Menetrend

Edzőtábor 15. nap

2015. 08. 20. 06:53
Szerző: tuci-tuci
Kategória: Cikkek
pats-saintsLezajlott az első közös edzés a Saints csapatával, amit Greenbrierben, Nyugat-Virginiában tartottak. Összességében ez volt a csapat 15. edzése, és a 10. amin teljes védőfelszerelést viseltek.
Hiányzók: WR Julian Edelman, WR Aaron Dobson, WR Brandon LaFell, CB Darryl Roberts, RB Travaris Cadet , LB Dane Fletcher, LB Eric Martin, OL Ryan Wendell, C Bryan Stork, OL Josh Kline, OL Caylin Hauptmann, DE Rufus Johnson, DT Joe Vellano, DE Trey Flowers, TE Jake Bequette, TE Scott Chandler, DT Chris Jones

Először hiányzott: senki

Visszatérő: nincs

Piros mezt viselt: senki

Észrevételek:

1. Tom Brady 24 passzából 18 volt jó a csapatgyakorlatok során, 12/15-ös statisztikát hozott össze a 11-11 elleni, 6/9-est a 7-7 elleni játék során.

2. Jimmy Garoppolo 18 passzából 11 elkapás született a mai napon (hogy ez hogyan oszlott el nem tudom, mivel a következőket írta a cikk szerzője: 11-11 elleni játéknál 9/15, 7-7 elleni játéknál 2/6. Akár az is lehet, hogy ezek a pontos adatok és az első a helytelen, de ezt már nem tudjuk meg).

3. Ryan Lindley csupán egy sorozatban kapott lehetőséget a 11-11 elleni játéknál az edzés zárásaként, 9 passzából 5 volt sikeres, azonban az utolsó kísérletéből INT született.

4. A következő játékosok szereztek elkapást Brady passzából: Danny Amendola (4), Brandon Gibson (4), Rob Gronkowski (3), Brandon Bolden (2), Josh Boyce (2), Jonas Gray (1), LeGarrette Blount (1) és Chris Harper (1).

5. Garoppolo passzából: Gronkowski (2), Gibson (2), Dion Lewis (2), Jimmay Mundine (2), Amendola (1), Josh Boyce (1) és Harper (1).

6. Illetve Lindley passzából: Harper (2), Mundine (1), Asante Cleveland (1) és Tony Creecy (1).

7. Drew Brees 22 passzából 15 elkapás született a Patriots védelmével szemben, csak a 11-11 elleni játéknál szerepelt az irányító. A védelemnek volt egy nagyon jó periódusa, amikor a 10 yardos vonalnál álltak a Saints támadói és Drew Brees 5 passzából mindössze 1 volt sikeres, ám abból TD is született egy elszúrt védekezés miatt. A TD-t a Patriots korábbi TE-je, Ben Watson szerezte.

OL-DL


8. Tarell Brown, aki rengeteget tett azért, hogy ő legyen a kezdő CB a védelem jobb oldalán, két TD-vel kecsegtető passzt is elütött az előbb említett időszakban.

9. Chandler Jonesnak félelmetes napja volt az 1-1 elleni irányítósiettető gyakorlatnál. Uralta a Terron Armstead (a Saints kezdő vakoldali T-je) elleni párharcát, többször megverte. Egy, a Saints edzéseiről tudósító újságíró szerint, a támadófalember egyetlen egyszer sem veszített párharcot az edzőtábor folyamán, eddig.

10. Boyce-é volt a nap egyik játéka, amikor egy 55 yardos Brady passzt kapott el vetődve. Az edzés első passzánál is őt vette célba Brady egy hosszú passzal, azonban összeakadt a lába a védőével így nem tudta elkapni a labdát. Volt még egy szép elkapása egy comeback útvonalnál, amikor csúszva kapta el a labdát.

11. Garoppolo egyik labdáját a 7-7 elleni játék során egy edző ütötte le teniszütő segítségével. A védőfal munkáját szokták ezzel szimulálni.

12. Dont'a Hightower az edzés minden gyakorlatán részt vett, ez egy jelentős fejlemény vele kapcsolatban. Szombat óta nem viseli a piros mezt, de az, hogy ma sem viselte még jelentősebb, ugyanis idegen csapat ellen edzett, akik nem foglalkoztak azzal, milyen erősen ütik őt meg.

13. Sebastian Vollmer részt vett a 11-11 elleni játéknál, azonban folyamatos volt a cseréje. Valamiért nem volt a pályán az első sorozatnál, azonban a másodikban már az említett módon részt vett.

14. Belichick nem volt túl boldog amikor az egyik bíró sárga zászlót dobott be a 11-11 elleni játéknál a Patriots támadóira. A játék egy pickplay volt (ezt a játékot hívta a Seahawks támadókoordinátora Butler INT-jénél a SuperBowlon) és ezzel a büntetéssel elvették Amendola TD elkapását. Valószínűleg az elöl álló, Amendolának „blokkoló” elkapóra dobták be.

15. Brady-t kétszer sackelték a 11-11 elleni játéknál, természetesen kontakt nem volt a védő és az irányító közt.

Brady
16. Gibson csúszva kapott el egy Brady passzt a gólterületen.

