Menetrend

Edzőtábor 2. nap

2016. 07. 30. 10:15
Szerző: Spigo
Kategória: Cikkek

A fiúk már a második edzésen is túl vannak. A csütörtöki napos, meleg időhöz képest most esős, nyírkos idő köszöntötte Foxborough-t, de persze Belichick ennek csak örült, így az edzést kint tartotta meg.

Az edzőtábor feladata, hogy formába hozza a játékosokat. Nos, a mester már a második nap formába került, mikor az egyik riporter újra arról kérdezte, hogy ki lesz az irányító Tom Brady eltiltásának lejárta után:


Riporter: Azt mondta Tom Brady fog kezdeni, mikor lejár az eltiltása. Emlékszik olyan esetre, mikor már Júliusban eldöntötte, hogy ki lesz a kezdő irányító?

Bill Belichick: Ja, nem tudom…

Riporter: Mi történik, ha Jimmy Garoppolo jól játszik?

BB: Nézze, megmondtam mi fog történni.

Riporter: Szóval, akkor is, ha….

BB: Jézusom….
 

Jamie Collins visszatért és edzett. BB elmondta, hogy nincs semmi gond és a tegnapi hiányzása „igazolt” volt.

Az edzés egyik pontján Tom Brady olyan erővel vágta földhöz a sisakját, hogy az darabokra esett. Ez akkor történt, mikor az egyik labdás fiú teniszütőjében elakadt a passza (így imitáljak a védőfalemberek kezeit edzéseken). Aztán jött a második dühkitörés is, mikor a red zone gyakorlatoknál Duron Harmon kapta el a Keshawn Martinnak szánt labdáját.

Nate Washington ott volt a pályán, de nem volt nála sisak és nem is végzett gyakorlatokat. Úgy néz ki kapott egy nap betegszabit, miután valami rosszat evett és tegnap a pálya szélére tette ki azt.

Shaq Mason lekerült a PUP listáról és ott volt a pályán az edzés elején, de aztán később már nem lehetett látni a többiekkel.

Julian Edelman, Danny Amendola, Dion Lewis, Tre’ Jackson, Clay Harbor, és Sebastien Vollmer továbbra is PUP listán maradtak. Lewis és Jackson kivételével azonban mind részt vettek az edzésen, külön a többiektől. Edelman és Amendola teljes erőbedobással futották a sprinteket A Hegy-re fel. Amendola passzokat is elkapott Bradytől az edzés egyik pontján. A két elkapó nagyon közel lehet már a visszatéréshez, mert egyáltalán nem úgy néznek ki, mint akik bármiben is limitáltak lennének.

Alan Branch továbbra is NFI listán marad, de kint volt a pályán és nézte az edzést.

Harmon és Logan Ryan továbbra is piros mezt visel, ami azt jelenti, hogy őket nem lehet szerelni.

Brady David Andrews-tól kapta a labdákat, Jimmy Garoppolo Bryan Storcktól, míg Jacoby Brissett Ted Karrasszal gyakorolt.

A defensive backek azt gyakorolták, hogy hogyan védjék meg a lábukat, mikor Steve Belichcik egy nagy narancssárga labdát gurított feléjük.

A védőfal emberek kipárnázott fémbábúk ellen gyakoroltak és Jabaal Sheard különösen jó volt ebben, hiszen többszőr is a földre dobta a monstrumot.

A safety-k azt gyakorolták, hogy egy fumble során, hogyan paskolják/tereljék a labdát a csapattársukhoz. Érdekes, hogy ennél a gyakorlatnál Trey Flowers is velük edzett.

Devin Lucien eléggé inkonzisztens volt eddig tavasszal és a nyáron, de a tegnapi esős körülmények között igen szép számmal kapta el a labdákat.

Valamiért a linebackereknek nagyon sok labdával gondjuk akadt és csak keveset tudtak elkapni, sok volt a drop.

James Develin továbbra is a tight endekkel gyakorol. Volt is egy szép touchdown elkapása. Volt egy érdekes felállás is a red zone gyakoratok során, mikor Rob Gronkowski a slotban állt fel, míg Develin kint az oldalvonal mellett. A passz aztán Gronknak ment. Érdekes lesz látni, hogy éles meccsen is lesz-e ilyen felállás.

A speciális csapategység a puntokat gyakorolta és Bill Belichick sok időt töltött ezzel a csapategységgel, külön is edzve Cyrus Jonest.

A punt csapatban Matthew Slater és Kamu Krugier-Hill voltak a kezdő gunnerek.

