Menetrend

Draft 2013 - Játékosismertetők: WR 1. rész

2013. 03. 06. 15:48
Szerző: Paul43
Kategória: Offseason 2013
Eljutottunk a támadó szekcióhoz. A Pats számára itt természetesen az elkapók a legfontosabbak, független, hogy Welker hosszabbít-e vagy sem. Jelenleg csak Slaternek és Lloydnak van érvényes szerződése, ami akárhogy is nézzük elég vékonyka.
Az első részben Cordarrelle Patterson, Keenan Allen, DeAndre „Nuke” Hopkins, Robert Woods, Quinton Patton lesznek a szereplők.

 
Cordarrelle Patterson
WR, 6’3 (192 cm), 205 (92 kg), Tennessee
 
Osztályzat: 7.42
 
40 yard: 4.42 mp
Súlypont emelkedés: 37 inch (94 cm)
Helyből távolugrás: 10’8 (3,30 m)
 
Adottságok, kezek:
Tökéletes párosítása a nagy és gyors elkapóknak, akik elég ütésállóak is. Elképesztő testkontrollja van, lényegében minden testrészét tudatosan használja. Kellően gyors és jól futja a route-okat, hogy könnyedén el tudjon szakadni az emberétől. Testi erejét ügyesen használja kisebb cornerekkel szemben. Hosszú karjai vannak és ideális a kézmérete is, amiknek köszönhetően kiválóan kapja el a labdákat. Mondhatjuk, hogy egy igazi playmaker.
 
Bár gyors, de gyorsabb védőkkel szemben nem mindig tud mélységi route-oknál nyerni. Nem használja ki kellően jól a testméretét, nem mindig ugrik fel a labdáért és a testétől picit távolabbra érkezőkért sem küzd mindig.
 
Technika:
Kiváló lábmunkája lehetővé teszi, hogy gyorsan váltson irányt illetve ezek után hírtelen fel tudjon gyorsulni, ezáltal könnyen lerázza az üldözőit. Oldal vonal mellett nagyon hatékony átlag feletti fizikuma miatt, valamint az oldalvonalat nagyon érzi, sok lábujjhegyes elkapást produkált. Elkapás után gyorsan vált irányt, így az első embert hamar letudja, üres területen nagyon nehéz egy az egyben földre vinni. Gyorsan felméri a védő milyen irányból akarja őt támadni és apró ám gyors cutokkal, elmozgásokkal kitér előle. Kick és punt returnöknél is van tapasztalata.
 
Ha nem érzi jónak a dobást, hajlamos elszórakozni a route-okat. Nem elég finomhangolt a technikája, többször előre kiszámítható curl vagy stop route-okkal lép vissza a labdáért. Meg kell tanulnia kevesebbet használni a kezét a védőről leválásnál. Néha túl sokat táncol a labdával, ami sebezhetővé teszi. Visszahordóként nem látja meg elég jól a folyosókat.
 
Összességében:
A Tennessee szurkolók nagy elvárásokkal voltak vele szemben, aminek többnyire képes is volt megfelelni. Az egyik legnagyobb hibája, hogy nem egy every-down elkapó. Képes eltűnni akár hosszabb időre is. Volt olyan 4 meccses periódusa, amikor összesen 7 elkapást produkált. ilyen dolgok miatt a futójátékba is bevonták, ahol szintén nem teljesített rosszul. Sok nagy játékot képes csinálni, de összességében nem top elkapó szinten dolgozik.
 
Nagy lehetőségek vannak benne, de amelyik csapat leigazolja, számolnia kell a díva faktorral, ami rá alkalomadtán jellemző. Nagyon hangulatfüggő, ha nem kap labdát/labdákat a meccs elején, akkor leereszt vagy épp heveskedni kezd. Ha az atletikusságát nézzük, akkor top10 pick, de sokat áldozhat fel az a csapat érte, amelyik az első kör első felében húzza be. Az egész drafton ő benne van a legnagyobb fejlődési lehetőség, ezért reálisan egy első kör második fele nézhet ki neki.
 
