Menetrend

Edzőtábor 3. nap

2014. 07. 26. 21:14
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

A játékosok már teljes védőfelszerelésben léptek pályára a harmadik edzésnapon, köztük Tommy Kelly védő falemberrel, aki tavalyi térdsérülését követően most először volt ott az edzés résztvevői között. A PUP listáról lekerülve még korlátozott munkát tudott csak végezni és kimaradt az olyan feladatokból, ahol 1-1 elleni ütközések szerepeltek.

2

Az edzőtábor szombati napján összesen 13819 néző látogatott ki Foxboróba az edzőpályához a Gillette Stadium mellett. A közönség soraiban ott volt a hatéves Danny Nickerson is. Nickerson nemrég százezer születésnapi üdvözlőkártyát kapott a Föld minden részéről, amivel némi internet szenzációt keltett. A fiúnak sajnos operálhatatlan agydaganata van. Robert Kraft korábban találkozott vele és elhívta családját az edzőtáborba. A szombati edzés úgy zárult, hogy a csapat minden játékosa énekelte el a „Boldog születésnapot” Dannynek (videó - Patriots Today).

1

Az 1-1 elleni párharcokkal a várakozásoknak megfelelően nagyobb intenzitású és fizikálisabb lett az edzés.

Kelly visszatérésével Aaron Dobson, Matthew Slater, Jeremy Gallon és Alfonzo Dennard maradt a PUP listán. Dominique Easley, Chris Martin és Deontae Skinner nevét tartalmazza még az NFI lista.

Hiányzóként csatlakozott hozzájuk Jemea Thomas ismeretlen okból, akit már tegnap sem lehetett látni és Greg Orton, aki tegnap szenvedett térd/lábsérülést. Daxton Swanson szintén nem edzett.

Észrevételek az edzés történéseiről:

1. Némi meglepetés a védelem oldalán az első csapat soraiban: Sealver Siliga egyelőre őrzi a helyét Vince Wilfork mellett a védőfal közepén Joe Vellano és Chris Jones kettősét megelőzve. Természetesen azt figyelembe kell venni, hogy Kelly még csak most tért vissza, az újonc Easley pedig még mindig nem tud edzeni, de Siliga számára biztató, hogy tartja a tavaly év végi formáját, miközben a secondary soraiban csütörtököt követően ismét Tavon Wilson szerepelt Devin McCourty mellett safetyként. Duron Harmon az edzés második felében a #2 11-11 elleni gyakorlatnál került a pályára. Pénteken Patrick Chung volt Wilson helyett a kezdő safety.

2. Ahogy előkerülnek a védőfelszerelések, rögtön extra figyelmet kap a futójáték és a kemény munka a blokkok kiosztásánál, ahol mindig érdemes figyelni az újoncokat, miként veszik fel fizikalitásban és technikában a harcot a már NFL harcedzett csapattársaikkal szemben. Justin Jones, az óriás tight end szépen helytállt Chandler Jones szorításában: meg tudta akadályozni, hogy a védő falember a szélen pozíciót tudjon fogni ellene, így tisztán tudta tartani a tight end a támadóvonal szélét.

3. 9-7 elleni játéknál a támadófal kezdőjét az ismert nevek alkották a 2013-as idény nyitányáról: Nate Solder, Logan Mankins, Ryan Wendell, Dan Connolly, Sebastian Vollmer. Josh Kline továbbra is az első csere, aki mindkét guard poszton kap lehetőséget az első csapattal.

4. Az edzők évről-évre újítanak a repertoárjukon, ami a pozíciós gyakorlatokat illetik. Ezúttal az irányítókat a snap átvételét követően szivacsos botokkal zavarták, ütötték, terelték ki a zsebből, miközben az elkapók kettős őrizet alatt léptek vissza az irányító irányába, hogy őt kisegítsék. Így az elkapók gyakorolhatták az improvizációt, míg a védők ebben a helyzetben is koncentrálhattak, hogy ne engedjék senkinek sem, hogy üresre játssza magát.

