Menetrend

Dont'a Hightower a rájátszásról és a Patriotsról

2015. 01. 06. 09:00
Szerző: Danna
Kategória: Cikkek

Dont’a Hightower méltóvá vált a Patriots Linebackerek vérvonalához.


Patriots belső linbebackerek vérvonala nagy történelemmel és tradíciókkal rendelkezikde nem a számok tekintetében. Amióta Belichick átvette a csapatot 2000-ben, Tedy Bruschi átadta a stafétát Jerod Mayonakakinek a trónját Dont’aHightower örökölte az elmúlt két évben.

Mayonak 2017-ig érvényes a szerződése és valószínűleg marad is egy darabig, szóval nem állandó jelleggel adta át a fáklyát. De amilyen módon Dont’a Hightower átvette az irányítást a védelem közepén Mayo 6. heti térdsérülése óta a Patriots nem vesztett a ritmusából. Belichicknek különös érzéke van a Linebacker pozícióhoz, jó húzás volt kiválasztani a 2012-es elsőköröst, aki folytathatja a vérvonalat és még fejlődni is tud.

„Megengedhettem magamnak azt a luxust, hogy Mayoval játszak, megtapasztalhattam, hogy milyen a Linebacker divat itt.” 

De ha egyszer bejutsz közéjük és ilyen srácoktól tanulsz, az megkönnyíti a dolgodat, nincs akkora nyomás rajtad, amikor találkozol ezekkel a fickókkal és velük lógsz, fociról dumálsz velük és tanulsz róla.” (Dont’a Hightower)

Hightower ésszerű választás volt 2012-ben, amikor Belichick feltradelt Nick Saban tanítványáért, aki a nemzeti bajnok Alabama védelmét vezette. Miután Hightower hamar bejátszotta magát a kezdő védők közé, a rookie edzőtábor folyamán Bruschi áldását adta, hogy lecserélje a 45-ös mezszámot az akkor még üres 54-es mezre.

Bár nem volt annyira pótolhatatlan játékos, mint Bruschi a Belicheck éra idejénHightower felnőtt a mezszám körül kialakult felhajtáshoz, és gyors fejlődése 2014- ben ígéretesnek tűnt a jövőre nézve.

„Ha nem ismerted Bruschit mielőtt ide kerültél, akkor egészen biztosan ismerned kell mostanra”

„Nagyon jó srácnagyon sok jó játékot megcsinált és sokat jelentett a szervezetnek. Akkor találkoztam vele először,amikor ide kerültem és megköszöntem neki mindent. Nagyon nagy a felhajtás a szám körül, legjobb, amit csinálhatsz,hogy kimész a pályára és focizol. Úgy éreztem magam a tavalyi pihenőhét előtt, mint egy tuskó, amikor aztán csak pihentem, nem törődtem azzal, hogy mit mond a média vagy éppen mások. Aztán kimentem és élveztem a játékot.” (Dont’aHightower)

Hightower belelendült Mayo kiválása után a 2013-as szezonba és vezette a Patriots csapatát 137 összesített ütközéssel (totaltaclkes) és 85 egyéni ütközéssel (solo tackles). Hightower kihagyott mérkőzést térd és váll sérülésekkel és így most a második helyen áll, a szintén nagyon jó teljesítményt nyújtó Jamie Collins mögött 92 összesített ütközéssel (total taclkes)és 69 egyéni ütközéssel (solo tackles), de a meccsenkénti ütközési átlaga a legjobb a csapatban.

Sokkal aktívabb playmakerré vált, mivel elérte az amúgy karriercsúcsot jelentő 6 sacket és 12 alkalommal ütötte meg az irányítót (qb hit) és egy kierőszakolt fumble-t, és amikor a 16. héten megállította Geno Smitht, megpecsételte a Patriots győzelmét a Jets ellen.

Jelenleg Mayonak és Hightowernek is nagyobb élvezetet nyújtha a társaival csináltathat meg egy-egy játékot, mindegy, hogy az Collins, Chandler Jones vagy bárki más. Hightower egy filmfüggő vagy „focikocka”a saját bevallása alapján, mind a 11 védő játékos feladatát ismerni akarja az összes játékban.

Ez segíti őt abban, hogy kiszúrja a gyenge pontjaikat és azt,hogy a támadók ezt hogyan próbálják meg támadni, ezt a Crimson Tideban volt csapatársától tanulta, RolandoMcClaintől. Ahogy Hightower komfortosabbá válik, egyre több snapp előtti változtatásra kap jogosultságot, ha kiszimatol valamit. Ezért cserébe több felelősséget is begyűjtött Matt Patriciától (Defensive Coordinator).