Meccs: 2012-es highlights, vs. Mississippi State (2012), vs. NC State (2012)

 
Keenan Allen
WR, 6’3 (192 cm), 205 (92 kg), California
 
Osztályzat: 7.4
 
Adottságok, kezek:
Magas, tömör, igazi NFL adottságú játékos. Széles körben képes elkapni a labdát, nagy kezei vannak. Nem gyorsul túl hamar, de a hosszú lábaival nagyon jól fel tudja építeni a sebességét. Nem probléma neki a kontakt. A termetéhez képest igen fürge, elkapás után könnyen lecsúszhatnak róla, jó YAC mutató. Jól ugrik a labdáért és azt magasan kapja el, ezzel kizárva a védőket. Nagyon hatékony red zone célpont válhat belöle. Játéka azonban nem korlátozódik csak ide, hanem a pálya bármely részén képes a nagy játékokra, az oldal vonal mellett is. Ha szükséges visszalép a labdáért vagy bemegy a pálya közepére a tömegbe, ezzel is kisegítve az irányítóját.
 
Nem túl folyamatos a mozgása, néha kifejezetten szörnyen néz ki. Bár átlag feletti a sebessége, de mégsem elit, ami ilyen magas draft prospectnél akár gond is lehet. Túl sokszor testtel kapja el a labdákat, nem kézzel és előfordul, hogy őrizetlenül hagyja a labdát miközben plusz yardokért harcol, így egyszerűbben lehet kiütni azt a kezéből.
 
Technika:
Nagyon jól futja a route-okat, képes útközben variálni a sebességét ezzel is megzavarva a védőket. Jól méri fel mit akar a DB játszani és ehhez jól alkalmazkodik. Ahogy korábban is volt szó róla YAC-ban nagyon jó, rövid route-okat is képes nagy játékokra váltani, például egy sima slant-ből kifordul és egy mélységi játékot kreál belőle. Felismeri a zónázást és jól találja meg a szabad területeket, valamint emberezés és press ellen ügyesen használja ki a testi erejét. Ez segíti a futásblokkolásban is, képes addig tartani a védőjét, amíg el nem halad mellette a labdás.
 
Érdekes, hogy bármennyire is jó route futó, néha mégis eltéveszti azokat. Előfordult, hogy rossz mélységet választott, így nem sikerült az elkapás. Elképzelhető, hogy az irányítójának (Zach Maynard) a hibája, de nem rendelkezik az NFL-ben használt széles route ismeretekkel. Emiatt kérdéses milyen gyorsan tud beletanulni egy komplexebb rendszerbe a ligában. Nem biztos, hogy meg van a kellő mélységi sebessége. Futás blokkolásban nem a legtechnikásabb.
 
Összességében:
A középiskolát befejezve igazi sztár volt és ennek az egyetemen is megfelelt. Az egyik legjobb szituációs elkapó volt a teljes egyetemi életben, amire az NFL-ben is nagy esélye van. A kérdés vele kapcsolatban, hogy a mélységi route-okat mennyire tudja majd megfutni. Ettől független minden adottsága meg van, hogy a felnőttek ligájában is kiemelkedö legyen. Képes dupla és tripla emberfogásban is elkapni a labdákat. Returnerként is használták.
 
Néha koncentrációs gondjai vannak, ezek dropokhoz vezethetnek. Ha nem lennének csúcssebességbeli gondok vele, akkor könnyedén az első kiválasztott elkapó lehetne, így viszont lehet a problémák miatt lejjebb fog picit csúszni.
 
Meccs: 2012-es highlights, vs. Ohio State & USC (2012)
 
 
DeAndre „Nuke” Hopkins
WR, 6’2 (189 cm), 205 (92 kg), Clemson
 
Osztályzat: 7.45
Súlypont emelkedés: 36 (91 cm)
 
Fekvenyomás: 15
 
Adottságok, kezek:
Meggyőző egyenes irányú gyorsaság, egész egyetemi pályafutása alatt bizonyította, hogy remek mélységi célpont. Jó testkontroll, képes az irányváltások után gyorsan kitörni és hamar eléri a csúcssebességét. Vonal mellett képes kis területen is letenni a lábait, szélső passzokra így szintén bevethető. Egész pályafutása alatt folyamatosan fejlődőtt az elkapási technikája. A korábbi ölelős elkapásaiból fel tudott fejlődni oda, hogy mostanra főleg csak a kezeit használja. Jó a súlypont emelkedése, így red zone-ban jó célpont lehet. Elkapás után úgy védi a labdát, ahogy a nagy könyvben meg van írva.
 