5. Brian Daboll, a tight endek edzője Rob Gronkowski és Brandon Bolden mögött állva ejtett labdát a két támadó elé a fejük felett, akik végig előretekintve csak késve észlelhették a „passzt”, amelynek elkapása így nagyobb kihívást jelentett és próbára tette a reakciókészségüket. Gronkowski hibátlanul teljesítette a feladatot, míg Bolden meglehetősen szenvedett vele. Gronk továbbra is edz, de csak korlátok között, vagyis csapatszintű gyakorlatoknál még nincs a résztvevők között.

6. Special teams keretében a kickoff return megállítása állt. A második csoportban váratlan arc tűnt fel Darrelle Revis személyében, aki valószínűleg az NFL egyik legdrágább special teams játékosa címére pályázhatna ezzel. Roy Finch (RB), Travis Hawkins (DB) és Derrick Johnson (WR) szintén lehetőséghez jutott. Emellett Ryan Allen szabadrúgásokat gyakorolt – ezzel a rúgásfajtával kerül játékba a labda „safety” pontszerzést követően.

7. Az egész edzőtábor leglátványosabb csatáját a támadó és védő falemberek 1-1 elleni feladatai jelentik, azonban most a média harcállásától nézve a pálya legtávolabbi részén zajlott. Így ami feltűnt: Kline jól szerepelt Chris Jones ellen; Cameron Fleming újonc létére kordában tartotta Michael Buchanant; Rob Ninkovichnak sikerült megkerülni Vollmert; Chandler Jones is eredményes volt.

3

8. Az elkapók vs. secondary ütközetben nem lehet nem észrevenni Revis jelenlétét, aki bámulatos volt. Könnyedén maradt pozícióban Julian Edelman mellett, hogy megszerezze Tom Brady passzát. Sorozatban három alkalommal került szembe Logan Ryan és Danny Amendola: a védő egy interceptiont szerzett, és két sikertelen passzt harcolt ki a szoros emberfogásával. Edelmannek sikerült egyszer megszabadulni a Brandon Brownertől, de a védelem másik nagy igazolása nem várt sokat a visszavágással. Említésre méltó párharc volt még a Malcolm Butler vs. Josh Boyce csörte. Butlernak egy Edelman elkapás közben kellemetlen pillanatokat kellett átélnie, mert teljesen elveszítette egyensúlyát, amint az elkapó követése közben megpróbált a pályán belül maradni.

9. Kenbrell Thompkins ügyetlenül esett el a bal oldalvonal mentén az elkapásra tett kísérlet közben, és kis időbe telt, mire összeszedte magát. Az orvosi stáb is megvizsgálta, de végül visszaengedték a pályára és be is tudta ott fejezni az edzést.

10. Gólvonalhoz közeli játékok gyakorlásánál a nap legnagyobb ütközéseire került sor. A legnagyobb csattanást több alkalommal FB/TE James Develin és LB Dont’a Hightower produkálta. Stevan Ridley-nek sikerült a gólterületre jutni a balszélen Develin és Michael Hoomanawanui blokkjai mögött. James White már kevesebb sikerrel járt a fal másik oldalán a következő két játékban.

11. Jimmy Garoppolo ismét büntetőkör futására kényszerült, mert nem tudott átvenni egy snappet Bryan Stork centertől a gólvonal közeli csapatgyakorlatnál. Az újonc falember együtt futott az irányítóval.

12. Stephen Gostkowski mezőnygól kísérleteinek távolsága 27-45 yard között szóródtak, és ezúttal hibátlanul teljesített.

Az edzések vasárnap folytatódnak.

Forrás: patriots.com

Még az első edzésnapról szóló beszámoló végén félreérthetően szerepelt, hogy a negyedik naptól lehet teljes védőfelszerelést használni és 1-1 ellen ütközni. A problémát az okozta, hogy a hivatkozott cikk első napként az edzőtábort közvetlenül megelőző fizikai felmérőkkel, egészségügyi állapotfelmérővel számol, míg itt az oldalon a beszámolóknál a csütörtöki edzés szerepelt első edzésnapként, vagyis volt köztük 24 óra eltolódás.

