Menetrend

Draft: ismerkedés a játékosokkal

2012. 02. 16. 13:57
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek
A következőkben a nepatriotsdraft.com oldal cikkét olvashatjátok hat olyan játékosról, akik tökéletesen illeszkednének a Pats csapatába. A New England Patriots a két saját választási jog mellett a Saints első körös és a Raiders második körös pickjével felfegyverkezve az első két körben szabadon mozoghat akár előre, akár hátra a draft elején és kis túlzással azt a játékost szerzik meg, akit csak akarnak.
DE/DT Michael Brockers, LSU (6’6, 306) Erőteljes, megállíthatatlan, sokoldalú falember. Megfelelő mérettel, hatótávolsággal és erővel rendelkezik, hogy ellássa a prototípus end feladatát Belichick 34-es sémájában. Négytagú védőfalban eggyel beljebb lépve képes dinamikát kölcsönözni a fal belső munkájába, és emellett egyszerűen megöli a futójátékot. A Richard Seymour hasonmásverseny győztese. Legrosszabb esetben is top20-ban kiválasztott játékosnak tűnik.
Értékelés Pozitívum: elit méret, súlya még növelhető is… nem darabos a mozgása… sokoldalú 34-es end és 43-as DT… hihetetlenül erőteljes… súlypontját és vállait alacsonyan tartja a futójáték ellen, nagyon nehezen mozdítható… nemes egyszerűséggel válik le a blokkokról… duplázás ellen is tartja a pozícióját… jól követi a labdát, hatékonyan szerel… méretéhez képest gyors az első lépése, és nem csak egy pass rush mozdulatot ismer… oldalpasszoknál és draw futásoknál is jól olvassa a játék, tudja mi történik körülötte a pályán… a határ a csillagos ég… mint a fiatal Richard Seymour. Negatívum: két évet játszott csak egyetemen (három évet töltött még csak ott), és ebből csak idényben volt kezdő… a pass rush technikáján még van mit finomítani… az iránytó támadásánál, különösen a fal szélén könnyen felegyenesedik, így könnyebben semlegesíthető.
DE/DT Fletcher Cox, Mississippi State (6’4, 295) Brockershez hasonlóan Fletcher Cox is több poszton képes játszani a különböző létszámú védőfalban. Sebesség és erő elsőrangú kombinációja van meg benne, akár gyors első lépésével, akár erőből képes megverni a vele szemben lévő támadó falembereket. Leválik a blokkokról és bírja a duplázást, mind olyan tulajdonságok, melyek elengedhetetlenek a 34-es end poszton. Az első lépésének hatékonysága és irányváltó képessége miatt ő is megfelelő dinamikát adna a négytagú fal belsejében, mint under tackle. Az a ritka prospect, aki bármilyen feladatot képes ellátni a Patriots védőfal számára. Ideális, minden alkalommal bevethető játékos.
Értékelés Pozitívum: mindent lerombol a fal belsejéből… kiemelkedően mozgékony a posztjához képest… elsőnek reagál a snapre… nehezen viszik földre a támadó falemberek… kellő lehetőségek rejlenek benne pass rusherként… fáradhatatlan a pályán, sosem áll meg a lába… 43 és 34 sémában is játszhat, akár még erősoldali end is lehet négytagú falban… állandóan a LOS mögött található a támadók backfieldjén… 1-1-ben nehéz blokkolni… kimagasló irányváltó képesség… jól válik le a blokkokról… remek „motorja” van, sosem áll le… special teamsben több rúgást is blokkolt. Negatívum: nem elég képzett… egyetemen a sebessége és ereje elég volt a párharcok megnyeréséhez, de az NFL-hez a technikáját fel kell javítani… pass rush fejleszthető… olykor túl agresszív… túl hamar felegyenesedik, nem tartja elég alacsonyan a súlypontját… jobban kell használni a kezeit, hogy pozíciót nyerjen az ellenfelével szemben.
ILB/OLB Dont’a Hightower, Alabama (6’4, 255) Nem titok, hogy Bill Belichick rajong az olyan sokoldalú linebackerekért, akik bármelyik poszton jó játékot tudnak nyújtani. Dont’a Hightower rövid időn belül az egyik kedvencévé válhat. Belső linebackerként kitűnő a futójáték megállításában. Pass rusherként is megcsillogtatta már tudását, akár két lábon állva 34-es OLB-ként, akár kézzel a földön 43-as endként. Hightowerrel a pályán nincs olyan variáció, játék, amit ne lehetne megvalósítani.
Értékelés Pozitívum: egyszerűen remek sportoló (sebesség, méret, erő)… oldalirányban is mozgékony… nagyszerű ösztönök, így hamar megtalálja a labdát… gyorsan és pontosan olvassa a játékot, így gyorsan és jól reagál is arra… zóna védekezésben sem veszik el… nagy ütköző… át tudja küzdeni magát a falemberek blokkjain… dinamikus pass rusher a védővonal széléről… leginkább erős oldali külső linebacker a posztja a 34-es sémában, de tud játszani 43 SLB, 34 ILB és 43 DE poszton is (utóbbinál sub felállásokban). Negatívum: emberfogásban sosem fog jól szerepelni, túl merev a csípője… kérdéses, hogy egészséges tud-e maradni hosszútávon… olykor túl agresszív… nem fogja oldalvonaltól oldalvonalig bejátszani a pályát.
