Menetrend
Szavazás

Draft 2013 - Játékosismertetők: védő falemberek 1.

2013. 02. 18. 16:20
Szerző: DoM
Kategória: Offseason 2013
A Pass rusher defensive endekkel kezdjük meg a 2013-as NFL draft játékosismertető cikksorozatát, melyben elsősorban a top100 játékosra koncentráljuk a figyelmünket. Egy cikkben várhatóan öt játékossal foglalkozunk. Ha valakinek a kedvence hiányzik adott poszton a cikkből, ez nem jelenti azt, hogy megfeledkeztünk róla, hanem jó eséllyel csak a következő részben fog bemutatkozni. Először DE Björn Werner, DE Damontre Moore, DE Datone Jones, DE Ezekiel Ansah, DE Sam Montgomery játékát lehet közelebbről megismerni.

Björn Werner
DE, 6'4, 255, Florida State

Osztályzat: 7.7

Ideális testfelépítése van 43 DE posztra. 2011-ben 270 font körüli testsúllyal játszott, de egy vállműtétet követően fogyasztott le a mostani 255-re még a 2012-es idény előtt. Átlag feletti mozgáskoordináció, irányváltó-képesség jellemzi a játékát.

Pass rush, hogyan támadja az irányítót:

Remek reakció idő, jó ütemérzékkel reagál a snapre és már ezzel pozíciót fog a támadó falemberével szemben, amit csak fokoz a gyors és erőteljes első lépése. A vállait alacsonyan tudja tartani, a kezeit jól használja a pozíciónyeréshez. Gördülékeny a mozgása, ahogy kívülről "kerüli meg" az OT-t. Az irányító közelében  nem bizonytalankodik, nem vetődik árnyékra, ha odaér szinte biztos a sack. Nem rohan fejjel a falnak, jól követi a játékot maga körül, ha szükséges tartja a pozícióját és nem hagy üres sávot a helyén a falban. A passz elleni játéka teljes egészében az első lépésére és a snapre adott kivételes reakciójára épül. Ha ezzel nem kerül nyerő helyzetbe, akkor nincs más a repertoárjában.

Futójátékkal szemben:

Technikai hiányosságok ellenére is hatékony a futások ellen. Jól olvassa a játékot (play action passz, option futások) és időben tud rá reagálni. Képes megtartani a védővonal szélét az OT külső vállára támaszkodva, és rendre a LOS-szal párhuzamosan mozog illetve veszi fel a pozícióját (nehéz kifordítani és így oldalra eltolni). Biztosan szereli a labdás embert. A kettőzések ellen nincs elég ereje. A technikája még javítható, hogy ne egyenesedjen fel túl korán, mert akkor könnyen eltolják.

Németországban született. Cserediákként került az Egyesült Államokba, ahol csak két évet focizott a középiskolában. Egyetemen  elsőévesként is állandó játéklehetőséghez jutott. Sophomore-ként már kezdőjátékos. 2012-ben Brandon Jenkins sérülése után is maradt a fal balszélén.

Meccsvideó: vs. Oklahoma (2011), vs. Miami (2012), vs. Wake Forest (2012)
 
Damontre Moore
DE, 6'4, 250, Texas A&M

Osztályzat: 8.2

2010-ben elsőévesként Von Miller cseréje volt, ezért kézenfekvő lenne a játékát a Denver Broncos sztárjához hasonlítani. Moore azonban 2012-ben már 43-as endként szerepelt és mutatott lenyűgöző játékot. Valószínűleg ez lesz az igazi posztja az NFL-ben is, mert túl merev a csípője, hogy OLB legyen belőle.

Pass rush, hogyan támadja az irányítót:

Ha a gyorsasággal nem tudja elsőre megverni ellenfelét, akkor még ugyanazzal a mozdulatsorral képes erőből folytatni a rohamot. Amint eléri az OT-t képes kizökkenteni az alapállásából és betolni a zsebbe. Mindig tartogat valami újdonságot a meccs végére is. Legkomplettebb pass rush repertoárral rendelkezik a drafton. Jól színleli, hogy az OT külső oldalát támadja sebességgel, majd a guard és a tackle közötti lyukra képes váltani. A csúcssebesség hiánya miatt inkább csak hárompontos állásból (43 DE) lehet hatékony az NFL-ben.

