Menetrend

Edzőtábor 2. nap

2013. 07. 27. 22:04
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

Már őszt idéző, esős tegnapi edzés után szombaton kisütött a nap Foxboróban, így kellemes nyári körülmények folytatódott a New England Patriots edzőtábora. A második napon még mindig nem kerülhetett fel a teljes védőfelszerelés, így a fókuszban továbbra is a passzjáték állt. A védelemnek a kemény ütközésekre még várnia kell egy napot.

A hiányzók között ugyanazokkal a nevekkel találkozhatott az ember mint tegnap [K. Thompkins a tegnapi nappal ellentétben már a pályán volt a résztvevők között twitter hírek alapján –szerk.]: a PUP és NFI listán lévők (Julian Edelman, Mark Harrison, Nick McDonald, Rob Gronkowski, Armond Armstead) mellett DT Cody Grissom nem vett részt az edzésen.

Gronkowski pólóban és rövidnadrágban feltűnt a pálya szélén 7-7 elleni csapatgyakorlatoknál az edzőpálya gólterületén, ami a legközelebb van a lelátón helyet foglaló szurkolókhoz, a nézősereg legnagyobb örömére.

Devin McCourty még mindig a piros, non-contact mezben látható a pályán.

Második edzésnap eseményei a pályán:

1. 7-7 elleni feladatoknál az ellenfél védőfalának tagjait továbbra is a kisegítő személyzet tagjai alakítják a teniszütőkkel és ma már nagyobb sikerrel jártak, mint pénteken, mert jó pár passzt meg tudtak akadályozni.

tc2a                                     Dobson elkapása McCourty felyügyelete mellett

2. Alfonzo Dennard több időt töltött már az első csapatban Aqib Talib párjaként kezdő cornerback poszton. Megdolgozott egy szép interceptionért illetve később volt egy elütött passza, amivel Tom Brady célozta meg az újonc Aaron Dobsont. A korábbi Marshall játékos még mindig tündököl, és egyre többet keresi őt Brady. Dobson a pálya közepén a nagy forgalomban, és a pálya szélén is magabiztosan kapta el a labdákat.

3. A mini edzőtáborban is feltűnő volt, hogy sok a mélységi passz. Szombaton is folytatódott ez a trend, csak most már a támadók kerültek ki inkább győztesen a párharcokból. Ryan Mallett 7-7 ellen kicsit aluldobta Josh Boyce-t, így Tavon Wilson remek pozícióba került az interceptionhöz, de a labda keresztülcsúszott a kezei között és az így pont tökéletes lett a TCU újoncának. A játék eredménye a hétvégi összefoglalókba illő hosszú touchdown passz lett.

4. A labdabiztonságot szimuláló feladat során annyi változás történt az előző évek gyakorlatához képest, hogy egy védő helyett három próbálta kiverni a játékszert a labdás ember kezéből. Az irányítók közül egyedül Tim Tebow vett részt a feladatban. Tebow a blokkoló zsákok közötti futófeladatnál is jelen volt, ahol a labdát cipelő támadójátékosok kaptak szerepet. Ez jelentheti, hogy valójában nem csak irányító poszton számítanak rá az edzők. Azonban könnyen elképzelhető, mivel Tebow a passz helyett gyakran menekülni próbál a labdával, nagyobb hangsúlyt helyeznek nála a labdabiztonságra, mint az olyan pusztán passzoló irányítóknál mint Brady vagy Mallett.

5. Az irányítók sisakjára felkerült egy mini-kamera, amivel rögzítik, hogy mit is lát az irányító a pályán egy játék során. Ezek a felvételek az edzést követő elemzések során lehetnek hasznosak, esetleges káros szokásokat korrigálni.

6. LeGarrette Blountnak sokkal jobban ment a passzok elkapása, mint az előző napon.

7. Az edzés végéhez közeledve Dan Connolly csatlakozott a rehabilitációját töltő McDonaldhoz, aki a gólterület végén végzett futófeladatokat. Elképzelhető, hogy Connolly összeszedett valami apró sérülést a pályán, ami megakadályozta, hogy részt vegyen a csapatfeladatokban. Brandon Spikes a csapatfeladatok végén a földre került és elég nehezen tápászkodott fel. Több csapattársa is a segítségére sietett, de végül egyedül áll talpra és az orvosi stábból sem vizsgálta meg senki. Mindenesetre korábbi sérülései miatt érdekes lehet figyelemmel kísérni, hogy lesz-e ennek következménye.

