Menetrend

Edzőtábor 12. nap

2014. 08. 11. 18:02
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

Vasárnap már újra az edzőpályán voltak teljes védőfelszerelésben a Patriots játékosai.

A Redskins elleni találkozót követően történt három apró változás a keretben. Ahogy a twitter-dobozban már tegnap olvasható volt Asa Watson és Justin Jones újonc tight endek helyére három játékos is érkezett.

Ben Hartsock tizenkettedik évét kezdi már az NFL-ben. Kiváló blokkoló tight end. Tavaly a Carolina Panthers színeiben a liga legjobb futásblokkolója volt a posztján. Steve Maneri nem draftolt újoncként még a Patriotsnál kezdte pályafutását OT-ként, ahonnan Miamiba, majd a Kansas Cityhez került, ahol tight endként is számoltak vele. Terrance Miller nem draftolt újonc, aki az Arizona Wildcats egyetemi csapatában szerepelt alulméretezett, elkapó tight end.

A harmadik távozó a felkészülési meccsen labdát vesztő Stephen Houston volt.

Az edzésrészvétel szempontjából a legfontosabb hír, hogy Ryan Mallett nem volt ott a pályán. Tavasszal már hiányzott egy ideig bal térdének sérülése miatt. A távolmaradás oka most ismeretlen, de ez azt jelentette, hogy Jimmy Garoppolo kapta az össze lehetőség irányítóként Tom Bradyt követően.

Hiányzók névsora: Ryan Mallett, Tyler Gaffney, Cameron Gordon, D.J. Williams (lábszár), Michael Hoomanawanui (lábszár), James Anderson, Chris Martin (NFI), Chris Jones (boka) and Sealver Siliga (bal kéz).

Ott voltak az edzésen, de csak rehab munkát végeztek: Aaron Dobson (PUP), Tavon Wilson, Kanorris Davis, Ja’Gared Davis (lábszár), Bryan Stork, Jeremy Gallon (PUP), Dominique Easley (NFI).

A visszatérők között ott volt Brandon Bolden futó és az újonc S/CB Jemea Thomas, aki legutóbb még július 25-én edzett a csapattal.

Észrevételek az edzésről:

1. A kezdő támadófal a legtöbb feladatnál (balról-jobbra) Nate Solder, Logan Mankins, Dan Connolly, Josh Kline, Sebastian Vollmer ötösből állt. Őket követte LT Marcus Cannon, LG Jordan Devey, C Ryan Wendell, RG Jon Halapio, RT Cameron Fleming. Solder szerepelt extra tight endként is a bal oldalon, amikor is Vollmer mellette az LT.

2. A hosszabb kihagyásból visszatérő Alfonzo Dennard egyre aktívabb részese a feladatoknak, beleértve az 1-1 elleni gyakorlatokat is. Miközben Malcolm Butler újonc cornerbackként a biztató Redskins meccs után ismét szerepet kapott a kezdők soraiban Darrelle Revis mellett. Brandon Browner viszont látható nem vett részt 11-11 elleni csapatfeladatoknál, és a secondary többi tartalék tagjától távolabb egyedül követte végig a történéseket.

3. Nem régen újraigazolt UDFA James Morris az edzés közepén az erőnléti edzővel ment futni a „rehab dombra”.

4. Dupla futós felállások is szerepeltek a terítéken Tom Brady mögött. A párok: Shane Vereen és James White illetve Vereen és James Develin.

5. 7-7 elleni gyakorlatnál szerepelt Browner és legalább egy játéknál a slotban védekezett elkapóval szemben ugyanazon az oldalon, ahol a szélen Revis játszott. Browner kapcsán többször felmerült, hogy kizárólag a jobbszélen tud játszani a Seattle-ben töltött évek következményeként. Most először láthattuk őt edzésen egy másik pozícióban.

6. Kickoff return keretében a párok: #1 Josh Boyce és Matthew Slater; #2 Roy Finch és James White. A special teams feladatok közben Brady, Rob Gronkowski és Revis továbbra is külön gyakorol. Hármójuk közös munkáját Brian Daboll tight end edző és Mike Lombardi figyelte közelről.