Futójátékkal szemben:

Erős kezei vannak, amelyekkel át tudja magát játszani a blokkokon. Nehéz keresztülfutni rajta. Az előre kijelölt lyukat határozottan, erőteljesen támadja meg, de a sebessége nincs meg a villám áttörésre és a labdás ember levadászására, ha az ellenkező irányba bontakozik ki futás.  Érti a játékot, jól olvassa, hogy merre halad a labdás ember. Ha szükséges rendszeresen üldözi is a futót a pálya mélységében, ha az már túljutott rajta. Csak egy év tapasztalata van end szerepkörben. Fel kell javítani a technikáját, hogy ne csak erőből tudja megoldani a feladatát, mert átlag feletti (elit) futásblokkolók ellen az kevés lesz.

Három olyan meccse volt egész évben, amikor nem szerzett sacket és csupán kettő, amikor egyetlen LOS mögötti szerelést sem mutatott be a labdás emberen.

Meccsvideó: Flordia, LSU, Alabama, Arkansas, Mississippi State 
 
Datone Jones
DE, 6'4, 280, UCLA
 
Osztályzat: 7.2

Jones testfelépítés alapján már készen áll az NFL-re. A játékát a brutális erő jellemzi. A védőfal több posztjáról is komoly veszélyt jelent az irányítóra a bull rush (erőből, szemtől szembe küzdi le a vele szemben lévő támadó falembert) révén. Méreteihez képest még sebessége is van, ezért a fal szélén is használható. A Senior Bowl legdominánsabb védője volt. Kitűnő kézhasználat jellemezte, de a pass rush területén még van mit tanulnia, hogy ne csak az erejére tudjon támaszkodni.

Pass rush, hogyan támadja az irányítót:

Szinte kilő az alapállásából a vele szemben álló falemberbe, alacsonyan tartja a vállait és puszta erőből hátratolja az ellenfelét. Bár van sebessége, de nem fogja rendszeresen megkerülni a támadófal szélét és úgy lerohanni az irányítót. Nem elég konzisztens a lábmunkája, gyakran hagyja abba a taposást. Túl agresszív pass rush közben és mivel nem tartja a védővonallal párhuzamosan a felső testét félretolható, és üres marad a számára kiosztott lyuk a labdás ember előtt.

Futójátékkal szemben:

A védőfal egyik posztja sem idegen a számára. A belső falemberekkel szemben megvan a gyorsasága, hogy áttörje a támadófalat. A védővonal szélét képes megtartani. Jó egyensúlyérzék, erőteljes alapállás. Alig töltött időt a földön, nem lehet első szándékból eltolni. Nem mindig találja meg a labdás embert, jellemző hogy túljátssza az adott játékot.

Kimagasló munkamorál, példakép a csapat fiatalabb játékosai számára. Intelligens, képben volt szinte minden csapat hiányposztját illetően, hol milyen szerepben számítanának rá. Az interjú során a védőfal minden posztjáról, ahol megfordult probléma nélkül el tudta mondani a feladatait. Szenvedélye a football, bármire képes, hogy sikeres legyen. 34 DE, 43 LDE, 43 DT lehet az a három poszt, amely leginkább előnyös lenne a számára.


Ezekiel Ansah
DE, 6’5, 274, BYU
 
Osztályzat: 7.5

A draft egyik legnagyobb szenzációja. Értékét elsősorban a benne rejlő lehetőségek határozzák meg a top5 sem elképzelhetetlen a számára, de akár a második kör közepéig is csúszhat. A határ a csillagos ég, ahogy a mondás tartja. Csupán három éve játszik amerikaifutballt, de évről évre határozott fejlődést mutatott. Kosaras múltja miatt remek a mozgáskoordinációja, mozgékony. Viszonylag rövid pályafutása miatt a játékintelligenciája hagy kívánni valót maga után.

Pass rush, hogyan támadja az irányítót:

Remek ütemérzék és reakcióidő a snapre. Szinte felemeli a vele szemben álló falembert, annyira erőteljes a játéka. Hosszú karja és magassága miatt komoly problémát jelenthet ellenfeleinek, hogy egyáltalán esélyük legyen vele szemben, ha Ansah megfelelően használja a kezeit. Pass rush repertoárja még meglehetősen vékony, de már elkezdett kombinációkat is használni. Túl hamar felegyenesedik az alapállásból, ilyenkor könnyedén blokkolható.

