Menetrend

Edzőtábor 4. nap

2013. 07. 30. 10:35
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

A hétfői edzést a Gillette Stadiumban tartották este több, mint 20 ezer szurkoló előtt, akik a New England Patriots szezonbérletesei közül kerültek ki. A nap fő eseménye a Patriots Hírességek Csarnokának két legújabb tagjának a beavatása volt: Tedy Bruschi linebacker lett a 19. korábbi játékos, míg Gil Santos rádióriporter a 2. közreműködő, akit beválasztottak a „The Hall” tagjai közé.

Bruschi és Santos

Bruschiról nem véletlenül jelent meg pár nappal ezelőtti cikkünk, ezúttal Santos pályafutásáról emlékezünk meg pár szóban:

A New England régióban milliók számára Santos testesítette meg a Patriots hangját, hiszen 36 éven keresztül közvetítette a csapat mérkőzéseit a rádióban. Ez 1966 óta minden egyes Patriots találkozót jelentett az évek során és csupán egyetlen egy, még felkészülési mérkőzésről hiányzott 1971-ben édesapja temetése miatt. Santos a klub történetének mindhárom Super Bowl győzelmét végigközvetítette.

Gyerekkoromban anyukám mindig azt mondtam testvéreimnek és nekem, hogy reggel hét órára állítsuk az ébresztőt, nehogy elkéssünk az iskolából. Nyolc éves koromban kaptam egy rádiós ébresztőórát. Attól kezdve 6:44-kor keltem, hogy háromnegyed hétkor, majd negyed nyolckor is meghallgathassam a sporthíreket Gil Santos tolmácsolásábanmondta Jonathan Kraft. Gil azonban nem csak a sportot jelentette, hiszen ő volt a hangja a kedvenc amerikaifutball csapatomnak is. Amikor apuval elkezdtek kijárni a meccsekre mindig magunkkal vittük hordozható rádiónkat, hogy ott is élvezhessük Gil hangját, és úgy éreztük, mintha egy családtag mesélné nekünk hétről-hétre a Patriotscal történt eseményeket.

Santos szerényen csak annyit mondott beavatása után, hogy hadd biztosítsak mindenkit, hogy sosem tartottam munkának a közvetítéseket, hanem megtiszteltetésnek, kiváltságnak. Örömömre szolgál, hogy annyi éven keresztül alkalmam volt részese lenni ennek a programnak. Ezzel több, mint ötvenéves pályafutásom csúcspontjához értem.

Santos még azt is elmesélte, hogy csak az általános iskola első osztálya előtt közvetlenül tanult meg angolul, mert velük élő nagyapja csak portugálul beszélt, ezért ez volt naponta használatos a családban. Milyen ironikus, hogy hatvan-egynéhány évvel később éppen az angoltudásomért részesülök egy ilyen díjban!

Videó Bruschi és Santos beavatásáról Képgaléria a beiktatásról

Santos közvetítőpartnere Gino Cappelletti, a Patriots kiváló elkapója és rúgója játékosként már 1992 óta tagja a Hírességek Csarnokának.

A röpke kitérő után térjünk vissza az edzésre, ahol a passzjáték mellett már a futójáték is komoly szerepet kapott az idei második teljes védőfelszerelésben megtartott gyakorláson. A feladatok végrehajtása nem ment hiba nélkül. Különösen a támadójáték dadogott, túl sok labda került a földre. A védelem stílusosan két szerzett interceptionnel tett pontot a hétfő esti edzés végére.

A hiányzók között megtalálható volt az PUP/NFI listán lévő Rob Gronkowski, Julian Edelman, Mark Harrison, Armond Armstead és Nick McDonald illetve Cory Grissom, akinek távollétéről nincs információ. Hozzájuk csatlakozott még Brandon Bolden is, aki a tavasz nagy részét már kihagyta bokasérülés miatt.

DT Armstead állapotáról további részletek láttak napvilágot: műtéten esett át egy fertőzés miatt, aminek nincs köze korábbi szívproblémáihoz.

Devin McCourty változatlanul viseli a piros, non-contact mezt. Dan Connolly a pályán volt teljes felszerelésben, de az edzésnek nem volt aktív résztvevője.

