Menetrend

Dan Koppen 6-10 hét pihenőre kényszerül (frissítve!)

2011. 09. 14. 08:59
Szerző: GRAFI
Kategória: Hírek
Immáron az NFL Network-nél tevékenykedő, egykori Boston.com munkatárs, Albert Breer tájékoztatása szerint a Patriots centerének Dan Koppennek 6-10 hét kihagyásra lesz szüksége a felépüléshez. Koppen a Dolphins elleni szezonnyitó első félidejében szenvedett bal bokasérülést.
Breer a következőket írta tegnap este Twitterén: "A Patriots centere Dan Koppen: enyhe törés, rándulás a bal bokán. Kisebb beavatkozás valószinű. Valószinűleg egy csavart helyeznek bele. 6-10 hét kihagyás." Ha ez a helyzet, érdekes lesz látni, hogy a csapat üresen hagyja a roster helyét. Ha 6 hetet hagy ki Koppen, akkor a bye week után a Pittsburgh elleni mérkőzésre térhet vissza; ha 10 hét kihagyásra kényszerűl akkor november végén, a Philadelphia mecs környékén térhet vissza. A hírek viszonylag bíztatóak a New England számára. Először azt lehetett hallani, hogy Koppen részleges ínszalagszakadást szenvedett. Ez esetben biztosan kihagyta volna a szezon hátralevő részét. A 9. szezonját kezdő veterán 2005 óta nem hagyott ki egy mérkőzést sem. forrás: boston.com Új hírek: Dan Koppen sérülésével még egy ember kiesett a támadófalból, amely enélkül sem bővelkedett csereemberekben, így nem meglepő, hogy a Patriots keretét új játékossal egészítették ki. A Dolphins elleni meccs előtt LB Tarpiniant elengedték, és a gyakorlócsapatból Thomas Welch-t aktiválták. Ma viszont ő került ki az 53 fős keretből, és a helyére Donald Thomas érkezett. Thomas harmadik szezonját játssza az NFL-ben: 2008-2009-ben a Miami Dolphins ,2010-ben a Detroit Lions játékosa volt. Connecticut egyetem játékosaként  a 2008-as drafton választotta a Dolphins a 6. körben, a 195. helyen. Az első évében jobb guard  poszton 12 meccsen kezdett, de lábsérülése miatt IR-re tették. 2010-ben cutolta a Dolphins, ezután a Detroithoz került a szezon utolsó 6 meccsére, de nem lépett pályára. A Detroit  2011. szept. 3-án engedte el. A gyakorlócsapatban is történtek változások. LB Aaron Lavariast elbocsátották, TE Garrett Mills és Jeff Tarpinian viszont bekerült a practice squad-be. Amennyiben Thomas Welchet nem viszik el a waiwerről, ő is visszakerülhet ide.

Hozzászólások

2011. 09. 14. 09:37
csimbi
bár már 4 éve nézek NFL meccseket és mindig is Patrióta voltam, de bevallom annyira még nem vagyok otthon abban, hogy egyes embereket megítéljek. De a hozzászólásokat rendszeresen olvasom és úgy látom sokaknak nem tetszik Koppen játéka. Ha ezt kinnt az FO is így gondolja, akkor nagyon nem jött jól neki ez a sérülés.
De természetesen mielőbbi gyógyulást és teljes felépülést kívánok neki
2011. 09. 14. 09:56
chateautorres
A megjelenő nyilatkozatokból viszont úgy tűnik, hogy Brady teljes vállszélességgel mögötte áll, s ez azért csak biztató lehet a jövőjével kapcsolatban. Bár ebben a ligában egyik pillanatról a másikra mondanak le akár még nagyobb nevű játékosokról is.
2011. 09. 14. 10:00
Én nem félek attól, hogy Koppen-t kiteszik, akármennyire is ellene vagyunk vagyunk vagy nem. Brady elmondta, hogy akivel eddig együtt játszott centerek, azok közül Koppen-nel van meg a legjobb kémia köztük. Innentől kezdve őt nem fogják eltenni. Brady miatt jött valószínű Branch is, így miatta nem fog menni Koppen.
2011. 09. 14. 10:26
csimbi
nem akarok kötekedni, és tudom hogy TB min. egy Isten, de szerintetek az NFL világában ez elegendő. 32 éves (épp hétfőn volt a szülinapja, úgyhogy Happy Birthday Dan) ő sem lesz már fiatalabb és persze gyorsabb, a jobbnál-jobb fiatalokat meg csak úgy ontja az NCAA.
2011. 09. 14. 12:46
TÖRÖLT
Nos Paul Ha Brady emberei itt maradnának akiket kedvel akkor lennénk már vagy 130 an :D ez kőkemény sport és üzlet itt nem számítanak az érzelmek ha el kell érni a célt ami mint mindenki másnál a super bowl győzelem ugye akkor nem lehet érzelmekre hagyatkozni.Amikor elment Vrabel akkormi történt vagy Seymour.Ha egy játékosnak lejárt az ideje nincs mese váltani kell.Sokan meg is kérdőjelezik Koppen állását.Mi történik akkor ha találunk egy olyan fiatal remek centert aki évekre megoldja a problémánkat akkor most Brady érzelmeire hivatkozva hagyjunk itt egy olyan játékost a keretbe akinek már csak jelene van,de jövője nem igen már :(.Ezért ha váltani kellene természetesen azt mondanám miért ne keresnénk egy fiatalabbat.De ez természetesen Csak De Martino szójárása :D :D .

