Menetrend
Szavazás

Brandon Browner interjú

2014. 03. 19. 15:26
Szerző: pirko
Kategória: Interjú

Brandon Browner, a Patriots cornerbackje 2014. március 17-én hétfőn konferenciahívás keretében telefonon válaszolt a média kérdéseire.


K: Van bármi, amit szeretnél elmondani, mielőtt rátérünk a kérdésekre?

BB: Teljesen fel vagyok lelkesülve, hogy New England-i patrióta lehetek. Alig várom, hogy a lehető legjobbat nyújtva járulhassak hozzá a csapat eredményeihez.

K: Melyek az első benyomásaid a Gillette Stadion környékéről, és az emberekről, akikkel eddig találkoztál?

BB: A központban mindenki nagyszerű ember. Mindent megtettek, hogy remekül érezzem magam az alatt a rövid idő alatt amit ott töltöttem. Első osztályú ellátást kaptam. Kimentünk kajálni a defensive back edzővel, nagyon jól éreztem magam. Találkoztam néhány sráccal az öltöző környékén, pár játékossal, és az erőnléti edzővel. Ő mutatott néhány videót a programjáról, amelyek nagyon jó benyomást keltettek. Szóval alig várom, hogy nekikezdhessek.

K: Mit gondolsz a többi defensive backről, akikkel összekerültél, és arról, hogy Darrell Revis-szel lehettek az első és második számú cornerek?

BB: Remek lesz – de nem csak vele, mivel ott van még sok másik DB is. Nagyon jó játékosok, maga [Devin] McCourty is egy remek játékos. [Darrelle] Revis egyike azoknak a srácoknak, akiknek tanulmányoztam a játékát. Mondhatjuk, ő egy igazán jó technikájú játékos. Mindig jó az alapállása, és hátramenetben is nagyon jó az egyensúlya. Szóval nagyon jó móka lesz egy ilyen játékossal együtt játszani. Mindig szükségem van olyanokra, akik ösztönöznek, ilyen volt például Richard Sherman és a többi srác odaát [Seattle-ben – a szerk.]. Mondhatni, napról napra ösztönöztük, hajtottuk egymást.

K: A pályfutásod során néhányszor safety poszton is játszottál. Felmerült-e a Patriots részéről, hogy itt kellene játszanod, illetve mennyire éreznéd jól magad ezen a poszton?

BB: Nem, nem volt szó arról, hogy safety-t kellene játszanom. Jelenleg azért vagyok itt, hogy cornerbacket játszak. De bármilyen poszton játszani fogok, ahol szükség lesz rám. Egyszerűen csak futballozni akarok, és szerencsés vagyok, hogy ezt egy olyan csapatban tehetem, mint a Pats.

K: Elmondanád a részleteket és tisztáznád számunkra a felfüggesztésed körüli helyzetet?

BB: Mondhatok néhány szót, de nem hiszem, hogy bele akarok menni a részletekbe, azon egyszerű oknál fogva, hogy az egész szituációt magam mögött akarom tudni, és tovább akarok lépni. Mint már mondtam, csakis a Patriots-ért akarok küzdeni, azt a dolgot pedig a múlt részének tekintem. Annyit elmondhatok, hogy az elmúlt pár hónapban nagyon sötéten láttam a jövőmet. Elkövettem már néhány hibát, de ez azon hibák egyike volt, amelyeket megbántam. Várom, hogy jóvátehessem a dolgokat, és kész áldás számomra, hogy New England-be jöhettem játszani, és hogy úgymond élhetek a sikeresnek ígérkező újrakezdés lehetőségével.

K: Mutatott a Seahawks valami hajlandóságot a megtartásodra? Bántott valamennyire a dolog? Felmerült benned, hogy máshol fogsz játszani 2014-ben?

BB: Igen, valahogy számítottam rá, hogy szabadügynök leszek, és máshol fogok játszani az idén. Nagyon sok jó játékosuk van, és ráadásul fiatalok, és persze tisztában vagyok vele, hogy ilyen az üzlet. Van néhány játékosuk, akiket meg kell tartaniuk, akik sokkal fiatalabbak nálam. Szóval nem neheztelek rájuk. [Pete] Carroll edző üzenetet is küldött nekem. Azok a srácok mindig jók voltak hozzám, így mindig jó szívvel fogok gondolni rájuk. Egyébként is, ők adták meg az esélyt, hogy visszatérhessek a ligába a CFL-ből [Canadian Football League – a szerk.].