Az edzőpályán a szokásos két Belichickhez (Bill és edzősegéd fia Steve) még ketten csatlakoztak: legkisebb fia Brian, és Amanda lánya is látható volt. Amandáról már köztudott, hogy az Ohio State egyetem női lacrosse csapatának az edzője.

Az edzésen jelen volt a Hírességek Csarnokának legújabb tagja, Tedy Bruschi is, a tagságot jelentő vakító piros öltönyében, ahol az edzést megszakítva Belichick összeterelte a játékosokat, hogy az egykori kiváló linebacker szólhasson pár szót a csapatnak. A beszéd végén 20 ezer néző skandálta, hogy Tedy! Tedy! Tedy!.

A negyedik edzésnap eseményei:

1. Tim Tebow az edzést megelőző special teams gyakorlatban a puntoló egységben „personal protector” szerepben látszott, ahol két nappal ezelőtt Nate Ebner volt az első csapat tagja. Nick Caserio nem először segített be irányító poszton a feladatok során. A Patriots sportigazgatója a secondary tagjainak dobált mélységi, hosszú passzokat.

2. Brandon Spikes úgy tűnt, hogy a játék kezdővonala mögött fog megállítani egy futójátékot 9-7 elleni gyakorlatnál, amíg jobb guard posztjától nem váltott eggyel beljebb Marcus Cannon, aki nemes egyszerűséggel eltakarította az útból a linebackert.

3. TE/FB Michael Hoomanawanui kitűnt blokkoló teljesítményével az edzésen. Fullback poszton ezúttal már labdát is kapott, tehát futójátéka is volt. Később a csapatfeladatok során volt egy lenyűgöző egykezes (bal) elkapása is egy rövid jobboldali oldalpassznál.

4. Punt return feladatok fémjelezték a special teams erőfeszítéseit. Leon Washington volt az első a sorban, mint visszahordó ember. Őt követte Danny Amendola, majd Kenbrell Thompkins nem draftolt újonc elkapó. Thompkins elejtette a labdát Ryan Allen egyik puntjánál. A gunnerek szerepéről a puntoknál már szó volt (ők azok a formáció két legszélén helyezkednek el és feladatuk, hogy minél előbb a labdás emberhez érjenek és megakadályozzák a visszahordást). Velük szemben, ebben megakadályozni a „vice” fedőnevet viselő játékosok hivatottak. Ők gyakran párban állnak fel a gunnerekkel szemben. Az edzésen jobb oldalon Ras-I Dowling és Kyle Arrington, a baloldalon Tavon Wilson és Aqib Talib töltötte be ezt a feladatot. A punt return csapatrész munkáját „scout” csapatrész segítette a puntolásokkal. Tebow ebben az egységben szerepelt personal protectorként a punter előtt, ahogy arról már az első pontban megemlékeztünk.

5. Jake Bequette, másodéves szélső védő falember megnyerte párharcát a nap folyamán Nate Solderrel szemben az 1-1 elleni pass rush feladatnál. DT Joe Vellano C Chris McDonald ellen volt sikeres ugyanebben a feladatban.

6. Csapatfeladat során James Develin fullback poszton szerepelt Shane Vereen előtt némileg eltolva a jobb szél irányába.

7. A csapatfeladatoknál folyamatos a rotáció Sebastian Vollmer és Will Svitek között RT poszton az első csapatnál. Vollmer most két játék után adta át a helyét. A német falember edzés után azt mondta, hogy semmi rendkívüli nincs ebben, ő csak azt teszi, amit mondanak neki. A holtidényben térdműtéten átesett Vollmer fokozott terhelése is állhat ennek hátterében.

8. Daniel Fells tight end egy mélységi passzt kapott el, miközben keresztbe futott jobbról-balra a pályán. Az eredmény a már szokásossá váló hosszú touchdown átadás lett.

9. Thompkins nem csak a punt return során állt hadilábon a labdával, hanem a csapatfeladat során is hagyta, hogy mellbe vágja Tom Brady egyik átadása.

10. Develin is kapott labdát fullback futáshoz az edzés végén olyan felállásban, amikor csak egy elkapó volt a pályán Josh Boyce személyében.