u.i: Ezt a Colts-ot figyelvén már régen letradeltem volna Josh Johnson Qb-et minthogy Collins kiöregedett képességeit nézzem :D :D
2011. 09. 14. 12:51
Tzimisce
csimbi: A fal emberek elég sokáig benn tudnak maradni. Bár a követendő mód BB technikája, mely szerint a legjobb marad a csapatban, mindegy ki az. (Idei példa Slater vs. Tate, vagy akár Yeatman is lehetett volna) Azonban szerintem Tomnak egy minimális befolyása van a dologra, plusz ha jó a kémia közöttük, jobban dolgoznak együtt, és ha látensen is, de ez megmutatkozik Koppen munkájában.
Én szeretem Conolly-t, meglátjuk tudnak-e együtt dolgozni, de én mindenképp bízom benne.
2011. 09. 14. 13:40
De Martino: Részben egyetértek veled. Ugyanis, ha nagyon ki akarnak tenni valakit, akkor mindegy TB mit akar. Viszont amíg nincs nagy probléma szerintem Tom szava sokat ér. Főleg egy ilyen kulcs posztban. Ritkán hallunk tőle ilyen dolgokat, hogy kit szeretne.
Mondjuk valószínű a Def szempontjából tök mindegy mit akar, mert velük nincs olyan játékkapcsolatban, mint az O tagjaival.
Ha találnának egy jó játékost, biztos padoztatnák, de nem hiszem, hogy kirugnák, hacsak nem muszáj lenne.
2011. 09. 14. 15:13
csimbi
Tzimisce: bár nem vagyok kémikus, de értem én a kémiát, meg mindent, de ugye TB most írta alá 5 éves szerződését, (mely reményeink szerint ennyi SB győzelmet is jelent)vagyis szted Koppen is addig marad még center poszton? (feltételezve természetesen, hogy egészségesek maradnak)
2011. 09. 14. 16:20
tomi-tomi
Brady-nek van szava játékosokkal kapcsolatosan. Welker például egyértelműen az ő "igazolása". ("I want this guy!") Komolyan veszik az igényeit, s ha a kiszemelt célpont megfelel a többi nagyon fontos szempontnak is, akkor WW-t megszerzik.
TB-ről kevésbé köztudott, de neki is megvan a (le nem írt) játékosedzői státusza a csapatnál. BB-t kérdezték nemrég, igaz-e, hogy hét elején leülnek TB-vel kettesben elemezni a következő ellenfelet. "Igaz, sőt nekem is nagyon fel kell készülnöm, mert Tom addigra minden felvételt megnézett, mindent kielemzett. Nem történhet meg az, hogy egy Tom által említett részletre, játékra azt kelljen mondanom, hogy érdekes, nem is láttam."
A QB-Center kapcsolatot Bruschi is elemezte Koppen sérülése kapcsán. Azt a bizonyos chemistry-t ő egyszerűbben fogalmazta meg: Az elfoglalt pozíció jellegéből adódóan speciális a kapcsolat; néha előfordul, hogy a QB nem akarja megszokni egy másik Center seggét. :-)
Koppen-nel legendás a barátságuk, a sérülése után mondta, hogy Koppen a legjobb, senkit se szeret nála jobban "ott" (csapat?, poszt?), nagy a chemistry közöttük, az egyik legjobb barátja.
Ha a csapat érdekei azt kívánják, Koppen megy IR-re, de elküldeni csak akkor fogják, ha a teljesítménye bármilyen okból látványosan romlik. Akkor TB se fog tiltakozni, mert ő sem evett meszet, hogy az AFC East NT-jeitől nyelje az ütközéseket, sack-eket zsinórban. (Pont emiatt nem tartják nagyra Koppen-t sokan, hogy túl könnyedén pakolják odébb őt a NT-k, DT-k.)
Ha indokolatlanul sok pénzt akarna, akkor is repülne. Az meg üzlet, nem barátság; TB-nek nem lenne beleszólása.
2011. 09. 14. 17:05
csimbi
Tzimisce
tomi-tomi

Megértettem és elfogadom érveiteket. Sajnos angol tudásom elég gyenge (fejlesztés alatt) így véleményemet az általam látottak és a magyar nyelvű oldalak alapján tudom (tudtam) csak kialakítani. Köszönöm, hogy világosságot hoztatok elém:-)
2011. 09. 14. 22:17
TÖRÖLT
Nah csak visszajött :DDDD Tarpinian de egy kérdésem volna TUTI választ adtatok már rá,de mennyi az az időtartam ami még azt eredményezi hogy felvegyék a gyakorló csapatba nah ezt megfogalmaztam :D szal nem túl idős már Mills a gyakorló csapatba való kerüléshez ?? :D egyszer csak kinyögömmár végre :D
2011. 09. 15. 00:41
tomi-tomi
De Martino,
nincs korhoz kötve. Akkor mehet valaki PS-ba, ha kilencnél kevesebb meccsen játszott, vagy egy teljes évig nem volt aktív roster-en. Egy csapat max. két évig tarthat egy játékost PS-ben, kivéve, ha a csapat aktív roster-én mindig volt 53 játékos.
2011. 09. 15. 08:15
TÖRÖLT
tomi-tomi Köszönöm Szépen a választ :)
Hozzászólás a(z) Dan Koppen 6-10 hét pihenőre kényszerül (frissítve!) bejegyzéshez