K: Mennyire volt nehéz a TV-n nézni az idei Super Bowlt?

BB: Rossz érzés volt látni a társaimat, ahogy megszerzik a trófeát. De ugyanakkor örömmel töltött el a dolog. Úgy tűnt, jól elverték Peyton Manninget és a társait. Kissé gyorsabban játszottak, mint a Broncos, és nagyon élvezetes volt látni, hogy a srácok úgy játszanak, ahogy szoktunk. Mondhatni, szinte olyan volt az egész, mintha kitüntetést kaptak volna egy edzőmeccsért. Nem akarom bántani a Broncos-t, de nézve ahogy futottak azok a srácok, és ahogy ugyanazokat a play-eket hajtották végre, amelyeket folyamatosan csináltunk az egész szezon során, óriási érzés volt, hogy a mérkőzés úgy végződött, amint láthattuk.

K: Az előszezonban ugyan számíthat rád a csapat, de az új rendszerbe való beilleszkedésed kapcsán aggódsz-e esetleg amiatt, hogy az alapszakasz első négy mérkőzésén nem játszhatsz majd?

BB: Nem, egyáltalán nem. Tisztában voltam vele, hogy ez egy olyan dolog, amellyel meg kell majd birkóznom. Ennyire egyszerű. Olyan dolog, amit meg kell oldanom. A rendelkezésre álló idő alatt a lehető legjobbat próbálom majd kihozni magamból, ami a mini-campet, és a holtidény edzéseit illeti. Mindent beleadok majd, hogy addigra megpróbáljam elsajátítani a játékrendszert. Egy csomó dolog, amit itt kell majd csinálnom a védelemben, az ugyanaz, amit már Seattle-ben is csináltam. Az egyetlen dolog, ami más, az a terminológia. Mondták, hogy sokszor játszunk majd emberfogást, ami az egyik erősségem. Rohamtempóban fogok tanulni, és már alig várom, hogy újra a pályára léphessek.

K: Mi szólt a New England Patriots mellett, ami miatt nem éltél a liga más csapai által kínált lehetőségekkel?

BB: Ez a szervezet maga az első osztály. Néztem őket, ahogy megnyernek három Super Bowlt. Mindig megvan az esélyük, hogy a nagy döntőbe jutásért harcoljanak. Mivel egy olyan szervezetet kellett otthagynom, mint a Seattle, és mert nem leszek már fiatalabb, csakis az lehetett a helyes döntés, hogy átjöjjek New England-be, és megragadjam az esélyt, hogy játszhassak a nagy döntőben. A célom, hogy megnyerjem azt. Szóval ezért, emiatt döntöttem úgy, hogy New England-be igazolok.

K: Mennyiben játszott közre a Patriots-cal kapcsolatos döntésedben az, hogy csak nézője voltál a Super Bowl-nak?

BB: Mint már említettem, biztos vagyok benne, hogy a New England játékosaként esélyem lesz Super Bowl-t játszani. Egy remek srácokból álló társaság, akikkel és akikért játszok majd. Már alig várom.

K: Az a körülmény, hogy nem játszhatsz majd az első négy meccsen, mennyire volt fontos tényező, amikor úgy döntöttél, hogy egy olyan, mindig versenyképes csapathoz igazolsz, mint a New England?

BB: Igazából nem volt az. Nem foglalkoztam ezzel túl sokat. Nem volt túl nehéz döntés, és ezzel nem akarom megbántani a többi csapatot, de szerencsésnek mondhatom magam amiatt, hogy az első utam éppen New England-be vezetett. Találkoztam az edzővel, és eltöltöttem némi időt néhány remek sráccal az öltözőben és az épületben. Gondoskodtak róla, hogy otthonosan érezzem magam. Ez is hozzájárult a döntésem kialakításához, nem csak az a szándék, hogy egy kiváló szervezetben játszhassak. Éreztették velem, nagyon akarják, hogy itt legyek. Nagyon örülök, hogy ide kerültem, és izgatottan várom, hogy megmutathassam, mivel tudok a csapat hasznára válni.

