Menetrend

Edzőtábor 14. nap

2018. 08. 15. 08:40
Szerző: Increay
Kategória: Hírek, Edzőtábor
Kedden lezajlott az idei edzőtábor utolsó nyilvános edzése, mostantól kezdve a kíváncsi szemek elől elzárva készülnek fel a szezonra a Patriots játékosai. Nézzük, mi történt az utolsó napon!

Bill Belichick ezúttal is keményen meghajtotta a játékosokat, a már-már szokásos magas hőmérsékletben és páratartalomban. Ahogyan már sokszor az edzőtábori napok során, ezúttal is voltak meghívott vendégei a gyakorlásnak - ma a Boston Bruins jégkorongcsapat néhány játékosa tett látogatást a Patriotsnál. Név szerint: Charlie McAvoy, Chris Wagner, Ryan Donato és Matt Grzelcyk.TC

Hiányzók: Sony Michel (térd), Marcus Cannon (kisebb sérülés), Harvey Langi (vese), Rex Burkhead, Matthew Slater.

Limitáltan edzettek: Kenny Britt, Trey Flowers, Ryan Lewis, Duke Dawson.

Sérülések: Phillip Dorsett sérült meg a keddi edzés során, lennmaradt a földön, majd az orvosi sátorban vizsgálták. Később visszatért, és végignézte az edzés maradék részét, egy helyben állva kapott el labdákat az egyik edzőtől. Az edzés végezetével bement az öltözőbe, közben azt mutatva, hogy rendben lesz. Információk szerint nincsen komolyabb probléma, a szerdai átmozgató edzésen és a csütörtöki meccsen rendelkezésre állhat. A Patriotsnak nincs idén szerencséje az elkapók sérüléseivel; Mitchellt és Matthewst már elveszítették, egy újabb sérülés pedig nem jönne jól. Trent Harris és Marquis Flowers számára is hamarabb ért véget a mai gyakorlás. Dwayne Allen a 11-11 elleni játékban sérült meg, az edzés hátralévő részében az oldalvonal mellett állt. Julian Edelman a tegnapi sérülése után teljes értékű munkát végzett, akárcsak Cordarrelle Patterson, aki hétfőn limitáltan edzett. Az öt hiányzó nem fog pályára lépni csütörtökön az Eagles ellen, míg a limitáltan edzettek játéka erősen kérdéses.

Észrevételek:

Passzjáték:

1. Tom Brady 16 sikeres passzal zárta a csapatgyakorlásokat, 26 kísérletből. Az edzőtábor utolsó három napján kapta a legnagyobb terhelést; 22, 29 és 26 dobása volt ezeken a napokon. Összességében 152/215-ös volt a mérlege, ami 70,7%-os pontosságot jelent, ami az elmúlt három évben a legmagasabb. Emellett volt 3 eladott labdája is. Labdát kaptak tőle ma: Chris Hogan (5), Jacob Hollister (2), James White (2), Phillip Dorsett (2), Mike Gillislee (2), Dwayne Allen, Rob Gronkowski és Julian Edelman (1-1). Eric Deckernek ismét volt egy rosszul megfutott útvonala az edzés elején. Ma a védelem sok passzt ütött le; JonJon-nak és JMC-nek is volt pass breakupja. A dropok ma sem maradtak el, Gronkowskinak, Edelmannek, Hogannek és Dorsettnek is volt elejtett passza. Hogan ma sokkal jobb napot zárt, mint hétfőn, valamint ő kapta el a legtöbb Brady-passzt az idei edzőtáborban - szám szerint 21-et. A top 5-ben helyet kapott még Hollister (17), Gronkowski (16), White (16) és Dorsett (15). Az edzés végén Brady sok időt töltött Hollisterrel, ez ismét egy biztató jel a fiatal TE számára. Érdemes megemlíteni, hogy Cordarrelle Pattersonnak a második edzés óta nem volt elkapott passza Bradytől - bár nagy játékokra képes, de ezek mindig a Hoyer vezette támadósorban jöttek. Ma ráadásul Riley McCarron gyakorolta helyette a visszahordásokat. Van min dolgoznia az idén megszerzett elkapónak, ha Brady célpontjai között szeretne lenni. Brady a mai napon egy új sisakban edzett, ami elmondása szerint furcsa volt, de rosszabbra számított. A felszerelésért felelős ember - Brendan Murphy - régóta nyaggatta már ezzel, Brady pedig most beadta a derekát.TC

2. Brian Hoyer a mai napot 16/25-tel zárta, összességében 165 passza volt pontos 242 kísérletből (68,2%). Ő öt interceptiont dobott. Minden kérdés nélkül, ő a második számú irányító a csapatban.

3. Danny Etlingnek ma nem jutott szerep, 66 sikeres passza volt összességében 118 kísérletből (55,9%). Az újonc irányítónak négy eladott labdája volt az edzőtáborban, de a végén sokkal jobban teljesített, az elején. 27/61-gyel kezdett, így állt nyolc nap után, azóta viszont 39/57 volt a mérlege.

