Menetrend
Szavazás

Edzőtábor 10. nap és rövid hírek

2015. 08. 11. 08:20
Szerző: Danna
Kategória: Cikkek
A Patriots az edzőtábor 10. edzését is teljesítette, ami során a játékosok teljes védőfelszerelést viseltek, összességében 6. alkalommal.

Hiányzók: WR Aaron Dobson, WR Brandon LaFell, RB LeGarrette Blount, RB Dion Lewis, RB Tyler Gaffney, RB Travaris Cadet, LB Dane Fletcher, LB Eric Martin, LB Darius Fleming, OL Marcus Cannon, OL Ryan Wendell, C Bryan Stork, OL Caylin Hauptmann, DT Joe Vellano, TE Scott Chandler, DT Chris Jones

Először maradt távol az edzéstől: Travaris Cadet

Visszatérő: WR Julian Edelman, WR Matthew Slater, WR Brian Tyms, DT Malcom Brown, DT Alan Branch

Piros mezes: LB Dont'a Hightower, Slater, Tyms

Észrevételek:

Tom Brady 25 passzából 17 volt sikeres a csapatgyakorlatok során, azonban dobott 2 INT-et is. 7/9-es statisztikát hozott össze a 7-7 elleni, 10/16-ost pedig a 11-11 elleni játéknál, mindkét felállásban dobott egy-egy INT-et.

A két INT teljesen más körülmények közt született. Az elsőnél, Tyms egy slant útvonalat futott, azonban nem figyelt így a rajta irányt változtató labda egyenesen Hightower kezei közé pattant a 7-7 elleni gyakorlat során. Ez egy vicces jelenethez vezetett, amikor Higyhtower a labdával a kezeiben Brady felé vette az irányt, mint aki „stiff arm”-ozni akarja az irányítót. A 11-11 elleninél Malcolm Butler beugrott Josh Boyce keresztútvonala elé, és egy amolyan „ezt komolyan megcsinálta?” módon egy kézzel elkapta a labdát.

Jimmy Garoppolo 20 passzából 16 elkapás született a mai napon, 6 passzából 5 volt jó a 7-7 elleni, 14 passzából 11 volt jó a 11-11 elleni csapatgyakorlatok során. Nagyon jó napot zárt.Ryan Lindley 19 passzából 9 volt csak sikeres, illetve dobott egy INT-et első edzésén. 10 passzából 4 volt sikeres a 7-7 elleni, 9 passzából 5 volt sikeres a 11-11 elleni játék során. Jimmay Mundine és Logan Stokes sem könnyítette meg a dolgát, több labdát is elejtettek.

Duran Harmon szedte le Lindley gyatra dobását, aminek közelében sem volt elkapó a pálya közepén. Szép elkapás volt Harmon részéről.

Ez volt Butler legjobb napja eddig, az említett INT-en kívül volt még két passzvédekezése. Egyszer Brady passzát ütötte el Krause elől, a másiknál pedig Lindley passzát Tyms elől.

Jimmy Jeannek is volt egy passzvédekezése, ő is Krause elől ütötte el Garoppolo labdáját.

A következő játékosok szereztek elkapást Brady passzából: Rob Gronkowski (5), Brandon Gibson (5), Brandon Bolden (3), Brian Tyms (1), Jonathan Krause (1), Danny Amendola (1) és Josh Boyce (1).

Garoppolo passzából: James White (3), Krause (2), Jonas Gray (2), Gibson (2), Boyce (2), Tyms (1), Bolden (1), Michael Hoomanawanui (1), Mundine (1) és Gronkowski (1).

Illtve Lindley-től: Zach D’Orazio (2), Logan Stokes (2), Mundine (2), Gibson (1), Krause (1) és Eric Kettani (1).

Kemény napja volt Boyce-nak, de volt egy briliáns elkapása egy hosszú passznál Brady-től. Egyszer Brady el is beszélgetett vele. De szép munka volt Boyce-tól, ahogy követte az 50 yardos löbbölt labdát, amelyből TD-t is szerzett Darryl Roberts mellett.

Boyce-nak volt két elejtett labdája, az egyik a gólterületen, ráadásul Brady INT-je során is engedte, hogy Butler beugorjon elé.

Bolden állt az élre az első számú passz szituációs futó címért folytatott versenyben. Ő volt az első számú választás az elmúlt három edzés során. Nagy részben a passzblokkolása segítette ebbe a pozícióba White és Cadet kárára, de elkapni is tud.A támadófal néha a frászt hozta Brady-re az edzés során. Nate Solder ismeretlen okok miatt korán abbahagyta az edzést, sérülésnek nem látták jelét, illetve Vollmer még mindig elvétve szerepel csak a csapatgyakorlatok során. Stork a második edzését hagyta ki. Gyakorlatilag három cserejátékos (Baker-LT, Andrews-C, Fleming-RT) és két újonc (Mason-LG, Jackson-RG) alkotta Brady első számú falát. Nem is mentek jól a dolgok, ugyanis Brady-t 5-ször sackelték volna az első 10 passzkísérlete alkalmával a 11-11 elleni játék során, ha ez engedélyezett lenne. Rob Ninkovic, Chandler Jones, Jones és Jerod Mayo (ketten egyszerre), Jabaal Sheard és Zach Moore mind odaértek az irányítóhoz.