„Ha keményen tanulmányozod a játékodat és tudod, hogy mik a gyenge pontjaid akkor tudod, hogy a Tom Bradyk vagy Peyton Manningek vagy Aaron Rodgersek vagy éppen Drew Breesek hol akarnak támadni téged.” 

„Ha túl nagy figyelmet kapnak, akkor valószínűleg futtatni fogják a labdát. Ha túl sok embert látnak a Boxban, akkor dobni akarják majd a labdát. Az ilyen dolgokat megpróbálom a magam hasznára fordítani akár úgy, hogy átmozgatok valakitvagy leállíttatok valakit vagy megváltoztatom a frontot, attól függően, hogy futni akarnak és, hogy hol akarnak futni.”(Dont’a Hightower)

Hightower egy Patriots mániás. Tiszteli és becsüli a franchise hagyományait, mindig tisztelettel viselkedik, amikor BruschiWillie Mcginest, Kevin Faulk stb. van jelen az intézményben. Az önzetlenség sem marad el Hightower jelleméből, ami javítja a focis személyiségét.

A 24 éves játékos tudja, hogy ez az év azon részeamikor a csapatoknak és a játékosoknak meg kell harcolnia a hírnévért, ez az, hogy a Patriots megalapozza az örökségét, A közelgő cél egyértelmű, hogy Hightower igazán meg akar felelni Bruschinak.

„Minden bizonnyal itt az idő, hogyaki eddig az alapszakasz folyamán játékokat csinált, az a rájátszásban is játékokat csináljon. Mindig van egy játékos, aki fellép és összehoz egy őrült meccset vagy valami ilyesmit, ezért hajtunk. Ez egy nagyszerű szervezet, jót tesz a közösséggel a pályán és pályán kívül isEnnek a részének lenni nekünk a sikert jelenti, a szurkolók meg ez az egész, még jobbá teszi ezt az időszakot.” (Dont’a Hightower)

Fordította: MemphisM

Forrás: Boston Herald

Hozzászólások

2015. 01. 06. 12:18
1976gabi
2015. 01. 06. 12:25
Thom
..a pár héttel ezelőtti Danna 'draft' eredményeként egyre több, egyre jobb fordítást csináltok, így a Pats.hu egyre komolyabb oldallá válik..és az ember meg egyre függőbbé tőle.

Nagy hála, és köszönet a munkátokért!
2015. 01. 06. 12:58
MemphisM
Olvassátok csak! Izgalmas munkának ígérkezik és függőséget okoz a túl oldalon is.
2015. 01. 06. 12:37
2015. 01. 06. 13:59
Burkus
Remek. És csatlakozni tudok az elismerő szavakhoz a vérfrissítés sikerességét illetően.

Azért nekem az lett volna az igazi, ha a cikket DoM jegyzi ;)
2015. 01. 06. 18:09
DoM-ot már nem kell sokáig hiányolnotok. :)
2015. 01. 06. 17:14
Tomk@
Nagyon jó cikk MemphisM, gratulálok.
2015. 01. 06. 18:25
max350
"Imádom" a srácot és akkor is védtem amikor nem ment neki, mert azt gondoltam, hogy ő a jövő! Igazam lett!!!! És Saban sem egy kezdő-rutintalan-kétéves!!!!
2015. 01. 06. 20:03
Bruschi85
Két apró hiba:
*Tedy Bruschi
*Jerod Mayo
Amúgy jó cikk, szimpatikus srác, remélhetőleg a sérülések elkerülik és akkor a további fejlődése is töretlen lesz, az #54-es mez kötelez.
2015. 01. 06. 23:37
Bruschi85
Köszi a javítást!
2015. 01. 06. 20:34
Gege8
Sokáig csendben néztem a srácot övező elégedetlenséget, és hozattam magamnak Bostonból egy 54-es pólót (sajnos nem mezt), igazam lett. Méltó lett az 54-es a szekrényben mellette pihenő 50-es társaságára. ;)
2015. 01. 07. 07:38
DeXTeR
Ninko vagy Vrabel? :D Mindkettő klasszis mondjuk :)
2015. 01. 07. 10:47
zozo692
Szerintem mindig is egy kiváló adottságú, kifejezetten jó futball IQ-val rendelkező játékos volt, csak rosszul sült el, amikor rátettek kb. 15-20 kg izmot (inkább csak tömeget), lelassult és ez kihatással volt a pályán hozott döntéseire is.
Idén szenzációs volt. Lesz.
Hozzászólás a(z) Dont'a Hightower a rájátszásról és a Patriotsról bejegyzéshez