Menetrend

Edzőtábor 2. nap

2015. 08. 01. 11:10
Szerző: Spigo
Kategória: Hírek, Cikkek

Második nap, második edzés a Patriots edzőtáborában. Tegnap is csak sisakban és vállvédőkben gyakoroltak a játékosok. Idén először az újságírók és a szép számú közönség legnagyobb örömére a számok is felkerültek a sisakokra, így sokkal tisztábban láthatták, hogy ki, mit csinál a pályán.




Hiányzók:
QB Matt Flynn, ST Matthew Slater, WR Brandon LaFell, RB LeGarrette Blount, LB Dane Fletcher, LB Chris White, OL Ryan Wendell, DL Vince Taylor, OL Caylinn Hauptmann, TE A.J. Derby, DT Chris Jones, DT Alan Branch és DL Dominique Easley nem edzettek.

Flynn, Slater, Blount, Fletcher, Taylor, Branch és Easley mind kijöttek a pályára és vagy figyelték az edzést, vagy erőnléti gyakorlatokat végeztek. A többieket egyáltalán nem lehetett látni a pálya környékén.

1Edzés előtt Bill Belichick tartott sajtótájékoztatót. Íme pár gondolat a mestertől:

Arról, hogy az elsőévesek kifejezetten a combine-ra edzenek: „Azt gondolom, hogy óriási hibát követnek el ezzel. Mi arra készítjük fel a játékosainkat, hogy a pályán teljesítsenek jól és nem azokon a februári gyakorlatokon.”

Mit gondol Jimmy G első edzésnapjáról: „Nem fogom minden nap külön elemezni a játékukat. Ez nevetséges módja lenne a csapatépítésnek”

Arról a repülőről, ami szerdán a fejük felett repkedett: „Milyen repülő?”

Storkról: „Mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobb legyen és ezt nagyon szeretem benne. Stork maximalista és ez néha ellen fordul. Nem engedheted meg, hogy egy rossz játék befolyásolja az egész napodat. Nagy benne a versenyszellem. Nagyon, nagyon komolyan veszi a focit. Rendkívül keményen dolgozik minden nap… Imádom ezt benne.”

Dobsonról azt mondta, hogy előrébb tart a felkészülésben, mint bármikor az elmúlt két évben és nagyon jó állapotban jelent meg idén tavasszal az edzéseken. „Remek helyzetbe hozta magát.”


Észrevételek:

1. Bár Tom Brady nem volt annyira kiélezett, mint tegnap, azért így 24 passza ért célba a 35-ből. 11-11 elleni játékokban 17/25, 7-7 elleniekben pedig 7/10 volt az arány. Végig csakis az első számú védelem ellen játszott.

Jimmy Garoppolo 20 passza ért célba a 32-ből. 11-11 elleni játékokban 15/22, 7-7 elleniekben pedig 5/10 volt az arány. Végig csakis a második számú védelem ellen játszott.

1

Brady passzainak eloszlása a következő volt: Julian Edelman (5), Danny Amendola (5), James White (4), Scott Chandler (3), Rob Gronkowski (2), Brandon Gibson (2), Travaris Cadet (1), Michael Hoomanawanui (1) and Aaron Dobson (1).

Garoppolo passzainak eloszlása: Josh Boyce (5), Gibson (4), Jonathan Krause (2), Edelman (2), Jimmay Mundine (2), Hoomanawanui (2), Dion Lewis (1), Chandler (1), Cadet (1).

2. Edelman egyszerűen levédekezhetetlen volt. Minden egyes alkapásánál méterekre volt a védőjétől, főleg a corner route-oknál az end zone-ban. Volt egy fantasztikus vetődős elkapása is az oldalvonalnál 11-11 elleni játék során (Garoppolo passz)

1

3. Dobsonnak kemény napja volt. Brady első három felé dobott passzát nem sikerült elkapnia. Ebből kettőt a védők ütöttek el.

4. Tavon Wilson két passzt is elütött Chadler elől a csapat gyakorlatok során. Malcolm Butler, Logan Ryan, Robert McClain és Bradley Fletcher mind elütöttek egy-egy passzt. Butler éppen az end zone-ban védekezett jól Dobsonnal szemben és ezzel a nap egyik leghangosabb ovációját vívta ki.

