Menetrend

Edzőtábor 4. nap

2018. 07. 29. 21:23
Szerző: balimate
Kategória: Hírek, Edzőtábor

A mai napon folytatódott a csapat edzőtábora a negyedik nappal. A Patriots ezen a napon nagy hangsúlyt fektetett a futójáték gyakorlására, amibe beletartozott számos gólvonali szituáció is.

Ezt a napot a védelem nyerte meg. A Pats védelme megállította a támadósor mind a négy próbálkozását a gólvonalon. Az utolsó próbálkozásnál Elandon Roberts pusztító erővel állította meg Brandon Boldent, aki egy külső futással próbálkozott. Roberts olyan erővel fogta meg a kísérletet, hogy eltolta a futót az end zonetól.

Hiányzó: RB Mike Gillislee (első alkalommal), CB Keion Crossen (ő még a szombati edzésen sérült meg), WR Malcolm Mitchell. Crossen a hátán sérült meg, de bíznak benne, hogy hamarosan visszatér a pályára. Gillislee a források szerint jól van, hétfőn vissza fog történni a pályára.

PUP lista: WR Matthew Slater, CR Cyrus Jones, CB Jonathan Jones, WR Kenny Britt, S Nate Ebner. Britt, aki még mindig PUP listás, jelen volt a bemelegítésen. Az elkapó szombaton nem volt jelen az edzésen, mert a csapat fontosabbnak tartotta azt, hogy a combját érintő kezeléseken vegyen inkább részt a tréning helyett.

Aki elhagyta az edzést: WR Jordan Matthews egy lábésrülést szedett össze az 1-1 elleni gyakorlatok során. Chris Hogan is elhagyta a pályát egy kis időre az Eric Roweval való ütközés során.

Aki visszatért az edzésre: DE Trey Flowers. Flowers a szombati edzés vége felé hagyta el az edzést, miközben egy törölközőt az arcába nyomva sétált le a pályáról.

Az edzés fénypontjai:
 • A goal line védelem kiállta a próbát. A Malcom Brown, Adrian Clayborn, Patrick Chung hármas állította meg Sony Michelt az első próbálkozásnál, a vonal jobb oldalán. A következő próbálkozásnál Trey Flowers volt az, aki a kupacban megfogta Rex Burkheadet kicsivel a vonal előtt.Egy kis szünet és számos vörös zónás 11-11 elleni gyakorlat után, az edzés újabb kettő gólvonal próbálkozással folytatódott. Brandon Bolden futott a harmadik kísérleténl,de az újonc Ja’Whaun Bentley védekezett jól és vitte le a futót a vonal előtt. Majd jött a negyedik próba Elandon Robertsszel a főszerepben, amiről már a bevezetőben bővebben írtam.


védelem

 • Újabb nap, újabb akrobatikus elkapás WR Cordarrelle Pattersontól. Ez most egy külső vállra dobott labda volt, amit a jobb oldali oldalvonal mellett kapott el. CB Eric Rowe közel kiválóan védekezett rajta, de Patterson átnyúlt Rowe felett és a védő hátáról leszedte a labdát. Ezután Patterson a kezeivel biztosította a labdát és vigyázott arra, hogy mindkét lábával bent maradjon a pályán. Ez hatalmas üdvrivalgást csalt elő a közönségből.

 • Rowenak volt egy interceptionje és egy elütött labdája. Az interception megszerzése volt a könnyebb védekezés a kettő közül. WR Braxton Berrios kezéből vette ki a labdát, miközben az elkapó egy mély útvonalat (deep corner) futott. A vörös zónás 11-11 elleni gyakorlatok során volt a labdaelütése, miközben Chris Hoganen védekezett. Úgy tűnt, hogy Hogan egy slant útvonal megfutása során touchdownt fog szerezni, de Rowe kiütötte a labdát miközben a földre érkeztek az elkapóval.

 • WR Julian Edelman szerzett touchdownt Brian Hoyer passzából a vörös zónás 11-11 elleni gyakorláson. Hoyer kiosztott egy touchdownt TE Jacob Hollisternek is.

