Menetrend

Draft utáni körkép a Pats csoportellenfeleiről

2010. 05. 07. 16:18
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek, Pats.hu
Úgy tartják, egy draftot csak két-három év távlatából lehet értékelni, ezért nem szabad elhamarkodott ítéletet mondani egyik csapat tevékenysége felett sem. Az alábbi cikkben mégis kísérletet teszek egy lépés távolságból összefoglalni, hogy a Pats divízió-riválisai mit tettek a drafton, milyen irányba haladtak tovább az offseason eddigi eseményei után, ahogy arról korábbi írásunkban már beszámoltunk.
Buffalo Bills 1. Trade-mentes drafton van túl a csapat, az ember semmilyen manővert nem láthatott tőlük. Az újoncok: 1/9 RB C. J. Spiller, 2/41 NT Torell Troup, 3/72 DE Alex Carrington, 4/107 WR Marcus Easley, 5/140 OT Ed Wang, 6/178 OLB Arthur Moats, 6/192 OLB Danny Batten, 7/209 QB Levi Brown, 7/216 OT Kyle Calloway. 2. Hiába a draft előtti hangzatos szavak „egyetlen QB sem tud a hátán feküdve passzolni” egészen az ötödik körig vártak, hogy orvosolják a vakoldali OT problémát. Komoly meglepetés lenne, ha rövid időn belül Wang bármilyen megoldást is jelentene. A fal másik szélét azonban jó eséllyel sikerül stabilizálni Callowayjal, aki az Iowa Egyetemen remek képzést kapott Kirk Ferentz vezetőedzőtől. 3. Az első két körben nyilvánvaló lett, hogy valóban nem érzik hiányposztnak az irányító személyét, és elég potenciált látnak a Trent Edwards, Brian Brohm, Ryan Fitzpatrick hármasban, hogy kétszer is mellőzzék Jimmy Clausent. Brown nem több, mint többéves project játékos. 4. Akkor mit is tartottak fontosnak? Újabb elemek érkeztek az új 3-4-es védelembe. A draftjuk legjobb választása, Carrington meghatározó jobb DE lehet akár már újonc évének végére is. A mindig kényes, ugyanakkor nagyon fontos pass rusher OLB posztra választottak két project játékost, amiből sosem lehet elég. A védőfal közepébe meglepetésre a második kör elején Troup nevét olvasták fel, mint legújabb csapattag, pedig Terrence „Mount” Cody is még elérhető volt, aki így a Ravens ölébe hullott a kör végén. Hasonlóképpen, ahogy tavaly meg tudták szerezni Michael Ohert. Hát, igen. Vannak csapatok, akik képesek felismerni a tehetségeket, és vannak, amelyek kevésbé. 5. Végére maradt a legnagyobb visszhangot kiváltott húzásuk az első körben: Fred Jackson és Marshawn. Lynch nyakára hoztak még egy futót, return specialistát. Az utólagos kommentek alapján világos, hogy Spiller nem kezdő futónak érkezett, hanem Reggie Bush-Percy Harvin hibrid szerepben tervezik használni, akár elkapóként felsorakoztatva a slotban, illetve returnerként, mert ilyen szerepkörökben tudja a legtöbb kárt okozni az ellenfélnek, és meccsek sorsát döntheti el. Tipikus luxus pick, amit egy olyan csapat nem engedhet meg magának, amelyik egyetlen pozitív mérleget produkált az elmúlt tíz évben (2004: 9-7). Nagyon hasonló választás volt, ugyanazon indokokkal, mint a Ted Ginn Jr. 1/9-es pick 2007-ben Cam Cameron által (irányító vagy támadófal helyett): „sok szoros meccsünk lesz, és Ginn lehet a döntő tényező”. Nem lett sikertörténet. 6. Bizonytalan az irányító poszt, a vakoldali OT, az elkapó gárda Lee Evans mögött, a védelem új sémát fog megtanulni, bár ott legalább adott a játékosanyag, és csak remélhetik, hogy a tavalyi első körös Aaron Maybin képes lesz megmutatni pass rusher képességeit. Nem javították jelentős mértékben az esélyeiket első két körös választásukkal. Ez lenne a minimum, ami elvárható a drafttól.