Futójátékkal szemben:

Sebessége miatt azonnal képes áttörni a támadófalat és pillanatok alatt a LOS mögött találja magát. A falembereket is hátra bírja tolni, ezzel elterelve a kijelölt útjáról a futót.  Elég gyors, hogy az ellenkező irányba haladó játéknál is utolérje a labdás embert és hátulról levadássza. Kevés tapasztalata miatt könnyen játékon kívül helyezheti magát a megtévesztésen alapuló futásoknál és nem fogja megtalálni a labdás embert. Meg kell tanulnia, hogyan használja rendszeresen, hatékonyan a kezeit és hosszú karjait.

Nem volt állandó posztja a BYU védelmében, ezért technikailag sok munka lesz vele, hogy megtanulja, hogyan játssza a számára kijelölt posztot (43 DE/DT, 34 DE/OLB). Kosaras múltjának megfelelően a lábmunkája rendben van, nem veszíti el az egyensúlyát, jól vált irányt.

Meccsvideó: San Diego State, Notre Dame, Utah State, Boise State és Utah 

Sam Montgomery
DE, 6’5, 260, LSU
 
Osztályzat: 6.9

Képességei, adottságai alapján az univerzális end prototípusa, aki futás és passzjáték ellen is megállja a helyét sebessége és ereje alapján. A kérdőjelet munkamorálja és érettsége jelenti. Az egyetemi bajnokság egyik legjobb védőfalában a fejlődés minimális jelét sem mutatta. Hiába tűnik úgy, mintha egy lépéssel mindig lemaradna, de ha a megfelelő környezetbe kerül és a játékra fog koncentrálni, remek játékos válhat belőle.

Pass rush, hogyan támadja az irányítót:

Inkább az erejére épít, mint a gyorsaságára. Nem használja elég aktívan a kezét, pedig rendszeresen erőnyerő velük. Lassan reagál a snapre, mindig le van maradva. Nincs pass rush repertoárja, technikailag nem képzett, csak a testi adottságaira, erejére hagyatkozik.

Futójátékkal szemben:

Már azzal megakadályozza, megtöri a futójáték kialakulását, hogy a vele szemben lévő falembert visszatolja a LOS mögé. Mindig üldözi a labdás embert. Komoly, nagy ütköző. A inkonzisztens kézhasználat miatt nehezen válik le az őt blokkoló játékosról.

Általános jellemzője a játékának, hogy leköti a vele szemben álló falember, és nem képes időben váltani róla a labdás emberre, ha az ő felé közeledik. Egyáltalán nem képzett. Merev csípők miatt kizárható, hogy 34-es OLB legyen belőle. Tipikus 43 LDE, aki nem elég gyors, hogy elsőszámú pass rush felelős legyen. Magával ragadó személyiség a pályán, űzi-hajtja a csapattársakat, sosem áll le.

Meccsvideó: Alabama, Washington és Auburn, South Carolina

A cikkben szereplő játékismertetők a nepatriotsdraft.com oldaláról származnak.

Hozzászólások

2013. 02. 18. 18:08
Boston
Remek ötlet DoM, hogy bemutatásra kerülnek az idei draft posztonkénti legjobbjai és sokad
2013. 02. 18. 18:11
Boston
szor is hálás köszönet a temérdek munkáért (elnézést a szétcsúszott posztért, de a fiam itt ugrál az ölemben)
2013. 02. 18. 18:29
:-)