 • CB Stephon Gilmore is és S Jordan Richards is elütött 1-1 passzt a mai edzésen.  Gilmore számos passzt elütött az 1-1 elleni gyakorlatok során. Olyan elkapók ellen is villogott, mint Julian Edelman és Chris Hogan. Jordan Richards egy Brian Hoyer által elengedett mély passzt ütötte el, aminek a célpontja Riley McCarron volt.


Gilmore


Észrevételek:
 • Jacob Hollister folytatta a külön munkát Tom Bradyvel. Mialatt a támadófal és a védőfal 1-1 ellen gyakorolt egymás ellen és a Patriots a gyakorolta a kickoffokat egy másik edzőpályán, Brady külön gyakorolt RB James Whitetal, WR Phillip Dorsett-tel, Chris Hogannel és Hollisterrel. Josh McDaniels végig figyelte őket.

 • Úgy tűnik eddig, hogy a Pats kedveli Hollistert és Dorsettet. Hollister alkalmas lehet a „move” tight end szerepre, amivel kiegészítené Rob Gronkowskit. Hollister ma is bemutatott egy szép touchdownt Eddie Pleasant mellett.

 • Trent Brown atletikussága továbbra is lenyűgöző. Egyik játékban ő volt a vezérblokkoló egy a Chris Hogan felé szálló screen passznál.

 • Sony Michelnek ma jobb napja volt, mint tegnap. Az elsőkörös újoncnak volt egy hosszú labdacipelése egy srceen passzból és ma nem volt elejtett labdája az egész edzés alatt.

 • Az elkapó edző Chad O’Shea egy elkapó-cornerback gyakorlat után lenyomott 10 fekvőtámaszt.

 • Brady és Hoyer megosztották egymás között az ismétléseket.  A Patriots a mai edzés során a skill pozíciókat tekintve keverte a felállásokat és a játékosok összetételét.

 • Az irányítók mai mutatói a 11-11 elleni gyakorlatok srán: Tom Brady 5/7, Brian Hoyer 5/7, Danny Etling 1/4

 • Kyle Van Noy kezei közül kicsúszott egy interception, emiatt magát büntetve lenyomott 10 fekvőtámaszt. Van Noy továbbra is aktív a passzvédekezésben.

 • Shelton és Lawrence Guy voltak gyakran az elsőszámú defensive tackle páros, míg a másodikszámú párost a Brown és Vincent Valentine alkotta.

 • Az újonc cornerback Duke Dawson a kezdő védelemmel gyakorolt, Stephon Gilmore és Eric Rowe mellett.

 • Cordarrelle Patterson ma újabb szerepben tűnt fel a kickoff gyakorláson. Most Stephen Gosthkowski  balján állt fel a formációban.


Forrás:Boston Herald / Pats Pulpit / Patriots.com

Hozzászólások

2018. 07. 29. 21:45
roik092
Roberts ha így folytatja, akkor egyedül eszi meg a támadósorokat :D
2018. 07. 30. 12:37
dravait
1: Felfogta a játékot, észrevette a futót.
2. Odaért, méghozzá jó szögből.
3. Meg tudta állítani, sőt visszatolni.

Várjuk a folytatást, én leszek az első, aki megkövetem, ha tényleg jó lesz idén már. És nekem is ez enne a legjobb forgatókönyv. :) :)
2018. 07. 29. 22:56
Pat Patriot
Úgy tűnik, hogy a védelem jobban "harap", mint az elmúlt években. Valamelyik játékos mondta, hogy agresszívebb lett a D, mint Patricia alatt volt. Bár a támadók szerzik tipikusan a pontokat, nagyon jó lenne egy ütős védelem, ami sokszor képes 3&outokra. Nekem nagyon tetszik egyelőre, amiket a D-ről olvasok.
2018. 07. 30. 07:08
dravait
Egyre kíváncsibb vagyok Robertsre. Ha nála is bejön a feltámadás, akkor kimondhatjuk, hogy a Pats alkímiája tényleg működik, és képesek a leggyengébbnek látszó játékosokból is aranyat csinálni.

És igen, a védelemtől pont ezt a keménységet vártuk, hogy néha "üssenek oda", csak a miheztartás végett. Én ettől a misstackle szám csökkenését is várom, ami tavaly időnként már dühítő volt, az én nyilván hozzánemértő véleményem szerint az "eleganciára" törekvés miatt.

