásához is vezethet! Azt kétlem, h Goodell elengedi a 4 meccset, de azt is kétlem, h mondjuk egy 2 meccsre szűkített büntibe belenyugodna Tommi fiú! A harc elkezdődött, végig kell vinni ezt az ügyet mostmár (még akkor is, h ha elcsúszik 2-3 hónapot) és sokkal valószínűbb, mint nem, h az NFL vezetőségén belül fognak fejek hullani ezután!
2015. 05. 15. 10:39
MaYo#51
Es azért mondtam, h végig kell vinni az ügyet legyen bármennyi idő is, mert szerintem mindenkinek fontosabb az, h legyen kimondva Tommi fiú ártatlansága és ezzel együtt a becsületessége mint az, h most az ügy miatt kimarad neki mondjuk 1 meccs... utána meg mèg egy jó nagy kártérítést is rá lehet verni az NFL-re és ami nekem és Kraft papának még fontosabb, bocsánatkérés a ligától!!! No így teljes a mondandóm :D
2015. 05. 15. 12:50
loop80
Így már tényleg korrekt, amit leírtál! :D :D
2015. 05. 15. 17:43
hopi46
Egy koncepciós eljárás, -jelentés és --döntés elleni fellebbezés a döntéshozóhoz - szinte teljesen értelmetlen!?
Változtatás nem lesz, tehát irány a bíróság!
Most már minden kommunikáció arra irányuljon, hogy a számunkra jelenleg nem kedvezően megosztott, és a közömbös amerikai közvéleményt (játékosok, edzők, szurkolók= kb. 40-60%) a magunk javára fordítsuk!
2015. 05. 15. 19:16
zozi
Sziasztok. Én félek attól, hogy a liga a birókon keresztül fog minket megbüntetni. Zászló erdőt fognank ránk dobálni.
Szerintetek?
2015. 05. 15. 22:36
iceman
Ez eddig is így volt.
Hozzászólás a(z) Brady & NFLPA: Semleges bírót akarunk bejegyzéshez