7. Még mindig sok a 34-es alapfelállás a védelemben. A kezdő trióban helyet kapott Joe Vellano (RE), Vince Wilfork (NT) és Tommy Kelly (LE) mellett. Siliga és Chris Jones sérülése érzékenyen érintette a védőfal nagy embereinek a sorát.

8. Jimmy Garoppolo visszatért a korábbi edzéseken hozott formájához. Devin McCourtynak dobott egy interceptiont, mikor is Boyce volt a legközelebbi elkapó, de nem úgy látszott, hogy ugyanazt a játékot hajtották volna végre. Egy másik passzába belenyúltak a védővonalon. Az így felpattant labdát DT L.T. Tuipulotu szerezte meg.

9. Jake Bequette nem játszott a Redskins ellen, de az edzésen ismét ott volt és 34 OLB-ként gyakorolt.

10. Brady a különedzése mellett Gronkkal és Revisszel egy rövid ideig Stephen Gostkowskival dolgozott együtt a mezőnygól rúgásoknál. Az irányító volt a labdatartó holder.

11. A Redskins ellen a látványos egykezes, felpattanó labda elkapására tett kísérletet követően adta magát a Randy Moss összehasonlítás Brian Tyms esetében. A hasonlóság azonban továbbmegy: Moss régi 84-es mezszámát hordja, amit a klasszis még a Vikingsnél viselt. Az elkapás utáni első lépései is rá emlékeztetnek. Az edzés után elmondta, hogy Moss volt mindig is a példaképe, és az egyetem után UDFA elkapóként 2012-ben azért a 49ers választotta, mert éppen akkor igazolták le Mosst is, így személyesen tanulhatott a legendától.

12. Steve Maneri feje mellett szállt el Garoppolo egyik passza csapatgyakorlat során. A következő snapnél az újonc irányító elrontott a labda átadását a futónak. Ezt követően Boyce ejtette el csúnyán a passzt. Nem életük legjobb megmozdulásaik követték egymást a fiatal játékosoknak.

13. Apró megjegyzés Garoppolóhoz: amikor a snap előtt bemondja a középső linebacker számát a támadófal, aki aztán ehhez igazítják a blokkok elosztását, Garoppolo nem mindig teszi hozzá a „Mike” [a linebackerek általánosan elfogadott nevei: Will (ROLB/WLB), Mike (RILB, MLB), Ted (34 RILB), Sam (ROLB, SLB) –a szerk.] szót a mezszámához. Nem emlékszem, hogy valaha is hallottam volna, hogy Brady csak a számot mondja be, és nem követi „a Mike” fordulattal.

14. Brady dühödten vágta földhöz a sisakját a nap utolsó támadójátékánál 11-11 ellen a hurry-up támadás után, amikor touchdown helyett sikertelen passz lett a végeredmény.

15. Az edzés végén Ryan Allen puntokat rúgott Julian Edelman, Danny Amendola, Roy Finch, Pat Chung négyesnek, miközben a csapat többi tagja levezető futást folytatott a dombon.

A héten magyar idő szerint 20:00 illetve 20:30 órakor rendezik az edzéseket, így azokról a beszámoló várhatóan csak a következő napon lesz elérhető.

Forrás: patriots.com - Andy Hart

Hozzászólások

2014. 08. 11. 19:21
BaP
Köszönet!
Justin Jones kirakása engem meglepett.
Siliga és Jones hiánya már most is ( remélem szezon alatt nem fog) fáj.
Viszont Easley-ről nem nagyon szólnak a dolgok. Vele mi van?
2014. 08. 11. 20:08
Pálya szélén ott volt a rehab csoporttal, tehát járni már tud. A draft után már "90%-os állapotban" volt... Reiss szerint ha ezen a héten nem kerül le az NFI listáról, akkor már nehéz elképzelni, hogy az alapszakasz elején bevethető lesz.
2014. 08. 11. 20:40
&ris
http://bleacherreport.com/tb/ddHwG
2014. 08. 11. 20:45
BaP
Jaja! Én is most olvastam.
Reményteli, főleg, ha a 3. meccsen játszanak is. :)
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 12. nap bejegyzéshez