Menetrend

Edzőtábor 3. nap (írta: tuci-tuci)

2015. 08. 02. 08:25
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

A szombati napon tartott, összességében 3. edzésén is túl van a csapat, amely során először viseltek teljes védőfelszereléseket a játékosok.

Korábban, még pénteken bejelentették a tavaszi, kora nyári edzések díjazottait is, akik a legjobban teljesítettek a foglalkozásokon:
S Nate Ebner, WR Julian Edelman, TE Michael Hoomanawanui, LB Jonathan Freeny, DL Antonio Johnson, LB Eric Martin, S Devin McCourty, OT Nate Solder, OC Bryan Stork.

Az edzésen részt vett már RB LeGarrette Blount és DL Dominique Easley is, akik lekerültek a PUP listáról. Az edzés során az irányítókon látható, piros mezt viselte LB Dont'a Hightower és LB Xzavier Dickson is, vagyis ők kontakt nélküli edzésen vettek részt.

Hiányzók:

QB Matt Flynn, WR Matthew Slater, WR Brandon LaFell, CB justin Green, CB Derek Cox, LB D. J. Lynch, LB Dane Fletcher, LB Chris White, OL Ryan Wendell, DT Vince Taylor, OL Caylin Hauptmann, TE A. J. Derby, DT Chris Jones, DT Alan Branch

Flynn, Slater, Fletcher, Taylor és Branch is feltűnt a pálya mellett az edzés során.

OL Kevin Hughes sérülés miatt korábban befejezni kényszerült az edzést. Sebastian Vollmer továbbra sem szerepelt a csapatgyakorlatok során, a holtszezonban végzett műtétje után. Hightower a 11-11 elleni gyakorlatok kivételével teljes edzésmunkát végzett.

Észrevételek:

1. Tom Bardy 17 passzából 16 sikeres volt a csapatgyakorlatok során, az egyetlen sikertelen passzt Dion Lewis ejtette el a pálya közepén. Tökéletes, 12/12-es statisztikával fejezte be a 11-11 elleni gyakorlatot, míg 4/5-tel a 7-7 elleni gyakorlatot. Jimmy Garoppolo először gyakorolhatott a kezdőcsapat tagjaival az edzés során, összességében 14 passzából 10 végződött elkapással. 7/9-cel teljesítette a 11-11 elleni játékot, 3/5-tel a 7-7 elleni gyakorlatot. A kezdőkkel 3/5 volt a statisztikája a 11-11 elleni, 1 /2 a 7-7 elleni játékban.

1

2. Mivel a csapat először edzett teljes védőfelszerelésben, komoly hangsúlyt fektettek az edzők a futójáték gyakorlására. Volt ez akár speciális futás gyakorlatok a támadó- és védőfalemberek segítségével, vagy a futójáték gyakorlása 11-11 elleni csapatgyakorlatok során. Az edzők tudják, hogy nem lehet rendesen felmérni a futók és a falemberek teljesítményét, amíg nem kerülnek fel a vállvédők.

3. A következő játékosok értek el elkapást Brady passzából: Danny Amendola (4), Scott Chandler (3), Aaron Dobson (2), Tyler Gaffney (2), Jake Bequette (1), Josh Boyce (1), Dion Lewis (1), Julian Edelman (1), James White (1).

Illetve Garoppolo passszából: Travaris Cadet (4), Scott Chandler (2), Brandon Gibson (1), Rob Gronkowski (1), Brian Tyms (1), Michael Hoomanawanui (1).

4. Shaq Masonnak kiváló napja volt. A napjának fénypontjaként 1-1 elleni gyakorlatok során földre taszította Zach Moore-t. Mason és Tre' Mason kisajátították a kezdő csapat két OG posztját.

5. Blount is remekelt első edzésén. Egyértelműen a legjobb futó volt az edzés során labdával a kezében, de ezen kívül bemutatott pár elkapást a pozíciós gyakorlatok alkalmával, melyek során jó útvonalfutó képességet mutatott. Egyszer Collinst billentette ki elkapás előtt.

6. Ha Chris White nem jelenik meg a pályán a közeljövőben, Matt Wells elhappolhatja a helyét a speciális egységben.

7. A csapat sportigazgatója, Nick Caserio is beszállt az edzésbe egy ponton mint irányító, a pozíciós gyakorlatok során dobált labdákat. Időről időre megjelenik ebben a szerepkörben.

8. Volt egy csalódást keltő játék a Malcom Brown, Dominique Easley párosnak 3-3 elleni futógyakorlat során. A párost teljesen kiblokkolta a Jackson, Cannon páros, amivel hatalmas lyukat nyitottak a futó előtt.

9. Egy másik futógyakorlat során, Sealver Siliga jutott túl Masonön és vitte földre Gaffney-t. Siligának összességében is jó napja volt és jelenleg ő a DT-k közt a lista élén.

10. Brown is egyre többet szerepen a kezdőcsapatban. Azonban ha éppen nem a kezdők közt kap szerepet, ő az első választás utánuk. Antonio Johnson továbbra is meglepően sok első csapatos lehetőséget kap.

1

11. Néhány kiemelkedő teljesítmény az 1-1 elleni OL vs. DL gyakorlatok során:

Jackson könnyedén állította meg Brownt. Easley belülről verte meg Cannont. Solder 3 gyors irányváltás után is Trey Flowers előtt maradt. Brown megbotlott és elesett Kline ellen. Solder megtartotta Chandler Jonest. Siliga visszanyomta Brian Storkot. Geneo Grissom egy forgással túljutott Masonön. Eric Martin, aki nagyon gyorsnak tűnt az 1-1 elleni gyakorlatok során, megverte Soldert. Jaabal Sheard konzisztensen jó teljesítményt nyújtott.