Ha ők fognak kezdeni a Packers ellen, nehéz elképzelni, hogy Brady játszani fog. Brady négyszer hagyta ki az előszezon első meccsét amióta ő a kezdő irányítója a csapatnak, vagyis 2002 óta. Ezek az évek a következők: 2005, 2008, 2011 és 2014.

Edelman és Branch a pozíciós gyakorlatokat elvégezték a csapattal, ezután azonban a rehab csoporttal folytatták az edzést.

Slater nem vett részt speciális egység gyakorlataiban, de a megbeszéléseket mindig hallgatta, majd pedig az egység mögül figyelte a játékosok munkáját.

Brady külön dobált Gronkowskinak és Tymsnek amíg a pályán a speciális egység gyakorolt.

Boyce megverte Ebnert a gólterület hátsó részén és Garoppolo passzát TD-re váltotta.

Garoppolot különösen meg kell dicsérni egy passza miatt, azonban később dobott egy kórház passzt Krause-nak a 11-11 elleni játék során. Tavon Wilson megsemmisítette volna az elkapót, ha ez éles meccs lett volna.

Lindley legjobb passza egy közép-távoli dobás volt a bal oldalvonal mellé Krause-nak, aki Bradley Fletchert verte meg.Lindley dobómozdulata lassú volt és a labdái elég erőtlennek tűntek ma. Josh McDanielsnek minden játék előtt meg kellett mutatnia neki az aktuális játék rajzát, de ez érthető egy olyan játékosnál, aki csak aznap csatlakozott a csapathoz.

Blount sprinteket futott fel a dombra a pályák mögött, ami jó jel a gyógyulását tekintve. Az MRI nem mutatott ki strukturális sérülést a térdében.

Lewis, Martin és Fleming mezben voltak a pályán, de nem edzettek. A rehab csoporttal edzettek Blount, Fletcher, Wendell és Chandler társaságában.

A mai edzésen csak 16 játékos nem tudott részt venni.


Rövid hírek:

A csapat levette Matthew Slatert a PUP listáról. Már edzésbe is állt a játékos, még ha korlátozottan is.

Csere folyamán a csapat megszerezte a Bears másodéves támadófalemberét, Ryan Groy-t. Az ellenérték a csapat idei 6. körös választottja, LB Matthew Wells. Nem kell sokat várni tőle, valószínűleg a poszt mélységét akarják megoldani az előszezonra.

A csapat elküldte az idén csereirányítónak szerződtetett Matt Flynnt és a helyére a korábbi Cardinals játékos, Ryan Lindley-t igazolta le. Erre szintén az előszezonmeccs miatt volt szükség, mivel butaság nekifutni egy ilyen meccsnek két irányítóval. Ha Flynn felépül sérüléséből, akár vissza is térhet a csapathoz.

TE Mason Brodline és LB Chris White is lapátra került a csapatnál, helyüket két nem draftolt újonc, RB Tony Creecy és TE Logan Stokes vette át.

A múlt héten elküldött újonc TE-t, AJ Derby-t senki nem szedte fel a waiver listáról, így a csapat sérült listájára (IR) került.

A Dolphins korábbi támadófal edzője, Jim Turner keresetet nyújtott be Ted Wells ellen, a Dolphinsnál lefojtatott vizsgálata miatt. Azt állítja, hogy a jelentés hibás és félrevezető megállapításai miatt vesztette el az állását, és ezért nem talált azóta sem új csapatot. Szerinte az NFL nem akarta igazából kivizsgálni az esetet, csak a közfelháborodást akarta elsimítani. A beadvány szerint a liga 3-4 millió dollárt fizetett, hogy bűnbakokat találjon, akik elvihetik a balhét. Kulcsfontosságú információkat tartottak vissza vagy tagadtak, aminek eredményeként arra téves következtetésre jutottak, hogy segítette megteremteni azt a légkört, amiben létrejöhetett az eset.
Ezzel egybevág Richie Incognito nyilatkozata is, miszerint nem lehetett független nyomozásról beszélni egyik esetben sem (sem a náluk, sem a Patriots háza táján lefolytatott vizsgálat során):
„Szerintem az egész hamis, az egész rendszer ahogy felépül Goodellel és a teljes hatalom, ami a rendelkezésére áll. Nagy hatalma van és független nyomozókat nevez ki, akik idejönnek és nyilvánvalóan nem független. Idejönnek egy listával és tényeket keresnek ezek alátámasztására. Minden tényt a saját előnyükre formálják.
Egy ellenem irányuló küldetéssel jött ide Ted Wells. Ellenem jött ide Ted Wells és a jelentésében minden ellenem irányult. Volt pár dolog, ami segíthetett volna rajtam és kihagyott.”
Amikor rákérdeztek arra, hogy mik maradtak ki a jelentésből:
„Csapattársak vallomásai, és hasonlók. Ugyanezt vehetjük észre Tom Brady esetében is. Rengeteg dolog van, ami kimaradt. Rengeteg a téves információ.”


Írta: tuci-tuci

Forrás: BostonHerald   Hírek Képek

Hozzászólások

2015. 08. 11. 12:56
balint
Elkezdtek gyűlni a felhők Goodell bácsi feje felett :)
2015. 08. 11. 13:18
chateautorres
Azért még nem kell féltenie az állását. Olyan ez mint az idei kánikula, kell még néhány hidegfront, ami kisöpri innen. (Egyelőre, ahogy olvasni lehet, még több tulajdonos áll mögötte, mint szembe vele.)
2015. 08. 11. 13:39
Whitealert
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 10. nap és rövid hírek bejegyzéshez