Menetrend
Szavazás

Edzőtábor 11. nap (Jacksonville Jaguars)

2017. 08. 09. 00:39
Szerző: balimate
Kategória: Edzőtábor

Elérkezett a Patriots számára a 11. edzésnap, amelyen most már 9. alkalommal viseltek teljes felszerelést. Ez volt a Jacksonville Jaguars csapatával eltöltött 2. edzésnapja a csapatnak. Lássuk mi történt!

Attól a pillanattól, hogy felszínre került a hír, hogy a Patriots tradel Brandin Cooks-ért, a támadások kereszttüzében állt a csapat. Semmi sem valósult meg azokból a negatív dolgokból, amiket a játékossal kapcsolatban jósoltak.

Cooks folyamatosan megjelenik az edzőtáborban, elkapja a passzokat és látszólag könnyed mozdulatokkal mozog a pályán és villámgyorsan pörög a lába. Nagyon jól teljesített az első héten és az azóta eltelt napokon,de mióta a Jaguars  megérkezett a városba, teljesen más szinten játszik.
A Jaguars-szal eltelt két napon bátran kijelenthetjük,hogy Cooks volt a legjobb játékos a pályán. Megmutatta hétfőn a sebességét a mélységi elkapásoknál, mikor több esetben is lehagyta a cornerback-jét és tisztára játszotta magát. Kedden a Jags secondary-je egyszerűen nem tudta levédekezni őt.

Tom Brady nagyon sokszor már egyből Cooks-ot kereste és szinte minden alkalommal megcsinálták a sikeres passzt, amikor az 1-1 elleni gyakorlatok elkezdődtek (Cooks csinált egy nagyon komoly egykezes elkapást az end zone-ban) vagy a csapatgyakorlások alatt (többször is TD-t érő passzt csináltak meg ők ketten), Cooks megállíthatatlan volt.

Cookselkapás

„Nagyszerű csapattárs. B-Cooks, Cookie, ő egy igazi energia körülöttünk. Keményen dolgozik, fegyelmezett, gyors és rengeteg dolgot megcsinál, nagyszerűen kap el, de fontosabb, hogy ő egy nagyszerű csapattárs. Izgatott vagyok attól, hogy ő a csapatunkban van, mert ő jobbá tesz minket, szóval ez nagyszerű” – nyilatkozta róla Julian Edelman az edzés után  

Cooks nagyon keményen dolgozott, belemerült a támadósorba, ez Bill Belichick számára jó kezdés volt:

„Nagyon keményen dolgozó srác. Brandin keményen dolgozik a pályán, a pályán kívül, az elméleti foglalkozásokon, az edzőteremben, tréningeken, kondíciós edzéseken, az edzés tempóban. Ő tudni akarja, hogy mi az, amit jól kell csinálnia, ő megpróbálja megtenni azt, amit te szeretnél. Ez öröm egy edzőnek”

Cooks élvezte a Jacksonville elleni munkát, ez is jól mutatja, hogy egy másik csapat játékosai elleni gyakorlás, mennyivel tudja emelni a teljesítmény szintet. Cooks szintje mindig is kicsit magasabban volt, de nem vitatható, hogy a sosem volt még impresszívebb a teljesítménye, mint most a Jaguars ellen.

Akik nem edzettek:

Felkerült a hiányzók listájára Eric Rowe és Shea McClellin. Rowe lesántikált a hétfői edzés végén és Jonathan Jones állt be a helyére. Egyelőre nem tudni, hogy McClellin milyen okból kifolyólag hagyta ki az edzést. Az újonc Tony Garcia, a linebacker Trevor Bates és Matthew Slater sem volt látható az edzésen.

Dont’a Hightower és Alan Branch továbbra is a PUP listán szerepelnek. Andrew Jelks is maradt az NFI listán.

