Menetrend

Brady a kezdő irányító

2016. 07. 27. 22:32
Szerző: Danna
Kategória: Cikkek
Bill Belichick egy percre sem engedte, hogy meginduljon a találgatás az irányítókkal kapcsolatban. A szezon első sajtótájékoztatóján leszögezte:

"Végre eldőlt Tom helyzete, a prioritásunk, hogy Jimmy G. készen álljon a startra, az Arizona elleni mérkőzésre. Azonban mihelyt lejár Tom büntetése, ő lesz a kezdő irányítónk. Ugyanakkor jelenleg a legfontosabb, hogy a szezon első részére Jimmy készen álljon."

Amikor arról kérdezték, hogy konkrétan mire gondol, annyit válaszolt: "Minden napról napra zajlik. Azt fogjuk tenni, ami szerintünk a legjobb, ez a legfontosabb."

Korábban Josh McDanielst, a támadóegység koordinátorát is kérdezték, hogy hogyan fognak az irányítók dolgozni az edzőtábor alatt, így felelt:

"Ez az év azon időszaka, amikor minden játékost próbálunk külön felkészíteni az egész idényre, szóval a filozófiánk egy ideig nem nagyon fog változni. Eddig is próbáltuk kb. egyformák elosztani a lehetőségeket köztük. Sosem tettünk senkit előrébb, vagy hátrébb még ebben az időszakban. Mind a ketten sok lehetőséghez fognak jutni, csak úgy mint Jacoby (Brissett). Ugyanazt tesszük, amit korábban is. Mindannyiuknak vannak gyenge pontjaik, amiken dolgoznunk kell és mi, edzők izgatottak vagyunk, hogy segítsük őket és együtt dolgozzunk velük."

Amikor arról kérdezték McDanielst, hogy elképzelhető-e egy 4. irányító szerződtetése, Belichick edzőhöz hasonlóképpen válaszolt, aki azt mondta, hogy ebben a pillanatban nem valószínű.

"Úgy gondolom, hogy jó helyzetben vagyunk. Van 3 játékosunk, akikkel együtt akarunk dolgozni." - mondta Belichick. "A ligában, és az elmúlt évek tapasztalatai alapján, láttam csapatokat, akik úgy érezték, hogy nincs senkijük, vagy csak 1 jó játékosuk van. Úgy gondolom, hogy mi most jó szituációban vagyunk. Meglátjuk, hogy hogyan fog ez a jövőben kifizetődni."

A csapathoz visszatért a korábbi támadófal-edző, Dante Scarnecchia, aki szintén a sajtó rendelkezésére állt ma. Elmondta az újságíróknak, hogy a legfontosabb feladatának azt érzi, hogy limitálja a támadófalban játékosok cseréjét és kialakítson egy állandóságot a falban. Az elmúlt szezonban a Patriots támadófala 39 variációban állt fel, ami a ligában a legtöbb volt.

"Úgy gondolom, hogy az hatalmas szám. Tényleg. Sok játékosuk volt, aki különböző pozíciókban képesek játszani, de én hiszek az állandóságban, szeretném ha ugyanazok a játékosok állnának és dolgoznának egymás mennyit amilyen gyakran csak lehet. Nem mindig tudod ezt megcsinálni, de azt gondolom, hogy tavaly ez sokat számított és csak remélni tudom, hogy idén nem fogunk erre kényszerülni. Ha ugyanazok a játékosok gyakorolnak egymás mellett, sokkal valószínűbb a fejlődés."

Scarnecchia 2 év pihenés után tért vissza a Patriotshoz.

Forrás: ESPNBoston

Hozzászólások

2016. 07. 28. 18:19
Pat Patriot
Tavaly éppen azzal kavartunk meg mindenkit, hogy variáltuk a fal tagjait. Akkor azt mondták, micsoda fantasztikus ötlet. Nyilván BB ötlete volt. Most meg Scar azt mondja - nyilván BB ötlete ez is -, hogy az állandóság a fejlődés kulcsa... Persze van az a variálás, amikor nincs kényszer, és van az, amikor szükséges variálni, mert nincs más, aki hadra fogható. Én sajnálom egy kicsit, ha ez eltűnik a játékunkból, mert szerintem fantasztikus ötlet volt ide-oda dobálni a falban a játékosokat.
2016. 07. 28. 20:07
Whitealert
Szerintem nem fog eltűnni a variálás a nyilatkozat ellenére sem, de mondjuk a center poszt és a tackle posztok állandóak lesznek és a guardokat cserélgetjük majd. Pl. futásnál Mason nagyon jó volt, csak hát egy idő után erre az ellenfelek is rájönnek majd, de ilyenkor lehet hívni egy jó kis play actiont.
2016. 07. 28. 21:54
Zandal
Elméletben és az elején gyakorlatban tényleg jó volt a sok variáció, hisz többet tudtak pihenni a falemberek, azonban amikor a sérülés hullám megindult, nem voltak már olyan kaliberű játékosok, akik a több pozíciót, illetve a pozíció váltásokat jól kezelték volna. Valamint itt volt még nagy gond az előző edzővel, hogy nem találta a jó kombinációkat, igaz amilyen harmatgyenge maradt az "alapanyag" nehéz is volt. Mindenesetre Stork biccentéseit 1 negyed után el kellett volna felejteni, ezt pedig a faledzőnek illett volna megtenni/észre venni.
2016. 07. 30. 09:39
BaP
Az első négy meccsen kíváncsi leszek, mennyit segít a falnak az, hogy egy mobilis, a zsebben, zsebből jól mozgó QB lesz mögöttük.
Ráadásul Jimmy G karja nagyon erős, a blitz-el is vigyázni kell majd, mert ő nem csak a rainbow dobásokat tudja 20 yard felett, hanem oda is tudja bombázni ...

Kisebb nyomásra számítok egy idő után, amiből aztán a visszatérő Brady is profitálhat egy darabig

Azért ha JG csinál egy 4-0-t, egy kiismerhetetlen , magabiztos játékkal, akkor BB-nek főhet majd a feje .....
Hozzászólás a(z) Brady a kezdő irányító bejegyzéshez