Menetrend

Doug Baldwin és a Seahawks elkapói

2015. 01. 29. 20:51
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

Az alábbi fordítás a Patriots Observer oldalán Doug Baldwin, Seahawks Wideouts Won’t Go Quietly címen megjelent cikk alapján készült Oliver Thomas, a szerző engedélyével.

A Seattle Seahawks elkapói szürke eminenciások. A szoros emberfogás karmaiból is kibújnak.

Ez csak hétközben van így. Alig emlegetett és ismeretlen nevek azonban vasárnap igenis hallatják a hangjukat.

Az elkapósor krémjét Jermaine Kearse és Doug Baldwin annak ellenére jelenti, hogy az alapszakasz alapján csak a nyolcvanötödik és negyvenkettedik legtöbb elkapott yarddal rendelkeztek. Miközben a szalagcímek az erőteljes futójátékról és a Legion of Boomról szólnak, ők ketten komoly szerepet játszanak abban, hogy a Seattle sorozatban második alkalommal is még tétmeccset játszik februárban.

1

Kearse nem draftolt újoncként került 2012-ben a ligába a Washington egyeteméről és ő kapta el a 35 yardos győzelmet jelentő touchdownt a Green Bay Packers ellen az NFC döntő hosszabbításában. Baldwin szintén nem draftolt újonc volt, a Stanfordról került a profik közé 2011-ben és hat elkapásból 106 yardot szerzett azon a meccsen, közte egy 35 yardos elkapással, ami Kearse touchdownját előzte meg a ráadásban.

Így történt, hogy Green Bay hazautazott, míg Seattle továbbmenetelt, annak ellenére hogy Russell Wilson, sztár irányítójuk négy interceptiont is dobott.

Két vasárnappal ezelőtt bizony Kearse és Baldwin volt a meccs alakítója az utolsó támadás során és biztosak lehetünk, hogy most vasárnap is ott lesznek, bármit is hozzon az utolsó támadás. Azonban ezúttal a XLIX. Super Bowlon, a University of Phoenix Stadiumban náluk jóval veretesebb hírű cornerback párossal kell megküzdeniük.

Már alig várják, hogy Brandon Browner, egykori csapattársuk és korábban az AFC-ben az „Év védőjének” választott Darrelle Revis ellen lépjenek pályára.

Izgatott vagyok – mondta Baldwin Michael Irvinnek, az NFL Network munkatársának a média nap során a US Airways Centerben. – Amikor olyan ellenféllel kerülsz össze, aki jól teljesítenek az NFL-ben, akik dominálni képesek az NFL-ben, egyszerűen fel kell nőni a feladathoz.

Baldwin hatvanhat elkapása és 825 elkapott yardjával is csapatelső volt, emellett még három touchdownt is szerzett tizenhat meccs során az alapszakaszban, amit Kearse harmincnyolc elkapással 537 yardért és egy touchdownnal egészített ki.

Inkább biztos pontnak, mint sem látványos elemnek számítanak. A rájátszás során azonban mindketten képesek voltak megfelelni a kihívásnak és vezetői tudnak lenni a lebecsült elkapósornak, melyet a korábbi gyakorlócsapat tag Ricardo Lockette, az ex-Winnipeg Blue Bomber játékos Chris Matthews és a negyedik körös újonc Kevin Norwood, az Alabama egyetemről alkot.

5’10 magas és 189 font súlyú Baldwin és 6’1 magas, 209 font súlyú Kearse az, akik az elkapók szamárlétrájának a tetejére is jutottak. A rájátszás teljesítményük alapján a legjobb hat játékos között találhatóak idén. Már csak napok választják el őket, attól a két cornerbacktől, akik tehetnek róla, hogy ne lépjenek előre azon a listán.

A Revis és Browner elleni csörtétől és hét Pro Bowl választásuktól Baldwin nem fog megijedni.

- Ránk, elkapókra egy emberként lehet számítani. Izgatottak vagyunk ettől a lehetőségtől – mondta Baldwin. – Brownernél alig van keményebb cornerback, míg Revis az egyik legnagyobb hírnévvel rendelkezik. Izgatott vagyunk az előttünk álló feladattól.

Baldwin bizonyára jó pár alkalommal szembe kerül majd a 6’3 magas, 221 font súlyú Brownerrel vasárnap, akivel szemben három éven keresztül számtalan közös edzésen kellett játszania. Akárcsak Kearse-nek 2013-ban.

Azonban a Seattle legtöbbet foglalkoztatott elkapója nem fogja megúszni Revis (5’11, 198) nélkül sem a meccset, aki ellen legutóbb a 2013-as idény kilencedik fordulójában lépett pályára.

Akkor Revis mellett egy elkapásból hat yardot szerzett a Pro Football Focus statisztikája szerint. Bár #24 még a Tampa Bay Buccaneers zónavédekezést használó secondaryjének volt a tagja, míg #89 a már Detroit Lions játékos Golden Tate mögött csak másodikszámú elkapó volt.

Vasárnap azonban már senkit sem fog a múlt vagy hírnév érdekelni.

- Tudod, mit? Fogom a naptejemet, a napszemüvegemet, a kalapomat és eltöltök egy napot a Revis-szigeten. Aztán meglátjuk mi lesz. Biztos lehetsz benne, hogy a meccs után hallani fogsz felőlem – mondta Baldwin.

Baldwin és Kearse; Revis és Browner - egyik oldalon jobban csengő nevek a másiknál. Badarság lenne azt gondolni, hogy a Seattle elkapói névtelenül ilyen messzire jutottak volna.

Hozzászólások

2015. 01. 30. 07:50
Croaker
Bocs, ide OFF, de ezen egyrészt nagyon röhögtem, másrészt maximum respect, hogy kiálltak értünk!

http://espn.go.com/video/clip?id=12252086
2015. 01. 30. 08:50
nszgergo
Szeged rádió88: a döntöbe 2 csapat jutott be (nem 3 :p), a hihetetlen szerencsével bíró Seahawks, a címvédö, és a futballtörténelem legjobb csapata, a Patriots! Remélem ök nyerik a meccset... jo kis rádio :)
G
2015. 01. 30. 14:55
dexxy 2.0
Nem hiába az életünk része...:D
2015. 01. 30. 20:38
nszgergo
2015. 01. 30. 17:16
Dega
Nem tudom miért,de nem olyan acélosak ezek a fiúk....nyilvàn nem véletlenül èrtek el ide,de mentálisan most erősebbek vagyunk....Az elmúlt 10 evben most érzem úgy, hogy nem görcsöl senki a tejfölös szájú kisöccs miatt, és ott Mr 12, sajnos azt tudta véghezvinni amit....de ez már történelem....Most úgy érzem,hogy sokkal jobban,érettebben jutottunk ide...és persze megcsináljuk
Hozzászólás a(z) Doug Baldwin és a Seahawks elkapói bejegyzéshez