K: Beszéltel róla, hogy te és Richard Sherman milyen ösztönzőleg hatottatok egymásra Seattle-ben. Elképzelhetőnek tartod, hogy a fizikalitás és a Darrell Revis-szel való versengés hasonló eredményeket hoz majd a New England secondary számára is?

BB: Bár nem nagyon értem, de megpróbálok válaszolni a kérdésre. Ha jól értettem, össze kell majd mérnünk a tudásunkat a többi sráccal. A legnagyobb erősségünk az emberfogás, én is emberfogásban vagyok a legjobb. Odaát Seattle-ben a versengés volt a legfontosabb dolog számunkra. Így dolgoztunk, nap mint nap. Úgy gondolom, ha ugyanezzel a mentalitással állunk hozzá a dolgokhoz azokkal a srácokkal, akikkel New England-ben fogok együtt játszani, az előnyös lesz az eredmények szempontjából, amelyeket megpróbálunk elérni a szezon során.

K: Darrelle Revis és a Patriots megállapodása segített-e a döntésben, hogy New England-be igazolj? A felfüggesztésed képezte-e az akadályát a többi csapattal való megállapodásnak, akikkel tárgyaltál?

BB: Igazából nagyon szerencsés vagyok, hogy egy nagyon jó megállapodást sikerült összehoznunk. Nem valószínű, hogy a felfüggesztésem gátolta volna, hogy bárhova máshova szerződjek, de végül oda kerültem, ahová akartam. Ami Darrell Revis-t illeti – mint már említettem, ő egy nagyon jó játékos. Ő egyike azoknak, akiknek tanulmányoztam a játékát. Nem sok olyan srác van az egész ligában, akiről szívesen nézek felvételeket. Igazán remek dolog lesz, hogy együtt tudok majd játszani ezzel a sráccal. Valójában ő az egyetlen játékos, akit megkértem, hogy cseréljünk mezt. Annak a tiszteletnek egyfajta jele ez, amit ő kiérdemelt. Már alig várom, hogy a vele szemközti oldalon játszhassak, és hogy együtt játszhassak a többi New England-i sráccal.

K: Mivel tavaly nyolc meccset kellett kihagynod, továbbá figyelembe véve, hogy idén nem fogsz játszani az első négy meccsen, hogyan értékelnéd a jelenlegi fizikai, erőnléti állapotodat?

BB: Az első mérkőzés nem mostanában lesz. A testedzés is az erősségeim közé tartozik. Szeretek a holtidényben edzeni. Készen fogok állni. Rendszerint senki sem szokott 100 százalékos formában lenni az edzőtábor kezdetére. Meggyőződésem, hogy éppen erre való a mini-camp és az edzőtábor – hogy az alapszakaszra és az utószezonra formába hozza a játékosokat. Imádok edzeni, ez egyszerűen a személyiségem részét képezi, a testem is igényli. Formába fogok jönni, a képességeim szerinti legjobb formába. Formában leszek, és tenni fogom a dolgomat.

K: Említetted, hogy kimentetek vacsorázni az egyik defensive back edzővel. Valami puccos helyre vittek a városba, vagy egy olcsó helyi étterembe?

BB: Átmentünk egy sushi étterembe, ami itt van mindjárt a stadionnal szemben. Nem igazán tudom, hogy hívják azt a helyet, ahol a Renaissance Hotel van [Patriot Place]. Szóval azt akarom mondani, hogy az étterem Kraft tulajdonban van. Jól éreztem magam, és nagyon ízlett a sushi.

(forrás: patriots.com)

Hozzászólások

2014. 03. 19. 16:12
TenkRew
Köszi a remek munkát. Szimpatikus ember benyomását keltette. Hiába tartják rossz igazolásnak az NFL.comon, nagyon bizakodó vagyok vele kapcsolatban.
2014. 03. 19. 23:49
bence.szel
nem olvastam mostanában cikket onnan, de mit írtak? :O mert én eddig csak pozitívumot olvastam máshol, főleg a szerződés részleteinek kiderülése után.
2014. 03. 19. 16:23
nszgergo
tudtam, egyből megkérdezték, hogy safety lesz-e :) :)
2014. 03. 22. 12:54
Tomk@
Browner most SB győztes, attól függően, hogy eltiltották? Gyűrűt kap?
2014. 03. 22. 19:47
nszgergo
igen, kapott, a Seattle döntése alapján
Hozzászólás a(z) Brandon Browner interjú bejegyzéshez