12. Hightower tartani tudta a lépést Gronkowskival 1-1 ellen aminek az eredménye egy sikertelen passz lett.

13. Chris Baker, aki eddig OG poszton gyakorolt a csapattal, az idei edzőtábor során jelentős számú alkalommal szerepelt vakoldali védőként.

14. Jordan Richards ütött el egy hosszú passzt Scott Chandler elől 1-1 elleni gyakorlatok során. Ez volt három nap alatt a harmadik nagy játéka.

15. Belichicknek láthatóan nem tetszett az első játék a 11-11 elleni csapatgyakorlatok során. Dobson kapott el egy passzt Brady-től a bal oldalvonal mellett, azonban Collins hátulról kiütötte a kezéből a labdát, amit aztán a védelem szerzett meg, ráadásul vissza is tudták hordani, mivel a támadók nem nagyon reagáltak erre. Edelman kezdett büntetőkört futni ismeretlen ok miatt, majd Belichick hívott össze egy megbeszélést a támadókkal, mielőtt büntetőkör futására utasította őket.

16. Flowersnek ítéltek meg egy sacket Brady ellenében a 11-11 elleni gyakorlatok harmadik játéka során. A „sack” a azért valósulhatott meg, mert a célpontokat jól védekezte le a védelem.

17. Brady több bizalmat mutatott Dobson irányában a 7-7 elleni játéknál. Dobson ellen szorosan védekezett Darryl Roberts, de Brady felé dobta a passzt 20 yard mélyen a jobb oldalvonal mellett, még mielőtt Dobson irányt váltott volna. Ezután Roberts fölé emelkedett és elkapta a labdát. Remek munkát végzett, azok után hogy tegnap két hasonló szituációban is elütötték előle a labdát.

18. Malcolm Butler ütött el egy labdát Tyms elől, Ryan pedig Dobson elől, mindkét esetben Garoppolo volt az irányító.

19. Eric Martin szépen a pozíciójában maradt egy screen játék során. Majd Lewis ütötte meg amikor ő megpróbált a másik oldalra átvágni.

20. Gronkowski ért el szép elkapást miután megverte Richardst. Amendola Butlert verte meg és kapott el egy hosszú passzt Brady-től. Cadet szerzett TD-t elkapásból a gólterület jobb hátsó sarkában, a passzt Garoppolo dobta.

Forrás: Boston Herald

Hozzászólások

2015. 08. 02. 09:21
Tomk@
Jó ezeket olvasni, a suliban mindig utáltam a szeptembert, de most, hogy NFL-t nézek már alig várom, hogy szeptember legyen.
Várom az előszezon meccseket is, hogy az új szerzemények, a draftoltak és azok akik eddig nagyon keveset muatattak az itt létük alatt, meg tudják mutatni, hogy hasznos tagjai a bajnokcsapatnak és nem véletlenül kaptak gyűrűt.
2015. 08. 02. 11:42
winston86
remélem Brown szépen fejlődik majd, és olvashatunk róla jobb jelentéseket is :-) Jordan Richards viszont bíztató.
2015. 08. 02. 14:18
ArsnL
Cardona-ról lehet tudni valamit, ott van az edzéseken?
nem kell már szolgálatot teljesítenie a seregnél?
2015. 08. 02. 15:14
úgy rémlik, hogy a sereg elengedte
+ nincs a hiányzók között, úgyhogy gondolom edz is
2015. 08. 02. 17:01
Burkus
Azt olvasom, hogy Brady ügyében a bírósági döntés meglesz az első hétig. New Yorkban tárgyalják az ügyet - gondolom, ez nem kedvező Bradynek - Berman bíró augusztus 07-én szabta meg a felek írásos álláspontja előterjesztésére, augusztus 12-én tárgyalás, ahol Bradynek és Goodellnek is jelen kell lennie, augusztus 19-én újabb tárgyalás és utána döntés. Az hogy a bíró mennyire kiemelten kezeli az ügyet, abból látszik, hogy órákon belül reagált a felek beadványára még pénteken, amiben közösen kérték a döntést szeptember 4-ig.

Nem ismerem ebben a vonatkozásban az eljárásjogot, de meglepne, ha nem lehetne fellebbezni a döntés ellen, úgyhogy nem tudom, mire alapozza a cikkíró, hogy ez a soha véget nem érő történet utolsó állomása. De ha meszelnek is, legalább az elején játszik Garoppolo.
2015. 08. 02. 17:56
Lucius
A támadókkal nem lesz gond idén sem szerintem. Úgy látom Brady rákattant Amendolára is (Tegnap 5 ma 4 elkapás), Chandler is jónak tűnik és én továbbra is bízok Dobsonban.
Csak hát a védelem... értük azért izgulhatunk.
2015. 08. 02. 20:07
BaP
Hát igen, a támadók gyakorlása sem ugyanaz, ha nem 3 olyan top CB-t kell megverni, mint Browner, Revis vagy Arrington
Tehát az, hogy ennyire megy, azért még nem igazi értékmérő

Jó lenne, ha a sec minél jobban felszívná magát, a D fal, és a linebacker sor nem ad okot komoly aggodalomra.
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 3. nap (írta: tuci-tuci) bejegyzéshez