CB Stephon Gilmore, South Carolina (6’1, 190) Remek mozgáskoordinációval megáldott cornerback, aki elsőrangú zónavédekezésben, jól olvassa az irányító játékát. Jól érzi a labdát, robbanékony, gyorsan reagál, bár ebből nem mindig tud kellően profitálni, mert a labda elkapásával akadnak problémái. Átlag feletti blitzek során, még az idén egyre nagyobb hírnevet szerző Kyle Arringtonnak is komoly vetélytársa lehet a témában. Az első alapszakasz meccstől kezdő lehet zóna védekezésben, ha Devin McCourtyból végleg safety lesz és/vagy Ras-I Dowling nem tud egészséges maradni.
Értékelés Pozitívum: magas cornerback… már mutatott fejlődést az interceptionök területén… kiváló blitzer… futójáték során odaért a labdás emberhez az elkapón keresztül… a LOS-nál a snappet követően mérete miatt képes megakadályozni, hogy az elkapó könnyen elkezdje futja az útvonalát… okos játékos… nem vét látványos hibát… kitűnő zóna cornerback… gyorsabb elkapók sem tudják lerázni… punt returnerként is használható… volt wildcat irányító is. Negatívum: mért ideje nem lesz impozáns, nem sokan adnak első kört egy 4.5-ös 40 yardot tudó cornerbackért… néha hanyag a lábmunkája, amikor hátrálnia kell… a technikáján még mindig van mit fejleszteni.
S George Iloka, Boise State (6’3 5/8, 222) Nem lehet a Patriots safety-jeit beskatulyázni, mint szigorúan free safety vagy strong safety. Belichick mindkét poszttól megköveteli, hogy passz és futás ellen is kellő hatékonysággal játszanak. Amikor egy átlag feletti magassággal és 220 font súllyal rendelkező safety slot elkapók ellen mutat fel jó védőmunkát, akkor arra felkapja az ember a fejét. Rendelkezik azzal a magassággal és erővel, hogy 1-1-ben felvegye a harcot tight endekkel szemben a passz ellen, ugyanakkor a futás ellen is megállja a helyét. Nagyon kreatív módon lehet őt felhasználni a secondaryben, nagy mozgásteret engedve az edzőknek.
Értékelés Pozitívum: remek magasság és fesztávolság… van sebessége 4.4-es 40 yard várható… korábban cornerbackként játszott… erőteljes a LOS-nál… emberfogásban is képes a hibrid tight endekkel tartani a lépést… mozgékony csípő, jól fordul, könnyed irányváltó képesség… nagyot üt… ideális FS/SS hibrid… 27 meccs kezdőként, bírja a gyűrődést… csapatkapitány. Negatívum: nehezen éri el a csúcssebességét, zónában nem mindig fog időben érkezni az emberéhez… rossz szögben érkezik az ütközéshez, szereléshez, de fejlődött ebben az idény során… üres területen nem éppen a legbiztosabb kezű szerelő.
WR Joe Adams, Arkansas (5’10 ½, 174) Joe Adams a pályán mutatott játékával és a pályán kívüli magatartásával tökéletesen illeszkedik a Pats passzjátékába és játékosképébe. Munkamániás, szerény egyetemista, aki élvezi ezt a játékot. A nagy ütközésekkel mit sem törődve futja az útvonalakat a pálya közepén is; 4.3-as sebességével képes mélységében fenyegetni a védelmet. Mintha egy számítógépes játék szereplője lenne, úgy kerüli ki az ellenfél játékosait punt returnök során. A Senior Bowlon egy scout azt is mondta, hogy a secondaryben is tudna játszani, ha szükség lenne rá? Kell ennél többet tudnia egy Patriots elkapónak?
Értékelés Pozitívum: mindig forr körülötte a levegő… slotban és a számokon kívül az oldalvonal mellett is bevethető… remek sebesség… futóversenyben a cornerbackek többségét le fogja hagyni és kitűnő mélységi veszélyt jelent, hogy a teljes secondary mögé kerüljön… az útvonalak végére képes meglógni a védők elől… vissza tud lépni a labdáért, ha az első opció nem működött láthattuk tőle a Senior Bowlon… megfelelő edzői útmutatással kiváló útvonalakat futhat… hihetetlen mozgáskoordináció és súlypontemelkedés… nem derogál neki a pálya középső részén a darálóban játszani… forgalomban, tömegben is elkapja a labdát… nehéz a földre vinni, kiszabadul a szerelési kísérletekből… remek punt returner… a legnagyobb meccseken teljesít a legjobban… szerény, csendes személyiség, aki nem fog azért zsörtölődni, hogy nem kap elég labdát… bármilyen rendszerbe beilleszthető. Negatívum: túl gyakran hagyja el a labdát (fumble)… némi súlyt, izmot kellene magára pakolni, különösen felsőtestre, hogy bírja az NFL ütközéseket; mindezt a sebességének elvesztése nélkül… pontosabb útvonalakat kell futni, ha precíz passzjátékot használó csapathoz kerül.
A drafton résztvevő játékosok feltérképezésében, elemzésében az NE Patriots Draft oldal segítségével próbálunk iránymutatással szolgálni.