4. Dwayne Allen sérülése nem nézett ki jónak. Az edzés elején is megsérült, de akkor még visszatért. Hoyer passzánál azonban nem tudott megfordulni, hogy elkapja a játékszert, ezután fejeződött be számára a gyakorlás.

Futójáték:

5. Ma Mike Gillislee kapta a snapek nagy részét, valószínűleg jó esélye van arra, hogy ő kezdjen a csütörtök esti előszezon meccsen. Össze kell kapnia magát, ha be szeretne kerülni a végső keretbe.

Támadófal:

6. Trent Brownnak büntetőkört kellett futnia egy false start miatt, erre az időre Matt Tobin vette át a helyét. Ez volt az egyetlen snap, amit Brown kihagyott a 14 edzés során. Erre lehet mondani, hogy betonbiztos helye van a baloldalon.

7. Azzal, hogy LaAdrian Waddle és Isaiah Wynn a RT posztért küzdenek, Tobin lett a tartalák LT.

8. James Ferentznek ismét volt ma egy szép blokkja - Ralph Webbnek nyitott utat Vincent Valentine eltakarításával. Valentine nem tűnik ugyanannak a srácnak, aki tavaly volt, mielőtt térdsérülést szenvedett, ami véget vetet a szezonjának.

Védelem:

9. Jonathan Jones ütött el egy Brady passzt Eric Decker elől, majd volt egy kis trash talk is az elkapóval. JonJon mellett Cyrus Jones és Keion Crossen is helyet kapott néha a nickel felállásban.

10. Elandon Roberts lemaradt Allenről egy play-action passz során.

11. Jason McCourty ismét sokat gyakorolt a kezdő védelemmel. Miután az első előszezon meccset kihagyta, az Eagles ellen már jó esély mutatkozik a játékára.

12. Patrick Chungnak eddig remek edzőtábora volt, ma azonban kétszer is megverte őt Will Tye. Chung később javított, egy screen során szerelte Boldent a backfielden.

13. Eric Lee Jason Kinget verte meg, és sackelhette volna Bradyt.TC

14. Keionta Davis és Ja'Whaun Bentley ismét szerepet kapott a kezdő védelemben.

15. Jonathan Jonesnak, Jason McCourtynak, Ja'Whaun Bentleynek, Eric Rowe-nak és J.C. Jacksonnak volt ma elütött labdája.

16. Jomal Wiltz, aki a slot corner pozícióért küzd, ma gyengén teljesített. 3 passzt is elkaptak mellette, ezek ráadásul hosszú passzok voltak. Dorsett pedig mellette ejtett el egy passzt, így ebből is elkapás lehetett volna.

17. Az edzőtáborban jegyzett interceptiönök és leütött labdák: J.C. Jackson (2 INT, 8 PBU), Eric Rowe (INT, 4 PBU), Jason McCourty (INT, 4 PBU), Kyle Van Noy (5 PBU), Stephon Gilmore (INT, 3 PBU).

A keddi nappal lezárult az edzőtábor nyilvános része. Szerdán is tart edzést a Patriots, csütörtök este pedig következik a második előszezon meccs a Philadelphia Eagles ellen.

Forrás/képek: Boston Herald TheAthletic Patriots.com

Hozzászólások

2018. 08. 15. 12:12
hopi46
A Boston Heralds szerint: "Brady megerősítette, hogy játszik majd az Eagles ellen..."
"Nem tartunk ott, ahol kellene..." "Meg kell próbálnunk csütörtökön nagyszerű teljesítményt nyújtani." - nyilatkozta K. Duffy-nak.
Guregián kicsit aggódik, hogy TB "elhanyagolja" a kapcsolat kiépítését Deckerrel és Pattersonnal és folyton Hollisterrel és Dorsettel gyakorol külön. De a roster helyért küzdő újonc Berrios és McCarron se gyakorol vele...
TB nagyon dicséri Hollistert: "Jake nagyon kemény munkát végzett. Nagyon büszke vagyok rá...Ő egy olyan srác, aki jobb szeretne lenni, aki folyton javítani akar...ez pedig csak úgy lehetséges, ha dolgozok vele...Jake, ha kellene egész nap gyakorolna..."

A sérülések kezdenek kicsit aggasztó mértékűvé válni...:(
2018. 08. 15. 12:26
patriotman
+1: Brady eddigi sisakját bevonták, megbukott a teszteken másik 3 típussal együtt. Akik a megbukott sisakokban játszottak eddig azoknak jövőre muszáj váltaniuk, idén még lenyomhatnák a megszokottban, de Brady már most váltott, ebből kint arra következtetnek hogy tényleg több évre tervez még mindig :D
2018. 08. 15. 14:47
Levis
Mi történt Langi veséjével?
2018. 08. 15. 15:52
mgabor74
Még a Washington elleni előszezon meccs előtt sérült meg. Edzésen kapott oldalról egy ütközést ami miatt belső sérülést szenvedett. Főleg az egyik veséje érintett, de hogy azzal pontosan mi a baj azt nem tudom.
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 14. nap bejegyzéshez