Nem biztos, hogy valóban olyan súlyú, mint az fel van tüntetve, kicsit vékonyka a felépítése, emiatt könnyebben terelhető az oldalvonal felé. Előfordul, hogy belegabalyodik a saját lábaiba. Sokszor csak várja, hogy a labda odaérjen hozzá, nem lép fel rá, így az elkapási sugara erősen csökken. Szabad területen hajlamos dekoncentrált lenni, így tiszta szituációkban droppol.
 
Technika:
Többnyire jó technikával, precízen futja meg a route-okat, ha a védő hagy egy kis helyet neki, azt kíméletlenül kihasználja. Van elég türelme, hogy lassabban fussa meg a kijelölt útvonalat, így ügyesen adja el a double-move-okat is például. Jól szelidíti meg a labdákat, képes azokat a válla fölött is elkapni. Elkapás után hírtelen tud irányt váltani, ezzel is helyet teremt magának. Oldalirányú mozgásokkal ügyesen kerüli el a szereléseket. Bevonták punt returneri szerepbe is.
 
Press covarege-nél kevésbé tudja a kezeit használni az elszakadáshoz, inkább oldalirányba kerüli meg az embert, bár ezeket legtöbbször sikeresen végrehajtja.
 
Összessegében:
Természetes adottságai és atletikussága már most remek játékossá teszik, de nagyon nagy tér van még a fejlődésre nála. Utolsó mérkőzése, az LSU ellen, igazán emlékezetesre sikerült, 13 elkapásból 191 yardot és 2 TD-t hozott össze. Emberezés ellen széles repertoárral bír és zónázásnál is képes helyet teremteni magának, eladja, hogy double-move lesz majd hirtelen kivág belőle és egy mélységi utat fut. Úgy tűnik hamar azon elkapók sorába kerülhet, akik az irányítók kedvencei és szorongatott helyzetekben rájuk támaszkodhatnak. Komoly meccseken, nyomás alat nagyon jól teljesít, nem ijeszti meg a teher.
 
Ha képes az elkapási technikáján, a mechanikáján és a koncentrációs problémákon javítani, akkor határ a csillagos ég. Valószínü top30-as pick lesz.
 
Meccs: 2012-es highlights, vs. Auburn (2012)
 
 
Robert Woods
WR, 6’1 (186 cm), 190 (86 kg), USC
 
Osztályzat: 7.6
 
Fekvenyomás: 14
 
Adottságok, kezek:
Az egyik legatletikusabb játékos az egész Államokban. Középiskolában rövidtáv futó volt, 200m-en 21 mp, 400-on 46.17-et futott, ami a legjobbak között volt. Emiatt is várható, hogy a combine-on valahol a 4,4-es régiók alján lesz az eredménye, amivel a legtöbb CB-t le tudja hagyni. Felsőteste jó felépítésű, hosszú karjai vannak és nagyon jó súlypont emelkedése. Inkább gyors, mint fürge, de irányváltások után is elég gyorsan fel tud gyorsulni, több 20+ yardos TD-je is volt. Nagyon jók a kezei, az egyik legjobb a jelöltek között. Harcol a labdákért, ezért elég nagy célpontnak számít. Nagy kezei vannak, ezért labdabiztos, szűk helyeken is képes megszelidíteni a bőrt. Jó a testkontrollja is.
 
Lenne még hova izmokat pakolnia, hiszen a 83-85 kilója nem a legacélosabb. Nem fél az ütközésektől, sokszor inkább belemegy, ezzel azonban kiteszi magát a nagy ütközéseknek, ami nem biztos, hogy jó az egészségére nézve. Tipikus elkapó hiba nála is megvan, azaz akkor is ugrik a labdáért, amikor a földről is simán elkapható lenne. Néha csökken a koncentrációja, ami dropokhoz vezethet.
 