Nem lehet elég korán kezdeni a Pats rajongást. :D
2013. 02. 18. 20:25
nepats
reálisan nézve bent lehet bármelyikük is 1/29 -re, ha ugyan válsztunk az első körben?
2013. 02. 18. 20:38
Erre még nehéz válaszolni, de valószínűleg igen, még lesz bent közülük valaki (Jones és Montgomery -- Moore-nál már páran emlegetik, hogy többet csúszhat, bár nem nagyon látom, mire alapozhatnják). Még öt pass rusher lesz ilyen részletesen bemutatva, plusz lesz valószínűleg még 5-8 db rövidebb formában, csak egy-egy bekezdéssel (ha különösen az átigazolások arra mutatnak, hogy komolyan foglalkozik majd a poszttal a Pats a drafton). Ez alapján már elég jól be lehet lőni a class erejét, mélységét, hogy ki, mikor lehet elérhető az első három körben.
2013. 02. 18. 20:43
Boston
Majd DoM kijavít, ha tévedek, de Werner, Moore és Ansah gyakorlatilag esélytelen. Montgomery esetében szinte megjósolhatatlan, hogy hol vihetik el. A képességei alapján sokáig top15 pick volt, de a hozzáállásáról és munkamoráljáról a saját erőnléti edzője finoman szólva sem kedvezően nyilatkozott.
Datone Jones kezd nagyon népszerű lenni az elemzőknél (a mi nem is csoda olvasva a jellemzését). Bár ez nem oszt nem szoroz de én neki nagyon tudnék örülni, mert az egyik legsokoldalúbb védő falember a drafton.
2013. 02. 18. 20:56
nepats
Azért remélem a vezetőség komolyan gondolja ennek a részlegnek a megerősítését. Jó nevű FA nehezen férne a sapka alá, és kérdés hogy a drafton e kevés választásból áldozunk-e a védő falra., vagy fontosabbnak látják a WR, S, CB kérdést. Jó volna nem csak a mennyiséget gyarapítani a D falban.
2013. 02. 18. 21:07
Boston
Pont most került ki egy írás Mike Reiss tollából az egyik legelismertebb szakértő, Mike Mayock elemzéséről. MAyock szerint az idei draft az elmúlt 10 év legmélyebb felhozatalát tudhatja magáénak (ezért is lenne nagyon fontos még néhány 2.-3.-4. körös picket összekukázni valahogy).
2013. 02. 18. 21:12
nepats
1-2 pick-ért beáldozzuk Logant?
2013. 02. 18. 21:41
lipi
Szinte kizártnak tartom. Pláne, hogy Vollmer helyzete is bizonytalan a falban.
2013. 02. 18. 21:43
Ebbe nem vagyok annyira biztos.

2011-es draft top100 pick:

43DE, 34OLB

Von Miller
Aldon Smith
Robert Quinn
Kerrigan
A. Clayborn
J. Sheard
Brooks Reed
Bowers
Moch
Houston

43DT, 34DE

M. Dareus
JJ Watt
Nick Fairley
Liuget
Phil Taylor
Cameron Jordan
Wilkerson
Heyward
J. Jenkins*
M. Austin*
Paea*
McClain*
Jurrell Casey
Allen Bailey
Drake Nevis
Kenrick Ellis*
Fua*

Nem állítanám túl nagy meggyőződéssel, hogy egyértelmű mninőségibb az idei felhozatal. Sőt. Pass rushereknél nincs ilyen komoly minőség a draft elején. A DT class mélysége vitatható, de egy fórumon pont Mayockról beszéltek, hogy amióta ennyire az előtérbe került az nfl.comnál, plusz meccsközvetítések már ő sem lóg ki felfelé a tömegből, a szokásos mockot íróknál.

Aki ilyet leír, az vagy első kézből származó belsős infókkal rendelkezik vagy nem hiteles és meghökkentőt írok, hogy elég sokan kattintsanak és erről beszéljenek:

"The way NFL Network draft analyst Mike Mayock sees it, the Chiefs should be looking to the offensive line for their first-overall draft pick. And there are only four players worth the No. 1 overall pick in this draft for Kansas City: Alabama guard Chance Warmack, UNC guard Jonathan Cooper, Texas A&M tackle Luke Joekel or Central Michigan tackle Eric Fisher."

2012-es DT class

Poe, Cox, Brockers, Wolfe, Reyes, Worthy, Still, Martin, Hughes*, A. Hicks, Brandon Thompson, Ta'amu, Jaye Howard

Ha szándék lett volna, tavaly is volt még minőség a harmadik körben (Thompson 3/93-ra)

Jesse Williams, K. Geathers, Brandon Williams, J. Jenkins, mind egydimenziós, 34 NT pozíciós értékű játékosok, akikre a mai NFL-ben nem sok szükség van. Rajtuk kívül marad Star, S. Williams, S. Floyd, Short, S. Richardson, Hankins, Bennie Logan. és kb. top100 legalján, második száz elején vagyunk. Nem ordít a különbség tavalyhoz képest sem.

