Menetrend
Szavazás

Edzőtábor 17. nap

2012. 08. 17. 16:36
Szerző: Danna
Kategória: Cikkek

Zsinórban a 4. napon edzettek a fiúk teljes felszerelésben. Talán ez látszott meg Edelmanon és Niko (kimondhatatlan) Koutouvidesen, hiszen elgurult a gyógyszer náluk, ami egy verekedésbe csúcsosodott ki. Belichick mester tőle szokatlan módon lezavarta mindkét játékost a pályáról és vissza sem térhettek az edzésbe. Ezzel lényegében példát akart statuálni és mutatni, hogy nem preferálja ezt a fajta viselkedést.


Waters-ről továbbra sincs semmi hír, nem tudni mikor jön vissza vagy egyáltalán visszajön-e. Sokak szerint, ha nem jönne vissza, azt már jelezte volna. 
PUP: Vollmer, Zusevics, Fells, Ballard, Pryor 
Továbbra sem edzenek: Dennard, White, Shiancoe, Fanene, Larsen, Kopa, Hix, Kettani,G. Warren, Ihedigbo, Malcolm Williams 

Jó hírek: Mankins egyre több feladatban vesz részt, igaz még messze nem 100%-os, de jó látni, hogy már aktívabb tagja az edző csapatnak. Kérdéses azért, hogy szezon kezdésre rendben lesz-e vagy sem. Dan Connolly is visszatért a pályára.
Rossz hírek: Jabar Gaffney kimaradt az edzésről, előző napi sérülése miatt. Állítólag nem súlyos a baj. Az edzés sajnos újabb sérüléseket hozott. Ridley egy Jones-tól kapott tackle után lesántikált a pályáról (jobb hajlító), míg Tavon Wilson majdnem egyidőben vele sérült le szintén (bal boka). Egyikük sem tért vissza. Aaron Hernandez térde még problémákat okoz. Ezen a napon is le kellett mennie picit. Nick McDonald szemét érte valami apró sérülés, de ő visszatérhetett.
Legszebb játékok: 1. Gronkowski csodálatos egykezes elkapást mutatott be, ami 6 pontot ért. 2. Szinten egykezes elkapása volt Jesse Holey-nak. 3. Végre Mallett: Stallwortht találta meg egy TD passzal 7-7 elleni játék során. A szenvedő védő Derrick Martin volt.
Jó napot fogott ki: Nate Ebner remekül teljesített teljesített a mai napon. Nagy meglepetésnek számított őt draftolni a 6. körben, főleg rugby múltja miatt, de a Patsnek tetszhet amit eddig látott a fiatal játékostól, hisz egyre több szerepet kap. Nem csak a ST tagjaként van fenn, hanem aktív résztvevője a safety rotációnak, valamint Tavon Wilson helyén (SEC/LB hibrid) is ott van a sub felállásoknál .
Gyenge napjuk volt: Kell-e mondanom, hogy újfent a Ofal tűnt ki nem túl acélos játékával. Ez a blokkoknál volt a legszembetűnőbb. Se passz, se futásnál nem dolgoztak túl hatékonyan. Egy időben 6 játék alatt 3 sack-et engedtek a védőknek (Hightower, Cunningham & Jones, Scott), majd Mayonak volt olyan szabad útja, hogy elkezdte behívni a punt csapatrészt 3. down-ra. Később Brady - 23-ból 13 passzt értékesített, de eközben 5-ször sack-elték volna élőben – vonta meg a vállát Josh McDaniels felé.

Részletesen:
1. Gronkowskin továbbra is látszik, hogy nem olyan robbanékony, mint operációját megelőzően. Ettől független nagyon hasznos tagja a csapatnak továbbra is.
2. Chandler Jones továbbra is villog. Több negative yardos tackle-je volt. Boldent is tesztelgetik több feladat körben. Marcus Forston ismét csak megmutatta milyen ereje van. Bequette Ron Brace-szel együtt dolgozva nagyon jól teljesítettek a 2-2 elleni gyakorlatok során.
3. A mai edzésen a labdabiztonságra is rámentek az edzők. Az elkapók széltében futottak a pályán a védők pedig megpróbálták leszedni előlük a labdákat a levegőben. Úgy látszik ez az a gyakorlat, amiből nem lehet eleget csinálni. Az elkapók továbbá az épphogy lábleérős elkapásokat is gyakorolták.
4. Marcus Harrison (DL) a snap-et követően elég gyorsan el tud indulni, ami nagyban segíti az 1-1 elleni játék során.
5. Goal line szituációban Tom Brady passzát Mike Rivera szedte le, aki láthatóan több lehetőséget kap mióta Fletcher lesérült.
6. Bolden full back hiányában, maga kapta a nemes feladatot.
7. Wilfork el tudta ütni Brady egyik passzát.
8. Welker-Brady sikeres hail mary összjáték.