Technika:
Remek route futó, képes gyorsan, szinte sebesség vesztés nélkül irányt váltani és kitörni ha szükséges. Széles skáláját futotta egyetemen a route-oknak, így nem lehet nagy gond alkalmazkodni az összetettebb rendszerekbe. Szinte minden elkapó poszton játszatták, volt szélen, slotban is. Tisztán, tudatosan cselekszik, nem zökken ki egy pillanatra sem. Rá lehet bízni a playt, a semmiből is ki tud hozni egy nagy játékot. Mélységi playeknél, nem elkerüli a DB-t, hanem megtámadja, kezdeményez, ezzel ő tudja irányítani az eseményeket. Press coverage-ből gyorsaságával képes hamar kijönni.
 
Fizikálisabb, erősebb CB-k ellen bajba kerülhet, mivel nem túl erős. Szintén táncolós fajta, erről le kéne szoknia. Bár nem vonakodik a futás blokkolásoktól, mégis van technikai és erő hiányossága ezen a téren.
 
Összességében:
Az egyik legnagyobb prospect idén. A semmiből képes nagy játékokra. Egyik playben még egy 60 yardos TD-t szerez, a másikban meg egy 3 yardos slant-ből csinál first downt. Nagyon jó és széles route-tudás birtokában van, így könnyen szabadra tudja játszani magát. Nagyon versenyző típus és saját maga legnagyobb kritikusa. Többször látni lehetett, ahogy egy elrontott play után, magát szídja. Nagyon intelligens játékos, hamar felismeri a védelem felállását ez is segíti a nagy játékoknál. Szereti a kihívást, nem roppan össze a teher alatt, amelyik csapat behúzza tudhatja, hogy éles helyzetekben támaszkodhat rá.
 
Meccs: 2012-es highlights, vs. Syracuse (2012)
 
 
Quinton Patton
WR, 6’0 (183 cm), 202 (91 kg), Louisiana Tech
 
Osztályzat: 7.1
 
3 cone drill: 6,91 mp
 
Adottságok, kezek:
Átlagos termetű, vékonyabb felépítésű játékos. Talán ennek is köszönhető, hogy nagyon gyorsan tud irányt váltani és ezek után gyorsan (5-7 yardon belül) éri el a maximális sebességét. Nem kiemelkedően gyors, de azért nincs oka panaszkodni, a combine-on a felsö 4,4-es alsó 4,5-ös részbe várják.Jó a súlypont emelkedése, sok összefoglalókba való elkapást csinál a levegőben. Nagyon jó kezei vannak, minden szinten hatékony lehet. Tapad hozza a labda, kevés dropot lehetett töle látni, necces helyzetekben is megfogja a labdát és közben ügyesen védi azt a testével. Mélységi passzokat is simán leszed, válla fölötti elkapásokat is rendre megcsinál, de ha kell elrugaszkodik és párhuzamosan a földdel úszik a bőrért. Ha kell, hajlandó visszalépni a labdáért.
 
Irányváltások után nem elit a kitörési tempója. Nem elég erős, így a fizikálisabb corenerek ellen alul maradhat. ő is többször ugrik fölöslegesen elkapáskor.
 
Technika:
Okos, ösztönös route futó. Ha a CB teret hagy neki, ügyesen ki tudja használni. Hamar meglátja, hogyan tud elkapási pozícióba kerülni. Jól adja el a double-move-okat, ügyesen játszik a fejével, így tévesztve meg a védőt. Mivel nem kiváló gyorsaságú, így nem tud olyan jol elszakadni az emberétől, de annyira jól pozícionálja magát, hogy könnyedén megszelidíti a labdát. Nagyon tudatos, érzi hol a pálya széle és azt is, hogy a védő mikor és honnan jön. Képes a szélen és slotban is játszani. Bár nem egy izompacsírta, de nagyon aktív a futásblokkolásban, képes eltakarítani a labdás ember elöl az ellenfelet.
 
Túl sokszor tesz fölösleges lépéseket, ezzel is lassítva saját magát. Ebben egyértelmüen javulnia kell. Könnyedén földre lehet vinni, nem annyira jól tűri az ütközéseket.
 