Miami Dolphins 1. A Billsszel ellentétben mozgalmas drafton van túl a floridai alakulat. A Chargersszel cseréltek helyet az első körben, amiért többek között kaptak egy extra második körös picket, és kezdő tapasztalattal is rendelkező belső linebackert, Tim Dobbinst, aki hasznos csere lehet. 2. Az újoncok: 1/28 DE Jared Odrick, 2/40 OLB Koa Misi, 3/73 OG John Jerry, 4/119 ILB A. J. Edds, 5/145 CB Nolan Carroll, 5/163 S Reshad Jones, 7/212 OLB Chris McCoy, 7/252 ILB Austin Spitler. 3. Egyből szemet szúr, hogy senki sem érkezett a védőfal közepébe Jason Ferguson helyére. Ahogy arra a The Phinsider is rámutatott remek írásában Nolan, az új védekező koordinátor sémájában kiemelt szerepet kap a linebacker sor, annyira, hogy nickel felállásokban is a 2-4-5-ös felállást preferálja, ötnél több DB-t pedig a legritkább esetben alkalmaz. Ehhez sokoldalú, dinamikus védő falemberekre van szükség, akik mindhárom down során bevethetőek. Ezért élvezhetett előnyt Odrick az NT-kel szemben, mint Cam Thomas vagy Terrence Cody. 4. Joey Porter és Jason Taylor távozása miatt Cameron Wake-kel szemben megüresedett pass rusher OLB posztra választották Misit a második körben. Nem tartják kiemelkedő pass rushernak, de komplett, sokoldalú játékos, aki hamar elnyerheti kezdő helyét a csapatban. 5. A többi pick is a védelme erősítését célozta. Gibril Wilson elküldése után kellett safety segítség: Reshad Jones az ötödik körben elsőrangú értéket képviselt, bár inkább strong safetynek tartják, minőségi depthnek mindenképpen alkalmas, ami jó mozgásteret enged a csapatnak. A secondarybe még érkezett Carroll is, aki még szeptemberben eltörte a lábát, és emiatt csúszhatott az ötödik körig. 6. Az egyik legjobb erős oldali OLB-nek tartották a draft előtt Edds-et, aki Dansby mögött komoly biztosítékot jelent, tight endekkel szemben a passz ellen, és futás ellen a falemberek blokkjai ellen is hatékony. További két linebacker érkezett a hetedik körben, illik rájuk a project jelző. Többet nem is lehet tőlük várni. 7. A draft egyetlen Miami választás, ami a támadóoldalt erősítette, szintén minőségi pick. Smiley helyére szükség volt újabb opcióra guardnak Incognito szerződtetése mellett. Jerryt a legtöbb helyen második körös játékosnak tartották. 8. Nagyon jó draftot zárt a Dolphins. Minőségi, sokat ígérő játékosokkal sikerült a lyukakat betömni, legfeljebb futók terén lehet hiányérzete az embernek: Ronnie Brown sérülékeny, és Ricky Williamsen kívül nincs más alternatívája a csapatnak.

New York Jets 1. Az elmúlt időszak agresszív draft-, és játékospolitika miatt korlátozott számú választással rendelkezett a csapat. Az újoncok: 1/29 CB Kyle Wilson, 2/61 OG Vladimir Ducasse, 4/112 RB Joe McKnight, 5/139 FB John Conner. 2. Legmeglepőbb lépés a negyedik körös futó pick volt. McKnightra illik a 3rd down back szerepkör, ami nem sok jót ígért Leon Washingtonnak. Ahogy az eredménykövetőben meg is jegyeztem: Jets Joe McKnightot választotta, aki hasonló szerepkörben játszhat, mint Leon Washington. Ez két dolgot jelenthet: nem gyógyul megfelelően a sérüléséből, vagy túl nagyok a hosszútávú szerződésre vonatkozó igényei. Később kiderült, hogy az előbbi variáció volt érvényes, a Jetsnél nem bíztak töretlenül az évadnyitóra való felépülésében, ezért Seattle-be küldték draftjogért cserébe. 3. Santonio Holmes megszerzése után arra lehetett gondolni, hogy a futójáték majd háttérbe szorul, és második évében előtérbe kerül Mark Sanchez és a passzjáték. A draft legjobb, klasszikus fullbackjének megszerzése után nehezen hihető, hogy jelentős változás állna be a támadójátékban. Conner nyilvánvalóan Tony Richardson utódjának érkezett, és elég fontosnak tartotta a Jets ezt a posztot, ha ötödik körös választást áldozott rá. 4. Szintén a futásblokkolás erősítésére/szinten tartására érkezett Ducasse, akiben annyira bízik a csapat, hogy a draft után el is küldték a túlfizetett LG-t, Alan Fanecat. 5. Kyle Wilson maradt már csak hátra, ami azt jelenti, hogy a védőfalba nem érkezett frissítés, sem pedig pass rusher feladatokra a jövő embere Calvin Pace, és a nyugdíjkorhatárhoz közelítő Jason Taylor mögé. A passz elleni védekezést inkább a DB-k oldaláról közelítette a csapat. Wilsont sokan a második legjobbnak tartották a posztján, aki returnerként is értéket képvisel, és biztosíték lehet Antonio Cromartie mellett. Akár első naptól kezdve tudhat kezdőként is játszani. 6. Az első pontban említett kevés pick miatt nem volt nagy mozgásterük, és érthető, ha nem sikerült minden kisebb problémára új embert hozni, de egyik újonc választásába sem lehet belekötni. Erős draft.

