Menetrend

Edzőtábor 3. nap

2017. 07. 29. 22:02
Szerző: Paul43
Kategória: Hírek

A mai nappal megkezdődött az edzőtábor a Patriots csapatánál. Nem, nem ittam sokat vagy ilyesmi, ez a mondat Bill Belichick szájából hangzott el a ma reggeli interjúk során. A mai nap volt az első, ahol végre teljes felszerelésben folytak a gyakorlatok.
Igaz a mai nap nem sikerült olyan hajtósra és keményre, mint sokan várták.


Nem edzett: Ninkovich továbbra sem jelent meg az edzéseken (ismét személyes ok volt a hiányzásának az oka. Érdekes, hogy Amerikában jó pár elemző elkezdte pedzegetni a visszavonulás szót. Én ilyen messzire nem mennék, várjuk ki mi lesz). A másik hiányzó WR Codey Hollister, aki tegnap sérült meg.

PUP: Dont’a Hightower és Alan Branch

Sérülések: Duron Harmon, Brandon Bolden

Visszatérők: Danny Amendola, Malcolm Mitchell, Joe Cardona

Amint a bemelegítés után elkezdődtek a drillek Mitchell, Amendola és David Jones a pálya hátsó részére mentek néhány edzővel külön feladatokat végezni.

1. A QB-k ma új feladatot csináltak, nem a megszokott formátumban folyt számukra az edzés. Az edzői kar cone-okat tett le a zseben kívül. Az irányítóknak először hátra felé kellett haladniuk (backpedal), majd előrefelé a cone-ok között, miközben az edzők párnázott eszközökkel (karhosszabbítókkal) igyekeztek kiütni a labdát a kezükből.

2. Brady mintha már szezon közben lenne. A mai napon ismét nagyon összeszedett volt a Pats kezdő irányítója. Gyors és pontos dobások, remek lábmunka.
Először Chris Hogant találta meg egy mély, safety mögé bedobott labdával, majd Edelman kapott szintén egy mély passzt egy post route végén. Természetesen Gronkowski sem maradhatott ki, őt Jordan Richards mellett kínálta meg egy gyönyörű passzal. A közönség sok esetben hangos üdvrivalgásban tört ki a látottak alapján.

3. A csapatgyakorlatok alatt: Brady 5/4 passz sikeres (Cooks 2, Hogan 1, Edelman 1), Garoppolo 6/4 sikeres passz (Cooks, Gronk, Edelman, White 1-1), Brissett 10/7 sikeres passz (Austin Carr 2, LeShun Daniels 2, Sam Cotton, Jacob Hollister, White 1-1).

4. Naná, hogy az egyik legjobb támadó a mai napon is Brandin Cooks volt, akiről csapattársai semmi rosszat nem tudnak mondani. Az összes védő szerint élmény ellene játszani, mivel rettenet gyors és jók a kezei. Persze ők könnyen beszélnek, hiszen nem kell éles helyzetben ellene bizonyítaniuk. Illetve gyorsaságával remek edzőpartner az idei speedy elkapókkal szemben.

5. Mike Gillislee és Rex Burkhead is megvillant a mai napon a goal line szituációs gyakorlatoknál. Elég jó kezdés volt a párosnak.
Gillislee egy play során gyönyörűen gázolt át a Dline-on és szerzett TD-t. Ő a legnehezebb a futók közül (218 font) és a legnagyobb esélyes Blount pótlására, mint belső futó.

6. A cornerek az elkapókkal edzettek, nekik is kijutott a nem mindennapi feladatokból. Jam-elni kellett az elkapókat, de ezt mind egyujjas kesztyűben J Remek feladat, mivel az egész folyamat így sokkal nehezebb a DB-knek.

7. Kenny Moore, az eddigi legjobb draftolatlan szabadügynök védő a csapatban. Ismét impresszív napon van túl. Újabb interceptiont jegyezhet. Brissett labdáját halászta le.
Eric Rowe mellett Jonathan Jones is szerepet kap a kezdő csapatban, mint slot corner.

8. A Jets-től kivágott veterán LB, David Harris tovább folytatja jó szereplését. Mike LB-ként ő hívta a playeket, amelyek sokszor szép hangosra sikeredtek. Az eddigi napok alapján elmondható, hogy jól mozog és a sokéves tapasztalata, vezetői személyisége remekül illeszkedik a Pats kultúrájába. Eddig igazi steal igazolás a játékos.