Hozzászólások

2012. 02. 16. 14:19
lipi
Brockers de jól hangzik!
Tipp, hogy ki elé kellene bemenni érte és ez kb mennyibe kerülne?
Legutoljára Wilforkért volt feltrade, ugye?
2012. 02. 16. 15:03
hacsak nem vesszük figyelembe, hogy Gronkowski-ért 2(!) kemény helyet mentünk fel a 2.körben! XDDD
2012. 02. 16. 15:21
lipi
Közben egy kicsit kutakodtam és több helyen top10-nek mondják a fiút. Az meg kemény árat igényel...
Mindegy, BB-t ismerve kezdjünk el ismerkedni a második körbe várt CB-kel és a centerekkel :). Meg készüljünk arra, hogy a következő drafton 3 1.körös és 4 2.körös cetlink lesz
2012. 02. 16. 16:10
Azért tegyük hozzá, hogy valószínűleg nem véletlen, hogy BB mindig továbbcseréli az egyik első körös pickünket! Mert ügyebár most van egy THOMAS EDWARD PATRICK BRADY, Jr. nevű klasszis QB-nk, de ez nem mindig lesz így! És ha nem válik be a Mallett-projekt, akkor nagyon jól fog jönni nekünk az a 2 db 1.körös pick! Mondjuk hogy fel-tradeljük magunkat TOP10be, és behúzzunk egy NFL-ready FRANCHISE QB-t!
Szóval én szeretném, ha BB elcserélné az egyik 1. körös pickünket, és szerintem el is fogja egy jövő évi 1. körösre + egy idei 2. körösre!
2012. 02. 16. 16:24
lipi
Én is ezt gondoltam, de kiderült, hogy tavaly, ha nem sikerült volna a letrade, akkor a második első körösünkkel húztuk volna Ras-I-t...
2012. 02. 16. 16:55
Marceloo
Lebron Jamest kellet volna megszerezni még az NBAs lockout alatt :) Viccen kívül szerintem szükség lenne egy magas-gyors-jókezű mélységi elkapóra. (fiatal Moss)
2012. 02. 16. 19:08
lolvin
tuci-tuci