11. OT Elvis Fisher jobb lába sérült meg az edzésen.

12. Jerod Mayo és Dont’a Hightower éles helyzetben közösen passzírozta volna a gyep alá Tim Tebow-t csapatfeladat során. Az irányítókat védő non-contact szabály miatt ez csak feljegyzett sack maradt. Tebow jobbra menekülve még folytatni próbálta a játékot a „sacket” követően is, ami éljenezve fogadott a közönség.

13. Leon Washington bizonyítja a róla már az igazolásakor kialakult képet, hogy ő lehet az a szikra, ami lángra gyújtja, berobbantja a Patriots return játékát a kezdőrúgásoknál.

14. Aaron Dobson még mindig sok lehetőséget kap a pályán, amikor Brady az irányító. A két játékos többször konzultált kettesben. A mozdulatokból az volt kiolvasható, hogy Brady az útvonalfutásokról magyarázott az újoncnak.

15. A cikk elején beharangozott interceptionök: Talib vágott be Thompkins elé, hogy megszerezze Brady passzát majd Duron Harmon kapta el Ryan Mallett átadását, aki egyszerűen túldobta célpontját.

16. Az edzés végeztével is pályán maradt Rob Ninkovich és Sebastian Vollmer, hogy 1-1 ellen pass rush gyakorlatokat végezzen a támadó és védő falember.

+1. A vasárnapi edzés 2 óra 45 percig tartott, ami 130 támadó/védőjátékra volt elegendő a pozíciós gyakorlatok mellett.

A keddi edzés magyar idő szerint 20:00 órakor kezdődik. Elképzelhető, hogy erről az edzésnapról csak szerda reggel lesz olvasható a fordítás az oldalon.

Forrás: patriots.com Képgaléria az edzésről

Hozzászólások

2013. 07. 30. 13:44
csgabor
Az edzésről készült képeket végignézve a meccsek izgalma uralkodott el rajtam!!! Ez már elvonási tünet... :D
2013. 07. 30. 15:12
nosbiglem
Én meg most döbbentem rá, már csak 2 hetet kell várni az első edzőmeccsre!!! :D
2013. 07. 30. 15:28
DM
Sziasztok DM ismét pofázik ahogyan azt már megszokhattátok és ismét olyan témáról ami baromira nem szeretett csapatunkról szól,de elég érdekes sokan szal kiadtak elsőköröset ezér a pörsziért és most meg megy a f..sás rendesen nehogy kihagyja az egész szezont azért ilyenkor nem mérik fel az egészségügyi állapotát h minden rendben van vele ??? hát mindegy remélem nem kényszerül kihagyni az egész szezont

