Menetrend

Edzőtábor 1. nap

2015. 07. 30. 20:10
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

Elkezdődött. A New England Patriots játékosai és edzői teljesítettek az edzőtábor első napját. A védőfelszerelések közül egyelőre csak a sisak került elő. 1-1 elleni párharcok és ütközések még mindig hiányoztak emiatt a repertoárból, így a mai nap valójában a nyár eleji OTA és mini edzőtábor meghosszabbítása volt. Ennek megfelelően még minden a támadókról és a passzjátékról szólt.

1

Résztvevők: LB Jerod Mayo és DT Sealver Siliga látszólag teljesértékű edzésmunkát végzett és végig. DE Chandler Jones, LB Donta’a Hightower és Jamie Collins, RT Sebastian Vollmer is ott volt az edzés szereplői között, de csak korlátozott mértékben.

Az NFI és PUP listák lévők közül Brandon LaFell nem volt látható a pálya szélén rehab és erőnléti gyakorlatokat végzők között. 

A játékosok mezén és sisakján továbbra sem voltak számok, ami az edzőtáborban már szokatlan és egyedi esetnek számít.

 
Észrevételek:

1. Tom Brady kapott minden játéklehetőséget az első csapattal az edzés során. Harminc passzkísérletből csak három lett rontott dobás, melyek közül kettő elejtett passz volt, a harmadik pedig az edzés utolsó passza, amikor csúnyán túldobta a teljesen üres Danny Amendolát. Mindhárom hiba 11-11 elleni játéknál történt.

2. Összességében Jimmy Garoppolo sem zárt rossz napot. 28/36 lett a passzmutatója, miután legelső dobását az újonc Jordan Richards safety szerezte meg a gólterületen. Ezt követte egy rövid oldalpassz túldobása, de ettől a két megingástól eltekintve hatékonyan halad előre irányításával a támadósor a kétperces próbatámadásoknál is. Három alkalommal is Brian Tyms elkapót találta meg ezek során.

3. A nap megmozdulását olyan üdvrivalgás, amit még a szomszédos városban is biztosan hallottak. Julian Edelmanhoz került a labda egy trükkös játék során, aki Bradyt találta meg a passzal, aki egykezes elkapást mutatott be a pályán, és még éppen érinteni tudta a pálya szélén a bóját, hogy touchdownt szerezzen a támadóknak (videó). Josh McDaniels edzés után csak annyit mondott, hogy „mókáztak egyet” és csak az edzés kedvéért találták ki a játékot.

4. Ryan Wendell nem edzett, Dan Connolly visszavonult, így a kezdő támadófalban két újonc játékos kapott jelentős mennyiségű játékidőt a tapasztalatszerzésre. Tre’ Jackson és Shaq Mason volt így a két guard a falban. Sebastian Vollmer helyén Marcus Cannon szerepelt a csapatfeladatoknál.

5. Brady folytatta a külön edzések hagyományát, amit két hónapja Rob Gronkowskival és Scott Chandlerrel tartott. Ezúttal Edelman, és Aaron Dobson is csatlakozott hozzájuk. Chandler úgy tűnt sokkal otthonosabban mozog már a Patriots passzjátékában. A gólterületen belül volt egy szép megmozdulása, amikor a linebacker és safety helyezkedését jól olvasva módosított az útvonalán, aminek az eredménye touchdown elkapás lett Bradytől.

 
2

6. Elkapások száma az első csapatnál: Edelman (9), Chandler (6), Gronkowski (4), Amendola (3), Josh Boyce (2), Dobson (1), Jonas Gray (1), Brandon Bolden (1).

7. Gronkowski pár alkalommal kapott egy kevés pihenőidőt, de amikor a pályán volt, akkor ismét csak dominálta az ellenfeleit. Legyen az egy atlétikus felugrás a védő feje feletti elkapásért, vagy egy sima elkapás az alacsonyabb linebackerek, safetyk mellett. A gólterület bal hátsó sarkában elkapott touchdownt követően sokáig ünnepeltette magát és szokásához híven vágta földhöz a labdát, hogy feltüzelje a közönséget. A show után egy büntetőkör futása következett, melynek pontos oka nem volt egyértelmű. Önmagában a labda „spike-olása” nem lehetett az, mert másik touchdownját követően is eljátszotta ezt, de büntetőkört az már nem ért.

8. Dobson egyedüli elkapása egy fade útvonal végén volt a gólterületen. Gólterület közeli játékok voltak elsősorban terítéken, amit jól mutatott, hogy Brady legjobb időszakában sorozatban öt touchdownt passzt dobott. Hármat Edelmannek és egyet-egyet Gronkowskinak és Chandlernek.

9. Kick returner szerepben Amendola, Boyce és Travaris Cadet szerepelt. (via Pats Pulpit)

10. Az edzés során legalább fél tucat alkalommal szólt a „Brady! Brady!” kórus a nézőtéren. Robert Kraft osztott aláírást az edzés végén. Egy „Szabadítsátok ki Bradyt” táblát is dedikált a Patriots első embere.

Először szombaton tartható teljes védőfelszerelésben edzés. Holnap délelőtt a második edzésnappal folytatódik az edzőtábor.

Forrás: Boston HeraldFényképek: patriots.com

Hozzászólások

2015. 07. 30. 20:32
Zandal
Végre elkezdődött az igazi felkészülés! We're on to 2015!
2015. 07. 31. 10:11
csgabor
Hát srácok! Ez a játék valami zseniális! :DDDDD Nem normálisak... :P
2015. 07. 31. 11:33
fejszee
A csóri J-E-S-T fanok zászlaját lehagytátok. Igazán megérdemelne egy említést, hogy több mint 40 év után végre lett egy új zászlójuk!
2015. 07. 31. 11:37
Zandal
Szerintem Jozi fizette. :D
2015. 07. 31. 15:35
loop80
Jajj, ne csináljunk már legendát abból a hülyegyerekből!!! Legalább ITT NE kerüljön szóba az a f.sz...
2015. 07. 31. 16:04
Zandal
Nem szabad komolyan venni, hisz annyira gyökér. Én mindig jót mosolyogtam rajta ahogy szénné égette magát minden egyes kommentjével. :)
2015. 07. 31. 17:41
LPT
Ha valaki ostoba kretén, attól még nem lesz vicces. És itt tényleg NEM kell szóba hozni.
2015. 07. 31. 17:54
Zandal
Leharapni azért nem kell a fejem! Inkább Ti ne vegyétek ennyire véresen komolyan ...
2015. 07. 31. 18:22
loop80
Én eleinte szivattam szegényt rendesen (mint mindenki más), de már meguntam, hogy mindig a "Cheatriots/Pats-es kis buzik/Brady egy k.cs.g" a végső érve...
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 1. nap bejegyzéshez