Összességében:
Nagyon jó képességű srác, aki igazán hatékony lehet az NFL-ben. Többen egy fiatal Reggie Wayne-t látnak benne, mivel kívül és belül is jól játszik. Nagyon magabiztosan játszik, a Senior Bowl egyik legjobbja volt. Csapattársai nagyon szerették mindig, ő volt a csapat bohóca is. Emellett nagyon aktív közösségi szerepeket vállalt. Bár nem álom gyors, mégis képes tisztára játszani magát és biztos kézzel szedi le a labdákat.
 
Egy olyan sűrű évben az elkapó szekcióban, mint az idei draft is képes kitűnni sokoldalúságával. A második kör korai részében valószínű, hogy kiválasztják.
 
Meccs: 2012-es highlightsvs. Texas A&M (2012), vs. Illinois (2012)

Hozzászólások

2013. 03. 06. 16:40
tamaskerepesi aka DM
Hát Kedves Paul számomra akkor is nagy lehetőség akikről beszéltünk :)))

Marcus Davis és Mark Harrison
2013. 03. 06. 19:51
Raschy
Tavon Austin köztük sincs? nekem egyértelműen ő lenne az elsőkörös pickem, ha én dönthetnék.
2013. 03. 06. 20:38
Tavon Austin még Welkernél is kisebb. 174 fonttal nem sok ütést fog kibírni, már pedig a nehéz elképzelni máshol mint a slotban, ahol lesz ütközés dögivel. A Patriotsnak nincs szüksége akár Welkerrel, akár Welker nélkül egy újabb slot elkapóra. Főleg nem az első körben.

Elkapóból elég sok prospect van, lesz még második adag is belőlük. Rá is sor kerül valamilyen formában.
2013. 03. 07. 06:14
Raschy
hát nemtudom aki egy szezon alatt össszefut elkapóként 600 yardot, az nekem azért nem tűnik olyan törékenynek. én inkább hoznék egy magas elit elkapót a FA piacról és slotba visszahoznám Edelmant + egy draftolnék még egy slot elkapót.Persze ezt mindamellett, hogy welkert hagynám menni.
2013. 03. 06. 19:56
Boston
Néztem Hopkinst a combine alatt. Nagyon gyatra 40 yardot futott, de szerintem elképesztően impresszív volt a szituációs drilleken.
Patton pedig hatalmas kedvencem. Iszonyat pozitív attitűddel és zseniális "kezekkel".
2013. 03. 06. 20:09
robert
2013. 03. 06. 20:19
csori71
2013. 03. 06. 20:36
robert
Reiss is azt írja, hogy sokkal közelebb vannak a csapat és WW elképzelései. De attól még tesztelheti a piacot. Aztán meg szépen aláír, hanem ajánlanak sokkal jobbat.
2013. 03. 06. 20:37
robert
ha. nem ajánlanak sokkal jobbat máshol.
2013. 03. 06. 22:05
Gordon
két csapat ahol aranyat érhet a rutinja és pénz is lenne rá: Colts, Bengals...viszont én elég elítélendő dolognak tartom ezt a tesztelést mikor TB miatta kötött új szerződést...
a draft-al kapcsolatban pedig több lehetőséget látok. Mivel nincs kifejezetten első körös need-ünk, DB-t és WR-t hozunk a FA piacról ha WW és Talib nem marad:
a. le trade az első körből
b. BPA alapon (ez nálunk elég valószínűtlen:-)
c. olyan játékosokat hozunk akik jövőre kiválthatják a sokat kereső játékosainkat, hogy beférjünk a sapi alá.
2013. 03. 06. 22:56
lipi
Várjunk még ezzel a nincs első körös needünk dologgal, amíg kiderül, hogy kivel sikerül hosszabbítanunk az FA-k közül :)
2013. 03. 07. 10:36
Lucius
Mindenki készpénznek veszi, hogy TB főként miatta tette amit tett, pedig egyikőjük sem nyilatkozott ilyesmit.
2013. 03. 07. 11:20
Egyetértek azzal amit mondasz. TB csak egy olyan csapatot akar akivel még nyerhet SB-t. Hogy most WW-vel vagy nélküle - persze nem teljesen - az mindegy. De a kellett a cap space, hogy lehessen fejlödni. Amúgy ha már valami, akkor azokkal értek egyet, akik Welkert elengedve, inkább Wallace-t hoznák. Fiatalabb, gyorsabb, olyan területet nyitna ami eddig nem volt a Pats játékában. Jelenleg az összes elkapónk (és TE-nk) föleg a pálya középsö részén van. Kellene valaki, aki tényleg széltében és hosszában is nyújtja. Edelman visszaigazolása megoldhatja a slot gondot.
2013. 03. 07. 18:07
Lucius
Pont idevág:
http://www.nfl.com/videos/nfl-am/0ap2000000147558/Receiving-return-on-investment