Van logika abban amit irsz, nem árt ha az embernek van tartaléka vész esetére, de én inkább úgy látom, h addig kéne "költekezni" még van egy Brady a csapatban, köré kellene épiteni a lehető legjobb csapatot...az, h egy csapatnak van egy ilyen irányitója egyszeri csoda, ki kell használni, szal inkább felfele mozogjunk az idén és ne lefele...

Köszönöm a cikket, remélem még sok játékos ismertetőt olvashatunk az oldalon, habár nincs foci, de mégis az egyik kedvenc részem a draft előtt találgatás, álmodozás és végén a kataklizma a draft három napján...
2012. 02. 16. 20:19
Azt ne feledjük, hogy sok elemzô DMC hanyatlásának az okát abban látja, hogy tavaly jóval többet zónázott. Akkor nagyon ment neki. Ha idén ez kevésbé volt neki engedve, akkor mi értelme lenne egy újabb zónázó cb-nek?
Viszont a colos safety tetszik :)
2012. 02. 16. 21:00
zo72
Jónak tűnnek ezek a játékosok, de szerintem őket elfelejtjük mert BB nem közülük fog választani! Vagy meglep mindenkit és mégis innen választ?!
2012. 02. 16. 21:47
Az az érzésem, hogy az új CBA miatt lesz itt akár feltrade is, nem folytatjuk a "trade to 2nd round value picks" taktikánkat.
2012. 02. 17. 00:42
Neo
Ezt minden évben eljátszuk, hogy majd ezek, meg azok közül a remekebbnél remekebb játékosokból választ BB...de ő minden évben jó alaposan rácáfol mindenkire..olyan játékosokat választva, akikről soha sehol senki semmit nem írt....szóval ez mind szép és jó ez a poszt is...de olyan Mike Walace feelingem van...hogy megint kivesézzük, hogy kiket visznek majd el előlünk....

Hátha idén megtörik a jég...a remény hal meg utoljára.
2012. 02. 17. 03:20
Gordon
csatlakoznék tuci-tuci hoz , véleményem szerint nem az 2012 legnagyobb kérdése, hogy kik jönnek, hanem , hogy TB lelkileg feltudja-e dolgozni az SB vereséget.
2012. 02. 17. 08:56
pat68
Iloka alkalmasnak látszik arra, hogy ha lemásolják a TE játékunkat, azt levédekezze.
2012. 02. 17. 09:19
lipi
Nem valószínű, hogy másolni fogják a TE játékunkat. Több okból.
1. Kell hozzá két minőségi TE, különböző játékstílussal
2. Kell hozzá egy elit qb
3. WR corps átrendezése.
4. nálunk is inkább kényszermegoldás volt az ilyen szintű TE terhelés.

Mondjuk futó csapatok esetén két minőségileg minimum jó, blokkolásban és elkapásban is jól teljesítő TE meg tudja kavarni az állóvizet.
Amennyiben nálunk marad a 2WR/2TE felállás, akkor kíváncsi leszek, hogy a futójátékunk esetleg elkezd-e kicsit fejlődni és kilép a kötelező kereteken kívülre vagy sem. Bár én változatlanul azt vizionálom, hogy egy minőségi WR érkezésével visszatérünk a 3WR/1TE/1RB passz szituációk esetén a 3WR/2TE (Hörni HB-ként hátralép) felálláshoz.
2012. 02. 17. 10:37
Burkus
Tudom, hogy nem sokat jelent, de Michael Brockerst több NFL.com-os mock drafton is hozzánk jelölték. Mondjuk az elmúlt évek alapján a mock draftok és a tényleges draft gyakorlatilag köszönő viszonyban sem volt egymással...
2012. 02. 17. 10:38
Zarathorn
Basszus még 2 hónap van a draftig... igaz nem nemsokára kombájn :D