Nekem még az a kérdés, hogy ez vajon kinek a hatása - BB-t végre nem korlátozza egy kinevezett DEF koordinátor vagy az új fiú kapott ekkora felhatalmazást BB-től, talán a legvalószínűbb, hogy mindkettő benne van, az új fiú meg BB elképzelései is ebbe az irányba hajlanak.
2018. 07. 30. 13:01
hopi46
Hát nem igazán hiszem, hogy BB-t bárki is korlátozhatná. :)
Állítólag Flores-nek mások a módszerei, mint MP-nak. HT nyilatkozta: "Az edző egyértelműen más. Azt hiszem, nála a srácok sokkal jobban és könnyebben tanulnak. A sok fiatal srácot ez feldobja, és könnyebben képesek követni az idősebbeket. Ez határozottan a javunkra működik."
2018. 07. 30. 14:47
dravait
Köszi, ez elég érdekes nyilatkozat. Pedig azt hittük, hogy Matt P űberszuper - biztos az is volt egyébként, de ezek szerint nem mindenben... :)
2018. 07. 30. 19:02
hopi46
Ma DMC azt nyilatkozta, hogy nem a védekezési rendszerünk fog megváltozni, hanem Flores agresszív edzésmódszerei lehetnek majd hatásosak. (DMC jól ismeri, edzette ŐT korábban, mint safety edző.)
2018. 07. 30. 21:39
kalapur
MP inkább taktikai zseni volt, nem véletlen, mégiscsak mérnökről van szó, ami tehetséges és okos játékosokkal jó védelmet eredményezett, de ha nem volt meg a megfelelő skillset (mint tavaly a sok sérülés miatt), akkor kevésbé volt lehengerlő a gépezet, gondolom ezt most kicsit fizikálisabb játékkal igyekeznek kiegészíteni, mert BB is elég jó a védelem felrajzolásában, biztos segíteni fog az új kordinátornak is, de mivel ő se újonc patrióta, biztos lesett már el eleget mindkettőtől, kiváncsi vagyok majd mennyire kap szabad kezet a play hívásokban meg a séma kidolgozásában
2018. 07. 30. 10:12
Everlast77
Slater sérüléséről van valami hír? Úgy tűnik Patterson kaphatja meg a posztját?
2018. 07. 30. 13:41
hopi46
Mintha hájjal kenegetnének...Hollister, Dorsett! :)
2018. 07. 30. 16:13
Arnold Patsenegger
Azért várjuk meg a szeptembert , de egyenlőre biztató. Ha megérik a szeptembert (épségben vagy a csapatban) akkor majd üdvözlöm őket helyetted is személyesen foxboroughban ;)
2018. 07. 30. 16:29
Increay
Azért a jelenlegi! helyzet alapján igencsak meglepő lenne ha kimaradnának, több okból is:
a) mindketten sokat gyakorolnak külön Bradyvel, ami nyilván nem véletlen
b) mindketten remekül teljesítenek eddig
Minden évben vannak, akiket szeretnénk a csapatnál tudni, mert jól játszanak az előszezonban (pl. tavaly Carr), de ők általában nem a legjobbakkal gyakoroltak, hanem a második-harmadik sorral kaptak snapeket. Mindenesetre érdekes lesz, hogyan alakul a sorsuk:)
2018. 07. 30. 19:15
Arnold Patsenegger
Hát szerintem az offseason alapján várható volt,hogy Hollisterre építenek mert nem érkezett komolyabb tehetségű TE FAról és Draftról sem. És az eddigiek alapján tényleg jól halad a felkészülése. Dorsett meg lehet idén sokkal jobb lesz, most kap elég időt együtt készülni Bradyvel.(a tavalyi alapján nem sokat adtam volna Dorsett feltámadásra,de talán rám cáfol)
2018. 07. 30. 17:27
hopi46
Köszi Arnold, igazán nagyvonalú vagy, mint egy gentleman! :)
Talán kitalálható, hogy miért drukkolok ezeknek a játékosoknak, meg Langinak, R.Lewisnek, Riversnek.
2018. 07. 30. 19:18
Arnold Patsenegger
Riversre Én is nagyon kíváncsi leszek. Amúgy idén sokat várok a védelemtől mert van egy olyan érzésem,hogy köszönő viszonyban sem lesz a tavalyival.
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 4. nap bejegyzéshez