A szakértők is jó cserének látnák, ha Wwlker helyett jönne Wallace.
2013. 03. 10. 16:28
bara
hát, nem olvastam minden hozzászólást, de azt azért hozzátenném, hogy TB sem szent, ő is igencsak jól járt ezzel a hosszabbítással:))) pl ha jól amlékszem, akkor azonnal kapott 30 millát zsebre, mint aláírási pénzt.

ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy csak a pnz miatt tette: az életben semmi sem csak fehér vagy fekete:) itt egyszerűen pont találkozott a csapat és a játékos érdeke.
2013. 03. 06. 22:58
lipi
Hopkins szimpinek tűnik. Szívesen venném a csapatban :)
2013. 03. 07. 11:33
Montesclan-pats
Woods-ot van, aki hozzánk írja Welker helyett. Szerintem ő nem csupán helyettesítené, vagy egyáltalán helyettesítené ?
OFF: Margus Hunt-ot DE/ DT akarom, ő hol érhető el, kell ő nekünk, every dorn játékos, szerintetek? Nyers, de szerintem a CB kérdést is megoldaná, az biztos, hogy nyomás lenne.
2013. 03. 07. 11:47
Technikailag teljesen képzetlen, emiatt nem tudja érvényesíteni fizikai adottságait a pályán. A senior bowl edzésein semmi maradandót nem alkotott, legyen szó pass rushról, vagy futás elleni hasznosságról. Jelenleg, amit kínál leendő csapata számára, hogy felteszi a kezeit a védőfalban, hátha elakad benne a passz. A paraméterei és a combine számai alapján nem lesz meglepő, ha a top100-ben elkel akár az első kör végén, de ez az optimizmus inkább a jövőnek szól, min. 2-3 éves project (de addigra már 28-29 éves lesz). Valós értéke a harmadik napon lehet valahol (4-6.kör). Posztjai: 1gap 34 DE, 43 LDE, talán még 34 OLB is.

Csalódott lennék, ha a Patriots top100-as picket áldozna rá.
2013. 03. 07. 13:22
Woods jöhet, de nem Welker helyett. Szerintem ö a gyorsasága miatt és mert 183 cm, jó lehet szélre is.
2013. 03. 07. 15:08
veektor
És Stedman Bailey mint Welker helyettes,lehet racionális opció?
2013. 03. 07. 15:18
Reális opció lehet. Viszont meggyőződésem, hogy ha Welker távozik, akkor nincs szükség helyettesre:

"A két tight end játéka miatt a slot elkapó szerepe már nem kell, hogy alapeleme legyen a Patriots passzjátékának. Egyrészt nagyobb hasznot jelentene egy klasszikus, „a számokon kívül” is otthonosan mozgó játékos, aki mélységben is inkább használható, másrészt Aaron Hernandez és részben Rob Gronkowski is a pálya középső harmadában van foglalkoztatva, harmadrészt a csökkentett játékidővel Julian Edelman is megbirkózhat. Az eszmefuttatás gyenge pontja, hogy nem lesz egyszerű ennek a klasszikus elkapónak a megtalálása, hogy már 2013-ban bevethető legyen, s képes lesz megtanulni a Pats passzjátékát, akár draftról, akár más NFL csapattól szereznék meg ezt a játékost."