Van egy olyan sanda gyanúm, hogy szokás szerint BB meglep minket majd a drafton...
2012. 02. 17. 10:38
Zarathorn
Burkus max az 1/1-et eltalálják nagy százalékban :)
2012. 02. 17. 10:43
TÖRÖLT
Nos ha jön ez a Llyod srác akkor a WR probléma félig megoldva akkor lehet majd megen kamikaze módon draftolgatni mivel így felszabadul egy pick és jól tudjuk BB mindig arról volt híres szeret ezen jeles eseményen fogalmazzunk úgy kibontakoztatni sado mazo perverzségeit :D :D :D én is nagyon várom már a draftot megint fent hajnalig trade játékoscserék,pick cserék feltrade letrade :D huuu azannya :DDD
2012. 02. 17. 11:15
A mock draft témához:

Általában kétfajta mockot lehet írni. Az egyik, amikor a szerző a saját álláspontja szerint osztja szét a játékosokat a csapatoknak, vagyis azt mutatja meg, hogy szerinte mit kellene csinálnia a valódi döntéshozóknak. A másik, amikor az aktuális draft eseményeit próbálják modellezni. Itt már lehet mérni a találati arányt és bár közel sem egzakt tudományról van szó, de az első körben azért a 3-4 meglepetés játékoson kívül más nem szokott bekerülni.

A Huddle Report oldalnak van egy évekre visszanyúló versenye:

(A) az egyik az első körre vonatkozik, és a mockírók akkor kapnak pontot, ha az első körbe tippelt játékosok valóban ott is kerül kiválasztásra (1 pont a táblázatban P-vel jelölve) illetve ha a csapatot is eltalálják, ahova a játékos került (2 pont a táblázatban M-mel jelölve).

Tavalyi eredmények és az ötéves átlag: http://www.thehuddlereport.com/Free/mockdraftscoring.shtml

(B) az egyszerűbb játék. A top100-as listát ír mindenki, és annyi pontot kap, ahány játékos valóban kiválasztásra kerül a top100-ban.

http://www.thehuddlereport.com/Free/top100scoring.shtml

A legjobb ötéves átlag 85 pont.
2012. 02. 17. 12:48
lolvin
De Martino

a draft napja(i) az egyik legjobb dolog az évben, de BB minden évben kivéve a 2010-et, megkeseriti az életünket, mi mindig álmodozunk egy két játékosról (Matthews, Dez Bryant, Amukamara tavaly 17-re,Jordan...Wilkerson az első végén,és még sorolhatnám) és a végén soha nem értjük mit csinál a nagyfőnök, és mondjuk elég nehéz lenne azt mondani, h többnyire nagyon jól draftol a csapat, elég sok korai körös pickünk már rég nincs a csapatnál vagy egyáltalán az NFL-ben se, szal szerintem BB inkább a pick gyűjtésben a jó, mintsem azok elköltésében...
2012. 02. 17. 12:57
lolvin
DoM

Szerinted Kheeston Randall meddig lehet elérhető? Érdemes lenne őt elhozni mondjuk harmadik körben?
2012. 02. 17. 13:29
Marceloo
Gondolom a főnök tudja h kit miért hoz... Alapembernek szán vagy cserének esetleg hosszútávú projekt. Minden nem jöhet össze... igaz h azt már kevésbé tudom megérteni hogy nyilvánvalóan tehetséges játékosokat miért kell otthagyni esetenként úgy is h szükség lenne az adott poszton valakire. Remélem az idei drafton inkább pozitív meglepetések lesszenek most már :) Lloydot pedig várjuk sok szeretettel :)
2012. 02. 17. 13:54
szerinte ha hozzuk a 2010es és 2011es draft szintjét, akkor nem lehet okunk a panaszra! Nézzük csak meg a "sikeres" választásainkat!