Azt az oldalt meg nem nagyon tudom komolyan venni draft témában, ahol Wilfork utódját keresik a DL-be.
2013. 02. 18. 22:07
Boston
MAyock általánosságban beszélt az idei draft mélységéről, pont azt emelve ki, hogy szinte minden poszton nagyon sok jó színvonalú prospect van, viszont kevesebb a nagyon kiugró tehetség. Persze ő is tévedhet, de ez csak jövőre derül ki :)
A John Jenkins pick és indoklása pedig engem is kiakasztott (hangot is adtam ennek a bowl.hu oldalon) ha ugyanarról beszélünk :)
2013. 02. 18. 22:15
Én Reiss blogjára utaltam, ott van az advanced scouting rovatban Jesse Williams:

"Future planning at an important position. Vince Wilfork has two years remaining on his contract and enters his 10th NFL season, while the next two players on the depth chart -- Kyle Love and Brandon Deaderick -- enter the final year of their deals. Also, given the close ties between Bill Belichick and Nick Saban, any Alabama player warrants a closer look."

Ez régi nóta a részemről. A mai napig értetlenül állok a Wilfork vs. Seymour kérdés előtt. Hogy lehetett ekkora prioritás egy NT.
2013. 02. 19. 09:38
tamaskerepesi aka DM
Sziasztok Köszönjük DoM ez egy baromi jó kis cikk lett :P

Nos ha DE akkor nálunk csakis John Simon jöhet szóba,mert ahol játszott ott BB nagy haverja az edző és mindenki őt tartja hozzánk befutónak.

MANKINS-ÜGY:
pár szó csak:sokat keres,eléggé sérülékeny,DE baromi jó Guard a maga posztján,kérdem én ha lehetne találni egy jval olcsóbb megoldást ami nagyban megkönnyítené a salary cap.-et is akkor miért ne tennénk meg,én még mindig azt mondom boltoljuk el a Macikkal,ott amúgy is eléggé ergya a OFal felhozatal csak az a kérdés mi az értéke Mankins papának :D
2013. 02. 19. 11:38
Ezzel a Mankins dologgal egyet értek. Van annyira jó, hogy kapjon a csapat érte egy elsö körös (plusz egyéb) picket. Innen viszont akár draftról is be lehetne húzni egy jó kis G-t abból a plusz 1. körösböl, aztán jöhet a többi. Hogy ennek mi értelme lenne? Van 2-3 jó G, akiket nem annyira húznak a top 15-ben általában (idén talán lesz kivétel), ha ezek közül az egyiket be lehet rántani a Pats-hez, akko lenne egy olcsó, jó és kevesebb sérüést szenvedett G. Plusz a hátsóbb körös pickért megint lehet valaki pluszt húzni.
2013. 02. 19. 12:03
tamaskerepesi aka DM
sose felejtem el amikor egyikőtök nem tudom már melyik Pats Fan mondta egy 19.00.kor kezdődő Pats meccsen,hogy Mankins épp sérült volt és feltette valaki a költői kérdést pedig Mankins nincs is itt,ha szeretnénk valamit kezdeni magunkkal hogy legyen hely jövőre is a sisak alatt akkor el kell gondolkodni és lépni kell ha van lehetőség akkor odaadnám egy 2 és egy 3 körösért is csak legyen jövőre is helyünk erősíteni és ezért be kell áldozni Logan.-t.
2013. 02. 19. 11:40
Én arra leszek egyébként nagyon kíváncsi, hogy a Combine mennyit fog változtatni az esélyeken. Mert most még nagyon sok minden van elöttünk, ami miatt emelkedhet, de eshet is egy játékos értéke. combine, interjúk, Pro Day-ek.
´Plusz az FA mozgások is nagyban befolyásolhatják, hogy melyik csapat mit húz majd.
2013. 02. 19. 11:59
Boston
Egy Mankins féle tradenek az a dhat létjogosultságot, hogy Donald Thomas megdöbbentően jól helyettesítette tavaly. A gond az, hogy nincs élő szerződése. Mankins eltradelésének csak akkor lehet értelme,ha Thomas-szal megtudtunk állapodni.
Én nem hiszem, hogy egy guardért - még ha elit is - bárki is adna egy első körös picket (főleg hogy idén két kimagaslóan jó OG prospect is van). A második körös reálisabb lehet, de még így sem lenne könnyű vevőt találni rá a jelenlegi fizetésével...
2013. 02. 19. 13:04
Igen, abban igazatok lehet, hogy nem elsö körös pick jönne érte, de a DeMartino által is említett 2+3. körösért már mehetne :)
Annyit bizonyított, hogy ennyiért egy nagyon rászolruló csapat, nagy cap space-el elviheti.