Hozzászólások

2014. 07. 26. 22:27
loop80
Nagyon jóóó! :D
2014. 07. 27. 01:02
Pat Patriot
De jó lenne egy olyan passzvédekezés, ami benne van a top 5-ben!
2014. 07. 27. 08:22
MemphisM
Uraim és hölgyeim!

Az NFL szezon számomra megkezdődött, végre Zúzda van!
2014. 07. 27. 09:01
ArsnL
FB-n közzétett 45 perces összefoglalóban (még az első napról) lehetett látni, hogy centert helyettesítő edző előtt ott van egy kamerás ember
neki mi a feladata? a QB szemmozgását, rögzíti?
régebben is volt ilyen, csak akkor elkerülhette a figyelmemet?
2014. 07. 27. 09:19
1-2 éve volt hír emlékeim szerint, hogy az irányítókat külön kamerával követték. A mostani videó alapján annál a gyakorlatnál a snap után inkább lábmunkát, dobómozdulatot rögzít szerint az irányító tekintetének követése helyett.
2014. 07. 27. 14:20
Gordon
a technikát nézik szerintem is, észrevehető, hogy a 4-6 lépéses dobómozdulatoknál is mennyire máshogy dolgozik a 3 QB. Mallett félelmetesen lassan "olvas", mintha arra figyelne, hogy ne akadjon össze a két lába..
2014. 07. 27. 11:15
Az ESPN Boston beszámolójából kiemelhető, hogy a 1-1 elleni pass rush feladatnál az újonc Jon Halapiót könnyűszerrel verte meg Marcus Forston (kétszer) és Joe Vellano is.

Még támadófal: Connolly megfordult center poszton is. Ők arra spekulálnak, hogy Wendellel ketten egy rosterhelyért küzdenek, mert sok a fiatal és újonc az OL-ben.

A támadófal depth alakulása tűnik most a legérdekesebb területnek a felkészülés során.
2014. 07. 27. 12:50
_bb
Hát, ha Forston és Vellano is könnyedén veri Halapiot, akkor egyhamar nem lesz kezdő...
2014. 07. 27. 12:49
_bb
A front 7 pass rush része is érdekfeszítőnek ígérkezik. Hightower a jelek szerint nagyobb szerephez juthat ilyen téren idén, de akár Collins is. Buchanan mellett end poszton új arc ilyen szerepben Zach Moore is és talán Smith-ben is van még erő...középen meg ha végre bevethető lesz Easely is, akkor érdekes lehet,hogy TC végére megelőzi-e pl. Chris Jonest, bár ezt nem találom valószínűnek.
2014. 07. 27. 13:18
10 fős védőfal is összejöhet itt, bár ez már azt jelentené, hogy más poszton szűkíteni kell a depthet. Buchanannek előnye, hogy jó special teams játékos. Vajon Moore-nak is sikerül ott megragadnia? 270 fonttal picit nagy a rohanós kickoff coverage-hez. Augusztus végére több draftolt újonc esetében is practice squadról fogunk itt beszélgetni.

Easley, Garoppolo, Stork és White lehet az a négyes, akinek biztos a helye. Easley-nél még kérdés, hogy marad-e NFI listán az első héten is.
2014. 07. 27. 14:22
Gordon
Hightower tartja a tavaly év végi súlyát (így ránézésre) ami jó jel.
2014. 07. 27. 14:54
_bb
Moore-nak elég jók a fizikai adottságai, csak kissé nyers, de simán lehet,h nem merik majd a PS-t kockáztatni, nehogy elvigye valaki.

Easlynél nekem csalódás lenne, ha legkésőbb a harmadik pre-meccs előtt nem kerülne le az NFI listáról. Ha ez idény első 6 meccsén nem játszhat, akkor kb. redshirt...
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 3. nap bejegyzéshez