Patriots.-ról :D
ami engem felettébb izgat az,hogy a Te.-ek közül ki marad a rosteren,mert hallani hogy jól megy Sudfield.-nek\tuti rosszul írtam a nevét ÜSSETEK :D\ valamikor Fells sziporkázik és ott a meglepetés emberünk a kolumbiai szappanopera névvel ellátott Hoomanawanui érdekes és izgalmas harc lesz az tuti :)
2013. 07. 30. 16:07
bence.szel
Én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy Sudfeld, Hooman, Fells és Ballard is rosteren marad, főleg ha Gronk PUPon kezd. Vhogy azt érzem, hogy Hooman lesz a jollyjokerünk idén. Hörni szerepét is nagyjából átveszi és fullbacknek is használni fogjuk. A másik, aki nekem baromira szimpatikus az Sudfeld. Jól megy neki és néztem vele interjúkat, hát baromi értelmes a srác. Látszik, hogy van esze és a termete pedig elképesztő. Ha TB meglövi egy redzone passzal erőből, nincs az az LB, CB, S aki levédekezze.
2013. 07. 30. 17:13
lipi
Azért edzés és meccs két különböző dolog.
Ballard szerintem nem éri meg az 53-at. Eddig még nem jött jó hír felőle.
Fells tavaly szinte semmi biztatót nem tudott felmutatni, idén állítólag sokat fejlődött. Leginkább rá leszek kíváncsi, hogy mit fog tudni produkálni.
Honolulu egy kellemes átlag közeli TE, aki egész jól blokkol. Nagy elkapásokat, bravúros játékokat nem várok tőle. Tipikus kiegészítő emberke. Sudfeld pedig sötét ló. Annyira hypoljuk, hogy szinte biztos a PS vagy a cut :). Meglátjuk, hogy pre meccseken mennyire számítunk rá, hogy fog viselkedni a pályán.
Szumma, nagyon nem vagyok elégedett a TE helyzettel a csapatnál. BB mentségére legyen szólva, Gronk és Hörni kettőse mellé teljesen felesleges lett volna masszívabb TE corpsot fejleszteni. Gronk PuPos kezdését is simán túléltük volna, ha Hernandezbe szorul némi ész...
Jelenleg ez a csapatrész az egyik leggyengébb egységünk. Ha és amint Gronk lekerül PuPról és teljes értékű játékossá válik, ez az állapot azonnal megszűnik :).
Egyébként pont Gronk PuPos kezdése miatt nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a TC utáni keretszűkítéseknél megpróbálunk valami közepes veteránra lecsapni...
2013. 07. 30. 18:00
Gordon
én a WR corps-ra leszek kíváncsi, sokat foglalkozik TB az új fiúkkal, Dobson-ról és Amendola-ról áradozik a média , aztán :Jenkins, Boyce, Slater...?! Edelman cut érik, nincs értelme a maradásának, főleg ha PUP-on kezdene..returner-nek kíváló lesz Washington.
2013. 07. 30. 18:22
Wolverine89
Szerintem Edelman tuti marad es amendolaval felelmetesek lesznek a slotban! Wr-ek miatt mar nem aggodok! Nekem a Secondary az ami tovabbra is sebezhetonek tunik! Meg hat a pass rush erdemi valtozas nem tortent, mindenkepp a d- line ba erositenek meg!
2013. 07. 30. 18:40
_bb
Én bízom benne, hogy Tommy Kellyvel javul a belső passrush, és Love/Deaderick (nem volt átütő a teljesítményük) pótlására is vannak fiatalok. Jones és Hightower is többet hozhat második évére. Collins a legatletikusabb LB volt a drafton, ha valamiben, akkor pont a passrushban tud az elején besegíteni. Wilson pedig segíthet a secondary fizikalitásának növelésében. A teljes védelemre igaz lehet a nagyobb összeszokottság, 11-ből minimum 8 kezdő ugyanaz. Ha ebben az évben nem billen a védelem oldalára újra a mérleg, akkor sosem.
2013. 07. 30. 20:32
dajkatom
off: Az idei évtől szeretném követni az NCAA-t de egyáltalán nem ismerem a csapatokat. Azt szeretném kérdezni, hogy Bostonban kinek szoktak szurkolni? Azt tudom hogy BB szereti a Rutgerst
2013. 07. 30. 20:37
Gordon
a bowl.hu-n mindent megtalálsz az egyetemi bajnokságról
2013. 07. 30. 21:45
Ha értesz angolul, akkor kövesd ezt a cikksorozatot: http://www.usatoday.com/topic/980e11db-b6b3-49f3-9ccf-ed0fe5ea7193/college-football-countdown/

Ha nem, akkor én azt javasolnám, hogy ősszel csak egyszerűen ülj le és nézz meg pár fordulót csapatpreferenciától függetlenül és ha valakinek megtetszik a játéka, vagy egy játékos nagyon feltűnik, akkor próbálj arra koncentrálni az elkövetkező időszakban, majd utánuk olvasni, kérdezni.

Egyébként Boston környékén két egyetemi csapat szerepel az első osztályban: a Boston College és a Massachusetts Minutemen. Előbbi rendelkezik nagyobb hagyománnyal az első osztályban és a megalapozottabb szurkolói bázissal a régióban, de manapság nagyon nem megy a csapatnak a játék.

Első osztályú csapatok: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b7/FBS_2013.jpg
2013. 07. 30. 23:17
dajkatom
2013. 07. 30. 23:30
Boston
Nekem a Boston College a szívem csücske. Ha szeretsz szenvedni, jobb csapatot keresve sem találnál :)
2013. 07. 30. 20:59
infidelitas
Szerintem TE-depth: Gronk, Ballard, Fells, Honolulu, Sudfed. Gronk nem lesz PUP-on, 3-4 meccsen pályára fog lépni. Ebből az 5-ből 4 fog maradni a szezonkezdetre
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 4. nap bejegyzéshez