Innen: http://pats.hu/harom-komoly-dontes-es-a-fizetesi-sapka
2013. 03. 07. 17:42
_bb
Én csak azt nem értem, hogy nem az a jobb ha minél sokoldalúbb egy támadóegység? ...ne vagy-vagy, hanem is-is alapon menjen, azaz szerintem nagyon hasznos egy "welker féle" elkapó, s még jobb ha van egy a számokon kívül is jó, a pályát hosszában is megnyújtó játékos is...nem beszélve arról, hogy se Edelman, se Gronk, se Hernandez nem tudott bizonyítani a "safety net" szerepében (beleértve a "durability/duracell bunny" részt is), márpedig ha légtornászol, nem árt ha van .
2013. 03. 07. 18:31
Pat Patriot
Azt, amit Welker tud, nagyjából Hernandez is tudja és Edelman is. Azt viszont, amit Wallace tudna, a csapatból legfeljebb Lloyd. Szerintem többet nyerne a Patriots azzal, hogy érkezik Welker helyett egy távoli célpont (mondjuk Wallace). Az ugyanis nem valószínű, hogy lesz mindenféle elkapónk. Ha már olyan szerencsénk van, hogy a liga két elit TE-je nálunk játszik, akkor ezt ki kell használnunk, és ahhoz igazítani a játékunkat. El kell hitetnünk az ellenfelekkel, hogy a mélységi passzok is hozzátartoznak a Pats játékához. Lloyddal ezzel ugyan előbbre léptünk, de valahogy nem az igazi még mindig. Ha Welker és Wallace közül kellene választanom, egyértelműen utóbbira voksolnék. Nem igazán tetszik ez a Welker-ügy amúgy sem.
2013. 03. 07. 18:54
_bb
Egyikük sem bizonyított atéren, hogy tudják azt, amit Welker...egyik sem tudott még legegésszségesebb évében sem annyit pályán lenni mint Welker a legrosszabb évében (közben egy ACLből is felépült), aki még legrosszabb évében is több labdát (ütést) szedett össze mint a másik kettő együttvéve. ...Ezen kívül tényleg szükség van egy fenn említett típusú elkapóra... mért ne lehetne mindenféle elkapónk? ...én fenntartom az is-is elvét, a vagy-vagy helyett.
2013. 03. 07. 18:57
Ez lenne az ideális állapot.

Viszont ha évi hét milliót elköltenek Welkerre, akkor nem marad sok mozgástér a "klasszikus elkapóra", a védelemről nem is beszélve. Welker jelenlétének azért lenne olyan hozadéka is, hogy nem lenne túl nagy erő fektetve az elkapó repertoár bővítésére, mert Wesnek úgyis lesz 100+ elkapása.

CHFF cikk Welkerről:

http://www.coldhardfootballfacts.com/content/back-to-basics-new-england-patriots-can-win-even-thrive-without-wes-welker/21678/

Egy másik tőlük az alapszakaszban 30+ felett termelő csapatokról, akik a PO rendre csütörtököt mondanak: http://www.coldhardfootballfacts.com/content/big-tease-2012-new-england-patriots-and-nfls-history-offensive-failures/21442/

A Jets meccset nem számítva, az elmúlt két év PO zakói nekem azt mondják, hogy ideje határozottan a védelem felé fordulni a tavalyi draftot és FA-t követően ismét, hogy kiegyensúlyozottabb legyen a csapat és nem ugyanabba pumpálni vissza a pénzt, ami az elmúlt hat évben menetrendszerűen befuccsolt az év legfontosabb meccsén.
2013. 03. 07. 19:28
_bb
Nem amellett kardoskodom, hogy egy valag pénzt ki kell dobni Wesre, viszont 3 évre átlag 7 milliót pl. szerintem simán megérne. A linkelt cikkekről:
- a yard/catch mutató helyett jobb lenne, ha a YAC nézegetnék
- kiemelik hogy az O# csődöt mondott bizonyos meccseken, bár Welker jól szerepelt...ergo megoldás, hogy dobjuk ki az egyetlen működő dolgot (miközben mindenki más, beleértve Bradyt is inkább sáros volt a buktákban)? (a többiek voltak rendre sérültek a nagy meccseken)
- Welkernél nincs patriótább patrióta (amit csinál messze nem rosszabb mint Wilfork/Mankins/Seymour/Branch... esete, ahhoz képest hogy első évében már milyet produkált, 5 évig egyszer sem sírt az éhenhaló családja miatt)
- szerintem is folytatnia kell a csapatnak a D# további építését, és arra koncentrálni, de ez nem vagy ez vagy Welker ügy
- egyéb posztra olcsóbban a draftról is lehet építkezni, és onnan is kell