Több hír hiányában nézzünk egy kis áttekintést a jelenlegi WR helyzetről:
Brandon Lloyd: Eddig hozza azt a játékot, amiért le lett igazolva. Szinte mindent elkap, ami felé száll, így jó eséllyel jelentős szerepet fog kapni a Pats 2012-es passzjátékában.
Wes Welker: Új idény, de a régi Welker. Továbbra is megkeseríti a slot-ból a védők dolgát. Nagyon pontosan futja meg a route-kat és találja meg az üres részeket a pályán.
Jabar Gaffney: Gaffney-t a 3. számú elkapó szerepkörbe látták sokan mikor megérkezett. Sajnos nem látjuk annyit játékban, mint számítottunk rá és szintén nem tűnik annak a playmakernek, mint aki volt. Sok múlik a hosszútávú megbízhatóságán illetve, hogy milyen gyorsan tud felépülni a szerdai sérülése után.
Deion Branch: Branch több edzést kihagyott és nem minden csapat gyakorlaton vet részt, ami vagy kisebb sérülés miatt van, vagy a csapat pihenteti rendszeresen a 33 éves játékost. Tegyük hozzá, az elvárt dolgokat továbbra is remekül csinálja. Mindig a megfelelő helyen van, szállítja az elkapásokat, szépen futja a route-kat, de tény, hogy nem egy dinamikus atléta típus már.
Donte’ Stallworth: Sebességét illetően ugyanaz, aki volt, ami jó szolgálatot tehet neki elkapásoknál és a return játékoknál. Jól futja a route-kat. Akkor mégis mi a gond vele? Hát az elejtett labdák.
Julian Edelman: Mint Welkert, őt is nagyon nehéz levédekezni a slotból. Benne is megvan a veszély, hogy szabadra játsza magát, emellett pedig nagyon jó az ütközésekkor is. Nála szintén a a labdabiztonság a gyenge pont.
Matthew Slater: A ST kapitány elkapóként is fejlődött, így talán ez a szerepe is lehet az előttünk álló idény alatt. Nagyon jó az egyenes futási sebessége és a labdaérzéke is javult. Ettől független, még mindig a ST szerepe miatt fontos igazán.
Jeremy Ebert: Bár PUP-on kezdte az offseason-t, amióta a pályán van, bizonyítja, hogy van keresnivalója a csapatnál. Route-jai jók, returnnél is használható és elég jó kezei vannak. Ennyi tapasztalt játékossal előtte sajnos nehezen találni roster helyet, de practice squad-ba jó lehet.
Jesse Holey: Slaterhez hasonlóan ő is inkább ST tag, mint elkapó. Szép elkapásai mellett “szép” elejtett passzai is vannak, így ST játékosként kell bizonyítania, ha az 53 között akar lenni.

Forrás: patriots.com, ESPNBoston, Boston Globe

Hozzászólások

2012. 08. 17. 18:03
Pat Patriot
Hogy BB elzavarta a két renitenst, hogy ezzel példát statuáljon, remek döntésnek tartom. Azt viszont érdekesebbnek tartom, hogy mással nem statuál példát Belichick: Waters gyakorlatilag semmit sem csinált a felkészülés során. Ha visszatér, akkor ez azt jelenti, hogy neki ezt toleráljuk, mondván, van ő annyira jó, hogy azonnal fel tudj venni a ritmust? Úgy gondolom, ha Tom Brady ott izzad az edzéseken a raklapnyi rekordjával leendő HOF-ként, akkor szerintem Waterstől legalább azt el lehetne várni, hogy odavakkantson a csapatnak, hogy élek és virulok, jövök vagy nem jövök... Nekem ez magas. Akármilyen jó játékos Waters, a Patsnél nem azt szoktuk meg, hogy lehetnek olyanok, akiknek nem kötelező beállniuk a sorba...
2012. 08. 17. 20:05
Bulow
Pat Patriot: alig hiszem, hogy úgy van Watersszel kapcsolatban, ahogy írod... Nyilván tudják hogy mi van vele, lehet hogy már a döntését is, csak még nem kommunikálják. De lehet hogy győzködik, vagy tárgyalnak, bármi lehet... Waters egy nagyformátumú G, akinek kell regeneráció, viszont azonnal be tud szállni... Nem tudom emlékeztek-e mikor Mankins holdoutolt, aztán megjött, azonnal kezdő lett (mi csak néztünk méééér...), aztán már első snapnél úgy játszott, hogy a liga legjobb guardjához illik... És abban az évben készült az a video, ahol úgy rángatja Julius Pepperst mint floki a rongyot...
2012. 08. 17. 20:49
lupus
Danna 3napja (?) linkelte be a szerzodeset,miszerint ez neki "jar".Elore meg lett beszelve.
2012. 08. 17. 20:58
TÖRÖLT
Biztos vagyok benne,hogy személyi edző mellett függetlenül erősíti magát csakhogy remek formába kerüljön a kezdésre mint sokan írták neki nem igazán kell elmagyarázni mit hogyan cselekedjen ebben a sportágban nem egy fiatal hamar regenerálódó szervezetű emberről van szó bevetjük majd ha itt az ideje
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 17. nap bejegyzéshez