Az elkapók közül Malcolm Mitchell, Danny Amendola and Cody Hollister, a tight end-ek közül James O’Shaughnessy, a futók közül Mike Gillislee, a safety David Jones, a defensive tackle Vincent Valentine és az offense tackle Nate Soldier öltözött be az edzéshez. De a felsorolt játékosok az edzés nagy részét a rehabilitációs pályán töltötték. Mitchell ismét részt vett a Jaguars elleni 1-1 elleni gyakorlaton, mielőtt részt vett volna a rehabilitációs gyakorlatokon. Valentine, aki megpróbált edzeni egy hétfőn egy lehetséges hátsérüléssel, nem kapott lehetőséget a gyakorlatokon. Solder gyakorlatokat végzett egy nehéz zsákkal a „Dante poklának”(Szerk.: a támadófal edző Dante Scarnecchia) nevezett területen. Ide vonulnak el a támadófal tagjai az edzés végén.

Észrevételek:

1. Összességében elmondható, hogy az egész támadósor messze jobban teljesített kedden, mint egy nappal előtte. Brady koncentrált volt, mialatt a csapatgyakorlások túlnyomó részében ő volt a pályán. Belichick kifejtette a múltban, hogy aki ebben az időszakban egy előszezon mérkőzés előtt sok időt tölt fent a gyakorlásokon, az nem fog sok időt tölteni a pályán a mérkőzés alatt. Szóval várható, hogy sokat fogjuk látni Jimmy Garoppolo-t és Jacoby Brissett-et csütörtök este (Magyar idő szerint péntek hajnal!).

2. Rob Gronkowski nem viselte a kézvédőjét a pozíciós gyakorlatok alatt. Amint elkezdődöttek a keményebbnek számító csapatgyakorlások, a kézvédő visszakerült.

3. Cooks és Amendola a lábuk köré, a térdükre tekert ellenállás gumiszalaggal kezdték el a gyakorlatokat az edzés elején

4. A secondary azt gyakorolta, hogy hogyan győzze le a blokkokat. Ezt egy narancssárga labdával gyakorolták, amit a társuk lába elé gurítottak. A labda kisebbnek tűnt, mint amit általában ezeken a gyakorlatokon használnak.

5. Sorban a második napon is szenvedett Malcolm Butler az 1-1 elleni gyakorlatok során, de később a teljes csapatos gyakorlások során már sokkal jobban teljesített. Allen Robinson kétszer is túljárt Butler eszén, mielőtt touchdown-t érő elkapást mutatott be. Később Arrelious Benn ellen javított. De a 11-11 elleni gyakorlások során már Butler a tőle megszokott teljesítményt nyújtotta. Megcsinált nyújtózkodva egy nagyon komoly játékot Robinson előtt, megelőzve egy sikeres átadást és utána is nagyon szorosan és jól védekezett. Közel volt a második lehalászott labdájához, mikor, ahogy a többi napon is az end zone-ban bevágott az elkapó útvonalába, de túl messze volt ahhoz, hogy elkapja a labdát Benn előtt.

6. Stephon Gilmore védekezése követte Butler nagyszerű megmozdulását a következő játékban. Ő tökéletes időzítéssel nyújtózkodott  ahhoz, hogy elüsse Robinson elől Bortles passzát, ami pálya közepén találta volna meg a keresztbe futó elkapót. Robinson később bosszút állt, amikor megverte Gilmore-t a pálya baloldalán. Nem egy sárga zászló repült pass interference  szabálytalanság miatt. Az elkapás sok yardot hozott a Jaguars-nak.

7. Rob Gronkowski dominálta a Jaguars játékosait, ha ő volt a célpont. A hatalmas tight end-re nem volt válasza a Jacksonville-nek. A 7-7 elleni gyakorlatok során három touchdown-t kapott el és a 11-11 elleni gyakorlatok során is nehéz volt őt levédekezni. Például az edzés vége felé a Patrios egy szituációban „hurry-up”-pal haladt előre. Gronkowski felugorva elkapott egy labdát a baloldali oldalvonal mellett úgy, hogy a lábfejét még a vonalon belül tudta tartani. Ebben a játékban a Jags safety Barry Church ledöntötte őt a lábairól és emiatt a tight end nem volt boldog.