...összefoglalva: ha Welker túl sokat akar, hagyni kell menni, de lekicsinyleni az előző év teamO# MVP-jének teljesítményét és strapabírását, egyenesen a vereségek egyik okaként beállítani szerintem túlzás.
2013. 03. 07. 20:01
robert
Maximálisan egyetértek. És ha David Tyree elejti azt a mesebeli passzt, Welker meg elkapja tavaly, akkor ki beszélne a csődöt mondott offenseről? Ennyin múlt kb.
2013. 03. 07. 20:47
loop80
Szívemből szóltál, _bb!

Wilfork és Mankins is legalább ennyit "hisztizett" a pénze miatt! Sőt, ennél többet is.
2013. 03. 07. 22:04
Egyáltalán nem Welker az oka a vereségeknek (még véletlenül sem a bűnbak), de ez nem jelenti, hogy prioritásként kell kezelni a visszaigazolását (bármi áron).

A mostani helyzet (nem magától értetődő Welker maradása -- a csapatnál sem, mert nem kapott franchise taget), ha valakinek (valaminek) a kritikája, az még véletlenül sem Welker, hanem a csapatépítés mostani állapota, hogy QB, RB, OL kivételével nincs mélysége a keretnek. A fizetési sapkát Brady mellett magasan legjobban megterhelő két játékos csapatrészének az egyik legkisebb pozíciósértékével rendelkezik.

Ridley találásával és Gronkowski zsenijével szerencsére már elindult egy olyan folyamat, amelyik a támadósort a futójáték visszahozásával próbálta (sikeresen) visszabillenteni az egyensúly irányába, hogy ne legyen túlságosan egydimenziós. Ezt az utat kell követni a védelemnél is, ahol elsősorban a futás ellen már a helyére kerültek az alapelemek. Folytatni kell a pass rush megerősítését és a rövid és középtávoli passzok elleni védelem hatékonyságának a növelését pénz és draftpickek révén, hogy az állandó pontkényszer tovább csökkenjen a támadóknál.

A támadóknál fel kell tenni a kérdést, hogy a pálya középső harmadát uraló passzjáték megerősítése, vagy a két oldalvonal melletti passzsávok intenzívebb játékbavonása járna nagyobb haszonnal?
2013. 03. 07. 22:28
_bb
Az első 3 bekezdésedet illetően nem hiszem, hogy lenne köztünk jelentős véleménykülönbség...

Az utolsóban feltett kérdést vitatom. Egyszerű véleménykülönbség. Szerintem lehetséges akár egy olyan forgatókönyv is, hogy Welker újraszerződik (kétoldali kompromisszummal), és a csapat az első 3 körös pickjéből egyet "oldalvonalmellettipasszsávés pályamegnyújtó_WR-be, 2-t meg a D#-be fektet...
2013. 03. 07. 22:44
Egy hét múlva talán már okosabbak leszünk. Welkernél az ár a legnagyobb kérdés, de ezzel nem mondok újat (az újoncok bérét levonva 21-22 milliónyi mozgástér van).
2013. 03. 08. 16:14
Lucius
Valaki (talán itt, talán eyg másik fórumon, mindegy) azt írta, hogy Ridley-t el kellene felejteni a "kiütése" után, mert nem lesz ugyanaz, mint volt. Szerintetek ennek van realitása? Szerintem sok játékos kapott már ilyen ütést és azért fel lehet ezt dolgozni...
2013. 03. 08. 19:28
dartib83
ilyet mindenki kap :)
welkertől elkezdve mindenki kapott ilyet. youtube-on, ha beírod, hogy "nfl hits" annyi találat lesz, h csak na.
Hozzászólás a(z) Draft 2013 - Játékosismertetők: WR 1. rész bejegyzéshez