Menetrend

Edzőtábor 13. nap

2014. 08. 12. 10:31
Szerző: Paul43
Kategória: Hírek
A hírekre éhezőknek itt egy újabb edzésriport, mégpedig sorban a 13. napról.


Visszatérők: Három játékos is újra a pályán volt, melyek közül kettőnek igen nagy szerepe lehet idén, ha teljesen felépülnek. Aaron Dobson, a tavalyi második körös draft pick lekerült a PUP listáról, valamint Dominique Easley is az NFI-ről. Mindketten csak részlegesen vettek részt az edzésen, a nap első felén a bemelegítésen, a walk-through-n és az individuals feladatokon. Ezután a pálya szélén az erőnléti edzőkkel folytattak külön foglalkozást. A harmadik visszatérő a LB James Anderson. Ö a második félidőre már vissza sem tért.

Új hiányzók: Sajnos akadt ilyen is. Brandon Browner nem volt látható a pálya környékén sem, miután  a vasárnapi edzés egyik feladata után sántikálva hagyta el a pályát. Illetve Bryan Stork (C) sem vett részt a foglalkozásokon.

Nem edzettek: Ryan Mallett (ismeretlen), Chris Martin (NFI), Jeremy Gallon (ismeretlen/PUP), Michael Hoomanawanui (ismeretlen), D.J. Williams (jobb láb), Cameron Gordon (ismeretlen), Ja’Gared Davis (nem meghatározott sérülés), Kanoris Davis (ismeretlen)

Pirosban edzett: Malcolm Butler (CB)

Észrevételek az edzésről:

1. Miután Nate Solder a Washington ellen mind a közös edzéseken, mind az előszezon meccsen gyengélkedett, az elmúlt két napban Marcus Cannon kapott bizalmat Logan Mankins mellett LT poszton. Másik érdekesség az OL oldalon, hogy Jordan Devey (aki a Redskins ellen a kezdő LG volt) az elmúlt két napon, mint kezdő RG dolgozott az első csapattal. Érdemes lehet figyelni rá a továbbiakban is, hiszen ő lehet az egyik becsúszó játékos, aki valahogy mégis eléri az 53-as keretet. Center poszton a hétfői napon Dan Connolly-t lehetett látni.

2. Malcolm Butler továbbra is figyelemfelkeltően játszik. Bár piros (non-contact) mezt viselt egész edzésen, mégis volt egy-két szép megmozdulása. Brady akarta a labdát Kenbrell Thompkishoz eljuttatni, ám Butler ügyesen változtatott irányt és ment a labda elé, amit sikerült is megszereznie az elkapó elől, 11-11 elleni játék során. Mivel Browner nem edzett így Butler lehetőséget kapott Revis párjaként az első csapattal.

Az edzés előtt Belichick mester pozitívan nyilatkozott Butlert illetően: “Úgy gondolom minden nap keményen dolgozik és jó munkát végez. Eddig is nagyon sokat tanult és fejlődött, de még sokat kell tanulnia a továbbiakban is. Meglátjuk hogyan szerepel a héten a Philadelphia ellen, hiszen ez egy újabb nagyszerü lehetőség a fiataloknak a bizonyításra.”

3. Bár még nem a régi, mégsem mehetünk el Alfonzo Dennard teljesítménye mellett sem. Napról napra egyre jobban belevonják a munkába, tegnap már a 7-7 elleni feladatokon is részt vett. Még picit rozsdás, de szépen halad a formába jövés.

4. Mivel Ryan Mallett hétfőn nem edzett, így Jimmy Garoppolo (aka Gerappa) újabb lehetőség kapott több snapet játszani. Ami feltünő volt, az a Garoppolo – Tyms közti kémia egyre erősébbé válása. Tymsnek volt egy nagyon szép oldalvonal melletti elkapása, miután Garoppolo a pass-rusht elkerülve kimozgott a zsebből. Nem sokkal később Garoppolo, TE James Develinnek kézbesített szük helyre egy passzt, miközben a TE-en Steve Beauharnais volt szorosan.

5. Brandon LaFell láthatóan egyre mélyebb barátságot köt a playbook-kal és a route-okkal. Az egyik comeback route-ja volt kiemelkedő, illetve egy oldalvonal felé tartó route-ja, amivel meg is zavarta rendesen a rajta védekező Jemea Thomast.

6. Azért Jemea Thomas sem tétlenkedett, mivel ő Garoppolo egyik passzát csípte el, tanúbizonyságát adva ezzel az átlagon felüli súlypontemelkedésének.