8. Devin Lucien továbbra is kitűnik a vetélytársai közül. Lucien rengeteg munkát végzett és kedden ismét számos szép elkapást mutatott be. A legszebbet elkapást akkor, amikor a pálya hátsó részében, a baloldali oldalvonalnál kapott el egy touchdown-t érő passzt több Jaguars védő között, amit Garoppolo dobott neki. Sajnálatos módon a fiatal elkapó combizom sérülést szedett össze, amivel még megpróbált visszatérni. Miután belátta, hogy ezzel nem térhet vissza az edzésre, a pálya szélén maradt az edzés további részében.

9. McClellin kiválásával, az újonc Derek Rivers kapott sokkal több lehetőséget az edzés során, az eddig legtöbbet az edzőtábor során. Része volt a subfelállásoknak, többször is variálták a felállását. Felállt külső és belső pass rusher-nek is,de több esetben is vissza kellett lépnie passzvédekezésre, amit többször jól oldott meg. Ettől függetlenül rusher-ként nem sok játékot csinált, de mégis figyelemreméltó volt a jelenléte a gyakorlatok során.

10. Volt egy érdekes játéka a Patriost támadósorának, amikor mélyen bent volt a red zone-ban és negyedik down-os szituációban voltak a támadók. Meglepetésre, Gronkowski az oldalvonalon állt és helyett Dwayne Allen volt Brady célpontja. Kettőjük játéka a tökéletes időzítésnek köszönhetően touchdown-nal zárult, aminek a végén Brady odafutott az új tight end-hez és gratulált neki.

Allen

10. A Patriots védelme többször is hibát vétett a cserék során, aminek végül büntetés lett az eredménye. Belichick nagyon mérges lett a mentális hibák miatt. Darius Kilgo volt az utolsó játékos a pályán,de nem volt egyedül. Tagja volt annak a 14 játékosnak, akiket büntető körre küldtek. A játék folytatódott, amikor a játékosok visszaérkeztek a pályára a kör lefutása után.

11. Kyle Van Noy kemény időket élt meg passzvédekezésben, amikor lemaradt Ivory-ról. A futó kitört oldalra a támadófal mögül, aminek az eredménye könnyű touchdown lett. Van Noy egy passzvédekezés során túl keményen védekezett Ivory-n aminek a vége holding büntetés lett.

12. LaAdrian Waddle az első csapattal gyakorolhatott a keddi edzésen, Fleming-et megelőzve. Fleming eddig kétszer kapott lehetőséget a sérült Soldier helyén. Waddle kedden sokkal jobban teljesített, mint ahogy Fleming teljesített a hétfői napon. De úgy tűnt neki sem volt ellenszere a Yannick Ngakoue, a Jags defensive end-jére aki az elmúlt két nap alatt folyamatosan  nyomást gyakorolt a támadófalra. Összességében a Patriots passzvédelme sokkal jobb volt kedden, mint előtte.

13. Mindkét csapat négyszer próbálkozhatott gólvonal szituációval. A Jags kétszer, a Patriots pedig csak egyszer járt sikerrel. A Jacksonville négy próbálkozása során, négy különböző futó próbálkozott és a Patriots mind a négy futó személyében fizikális futóval nézett szembe. Chris Ivory és Tommy Bohanon sikertelenül próbálkozott. T.J. Yeldon-nak éppen csak sikerült bepörögnie az end zone-ba. Leonard Fournette-nek csak második próbálkozásból sikerült utat találnia. A Patriots első próbálkozásánál a játék jó olvasásának köszönhetően Malik Jackson állította meg Brandon Bolden-t. Brady ezután túldobta Matt Lengel-t és Rex Burkhead-et is megállították a fal baloldalán. Az utolsó próbálkozás során Rex Burkhead-nek sikerült bevinnie a labdát. A sikeres akcióhoz szükség volt David Andrews és James Develin szép blokkjaira.

Burkhead

14. Belichick eltöltött egy kis időt az edzés elején a Jaguars edző Doug Maronne és a volt Eagles és 49ers edző Chip Kelly-vel. Kelly a tavaszi gyakorlások során is vendége volt a csapatnak.

15. Több családtag mellett, Brady anyukája, Galynn is megjelent az edzésen. Számos játékos és a helyszínen az NFL Network részére edzésriportot készítő Willie McGinest is köszöntötte Brady anyukáját.