Hozzászólások

2010. 05. 07. 16:46
Go Vrabel
hát ahogy kinéz a bills megint marad a sereghajtó, de az idei idény elég kemény lehet a dolphins jó draftja, és a jets nagyon durranó igazolásai miatt
2010. 05. 07. 16:48
Go Vrabel
2010. 05. 07. 17:01
Bulow
Go Vrabel: csak nem felébredtél....? :)
2010. 05. 07. 20:31
lolvin
Pazar cikk DoM, ugy fest nem lesz könnyű éve a csapatnak, de legalább a fiatalok bizonyithatják mire lesznek képesek, én bizom bennük, már alig várom a szezon kezdetét!
2010. 05. 08. 12:17
CoSco
Nagyon komoly év lesz! A Jets-szel meg fog gyűlni a bajunk, és sajnos most úgy érzem, hogy ők jobbak, de ne legyen igazam :(
2010. 05. 08. 15:28
Pupu
Én nem értem ezt a hűű de szuper Jets mániát :)
Jobb edzőnk,klasszisokkal jobb irányítónk van(aki most már nem sérüléséből jön vissza hanem most rendesen rá tud készülni a szezonra ).A védelem megerősítése szerintem elé jól sikerült kivéve DE poszt..
A Jets védelme tényleg parádés de majd Brady kompenzálja ezt a különbséget...
És én nagyon bízom a két új TE-be
2010. 05. 08. 15:40
Bruschi85
Megint egy remek cikk lett DoM, köszönet érte
Messze még a szezon de, ahogy már korábban elhangzott Baby Vincetől is minden a pályán dől el.
Akármennyit erősíthet a Jets, ahogy az elmúlt évek során most is meg kell elégedniük a 2. hellyel :)
Bízzunk benne, hogy a tavalyi évet sikerül elérni, vagy egy picit felülmúlni!
Pupuval egyetértek nem kell itt a "kishitűség", nekünk senkitől nem kell félni, megijedni csak előre és minden meccsen győzni!!

A lényeg továbbra is Hajrá Pats!!!!
2010. 05. 08. 16:18
sirCharles
...ki is nyerte tavaly a csoportunkat? Csak én emlékszem úgy, hogy tavaly meg azelőtt is ez volt a Jets-cel? Mármint, hogy "huuu micsoda erősítések, micsoda védelem", aztán önerőből még a PO-ba sem jutottak volna be...

Szájkaratéban, meg nagy nevek igazolásában a Jets mindig is erős volt - idén sem voltak gyengébbek, mint most, és mégis sokkal jobb csapatunk volt, pedig közel sem volt a Pats csúcsformában, sőt.

A Jetsnek továbbra sincs érdemi passzjátéka: adott egy még mindig rutintalan, labilis irányító, egy lyukaskezű Braylon Edwards, és egy problémás, eltiltással kezdő Santonio Holmes. A futójátékkal tavaly sem sikerült 8 vagy 9 meccsnél többet nyerniük (abból is az utolsó kettő olyan volt amilyen...). Félelmetes védelem/secondary? Ha jól emlékeszem, elég sima meccsen benyeltek tőlünk 31 pontot itthon.

Szerintem mi eddig sokkal többet erősödtünk tavalyhoz képest, mint a csoportriválisaink. Talán már most kijelenthetjük, hogy egy tavalyinál klasszisokkal jobb drafton vagyunk túl, sikerült megtartani legnagyobb értékeinket, és egy poszt (DE) kivételével szerintem minőségi ugrás következett be a depth-ben. Brady már nem sérülésből lábadozik, és ugyan az isteni Wes sérült, de olyan TE utánpótlás érkezett, amire szerintem bizalommal építkezhetünk, plusz továbbra is a tarsolyban figyel Randy Moss és Julian Edelman.