Na akkor nézzük röviden (kalandozok csak):
- Mankins trade = 2013. 2 és 3. körös pick
- Gronk trade = 2013. 1 és 4. körös, plusz egy 2014-es 2. kör
- Lloyd trade = 2013. 4 kör + 2014. 3. kör

Ezek után idén lenne két 1. körös, 2 második körös, két 3. körös, egy 4. körös és két 7. körös pick. Azaz 6 pick az elsö 3 körben, amiböl egyet simán el lehet tradelni.
Az elsö (trade után) 5 pickböl lehet hozni az elsö körben egy CB-t és egy S-t, aztán a második körben egy G-t és egy WR-t, a harmadik körben egy DE/DT-t és még egy WR-t. A 4. körtöl meg már mélység.

Várom a huzzak haza gyorsan kommenteket :DD
Azért ha valaki egyetért valamivel, az is jöhet :D
2013. 02. 19. 13:10
A Pats sikeressége szempontjából Brady mellett kb. egyetlen megkerülhetetlen játékos van a jelenlegi keretben: Gronk. Még felvetni is teljesen értelmetlen a cseréjét. Egyszerűen nincs logikája.

A másik, hogy a guard poszt túlértékelt, különösen a bal; Mankinsről nem is beszélve főleg pass block területén. Ekkora szerződéssel senki nem fogja átvenni, max harmadik körért, de én még azt is soknak tartom.

Lloyd felőlem mehet, amerre akar, de JMD miatt nem fog.
2013. 02. 19. 13:15
Boston
+1
Nem tudom, h Ballard mit fog domborítania kihagyott szezon után, de nagyon durva lehet a TE poszt a csapatnál. Kérdés, hogy adott esetben szükség van-e két/három ilyen kvalitású TE-re egy csapatnál. Mondjuk nálam is Gronk lenne az utolsó, akit elpasszolnék. Hernandez már más tészta, de inkább nem feszegetem, mert megöl a többi szurkoló.
2013. 02. 19. 13:18
Hehe és pont töled DoM :)

Mankins témában még egyet is tudnék veled érteni. Lloyd nagy kérdés (ha financiális alapon nézem illetve hogy ha kapna a csapat jó picket érte, akkor menjen), mert öt én nagyon kedvelem.

Amivel nem értek egyet az a Gronk sztori. Idén picit úgy érzem, hogy Gronk lett az új Welker. Pedig nélküle is ment a csapatnak. Gronkot max a blokkolásban lehet TE-el pótolni. HA lehet egy magas szélsö elkapót hozni, akkor a magas passzok problémája meg is oldódott, középre ott van Hörni, Lloyd (és akár Welker is). Blokkolásba meg vagy egy másik TE jöhet vagy be lehet állitani egy másik posztról valakit. Ez a személyes véleményem. Kevés olyan játékos van most a keretben, akire azt mondom, hogy na öt semmi pénzért nem adnám oda senkinek.
2013. 02. 19. 13:20
hopp Gronknál kimaradt a blokkolásos mondatból, hogy - nehezen - lehet TE-el pótolni.
2013. 02. 19. 13:56
Mindenki pótolható egy csapatban és a draft bármelyik körében lehet kezdőjátékost találni.

Gronk cserével idén 2.75, jövőre 5.4 milliót lehetne spórolni. Ez azért nem egy egetverő össze, különösen hogy a teljesen egydimenziós Hernandez 4 és 4.2 millióba lesz a csapatnak.

A 2013. 1 és 4. körös, plusz egy 2014-es 2. kör ellenérték szerintem nem kompenzálná a kiesését a passz és futójátékban. Pont azért ő az univerzális tight end, mert mindkét területen egyformán hatékony, ezért jelent "megoldhatatlan" problémát a védelmeknek.

Ezek a pickek arra jók, hogy az első körben draftoljon egy (plusz egy) elkapót a csapat, vagy ha lenne egy Julio Jones a drafton, akkor érte fel lehetne menni a top5-be. Pech, hogy ilyen idén nincs.

Gronkot "be tudná váltani" egy minőséginek tartott top10-es pickre a csapat. Ezen a drafton én egyáltalán nem lennék boldog ezzel a helyzettel.

Marginális 2-4.körös játékosok felhalmozásában megint nem látom, hogy akkorát javítani mondjuk a védelmen, ami kompenzálná a támadójátékban veszített minőséget.