2010: (5 kezdő játékos volt idén ebből a draftból)
McCourty
Gronkowski
Spikes
Hernandez
Mesko
Deadrick

2011:
Solder
Dowling(benne nagyon bízok még)
Vereen
Ridley
Mallett
Cannon
Carter(belőle is lehet még valami)

szerintem a többi 31 csapatból legalább 25-28 csapat cserélné a választásaikat a miéinkre, HA NEM MÉG TÖBB!
szóval szerintem bízzuk a dolgot BB-re! - nem mintha lenne egyéb választásunk
2012. 02. 17. 14:21
Burkus
De Martino:

Ott a pont... A 2010-es draftot azért nem sorolom az "átlagos" draftjaink közé, mert Hörni-t mindenki előzetesen első körös picknek várta Gronkkal együtt, de amikor kiderült, hogy füvezett az egyetemen, akkor mindenki kockázatosnak ítélte. Ő szerintem az évtized stealje, bár én már akkor is fogtam a fejem az amcsik álszentségén. (Hogy ti. ebből a fűből ügyet csináltak, miközben amit a játékosoknak adnak naponta sztem, az egy gyógyszergyár termelésével egyenlő...)

Amennyi corner pickünk nekünk az elmúlt években volt, az sztem páratlan és a siker enyhén szólva sem nagy, még úgy sem, ha DMC-t sikernek tartom, ami az idei teljesítménye alapján kétséges.

Egyszer egy meccsen kiírták, hogy a GB-nél asszem 43 játékos a keretből soha nem játszott máshol és 35 talán draftolt játékosuk. Ott sztem még komolyabb csapatépítés folyik mint nálunk.

Ettől függetlenül azt gondolom, hogy a csapat magja most nagyon jó és ebből viszonylag könnyen lehet építeni egy abszolút SB esélyes csapatot megint. (Az év során is mindenki azt mondta, hogy ha csak egy közepes minőségű secondary lenne, nem lenne igazán gondunk.) És én is nagyon várom a FA piaci aktivitást és a draftot.
2012. 02. 17. 15:30
TÖRÖLT
Igen Burkus igazad van ezért irigylem én is a Green Bay-t mert eszméletlen mi jó meló folyik ott náluk a megszokottság,az összeszokottság az ő fő fegyverük

Nos a secondary valamint a WR illetve a Defense egy két posztja vár megerősítésre ha ezeket jelen pillanatban tudjuk orvosolni lehetőleg minőségi emberekkel--jó még a középszintű is tud kimagasló teljesítményre:Moore,Andersonén azt mondom :

1.megmaradt értékeink megőrzése
WELKER,ANDERSON,Green-Ellis,Connolly,Carter,

2.FA piac értékelése melyek azok a posztjaink amelyek megerősítésre várnak és lehetőséget keresni
S,DE,OLB,TE,WR

3.Ha nem megoldható a játékospiacon a hiányposztjaink befoltozása úgy érkezik a draft ahol fiatal játékosokkal tudjuk ezeket a hibákat kijavítani
2012. 02. 17. 20:25
Boston
Stephon Gilmore okos játékos és nem vét látványos hibákat? khmm...
2012. 02. 17. 23:14
K. Randellnek szerintem korai a harmadik kör. Inkább 5-7.
2012. 02. 18. 00:46
lolvin
2012. 02. 18. 11:51
non4m3
lolvin
2012. 02. 16. @ 19:08

nagyon adom, elég nehéz lesz TB szintű QBt találni (nem lehetetlen), de NFL ready QB-ra meg nagyon kevés a sanszunk, kivéve ha hanyatlás következik be és jókor kapjuk meg(erős draft class) az első 5 pick egyikét, ha ez nem jön össze a 2(első körös) cetli kevés lenne egy ilyen szintű QB megszerzésére(ezért nem is értem miért kell tologatni)