Szerintem kicsit se temessük a csapatot, mert mit sem érnek a riválisok nagy igazolásai, ha a pályán ebből semmi sem látszik. És nem becsmérelni akarom a csoport többi csapatát, egyszerűen csak nem érzem, hogy miért is kéne jobban tartanunk bármelyiküktől, mint eddig.

Go Pats! ;-)
2010. 05. 08. 17:00
nDRo
Azért a Jets szezon végére eléggé összeállt. Sanchez első éve volt NFL irányítóként, nem kellene lebecsülni. A védelem brutálerős még mindig, és azér nem akárki dirigálja. SEC-be ott van Rewis, jött Cromartie, és egy tehetséges CB Wilson. Remekül blitzelnek, futás elleni védelmük is jó. Offense-ben ot van az öregedő LT, akiben még van egy jó szezon,ott a tehetséges Shonn Greene, és McKnight-ban is látok potenciált.
Én nem a mi csapatunkat temetem, csupán nem becsülöm le az ellenfelet. A csoportunkból egyedül a több sebből vérző Bills-ben enm érzek annyi erő, hogy esélyük legyen a csoportelsőségre.
2010. 05. 08. 17:34
Bulow
sirCharles: teljesen egyetértek. Végre azt láttam, hogy komoly elképzelés volt a depth megerősítésére és nagyjából sikerült is megcsinálni. Most olvastam egy érdekes elemzést (persze ez is csak egy vélemény), abban a mi offseasonünket itélték legjobbnak a ligában, második a MIA, harmadik a Jets. Szóval az AFC East elég kemény lesz, de azt látom,hogy most valódi esélyünk van akármire... A jets jó lesz, de nem elég jó a csoportgyőzelemhez.
2010. 05. 08. 21:26
sirCharles
nDRo

Ugyanarról az idényről beszélünk? ;-)

A Jets (főképp az újdonság erejének köszönhető) jó kezdés után összeesett, mint a parasztgatya - a szezon közepén sokkal inkább hasonlítottak egy szétesett társaságra, mint PO-aspiránsra. Ebből a szezon harmadik harmadában egy felemás "feltámadás" lett - bennem kicsit még mindig él az az undor, ami elfogott akkor, mikor megtudtam, hogy a Cincinnatit mennyire nem érdekli a végeredmény az alapszakasz végén, ill. ahogy a Colts szó szerint lefeküdt a Jetsnek. Önerőből eleve a PO-ba se jutottak volna, amit nekünk színtisztán saját erőnkből, összeszorított fogakkal, csapatmunkából sikerült abszolválni...

Ha viszont már bekerültek, kifogták az egész PO legharmatosabb játékát bemutató Bengalst, majd az önmagát csúnyán megverő Chargerst. Semmiféle varázslatot nem mutatott be a Jets sem a Bengals, sem a Chargers ellen. A Cincy egyszerűen még a Jetsnél is gyengébb volt, San Diegoban pedig ha Kaeding 3 könnyűből csak egyetlen FG-t berúg, akkor máris kiesett a Jets.

Mark Sanchez szemében én minden egyes meccsen a riadtságot és a zavarodottságot látom, amit idén mutatott az kezdő irányítótól nem mondható rossznak, de semmi esetre sem kiemelkedő - Flacco vagy Rodgers pályafutásának kezdetét fele ekkora hype sem kísérte, pedig sokkal jobbak voltak kezdő évükben. A védelmükről tavaly is mindenki azt mondta, hogy brutálerős, valahogy mégis összejött 7 vagy 8 vereség. A Saints vagy a Colts védelme, nah az erős volt. Ezeknek meg összességében nagyobb volt a hangjuk, mint a valós teljesítményük. Ami nem utolsósorban Rex Ryan attitűdjéből fakad - személy szerint az egész NFL egyik legirritálóbb, legellenszenvesebb emberének tartom, nem tudok mit tenni, úúútálom azt az embert. :-D

A Jets-cel kapcsolatban nekem az az érzésem, hogy a dátumon kívül nem sok minden változik évről-évre: nagy nevű igazolások, nagy ígérgetés-fogadkozás, senki iránt nem éreznek tiszteletet - pedig emberemlékezet óta még a csoportjukat sem tudták megnyerni. Nem becsülöm én sem le az ellenfelet, de ha eleve feltartott kezekkel megyünk neki az idénynek, akkor kár lejátszani egyetlen meccset is. Jól mondta Wilfork, hogy a meccseket a pályán kell megnyerni, ott viszont eddig még igen keveset mutatott mind a Jets, mind a Dolphins.