Ha már valakit a kezdőből cserél a csapat sok pickért, akkor olyan legyen, aki rövidtávon anyagilag is kedvező helyzetbe hozza a csapatot és FA-n lehetne egy minőségi, már bizonyított és még nem a pályája zenitjén túlfutott játékost idehozni.
2013. 02. 19. 14:29
Azaz hozzuk el Alex Smith-t és cseréljüek el Brady-t? :) Rövid távon nála nagyobb pénzügyi könnyebség nem lenne :)
Persze most viccelödöm, de én ebben az esetben sem küldeném haza a Pats FO-t.

Ha´már ez a téma: DoM - olyanra nincs lehetöség, hogy egy korábban aláírt szerzödést nem csak átütemeznek, hanem átalakítanak? Értem ezalatt, hogy TB lead pár millát az utolsó két évi fizujából. Nagy segítség lenne és ez a "kis" kiesés semmi nem lenne, hiszen asszonyka akárhogy is nézzük többet visz haza.
2013. 02. 19. 15:26
Boston
Még mindig nem értem, hogy miért kéne eltadelni a liga jelenlegi legjobb (elfogult vagyok) és legkomplexebb tight endjét, aki pofátlanul fiatal, ráadásul még csak horror fizetése sincs...
A pénzügyi térnyerésnek pedig csaka kkro van értelme, ha az nem megy a minőség rovására. Ennyi erővel szőrén is elcserélhetnénk TB-t mondjuk Kevin Kolbra.
Mankins az egyetlen olyan horror keresetű játékosunk, akinek a posztjára ELVILEG van megfelelő minőségi ember (igaz hogy FA :) )
2013. 02. 19. 15:40
Szerintem a legkomplexebb TE-t is lehet valahogy pótolni. HA nem is egy az egyben, de egy új játékstilussal (pl magas elkapó kinn szélen) igen.
És mivel pofátlanul fiatal és nagyon jó, még pofátlanul jó csereértéke is lehet.
Nem fogják úgy sem meglépni. Amúgy Hörni is lehet alternatíva, de az ö játéka nekem inkább hiányozna. Az, hogy ö egysíkú lenne, nem értek egyet, mert sok különbözö helyen és felállásban tud játszani (nem mellékesen nem esik rá a sérült kezére).
2013. 02. 19. 16:19
Boston
Értem, hogy Te így látod, de azt még mindig nem, hogy ha van egy elit játékosunk a posztján aki fiatal és keveset keres, akkor miért kéne csinálni még egy needet azzal, h elcseréljük. Teszem azt kapunk érte egy első körös picket, spórolunk mondjuk 3 misit. Mihez kezdenél vele, kivel tömnéd be a rést a pajzson?
Ezt a sérülés dolgot, meg nem igazán értem...
2013. 02. 19. 17:34
sixt
Boston ! Itt minden soroddal egyet értek +1
2013. 02. 19. 19:33
Biztos erre is van precedens, de valahol az irányítófizetések még is csak presztízs kérdés. Aláírsz öt évre, minden pénzt a végére pakol a csapat, hogy majd akkor úgyis belemész a csökkentésbe öregem, igaz? Persze a csapat érdekében. Meglátjuk, hogy valami történik-e Brady szerződésével idén.

---
Csak hipotetikusan Alex Smith. Nem UFA, tehát pickbe kerülne a megszerzése és kb. 8 millával lenne olcsóbb 2013-ben, mint Brady. ;)
2013. 02. 19. 13:16
tamaskerepesi aka DM
a Mankins és Llyod Trade mehet,de egyenlőre hallani sem szeretnék,me szerintem a többiek is Gronk elcseréléséről,ő egy olyan Frencsájsz pléjőr aki alakja a csapatnak,mint TB.És nem küldök huzz haza gyorsan üzit,mert szerintem igenis volna valóságalapja ennek a két cserének\Mankins,Llyod\
Mondjuk egy St.Louis.-al lehetne tárgyalni RGIII.-as pickjükért annyi cetlit kaptak nem győznek majd válogatni a drafton :D, úgy is kettő pickjük van az első körben amelyben kiválasszák Warmack(OG).-ot majd adjanak nekünk egy 2.-3.-as picket Mankinsért és megoldva a falbajuk :D
Hozzászólás a(z) Draft 2013 - Játékosismertetők: védő falemberek 1. bejegyzéshez