8. Az edzőtábor egyik pozícióharca a punter személyéhez kötődik. A special teams feladatai közül ezúttal ők voltak a középpontban és az újonc Ryan Allen zárta jobb teljesítménnyel a napot Meskó Zoltánnal szemben. Kiváló volt a rúgásainak íve (a labda levegőben eltöltött ideje, hogy a saját csapattársainak minél több másodperce legyen a visszahordóhoz odaérni) és a mélysége is.

9. Még mindig a puntok. A rúgó, long snapper és a két gunner (akik a felállás két szélén szerepelnek és az ő feladatuk, hogy elsőnek érjenek oda a visszahordó labdás emberhez és lehetőleg fair catchre kényszerítsék, vagy még a yardok szerzése előtt a földre vigyék – M. Slater, M. Cole és K. Arrington is remekel ezen a poszton) mellett a negyedik fontos elem ebben az egységben, a punter „személyes testőre” (personnel protector), aki az egész puntot levezényli és a puntert támadó ellenfél játékosaival szemben az utolsó védővonalat jelenti. Jól kell olvasnia az ellenfél felállását, hogy azon az oldalon tudjon besegíteni, ahol azok éppen létszámfölényt próbálnak kialakítani. Ezt a szerepet Pat Chung örökébe lépve Nate Ebner vette át (a Cardinals elleni blokkolt puntnál tavaly is ő szerepelt ott, még kevés sikerrel). A második csapatnál az újonc Duron Harmon töltötte be ezt a szerepet.

10. A puntoknál visszahordóként Leon Washington, Danny Amendola, Lavelle Hawkins és Boyce négyes volt látható a „scout team” tagjaként.

tc2b
Az esős idő ellenére tegnap 6390 néző volt jelen az edzésen, szombaton már jóval többen látogattak ki az edzőpálya mellé. További képek a második napról.

11. Robert Kraft tulajdonos is tiszteletét tette az edzőpályán az edzés második felében.

A vasárnapi edzés is még délelőtt kezdődik, de már várhatóan teljes védőfelszerelésben fog zajlani.

Forrás: patriots.com

Hozzászólások

2013. 07. 27. 22:08
A special teamsről sajnos nem tudtam a nyár folyamán szándékaim ellenére egy nagyobb lélegzetvételű cikket írni, de az edzésbeszámolókba majd próbálok hosszabb-rövidebb magyarázó mondatokat írni egy-egy területhez, poszthoz.
2013. 07. 27. 22:22
Gordon
Azt tudtuk, hogy Dobson-nak jó és biztos keze van, örömmel tölt el minden szurkert, hogy TB erőlteti vele a kapcsolatot ami a jelek szerint működik is.
Armstead sérüléséről továbbra sincs pontosabb infó?
2013. 07. 27. 22:41
Nem kérdeztek Armsteadről Belichick reggeli sajtótájékoztatóján. Twitteren sem láttam semmilyen friss hírt.
2013. 07. 28. 16:02
Twitter dobozban van friss hír. Belichick szerint nincs kapcsolat Armstead mostani állapota és korábbi szívproblémája között.
2013. 07. 27. 22:38
cspeti98
Szerintem az Amendola-Dobson duó ütősebb a Welker-Lloydnál úgyhogy remélem egyikőjük se sérül meg
2013. 07. 28. 15:54
Vicente
Amen! :)
2013. 07. 28. 18:16
nosbiglem
2013. 07. 28. 11:27
cescf4
jets-es Tebow mezben megjelenni, bátor a kis srác
2013. 07. 28. 11:45
_bb
BB szétszaggatott nyakú pólója, vagy Ballard tetoválása (jóindulattal iránytű?!) se semmi O_o
2013. 07. 28. 12:27
szeder
Szerintem az Öregnek direkt így gyártják :) elképzelni sem tudom, hogy miért kell széthasogatni, hacsak nem a sapkára veszi föl a fölsőt :)
2013. 07. 28. 18:42
TMR
Elég érdekes egy kelta-kereszt.
2013. 07. 29. 12:46
Tzimisce
Volt erről egy cikk a múltkor. Maga vágja le magának. A BB pulcsis hétvégi cikkben volt.
2013. 07. 28. 16:58
GhostLead
bb

biztos otthon a kutyákkal játszott, azért szakadt ki! :-)
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 2. nap bejegyzéshez