Több szó esik az ellenfelek erősítéseiről szinte, mint a saját csapatunk látványos erősödéséről. Szerintem jobban meg kéne becsülnünk, ha az erősségeinket így sikerül megtartani, és ezt még egy kiváló(nak tűnő) drafttal is meg tudjuk fejelni, mint ahogy idén tettük.

Go Patriots, jók leszünk idén! :-D
2010. 05. 08. 22:18
nDRo
Részemről Rodgers-et meg sme próbálnám sanchezhoz hasonlítani. Aaron fiúcska 3 évet gyakorolt egy olyan kaliberű irányító mögött mint Favre papa. Sanchez egyből a mély vízbe került. az hogy mi lesz az számmra rejtély. A mi játékunk sem volt minden meccsen meggyőző, az egész évet leginkább egy hullámvasúthoz tudnám hasonlítani. Nem azt akarom mondani hogy feltartott kézzel menjünk neki a szezonnak, csupám próbálom reális szemmel nézni a dolgokat. ÉS azt látom hogy a Jets is és Dolphins is elég jó offseason-t tudhat maga mögött. Holmes, Cromartie, Tomlinson, Dansby, Marshall. Ezek azért nem kis nevek. Mindegy. Majd meglátjuk mi lesz. Reméljük sikerült orvosolni az RDE posztot, és az ellenfelek irányítóira is nagyonn nyomást tudunk majd kifejteni. Ha egy közepes védelmet össze tudunk rakni akkor talán SB-re is lesz esélyünk.
2010. 05. 08. 23:09
A Jets igazolásai közül egyedül Holmes jelent minőségi pluszt, a többiek legfeljebb a távozók szintjét tudják. Ennek ellenére óriási a média generálta hype, és még a Hard Knocksot még le sem forgatták.

Egy domináns csapat, aminek most a NYJ-t beállítják nem két meccset nyer csak meg a saját csoportjában, és rendes (fair) körülmények között ilyen teljesítménnyel PO közelébe se kerültek volna.

Ha most kellene tippelni a csoportra, azt mondanám, hogy Pats-Dolphins versenyfutás lesz 11-13 győzelem magasságában.
2010. 05. 09. 10:29
CoSco
Szerintem akkor is a Jetsszel fogunk vérremenő küzdelmet vívni az elsőségért. 10-12 győzelem között. Phins kb 8-8 ra jön majd ki, a Bills meg reménykedjen hogy szerez győzelmet :D
Pupu: Brady mindenidők egyik legjobb irányítója tény, de Sanchez se lesz jövőre rookie! BB meg tényleg jobb edző, de tavaly sokan már meneszteni is akarták bizonyos hibák miatt ne feled. Ja és a secondarynk még mindig nem az igazi, és a futóink sem nyűgöztek még le engem, pontosabban LoMo :S Nehéz lesz!!!
Na de a lényeg, GO PATS!
2010. 05. 09. 12:43
kyobalu
Sziasztok!
Szerintem a Phins és a Jets is szépen bevásárolt,minőségi embereket szerzett, habár szerintem a Jets-nél a szokásoknak megfelelően rendesen felfújják a dolgokat. A hozzájuk érkező "nagy nevek" közül a legtöbb már alig foglalkoztatott öreg róka, aki keresett, vagy inkább talált egy új csapatot. Véleményem alapján az idei draftunk lényegesen jobb mindkét csapatnál. Alaposan megerősödhet a védelem BB révén, és átalakulhat a támadó egység játéka is az új embereknek (TE,WR) köszönhetően. A nagy nevek igazolása ellenére nem ijednék meg a Jets-től, de szerintem is velük leszünk versenyben inkább a csoportelsőségért. Sanchez engem nem győzött meg, döcögős, biztonsági játékos, messze nem NFL top QB. A védelmük viszont jó, mint futás, mint passz ellen. A secondary-jükben pedig kivételes játékosok vannak. De nem szeretem őket, hiába igazoltak nagy futókat, sztem egysíkú lesz a játékuk.Megverjük őket mint tavaly!

Kérdés: Welker állapotáról, felépüléséről tud valaki részletes, megbízható infókat?