ki kéne használni ezt a potenciált ami az O#ben van, viszonylag jó futok, 2TE,TB,jó fal csak egy elit WR kell(persze itt volt 85 de semmit nem értünk vele, így az a kérdés h TB kivel tud összeszokni lehet Floyd-dal se menne), rá kéne menni a D# főleg a secondary megerősítésére de DL,LB-re is kell 1-1 pick aztán lássuk mire megyünk vele, véleményem szerint van 2-3 max 4 évünk(ha TE-eket sikerül megtartani) és utána lehet TB utódokat keresgélni
2012. 02. 18. 17:37
non4m3
lehet hülye a kérdés: de ha tavaly nem a Saints hanem a Colts tradelt volna fel Ingram-ért akkor most miénk lenne az 11? :D
2012. 02. 18. 18:01
lolvin
non4m3

A miénk lett volna :) de nem lett...BB úgyis elcserélte volna nyolcvanhárom hetedik körös pickre :)
2012. 02. 18. 18:04
Marceloo
Ha már róla van szó.... Ingrammel mi nagyon rosszul jártunk volna?? Csak azért kérdezem mert szerintem egyedül többet futott mint nálunk a 2 újonc futó :)
2012. 02. 18. 18:08
lolvin
Nem jártunk volna vele rosszul szerintem, egyszerűen csak túl drága lett volna nekünk első körben futót választani, annál sokkal nagyobb needek vannak/voltak...
2012. 02. 18. 18:21
Marceloo

Ridley és Vereen összesen 498 yardot futott az alapszakaszban. Ingram 474 yardot. ;)
2012. 02. 18. 18:38
Marceloo
Enyhe tulzással írtam :) Nem sértegetésnek szántam! Az érdekelne engem a Futóinkkal kapcsolatban h Ridley ék lehetne e téylegesen veszélyes RBek, akiktől tarthat minden csapat, vagy velük a késöbbiekben sem lesz túl erős a futórészlegünk?!
2012. 02. 18. 19:17
Szerintem nagyon komoly lehetőség van a Vereen, Ridley kettősben. Azt, hogy ebből mi sül ki, majd ősszel kiderül, illetve a keret kialakításánál, hogy marad-e például fullback. Bár JMD nem éppen a futójáték túlerőltetéséről volt híres a Ramsnél idén (40% --- 21. legtöbb). Ha a stáb részéről nem lesz lándzsatörés a futójáték mellett, akkor mindegy ki a futó.
2012. 02. 18. 20:27
temp
Ha a jelenlegi playbook marad, akkor sajnos akárhogy is nézem a Fafej+BJGE párosnál igazából elképzelni sem lehet jobbat akár a képességeket nézem, akár az árfekvésüket. Na meg felesleges is álmodozni, meccsenként arra a pár snapre kár lenne egy McCoy-Forte duót (ezt mindenki behelyettesítheti a kedvenc RB tandemjével) bevetésre készen a padon tartani, ennyiből egy ilyen álompáros sem csinálna "nyarat". A szívem mélyén reménykedem benne, hogy változás lesz, és visszatérünk azokhoz az időkhöz, amikor még volt normális, meghatározó, és masszív futójáték a csapatnál, de az eszem azt mondja, hogy a következő 1-2 év még nagyon nem erről fog szólni, ami miatt igazából a két újonc futónál sem fog kiderülni, hogy mire képesek.
2012. 02. 19. 03:08
lolvin
Lenne egy kérdésem a szakértőkhöz és persze mindenki máshoz...tudom, h már igy is van két csodálatos TE a csapatban, de milyen előrelépést jelentene (a sok egyéb need ellenére) hozni egy harmadikat is Fleener vagy Charles személyében? Mennyiben hozna ez változást (javulást) a támadójátékban, lehetnének akár mindhárman a pályán? Már Herni és Gronk egyidejű jelenléte is komoly match up problémát jelent az ellenfeleknek, (safety, corner kicsi, LB lassú...)szal három TE szinte levédekezhetetlen lenne, igaz mondjuk nemigen jutna hely WR-nek a pályán...
2012. 02. 19. 09:35
Marceloo
Bár egyáltalán nem vagyok szakértő, sőőt... De véleményem van :) Szerintem felesleges lenne még egy TE a pályára hiszen rövid opciónak még ottvan álltalába Welker is. Sokkal inkább mélységi célpontra lenne szükség akire oda kellene figyelni a cornerének és esetleg egy saftynek! Ehez persze kalsszis elkapó kellene!
2012. 02. 19. 09:43
non4m3
én meg azon a véleményen vagyok, hogy még a mélységi célpont előtt is sokkal nagyobb need-jeink vannak a D#-ben...
2012. 02. 19. 10:15
temp
lolvin: magasan jegyzett TE-et felesleges a Gronk/Hernandez páros mellé még harmadiknak hozni, márpedig Te az idei class tetejéről válogattál :)
Még az is kérdéses, hogy ilyen teljesítmény mellett mennyire fogjuk tudni mindkettőjüket hosszú távon megtartani, hát még egy 3. játékost.