A defensive backek és az elkapók közös gyakorlásának nyertesei egyértelműen a védők voltak. Annyira domináltak, hogy Brissett-nek többszőr is el kellett dobnia a labdát pályán kívülre.

Cris Hogan továbbra is igen szépen muzsikál Amendola és Edelman hiányában. Bár mindkét edzésen voltak dropjai, de összességében a legjobb elkapó a csapatban jelenleg.

A 7-7 elleni gyakorlatok során Brandon King szerzett fumble-t Brandon Boldentől, míg LaGarette Blount egy elkapás során verte meg Jamie Collinst és szerzett touchdownt.

Brady is dobott két touchdownt eme gyakorlatok során, méghozzá DJ Fosternek és Steven Scheau-nak.

Ryannek nehéz napja volt. 7-7 ellen Hogan ültette be nagyon a hintába és szerzett touchdownt mellette. Persze Hogannek utána volt dropja is.

Brady néhány nagyon szép passzt dobott a red zone gyakorlatok során, de aztán a végén jött a Harmon interception.

Szintén 7-7 ellen dobott Garoppolo nagyon szép hosszú passzt Chris Harpernek az oldalvonal mellé.

Garoppolo Bennettnek is dobott egy szép touchdownt. A tight end több ember között ugrott fel és kapta el a labdát.

Benettet egyébként megkérdezték, hogy milyen érzés, hogy egyszerre mind a két irányítóval ki kell, hogy alakítsa a kémiát. A válasz: "Volt már olyan, hogy egyszerre két lánnyal is jártam"

1

A 11-11 elleni gyakorlásnál Markus Kuhn kapott helyett Malcom Brown mellett. Ugyanekkor Justin Coleman volt a slot cornerback Butler és Ryan társaságában.

Ezeknél a gyakorlatoknál a kezdő támadófal így állt fel: Nate Solder, Joe Thuney, David Andrews, Jonathan Cooper,  és Marcus Cannon. A gyakorlás során Thuney-nak és Cannonnak is büntetőkört kellett futniuk.

Az edzés végén az egész csapat alapozó gyakorlatokat végzett A Hegyen.

Szombaton már teljes felszerelésben gyakorolnak majd a játékosok.

Forrás: Patriots.com

Hozzászólások

2016. 07. 30. 11:39
petyus33
Nagyon kíváncsi leszek Garoppolo hogy fog dobálni edzéseken, előszezon meccseken. Vagy esetleg biztonsági futójátékokat fogunk majd elsősorban látni tőle. A kérdés, hogy alakul majd a kémia közte és az elkapók közt. Érdeklődéssel figyelem a híreket.
2016. 07. 30. 14:49
takirob69
Csak biztonsági futójáték kevés lesz
2016. 07. 30. 22:26
_Demetrius_
nem gáz a biztonsági futó játék! Dion keményen nyomja, gyengébb futás elleni védelmekkel szemben Blount is elmuzsikál pár jardot, de én nagy meglepetést várok D.J. Fostertől!
Lesz itt futkározás!
2016. 07. 30. 12:20
vodka03
Remélem Thuney marad guard pozícióban, és Andrews lesz a kezdő center. Storkot meg valaki megtaníthatná a RT posztra, és ,akkor még véletlenül se kéne néznünk Cannont.
2016. 07. 30. 15:21
topin
Stork nem Tackle alkat, max Guardként tud funkcionálni..de mivel oda meg jöttek mások, így vélhetően marad center. Remélem újonc formájában tolja és visszaszerzi a kezdő helyet..
2016. 07. 30. 22:24
_Demetrius_
Stork nem kell! Ha Andrews így nyomja továbbra is és a Tackel nem megy neki akkor csere valami átlagos RTre! Cannon meg pay cut back up T ként.
2016. 07. 30. 23:09
Increay
Storknak szerintem nagy szerepe volt abban, hogy bajnokok lettünk, emlékezzünk a Ravens elleni sérülésére, aztán a SB-t végigtolta hiba nélkül :D
2016. 07. 30. 23:10
Increay
Ja és egy friss info, J.Cooper megsérült...
2016. 07. 30. 23:33
Zarathorn
Cooper sérülése mennyire komoly?
2016. 07. 30. 23:42
2016. 07. 31. 01:49
Whitealert
Ha jól vettem ki a talpszalagjával van gond. "Plantar fascia issue" Ian Rapoport szerint. Reméljük nem szakadt mert az elég komoly probléma lenne. Egyébként Stork sem edzett, noha én Andrews párti vagyok, azért remélem nem sérülés. :/
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 2. nap bejegyzéshez