Menetrend

Edzőtábor 5. nap

2013. 07. 31. 11:47
Szerző: pirko
Kategória: Cikkek

Nézzük, a Patriots Football Weekly Blog írója, Paul Perillo milyennek látta az edzőtábor ötödik napját.A Patriots immár harmadik edzését tartotta teljes védőfelszerelésben, de a keddi edzés kevésbé tűnt intenzívnek, mind az eddigiek. Persze mindez csak a délután utolsó játékáig volt elmondható, amikor Stevan Ridley és Kyle Arrington keveredett szópárbajba azt követően, hogy a cornerback a megszokottnál keményebben vitte a földre Ridley-t.

A rövid kakaskodás nem tűnt túl komolynak, mindazonáltal megjegyzésre érdemes momentum volt az egyébként szinte festői foxborough-i délutánon. Az újonc elkapó, Aaron Dobson hiányzását kell még megemlítenünk, aki egyike volt annak a kilenc játékosnak, akik az edzőtábor keménynek mondható első négy napját követően nem öltötték magukra a felszerelést.

A csapat most pihenőt kap, mivel az öt napos folyamatos edzésmunkát követően szerdán nem lesz edzés.

Néhány szubjektív észrevétel az edzőtábor ötödik napjáról:

- Még a hétfő esti edzésen történt, hogy Dobson megpróbált elkapni egy passzt, miközben teljes sebességgel futott az oldalvonal felé. Megakasztotta a lépteit, hogy a vonalon belül legyen az elkapás, de nem tudott megfelelően lelassítani, miközben áthaladt azon a részen, ahol normál esetben a cserepadok lennének. Képtelen volt megfékezni a lendületét, mielőtt elérte volna a játéktér körüli futópálya sima felületét, és amint a stoplis cipővel rálépett, nyomban el is esett. Dobson nehézkesen tápászkodott fel, majd visszakocogott ugyan a támadókhoz, de úgy tűnt eléggé megütötte magát. Elképzelhető, hogy a keddi távollét ennek a playnek köszönhető, és várnunk kell, míg kiderül, hogy a botlásnak lesz-e bármilyen hatása az elkapó fejlődésére. Pozitívumként kell megemlíteni, hogy Dobson az edzés felénél pólóban és rövidnadrágban jelent meg, és a pálya körül sétálgatott.

- Az elkapó mellett az újonc offensive lineman Elvis Fisher volt a másik aki első alkalommal hagyta ki az edzést.  Ő szintén hétfő este sérült meg, majd az edzői stáb tagjainak kíséretében hagyta el a pályát. Ők ketten ugyanahhoz a hét játékoshoz csatlakoztak, akik már hétfőn is hiányoztak:  Julian Edelman (WR,PUP/láb), Mark Harrison (WR, NFI/láb), Brandon Bolden (RB), Nick McDonald (OL, PUP/ism.), Cory Grissom (DL, a jelentések szerint agyrázkódás), Armond Armstead (DL,NFI/fertőzés), Rob Gronkowski (TE, PUP/hát, kar).

- Devin McCourty a holtidénybeli váll műtétet követően továbbra is piros, non-contact mezben végezte az edzésmunkát. Dan Connolly újra teljes védőfelszerelésben és sisakban volt látható a pályán, de nem vett részt az edzés fizikálisan megterhelő gyakorlatain, tekintve, hogy ő is átesett egy vállműtéten a holtidényben. A bemelegítés során jobboldali guardként az első csapatban kapott helyet, de az ütközésekkel járó gyakorlatokban egyelőre még nem vett részt. Az, hogy az első csapatban volt jelen, egyértelműen jelzi, hogy egyelőre rá számítanak kezdő játékosként a poszton.

- Bár korábban Marcus Cannon foglalta el Connolly posztját az edzőtáborban, kedden jobboldali tackle poszton kapott helyet a második csapatban. Helyette Tyronne Green állt fel a jobboldali guard posztján a kezdők között. Will Svitek továbbra is Sebastian Vollmer váltótársaként szerepel, tekintettel arra, hogy a kezdő jobboldali tackle terhelését egyelőre igyekeznek korlátozni holtidénybeli térd műtéte miatt.

- Az edzőpályát újrafestették és újraszámozták az edzést megelőzően.

- Kenbrell Thompkins egyike azoknak a fiatal elkapóknak, akik igyekeznek felhívni magukra a figyelmet, és az edzőtábor elején úgy tűnt mindent meg is tesz ennek érdekében. Hétfőn némi visszaesés volt tapasztalható a részéről, képtelen volt elkapni egy puntot, és több, egyébként elkapható passz során is kudarcot vallott az edzésen. Egy ilyen szituációban kulcs fontosságú egy újonc számára, hogy megmutassa, képes túltenni magát egy ilyen visszaesésen. A Cincinnati nevelésű játékos kedden bizonyította, hogy képes erre. Elképesztő elkapást mutatott be egy hosszú passzt követően Logan Ryan és McCourty között, miközben visszafelé kellett mozognia, átküzdve magát a fedezeten, hogy elkaphassa Tom Brady rövidre sikeredett mélységi labdáját. Később Ras-I Dowlingot sikerült leráznia egy ’go’ útvonal során, bár a végén még vetődve sem sikerült elkapnia Ryan Mallet bombáját. Thompkins összességében szép teljesítménnyel tért vissza a hétfői, átlagosnak sem mondható edzését követően.