Ha feltétlen TE-et akar valaki látni a csapatban emellé a páros mellé, akkor egy késői/UDFA pick lehet a megfelelő szerintem, egy inkább blokkolásban járatos TE személyében, de senkinek ne legyenek illúziói Gronkowski képességű játékosok nem teremnek túl gyakran a késői körökben (ok tudom, Gates).

A legfontosabb egyébként annak végiggondolása, hogy a meglévő 2TE-ünk mellett mennyit dobna a játékunkon, ha lenne egy harmadik elit játékos is a poszton (szvsz gyakorlatilag semennyit). És mennyit dobna, ha mondjuk ugyanezt a picket a lyukas WR vagy S poszt megerősítésére költenénk?
2012. 02. 19. 16:46
lolvin
Marceloo

A mélységi célpont needben nem értünk egyet, TB csak ne dobáljon hosszú passzokat, abból mindig csak a baj van (pl Ravens, Giants) én inkább egy Branch féle elkapót szeretnék, aki képes az oldal vonal mellett megfutni a 10-15 yardot és biztos kézzel elkapni a labdát, mondjuk azért nem ártana ha nem olyan kis "tökmag" lenne mint Branch, de nem feltétlenül kell egy idei Torrey Smith-nek lennie, csak jól fussa az utvonalakat meg kapja el a ladbát, nekünk az bőven elég...
2012. 02. 19. 16:49
lolvin
Amugy mélységi célpontnak elférne Mike Wallace, még az is lehet,h a Steelers nem tudja megtartani, elég komoly bajban vannak a fizetési sapkával...
2012. 02. 20. 19:05
Marceloo
Nyilván nem kell feltétlen egyetértenünk! Én úgy gondolom h ha lenne egy "Moss utód" akkor Bradynek is jobban mennének a hosszú passzok! Egyenlőre úgy tűnik h Wallace elhozható, én személy szerint neki örülnék legjobban! :)
2012. 02. 21. 14:15
Nézegetem az nfl.com Scouting Combine statisztikáit... úgy látom, a gyorsaság nem hátrány, ha valaki Patrióta akar lenni :)

40 yard dash [rekord: 2008. Chris Johnson (RB) 4.24]
2006. Chad Jackson (WR) 3. hely, 4.32 (Pats: 2006-07)
2008. Josh Barrett (S) 7. hely, 4.35 (Pats) (Meglepődtem!)
Terrence Wheatley (CB) 10. hely 4.47 (Pats 2008-10)
[megj: DeSean Jackson (WR) szintén 4.35!]
2009. Tiquan Underwood (WR) 6. hely, 4.41 (Pats)
Darius Butler (CB) 13. hely, 4.46 (Pats 2009-10)
2010. Taylor Price (WR) 6. hely, 4.41 (Pats 2010-11)
2012. ??? (Várható egy Top 10 gyorsaságú elkapó?)
Hozzászólás a(z) Draft: ismerkedés a játékosokkal bejegyzéshez