Forrás/képek: Patriots.com

Hozzászólások

2017. 08. 09. 01:53
topin
Lucien!! :) és Cyrus is jó végre..csütörtökön remélem látjuk őket sokat..
2017. 08. 09. 06:28
Neo
Akkor lesz teljes az öröm, ha a playoff kezdetén is egészségesen áll oda Brady, Cooks, Edelman, Gronk. Addig marad az ima :)
2017. 08. 09. 07:43
1976gabi
én inkább a nagydöntőre kérem ugyanezt
2017. 08. 09. 14:11
crucified
OFF:

http://www.nfl.com/news/story/0ap3000000827237/article/patriots-purchase-pair-of-767-jets-for-travel

ON:
2017. 08. 09. 17:43
bradycardia
"The Patriots have an understudy 767. They should call it The Garoppolo."
:-)
2017. 08. 09. 16:29
cspeti98
Azért az komoly, hogy jelenleg a csapat legnagyobb problémájának az tűnik, hogy Luciennek lesz-e hely az 53-ban, mert ilyen teljesítménnyel nem fog megint átmenni a waiveren.
2017. 08. 10. 15:44
foldigab
Amit eddig olvasni lehetett a teljesítményéről simán elképzelhető, hogy Mitchel vagy Slater helyett bekerül az 53-ba. Mindketten sokat bajlódnak sérüléssel mostanában. Persze Slater esetében csak akkor, ha a helyét valaki át tudja venni a spec csapatrészben.
2017. 08. 10. 16:03
cspeti98
Ha Slater IR-re kerül akkor simán befér, egyébként az ő helye és Michellé szinte biztos. Szerintem inkább McClellin, Richards és Bolden lehet veszélyben.
2017. 08. 09. 17:41
focilap
Egyelőre simán átmehet. Ugye ha valakinek kell akkor az 53as rosterre kell ráraknia ami elég érdkes úgy hogy ők semmit nem láttak belőle csak az edzés riportokat. Ami megtevesztő lehet. Valamelyik évben volt egy Terence Nunn vagy valami hasonló nevű elkapónk aki a tcn mindent elkapott és ódákat zengtek róla és mégse lett belőle semmi.
Ha a pre-season meccseken is megmutatja magát akkor nem fog átmenni, de addig eljuthat psbe. és mivel most megsérült így az első meccsen nem is fog játszani.
2017. 08. 09. 17:49
cspeti98
Ha cutoljuk akkor kb. biztos hogy legkésőbb a Jets claimeli, ugyanez vonatkozik Carr-ra is. Nincsenek elkapóik, így oda simán beférnek, ráadásul szeretik a tőlünk kirakott játékosokat leigazolni.
2017. 08. 09. 18:56
topin
ha pre meccseken nem mutatja magát meg, akkor nekünk sem fog kelleni az 53-ba..Ha pedig mutat valamit abból, ami benne rejlik, akkor elviszi másik csapat és nem tudjuk ps-be csempészni.
2017. 08. 09. 18:59
petichef
Először is: köszönjük a cikket, nagyon jó lett!
Másod sorban: van egy olyan érzésem, hogy idén egy 65-70 fős roster is kevés lenne nekünk, csak kapkodom a fejem, hogy mennyien beválnak azok közül a játékosok közül, akikről nem nagyon gondoltuk volna, hogy megérhetik az 53-at. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy a meglepetés-cut még nem történt meg, kíváncsi vagyok, hogy idén lesz-e, és ha igen, akkor ki?!
2017. 08. 09. 19:07
Pat Patriot
Ha megint elkotyog valami hülyeséget, akkor Gisele...
2017. 08. 09. 20:05
LasVegas
+ 1000!!! Nálam eddig a szezon hozzászólása! :-))) Istenkirály! :-D
2017. 08. 09. 21:02
hopi46
Hát, ha nem lopják el más csapatok ezeket a játékosokat, akkor a PS-ünk (is) ligaelső lehet. :)
2017. 08. 09. 19:17
Julian12Brady
OFF:

Wilfork signing his one-day Patriots contract.

Asszem ezt nagyon megérdemelte.
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 11. nap (Jacksonville Jaguars) bejegyzéshez