17. Jonathan Krause-nak büntetőkört kellett futnia rossz indulás miatt.

18. David Andrews két shotgun snapet is elrontott két egymást követő támadósorozat kezdéseként, mindkét alkalommal Garoppolo volt az irányító. Az elsőnél földet ért a labda, míg a második átrepült Garoppolo felett. Kivételesen nem kellett neki büntetőköröket futnia, ugyanis ő volt a csapat egyetlen felszerelésben lévő centere. Többször előfordult már vele hasonló az edzőtáborban és szemlátomást megőrjíti ez az edzői stábot.

19. Garoppolot nem zökkentette ki a második sem, rögtön utána egymást követő két játéknál találta meg Gronkowskit és Harpert, mindketten TD-t szereztek az elkapásból.

20. Gronkowskinak kutya baja, de a teljes csapatot az infarktus kerülgette, amikor 11-11 elleni játék során egy futójáték végén Jonas Gray ráesett a lábára hátulról, amikor a Saints védője megcsinálta a szerelést a futón. Hasonló játékoknál nagyon csúnya sérülések szoktak játékosok szenvedni.

21. Chung jegyzett egy sacket a 11-11 elleni játéknál egy blitz alkalmával. Az irányító Brees volt.

22. Mundine kapott el egy Garoppolo passzt, amiből TD született a 11-11 elleni játéknál, azonban éles meccsen Kenny Phillips valószínűleg leütötte volna az elkapó fejét.

23. Volt egy érdekes játék a 2 perces támadások gyakorlásánál, amikor a teljesen üres Harpert találta meg Brady, miután a Saints lerontotta a védekezést. Harper 40 yardos TD-t szerzett, azonban az irányító sprintelve a 10 yardos vonalhoz rendelte a teljes támadóegységet, hogy egy földhöz vágott labdával megállítsa az órát. Ehhez hasonló improvizatív játékokat Belichick szokott hívni, de Brady is megbizonyosodott arról, hogy mindig mindenki késszel álljon, egy percre se lankadjon társai figyelme.

24. Két játékkal később egy egészen elképesztő átadással találta meg Amendolát a gólterület jobb hátsó sarkában. A passz átszállt a Saints két CB-je fölött is és Amendola kezei közt landolt, akinek a lábai és a gólterület szélét jelző fehér vonal közé talán egy tűt sem lehetett volna elhelyezni.

Boyce
25. Brees 6 passzából 4 volt sikeres, amikor a labdát elkapó játékossal szemben Butler védekezett, a védőnek volt egy katasztrofális sorozata a Saints 2 perces támadása során. Az első átadást ugyan sikertelen volt, a következőnél egy rövid passzt kapott el az őrizete alatt az elkapó, majd két játékkal később zászlót dobtak rá szabálytalan védekezés miatt (Pass Interference). Majd két egymást követő játéknál szerzett TD-t a vele szemben felálló támadó, amelyek közül az egyik 40 yardos átadás volt.

26. Brees a következő statisztikákat dobálta össze a célponton védekezővel szemben: Jarod Mayo 1/1, Tavon Wilson 1/ 2, Devin McCourty 1/ 2, Tarell Brown 0/2, Dont'a Hightower 1/ 2, Patrick Chung 1/1, Bradley Fletcher 1/1.

27. Brees utolsó passza egy TD átadás volt, ahol az elkapója Robert McClaint és Nate Ebnert verte meg. McClain embere volt az elkapó, de Ebner jobban is kisegíthetett volna a társát, ha mélyebben helyezkedik el a zónájában. Brees összes többi sikeres passza gyenge zóna védelem ellen született.

28. Hightower kiharcolt egy szabad labdát miután az embere elkapott egy passzt mellette.

29. Klein jelen volt az edzésen, de nem viselt védőfelszerelést. Ő volt az egyetlen sérült játékos aki ott volt a pálya mellett, a többiek valószínűleg Foxboroban maradtak.

30. Brandon Browner nem volt az edzés aktív résztvevője, csupán egy szobabiciklin tekert az oldalvonal mellett. Az edzés előtt többen is üdvözölték a csapatból, mint pl. Chandler Jones, Dominique Easley és Zach Moore, akik mind örültek, hogy láthatják korábbi csapattársukat.

31. A Saints a három kezdő CB-je és a két kezdő S-je nélkül edzett.

A csütörtöki közös edzés helyi idő szerint reggel 9:30-kor kezdődik ismét. Ez lesz a Patriots utolsó edzése, ahol a nézők előtt is nyitva lesznek kapuk.

Forrás: BostonHerald, Képek: Patriots.com

Hozzászólások

2015. 08. 21. 12:26
BaP
Kiváncsi vagyok BB feladja-e a kísérletezést a zónával, vagy próbál épkézláb CB-t szerezni Butler elé/mellé? Nem jó hír az se, hogy a Saints gyakorlatilag a teljes secondary-t pihentette a közös edzések alatt.

Sajnos továbbra is soknak érzem a sérültek számát.

Meglátjuk
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 15. nap bejegyzéshez