GO Pats!
Go Welker!
2010. 05. 09. 13:23
zo72
szvsz. 3-as verseny futás lesz a csoport elsőségért.
a mai nemzeti sportban van egy cikk Meskó Zolival.
2010. 05. 09. 15:48
_bb
Egyetértek azzal, hogy nem kell túlértékelni a Jets igazolásait, és, hogy tavaly a PO-ba jutás nem csupán saját érdemből jött.

Ugyanakkor el kell ismerni,h RR nagyon jó védelmeket tud összerakni, nagy szó, hogy ligaelső védelmet csinált a Jetsnél, s idén se lehet ezen a téren kevesebbre számítani (nem feltétlenül első, de jó lesz az a védelem). Igaz, hogy Cromartie túlértékelt, de Revis és Wilson mellett elég erős lesz a CB sor. Az S posztot meglátjuk. Taylorral (így a sérülése után) kiskockázatú kísérletet vállalnak, majd kiderül hogy sül el.

Ami LT-t és Holmest illeti, valószínűleg mindkettőben van még valamennyi, Holmesban több, LT számai ugyan egyre csökkennek, sérülékeny, de 1 jó szezont még összehozhat. Sanchez meg csak fejlődhet második évére. Szereztek egy jó FB-t, aki sokat fog segíteni Greennek.

A problémák ott fognak adódni, mikor kiderül esetleg, hogy nem volt jó ötlet T. Jones-t LT-re cserélni, mert Green nem bírja a terhelést (plusz Washington is hiányozni fog, s ST-ben is), Sanchezre meg nem lehet bízni a lasztit, mert idegességében, hogy Faneca helyett egy rookie védi, dobálja azt mindenkinek, mint a legutóbbi meccsünkön. Az is benne van, hogy a veteránok esetleg nehezebben gyógyulnak, hajlamosabbak a sérülésekre, s ez betehet a szezon vége fele. HA elkezdenek veszteni, széteshet az öltöző. Már így se tett jót a régebbi csapattagoknak, hogy így szabadultak meg Jonestól, Washingtontól és Fanecától.

Egyértelműen mindent egy lapra, egy évre akarnak feltenni. Hátha bejön alapon.
2010. 05. 09. 17:48
Pupu
Nagyon Off


Most vettem észre hogy nincs espn az upc csomagomban..
Kicsit utánanézztem és azt irták hogy megszünt..

Köszönettel vettük a UPC Magyarország Kft.-hez érkezett megkeresését, mellyel kapcsolatban az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni Önt.

Annak idején, az ESPN America (NASN) bevezetésével a kínálatunk színesítése volt a célunk, hiszen mindig is arra törekedtünk, hogy a lehető legváltozatosabb programcsomagokat állítsuk össze előfizetőink számára. Ugyanakkor folyamatosan követnünk kell a médiapiaci tartalomkínálat változásait is, és ezt megpróbálni minél jobban összehangolni az előfizetői igényekkel. Tekintettel arra, hogy a kábeltelevíziózás a széles közönséget megcélzó szolgáltatás, azt is mérlegelnünk kell, hogy mely változások szolgálják leginkább több százezer előfizetőnk többségének az elvárásait.

Felméréseink és előfizetői visszajelzések alapján úgy ítéltük meg, hogy a különféle tematikájú adások a speciális tartalmú és ezért viszonylag szűkebb nézői kört érintő sportcsatornánál szélesebb előfizetői réteg érdeklődésére tarthatnak számot. Az elmúlt időszakban már több újabb csatornával gazdagodott a digitális kábeltelevíziós szolgáltatásunk tartalma és a közeljövőben is tervezzük még további műsorokkal bővíteni a kínálatot.

Mivel azonban a digitális tartalmak bővítéséhez fokozatosan analóg csatornahelyeket kell felszabadítani, és minden további csatorna tovább drágíthatná a szolgáltatást, sajnos arra nincs mód, hogy a bővítéssel párhuzamosan minden egyes korábbi adást megtarthassunk a kínálatban. Mindezek kényszerű mérlegelése mellett nem tudtunk megállapodni az ESPN lejáró szerződésének a meghosszabbításáról.

Tematikus mini csomagokat a jelenlegi piaci viszonyok figyelembe vételével egyelőre még nem kínálhatunk a szolgáltatásunkban, ezért pillanatnyilag sajnos nem látunk lehetőséget arra, hogy az ESPN-t önállóan előfizethető csatornaként tudjuk biztosítani. Természetesen továbbra is folyamatosan nyomon követjük a médiapiac és a nézői igények változásait és elképzelhető, hogy ez alapján a jövőben akár mini csomag részeként, akár önállóan vagy más módon újra felvegyük a kínálatba az ESPN adását.