9. Hightower hiányában a kezdő LB trió a következőképp néz ki: Harris, McClellin és Van Noy.

10. Deatrich Wise Jr. szintén jó napot fogott ki. Néhány playt igazi veteránként oldott meg, jól mozgott. Elég robbanékony volt, annak ellenére, hogy a testtartása sokszor borzalmasra sikerült. 1 az 1 ellen és teljes csapatos gyakorlatoknál is kellemes volt nézni a játékát. 1-1 ellen Cameron Fleminget egy nagyon szép quick inside mozdulattal kínált meg, a támadófal ember reagálni nem tudott rá. Később Joe Thuney akasztotta meg miközben bull rush-sal próbálkozott ellene. James Ferentzet egy outside-inside mozdulatsorral győzte le. Szép pass rush move repertoár egy rookie-tól, van mire építeni.
Teljes csapatos gyakorlatok során ismét Fleming volt a szenvedő fél, mikor egy inside move-al becsapva őt tiszta sacket csinálhatott volna Jimmy Garoppolón. Az edzés vég felé amikor a cserék voltak a placcon, Wise ismét átzakatolt a gapjén és mínusz yardon állította meg D.J. Fostert.
Nagy út áll még Wise előtt, de a kezdés igencsak biztató.

11. Ninkovich távollétében Geneo Grissom kap lehetőséget a bizonyításra. Neki bizonyára ez a legjobbkor jön, hiszen a 25 éves támadót a csapat elküldte a tavalyi offseason végén. Bár a profik közt nem sok mindent mutatott eddig, de fiatal és nagyon jók a fizikai adottságai.

12. Vincent Valentine a pass-rush feladatok során David Andrewst verte meg csúnyán.

13. Matt Patricia valami miatt igencsak felhúzta magát a 11-11 elleni feladatoknál és üvöltözött egy sort a játékosaival.

14. Az edzés végén jött a szokásos Line punt return, amikor a támadó- és védő falemberek lesznek a returnerek és kell elkapniuk a puntokat. OL Jason King és DL Darius Kilgo, Woodrow Hamilton, Adam Butler voltak akik elkaptak vagy legalább próbáltak elkapni egy-egy feléjük rúgott labdát. Kilgo a maga 320 fontjával kifejezetten jó lábmunkát mutatott, az összes labdát elkapta, ami felé ment. Vele ellentétben King úgy mozgott, mint egy partra vetett hal és valószínű őt nem fogják sokszor hasonló feladatokra megkérni.

Play of the Game 1:
Garoppolo & Cooks páros. A védelem cover2-ben állt fel. Cooks motionben volt és slot pozícióból a két safety közé futott majd kapott egy hosszú passzt Jimmy G-től. A közönség nagy része azonnal talpra ugrott a 30 yardos TD láttán.

Play of the Game 2:
A goal line gyakorlatok során Burkhead egy off-tackle futást csinált Thuney és Solder mögött. Harvey Langi nagyon szépen ismerte fel a playt és robbant be a két falember közt a gapbe, mínusz yardon állítva meg Burkheadet.

Scary Moment of the Day: Duron Harmon 11-11 elleni gyakorlatok során sérült meg a térdén, mikor Brady Chris Hogannek dobott egy labdát. Az end zone végébe egy cross route végén akarta Brady TD-vel megkínálni elkapóját, ám Harmon remekül ugrott közbe és ütötte el a passzt. Sajnos a leérkezés csúnyára sikerült és a védő a földön is maradt. Bár a maradék időben folyamatosan sántikált, végig a pálya szélén maradt, így talán nem lesz komolyabb gondja.

Holnap helyi idő szerint 09:15-kor kezdődik az edzés.

Források: espn.com, providencejournal.com, masslive.com, patsfan.com, patriots.com

Hozzászólások

2017. 07. 29. 23:16
topin
Ninkonak talán belefér még ez az év, de nagyon lelassult így azon sem csodálkoznék ha tényleg visszavonulna. Már a piac nyitásakor azon a véleményen voltam, hogy nem biztos hogy benne lesz az 53-ba, ha pedig így lenne, akkor inkább vonuljon vissza, ne menjen máshova.
2017. 07. 29. 23:47
LasVegas
Pár napja nyilatkozta is, hogy nem tuja elképzelni, hogy más csapatnál játszon, csak nálunk.
2017. 07. 29. 23:49
LasVegas
2017. 07. 30. 08:07
dravait
Ha már visszavonul, akkor legalább tőlünk tegye! És akkor talán nem jut BigVince sorsára, hiszen ő is örök PatsNation. Az egyik kedvencem, nekem hiányozni fog, mindig emlékezni fogunk a stabilitásra, amit a LB sorba hozott.
2017. 07. 30. 00:10
Holnap az edzés után rendkívüli sajtótájékoztató lesz, most jelentették be. Sokan Ninko visszavonulását érzik benne. Bruschinál is így volt anno..
2017. 07. 30. 08:17
LasVegas
...vagy egy egynapos szerződés Wilforknak, hogy tőlünk vonulhasson vissza. Estére kiderül.
2017. 07. 30. 01:19
Boby33
2017. 07. 30. 08:41
DM
Szerbusz Paul Barátom.

Öröm olvasni a cikked apuka :)
2017. 07. 30. 09:01
HEllóka, kedves DeMartino.

KÖszönöm szépen :)
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 3. nap bejegyzéshez