5. Darryl Roberts, akinek a tavasz úgy sikerült, mint tavaly Butlernek, ma Brady ellen is bizonyíthatott (volna), azonban elkapója háromszor is megverte, amiből két touchdown is lett.

6. Boyce négy passzt is elkapott Garoppolotől a két perces támadások gyakorlása során, melyek közül az egyik egy gyönyörű hosszú labda volt a jobb oldali oldalvonal mellett.

7. Boyce és Gibson is jobb volt Dobsonnál a negyedik elkapó címéért zajló versenyben. Brian Tyms pedig bőven le van maradva mögöttük.

1

8. James Morris is kapott egy kis időt a kezdő linebacker sorban a 11-11 elleni játékok során, ami jó hír, hiszen egy nappal korábban lábgörcs miatt korábban volt kénytelen befejezni az edzést.

9. Linebacker D.J. Lynch lábsérülás miatt korábban fejezte be az edzést.

10. Jordan Richards nagyon jól védekezett Gronkowskin az end zone-ban, kivédekezve Brady passzát. Két nap alatt ez már a második nagyon szép játéka volt az újonc safety-nek. Szerdán Garoppolo passzát kapta el, amit nyílván nem neki szánt.

11. Dont'a Hightower sok lehetőséget kapott a korai csapat gyakorlatok során, de a 11-11 elleni játékban nem vett részt. Jerod Mayo végig fent volt a pályán az edzés során.

1

12. Jamie Collins szépen ütötte el Brady passzát Brandon Bolden elől a 2-2 elleni gyakorlatok során..

13. Easley végig a védő falemberek között tekintette végig az edzést.

14. Érdekes volt látni, ahogy vagy 5-10 percen át Devin McCourty tanította Darryl Roberts-et a defensive back gyakorlatok során.

15. Gronkowski kétszer is touchdownt érően verte meg Patrick Chungot a 7-7 elleni gyakorlatok során.

1

16. Volt olyan felállás, amikor Chandler Jones, Rob Ninkovich és Jabaal Sheard egyszerre volt a pályán.

17. A szinte teljesen ismeretlen defensive tackle, Antonio Johnson is kapott egy kis kezdő csapatos szerepet a 11-11 elleni gyakorlatokban. Elég esélytelen a kerettagságra. Linebacker Jonathan Freeny, aki nagyon népszerű az új csapattársai körében, is kapott egy kis gyakorlási lehetőséget a kezdőkkel.

18. Butler és Ryan még mindig vezetik a kezdő cornerback posztokért zajló versenyt.

19. A tight end-é avanzsált Jake Bequette, aki most már a 85-s mez birtokosa, a nap egyik legszebb elkapását mutatta be a 2-2 elleni játék során az end zone sarkában, amikor kinyújtózva/vetődve szedte le a levegőből a labdát. Azonban a csapat gyakorlatok során a felé dobott két passzból egyiket sem tudta megkaparintani. Ezekből ez egyik drop volt.

20. Amint befejeződött az edzés egy újabb repülő jelent meg az égen. Azonban most a következő felirattal: “New England Aerial Supports Tom Brady Go Pats”.

21. Idén a biciklik helyett elliptikus gépek sorakoznak a pályák mögött. Flynn, Fletcher és Taylor is ezeken edzettek tegnap.

Szombaton helyi idő szerint reggel 9:15-kor kezdődik az edzés (magyar idő szerint 15:15). Az edzést bárki megtekintheti és úgy néz ki ez lesz az első teljes felszerelésben tartott gyakorlás.

 
Forrás: Boston Herald – Fényképek: patriots.com, PatsFans.com Facebook

1

Hozzászólások

2015. 08. 01. 14:56
Pat Patriot
Ha Belichick nekem is aláírná a gipszemet, esküszöm, szívesen eltörném a lábam.
2015. 08. 01. 20:56
szeder
Easleyből lesz még játékos?
2015. 08. 01. 21:22
topin
Miért ne lenne? A rosszindulat elvakít..
2015. 08. 01. 21:50
frogfromthemud
Nem rosszindulatú, aggódik. A harmadik edzésen amúgy már részt vett, és volt egy-két jó megmozdulása.
2015. 08. 02. 09:09
szeder
Nem rosszindulatból kérdeztem, puszta kívàncsisàg. Örülnèk, ha kifutnà azt, amit jósoltak neki, nem pedig örök sérült maradna.
2015. 08. 01. 23:01
DM
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 2. nap bejegyzéshez