Minden előfizetőt értesítettünk a csatornakínálat módosításáról, az erre a célre szolgáló információs boxban, a számlalevél hátoldalán.

Türelmét és megértését köszönjük


Az lenne a kérdésem hogy nemtudja valaki hogy ezen változtatnak e vagy ha nem akkor melyik szolgáltatonál lehet fogni..
Mert én azért fizettem elő a upc digitre hogy legyen espn..
És igy tavaly az összes pats meccset meg tudtam nézzni..
Ha nem lesz akkor Inkább nemmondom mit csináljanak a csomagjukkal..
2010. 05. 09. 18:41
Bruschi85
Pupu!

Valószínű csak a szolgáltatásváltás megfelelő vagy pedig itt a UPC-nál a Direct-et választani ha lehet váltani mert ebben egyenlőre benn az ESPN America ami ugye a hagyományos parabolás "Szőke kapitány után tányéros Tv" :D megoldás
Esetleg T-Home vagy akinél benn van a műsorkínálatban keress utána

Ha pedig nem sikerül akkor maradnak a streamek, sport1-2 ( ha másorra tűzi a csapotot) vagy pedig fizetős gamepass ami elég drága
Biztos lesz valamilyen megoldás, mert a Pats meccseket látni kell
De messze van még a szezon...

A lényeg továbbra is Hajrá Pats!!!
2010. 05. 10. 00:42
11
Pupu:
Antenna Digital-nál van ESPN America midi csomagban. Ha jól emlékszem 590 HUF/hó (persze plusz az alapcsomag). Ha nem írtál alá hűságnyilatkozatot, akkor tudsz váltani és egy hajszállal olcsobb is.
2010. 05. 10. 08:28
Bulow
A gamepassról: nagyon jó mert HD, de 2-5 perces csúszások vannak benne, az nfl.com gamecenterében percekkel előbb látható hogy mi történt. Én nagyon szerettem, de az izgis meccseken egyszerűen nem bírtam ki, hogy ne nézzem meg a gamecenterben... Szóval idén nem tervezek előfizetni, UPC tányéros marad, vagy valami más, mert a sport1-2 nagyon kicsi dózis...
2010. 05. 10. 09:15
Pupu
Köszi szépen a válaszokat.
Antenna Digit nem lehet mivel ha én Szombathelyi vagyok itt meg nincsen..
Megprobálom ezt a tányéros megoldást de végülis szeptemberig ráérek :)
A sport 1-2 tényleg kevés lenne..
2010. 05. 10. 10:35
First Hit
Srácok Sztem nekünk nagy baj a ofensive playbook-ot kell ráncba szedni. És nem lehet gond. Igaz h. elég fiatal a D. de a dinasztia után elég jól álltunk át. Mert már nem beszélhetünk a dinasztiárol ez 1 új kezdet 2. éve és amilyen rossz volt a dinasztiánk utolsó mecse(2007 sb) és a Casseles év. A tavalyi év volt az első és itt lesznek még rájátszásos évek...