7. Long snapper poszton nem volt túl eredményes a nap, mivel sem Tyler Ott, sem Danny Aiken nem játszott hiba nélkül. Ott egyik elrontott snapjét (lepattant a földer) Ryan Allen mentette meg.

8. Logan Ryan a csapatrész edzés folyamán egy igen szép egykezes INT elkapással vetette észre magát, illetve egymás ellen játokok során két passz elütése is volt.

9. Safety, Nate Ebner is lecsapott Bradyre, amikor az Josh Boyce-nak címzett egy labdát..

10. James White is folytatja a jó munkát. Hétfőn a kezei villogtak, mikor Garoppolo picit mögé dobta a labdát, de White ügyesen váltott irányt és csinálta meg az így nehézzé vált elkapást.

11. Darius Fleming hangyányival több szerepet kapott a special team feladatok során, a punt teamben.

12. A nap játéka Julian Edelman nevéhez köthető. Egy középre tartó bombát szelidített meg egy kézzel, miközben Kyle Arrington védekezett rajta (lehet egy picit lökte a védőjét).

13. Az edzés utáni interjúk során Tom Brady Darelle Revist dícsérte nagyon. Csapattársa ösztönösségét és játékintelligenciáját Ed Reed és Ray Lewiséhoz hasonlította. Kiemelve, hogy fogalma sincs Revis honnan tudja már a play elindulásakor hova fog menni az elkapó, de mindig ott van, ahol a labda van.

“Nem tudod mit lát vagy mit tud, de mindig a megfelelő helyen van és olyan ösztönökkel rendelkezik, hogy alkalomadtán hamarabb megfutja a WR route-ját, mint maga az elkapó. Nagyon jók az intuíciói és mindent lát a pályán. Nézi az irányítót, az elkapók elhelyezkedését, az elkapók szemeit és a technikát amivel az elakpó eljön a LOS-től. Valószínüleg nem lenne egyszerü neki sem elmagyaráznia mit is lát, egyszerüen csak lát a pályán.”

14. Zack Moore-nak volt néhány szép játéka az 1-1 elleni feladatok során, amikor megmutta az erejét és néhány pass-rush technikáját is.

A csapat kedden már az Eagles-szel együtt edz.

Hozzászólások

2014. 08. 12. 11:28
MemphisM
Nem sok egy picit az Inter?
2014. 08. 12. 11:31
Nézd optimistán: jó a secondary. Amúgy Bradytöl az a kettö tényleg kicsit soknak tünik.
2014. 08. 12. 11:32
csgabor
Nem lesz ezzel baj élesben szerintem, biztos vagyok benne hogy TB nem lesz Sanchita... :P
2014. 08. 12. 13:25
MemphisM
Remélem TB nem olvasta Eli Könyvét!
2014. 08. 12. 14:02
Whitealert
2014. 08. 12. 11:31
csgabor
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én ahogy olvasom napról napra az edzésriportokat, pozitív szájízzel fejezem be őket. Ez az elmúlt években (megmondom őszintén) nem igazán volt jellemző, illetve általános. Számomra ez határozottan jó jel! :D
2014. 08. 12. 17:30
MemphisM
2014. 08. 12. 13:07
Pebal
2014. 08. 12. 16:46
Azt lehet tudni, hogy mennyi szabad helyünk van még a cap alatt?
2014. 08. 12. 17:45
Gordon
kb 5 milla, de ez nagyban változik majd a keretszűkítésnél és a bonuszkifizetéseknél.(53as rosterbunos pl.)
2014. 08. 12. 19:06
6,5 millió.

Itt látható friss adat mind a 32 csapattól: https://nflplayers.com/reports/public-salary-cap.htm
2014. 08. 13. 03:34
na ezért kérdeztem...
érkezett is a trade!
kellett a DT és a DE mélység, viszont magukról a játékosokről van vmi infótok, megélhetik az 53at?
2014. 08. 12. 18:10
max350
Tudom, hogy nem tőlünk, hanem a Chiefs-től vonult vissza Steve Gregory, de én ezzel a videóval szeretném neki megköszönni, hogy nálunk játszott és segítette a csapatot!
Köszi Steve!!!

https://www.youtube.com/watch?v=qxBEHWFYzbM
2014. 08. 12. 20:13
cspeti98
Gregoryt ezért a játékért azonnal HoF-ba kéne választani :)
2014. 08. 12. 21:30
BaP
Nem a chargers-től? Amúgy remek a vid.
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 13. nap bejegyzéshez