Menetrend

Edzőtábor 10. nap

2013. 08. 07. 11:58
Szerző: Paul43
Kategória: Hírek
Elkezdődött a végső felkészülés a pénteki, idei első, pre-season meccsre. Kedden, szerdán és csütörtökön is az Eagles-szel közösen edz a csapat. Ma a keddi edzés lesz terítéken.


Sérültek:

- nem edzettek (vagy meg sem jelentek az edzésen): Michael Jenkins, Mark Harrison, Ras-I Dowling, Nate Ebner, Dan Connolly, Marcus Cannon, Tyronne Green, Kevin Haslam, Rob Gronkowski, Armond Armstead, Jermaine Cunningham
- korlátozott edzést végzett: Markus Zusevics
- edzés közben sérültek meg: Daniel Fells egy goal line szituációnál több ütést is kapott a Philly védőktől, miután lebicegett a pályáról. Valószínü valamelyik bokája sérülhetett picit. Kis kihagyás után vissza tudott térni és több sikeres elkapása is volt. A másik mai sérültünk Danny Amendola volt, szerencsére neki sem súlyos. Egyik elkapás után lecsúszott a sisak róla, mikor ráesett egy Philly védő. Csak az egyik foga vagy a szája sérülhetett. Szintén visszatért.
 
Részletek:
 
1. Az edzés bő két és fél órán át tartott. Bár nem volt kemény ütközés engedve, mégis pörgősebb edzés volt, mint idáig bálmelyik az offseasonban. A valós játék helyzet elősegítése miatt, bírók is voltak a pályán (köztük Sarah Thomas is, aki az első női NFL-bíró lehet). További megállapodás az edzők között, hogy a verekedő játékosokat azonnal kizárják az aznapi edzés további menetéből, mivel nem akarják, hogy elharapódzanak az indulatok.
 
2. A külön végzett bemelegítést követően a csapatok special team gyakorlatokat végeztek. Kickoff returnök során, Leon Washington már a legelső labdaérintésből 100 yardos elméleti-TD-t ért el. Az érdem nem csak az övé, bár nagyon szépen cikázott a védők között, míg szabad teret talált, de mind a 10 blokkolója nagyon jó munkát végzett.
 
3. Tom Brady ott folytatta, ahol hétfőn abbahagyta, az egész edzés egyik, ha nem a legjobbja volt. Éles, pontosan helyezett dobásokat küldött elkapói felé. A nap másik véglete szintén Pats mezben keresendő, Tim Tebow személyében. Nem volt total csőd, de néhány dobást leszámítva (köztük egy TD passz Jake Ballardnak) a dobás mechanizmus nem volt jó, emiatt a 3 lépéses passzok gyengécskék voltak, valamint továbbra is lassan szabadul a labdától.
 
4. Danny Amendola egy labdaejtéstől eltekintve továbbra is szemet gyönyörködtetően játszik. Egyre jobb a kémia közte és Brady közt, snap előtt már csupán kézjelekkel jelzik egymásnak a védelem felállásának specialitásait. Ez mindenképp pozitív a jövőre nézve, hogy ilyen rövid idő alatt ennyire megértik egymást. emellett egy TD elkapást is bejegyezhetünk Amendola neve mellé. A Philly két kezdő safety-je Patrick Chung és Kurt Coleman szintén nem volt ellenfél ezen a napon számára.
 
5. Nagyon jól indult a nap Aaron Dobsonnak, aki egy remek egykezes elkapással mutatta meg magát. Aztán a korábban említett “nincs bunyó” szabály miatt hamar pálýan kívülre helyezte magát. Történt ugyanis, hogy egy play után Dobson összebalhézott az Eagles veteran cornerével, Cary Williamsszel. Volt szövegelés és lökdösődés is, mire a csapattársak rohantak szétszedni őket. Ez sem mentette meg egyik játékost sem a korai befejezéstől.
 
6. Julian Edelman továbbra is pályán volt, ami már magában egy jó hír. Több elkapása is volt, ám azt nem lehetett nem észrevenni, hogy a védőtől való elszakadással akadnak még nehézségei. Minden különösebb gond nélkül tudta őt lekövetni a Philadelphia védője. Pedig a pálya közepén nagy szükség lehet rá az idény közben.
 
7. Josh Boyce éles helyzetben egészen jól muzsikált. Meggyőző mozgás koordináció, jó route-ok. Bár nem Dobson kategória és nem is Amendola csiszoltsága köszön vissza nála, mégis pozitív edzésen van túl. Szintén említésre méltó az egyre többször szereplő, Kenbrell Thompkins. Szépen futotta a külső route-okat, a testétől távol kapja el a labdákat és mélységben is képes alszakadni az emberétől.
 
8. A sok sérült miatt Will Svitek volt a kezdő jobb oldali guard.
 
9. DeSean Jackson személyében jó játszópajtást kaptak a Pats defensive backjei. Meg is tréfálta őket párszor. Először Aqib Talib maradt le róla az edzés elején, majd a Logan Ryan - Tavon Wilson páros kommunikációs hibáját kihasználva ért el TD-t Nick Foles passzából. Azért Talib később visszavágott, mikor majdnem INT-t ért el egy Jackson felé szálló labdánál. Mindkettőjük keze a bőrőn volt, de a vége incomplete passz lett. Ezután mikor Talib fogta Jacksont, az elkapó felé nem szállt labda.
 
10. Alfonzo Dennardnak is vegyes napja volt. Az edzés elején alul maradt Russel Sheparddal és Damaris Thomasszal szemben belső route-oknál, majd Riley Cooper és újra Shepard verte meg mélységben. Ezek után viszont felpörgött és press szituációkban lényegében leradírozta az Eagles elkapóit.
 
11. Dane Fletcher is back, mondhatnánk szép magyarosan. Az egyik Philly támadás alkalmával ügyesen védekezett ki egy valószínü TD átadást. Beugrott az elkapó elé és a földre ütötte a labdát.
 
12. Azt mindenki tudja, hogy a Pats szereti a gyors játékot. Érdekes volt látni, hogy a Chip Kelly vezette philadelphia-i támadó alakulat sokszor még náluk is gyorsabban vezette az akciókat.
 
forrás: espn.go.blog, patriots.com, nepatriotsdraft.com

Hozzászólások

2013. 08. 07. 14:00
Neo
http://patriots.hu/fantasy
Lassan kezdődnek a meccsek :)
2013. 08. 07. 16:08
nosbiglem
2013. 08. 07. 16:33
bence.szel
http://www.youtube.com/watch?v=ENFZCkNMz-M
Dobson a tegnapi napon, még a bunyó előtt..:D Lehet ezzel idegesítette fel Williams-t :D
2013. 08. 07. 23:41
dartib83
nekem nem jön be a video :(
2013. 08. 08. 00:30
bence.szel
Most már nekem sem... Pedig délután még jó volt a link. Dobson tegnapi balkezes elkapása, amúgy. Gyönyörű!
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 10. nap bejegyzéshez