Remélem érthető hogy mit akarok.
2010. 05. 10. 10:35
First Hit
ha nem megfogalmazom másképp.
2010. 05. 10. 15:12
BoPa
A D valóban átalakult/megfiatalodott. Talán ez lesz az első év amikor egy igazán összeállt védelmünk van újra. A következő években azonban a kiöregedő támadó alakulatot kell majd megújítani. Itt van egy cikk amiből kiderül mennyire öreg is az O : http://fifthdown.blogs.nytimes.com/2010/05/06/how-to-measure-team-age-in-the-n-f-l-and-what-it-means-for-2010/
Középtávon a franchise sikerét az fogja meghatározni, hogy ezt milyen sikeresen tudja megoldani a csapat. A két TE az út kezdetét jelenti, de a folytatás nem lesz egyszerű. Néhány éven belül meg kell találni a franchise új arcát is.
2010. 05. 10. 16:36
Nem olvastam részletesen utána, hogyan jöttek ki a számok a cikkben mellékelt linkeken, de a 2010-es Off. kezdők után erős kétségeim vannak a cikk érdemi része felől. Taylor ÉS S. Morris van kezdőnek feltüntetve, plusz TE Crumpler és WR Holt; 134 évesek összesen. E helyett simán pályára küldhető a Maroney, Gronkowski, Hernandez, Edelman négyes, és nem lenne észrevehető teljesítmény-csökkenés. mindezt kihozzák -40 évből.
2010. 05. 10. 19:24
bradyfan
Plusz azt hiszem talán nem felelőtlen dolog a Kaczur-Vollmer cserét is bele kalkulálni.
2010. 05. 10. 20:58
Bulow
bradyfan: sztem ennél nagyobb mozgások lesznek az OL-ban... Egy csomó projectjátékos van, Ohrbergertől Larsenen keresztül Welchig, az egyik be fog válni valszeg. És Kaczur akár jó is lehet idén... Plusz Vollmer inkább LT lesz már középtávon is, pontosabban legyen csak az! Ettők függetlenül a jövő évi első 4 pickből egyet biztosan az OL-re kell fordítani, ha nem kettőt.
2010. 05. 10. 22:02
BoPa
A támadó fal pickek mellett szükségünk lesz lassan minőségi RB-re is Maroney mellé. Moss után megüresedik az 1. számú elkapó poszt. Ki kezd a helyén? Dez Bryant? Ja hogy őt kihagytuk az idei drafton... :) Brady utolsó 1-2 évére hozni kellene az utódját, hogy tanulhasson tőle. Ezek mind-mind 1-2. körös pickek, hogy garantálható legyen a minőségi utánpótlás.
2010. 05. 11. 09:53
GOSB4
Mosst nem kell temetni. Mindenki elfelejti, hogy az 5. fordulótól season ending sérüléssel játszott - a válla szakadt szét. Kész csoda, hogy egyáltalán pályán volt. Nem csoda, hogy nem ütközött és "küzdött" úgy, mintha egészséges lett volna. Egyébként csapatkapitány és ha egészséges, akkor semmi gond nincsen vele. Sérülten és fájdalommal senki nem játszik boldogan.

Mindenki leírta Mosst, pedig semmi gond nincsen vele + semmi negatív hír. Tételezzük fel, hogy marad. RDE kell és nagyjából rendben vagyunk.

GOSB4
2010. 05. 11. 10:56
First Hit
Mossnak itt a helye. És tudja jól. 1 évig még élő szerződése van nem? Ahogy BB-t ismerjük 1 1 éves szerződésre jó lehet még itt Randy. És igaz hogy nem mutatott sokat az előző szezonban de végig ketten fogták 2007 óta ahoz képest így is volt elég tdje vagy nem? Remélem innen megy ő is nyugdíjba!!!!
2010. 05. 11. 11:56
Boston
Randy Mossnak jövőre lejár a szerződése. Vélhetően a pályafutása utolsó nagyobb szerződésére készül, ahol bármennyire is jól érzi itt magát nálunk kiemelt szerepe lesz a fizetésének. Ebből Moss sem csinált titkot, már nyilatkozott is róla. A kérdés csak anniy lesz, hogy Belichickék mennyire mélyre hajlandóak nyúlni Mr. Kraft zsebében...
A WR helyzet kapcsán a nagy kérdés számomra Brandon Tate egészsége, mert benne a fősikolai pályája alapján eszméletlen nagy lehetőségek rejlenek.
2010. 05. 11. 18:41
nDRo
Én azért jövőre még szivesen látnék egy tehetséges OLB prospectet. RB nyílvánvalóan kell (nem ártana egy főállású FB), Brady utód, RDE, Falrenoválás. Ez így két év távlatában.
2010. 05. 11. 19:18
BoPa
Félre értettetek. Nincs semmi bajom Moss-szal, sőt, szeretem a játékát, óriási plusz a csapatnak, én is azt szeretném ha maradna minél tovább. Csak többen mondták, hogy az 1 éves szerződése végén menni fog tőlünk.
2010. 05. 11. 21:17
lolvin
Szerintem Moss ujraszerzödtetése teljesen eredmény függő, kár is találgatni mi lesz a szezon végén, ha konzisztens, komoly fegyvere lesz Bradynek, Kraft bele fog nyulni a zsebébe, ha nem igy lesz, távozni fog, szeritnem ez ilyen egyszerű...persze még azért hozzájön, h lesz-e valaki más helyette,pl mit mutat mondjuk Tate és Price...
Hozzászólás a(z) Draft utáni körkép a Pats csoportellenfeleiről bejegyzéshez