- Az egykori long snapper, Lonie Paxton is megjelent az edzésen. Paxton, aki tagja volt mindhárom Super Bowl győztes csapatnak New Englandben, jelenleg a GoPro sportkamerákat gyártó cég marketing menedzsere (a GoPro szerint övék a legsokoldalúbb kamera a világon). Nem valószínű, hogy a korábbi edzéseken az irányítók sisakjába szerelt kamera Paxton cégétől származna, de meglepő volna, ha mégis így lenne.

- A Harvard Egyetem edzőiből álló csoport is jelen volt az oldalvonal mellett, és figyelemmel kísérte az edzést.

- A Patriots az eddig használt labda „kilövő” gép helyett egy másik típust használt a kickoffok szimulálására.

- Brian Daboll a tavasz nagy részében az offensive line-nal dolgozott, főleg a tackle pozícióval foglalkozott. Úgy tűnik, hogy most Tim Tebow személyi edzőjeként dolgozik. Az elmúlt három napot szinte kizárólag a harmadik számú irányítóval töltötte, és vannak arra utaló jelek, hogy egyre jobban mennek a dolgok. Tebow még mindig nehezen tudja időben elindítani a passzt, és gyakran látható, hogy kétszer is meg akar győződni a helyes célpontról, mielőtt elengedné a passzt. De kedden volt néhány igazán szép labdája is. Miután volt egy célt tévesztett labdája az end zone sarkába, amelyet Tavon Wilson majdnem elcsípett, Tebow egy kemény passzal Quentin Simset találta meg a hátsó vonalnál, touchdownt érve el egy vörös zónás gyakorlat során.

- A fullback James Develin továbbra is aktív részese a támadójátéknak. Tekintve, hogy a csapat erőteljesen fókuszál a vörös zónás, illetve gólvonal közeli szituációkra, Develin sokszor jut játéklehetőséghez az első csapatban, és volt néhány touchdown elkapása is Bradytől. Később, a csapat gyakorlatoknál kiosztott egy fantasztikus blokkot az egyik  draw play során. Develin eddig remek játékot mutat.

- Danny Amendola és Brady eddig remek összeszokottságot mutattak a pályán, de kedden volt egy olyan sorozat, amely mindennek volt mondható, csak ideálisnak nem. Nem voltak közös nevezőn az egyik vörös zónás gyakorlat során, amikor is Brady befelé passzolt, miközben Amendola kifelé mozdult. A következő play során Brady egy kemény magas passzt indított új slot elkapója felé, de alig hogy kicsusszant a kezéből, a labda Steve Gregory arcába csapódott és sikertelen passzt eredményezett. Az edzés során több alkalommal is kapcsolatba kerültek, de ez volt az első igazi jele annak, hogy még nem megy minden olajozottan kettejük között.


- Eddig napról napra újabb ötletes gyakorlatokat ismerhettünk meg, így volt ez kedden is. A labdabiztonságot fejlesztő gyakorlatok során, amikor a védők megpróbálják kicsavarni a labdát a futók kezei közül, a futók egyszerre két labdát cipeltek, és egyszerre két védő próbálta elvenni azokat. Stevan Ridley és Zach Sudfeld is elveszítette az egyik labdát a gyakorlat során. Egy korábbi gyakorlat során a cornerbackeknek három tackle bábu között kellett felugraniuk, miközben az edzőjük, Josh Boyer interception-szerű passzokat dobott a levegőbe. A védőknek a csúcsponton kellett elérniük a labdát, majd földet érni a bábuk között.

- Zach Sudfeldnek az egyik alkalommal sikerült magára vonnia Brady haragját, amikor a vörös zónában a snap előtt nem megfelelően mozgott. Az újonc tight end a formáció bal oldalán állt fel, és eredetileg Brady mögött kellett volna keresztbe mozognia. Csak a harmadik kísérletre sikerült neki úgy mozognia, ahogy azt Brady szerette volna, és hogy még tovább rontson a helyzetén, mindezek folytatásaként Brady hátsó sarok felé szálló passza átcsúszott a kezei között. De az újonc nem roppant össze, és később a nap játékával válaszolt. Bill Belichick félbeszakított egy vörös zónás gyakorlatot, és '3rd and goal' szituációt jelentett be az egy yardos vonalon, miközben a támadók éppen a huddle-ben gyülekeztek. Brady az előzőhöz hasonló passzt küldött Sudfeld irányába, és az újonc egy elképesztő, vetődéses egykezes elkapást mutatott be Jerod Mayo és Adrian Wilson mögött. Aztán talpra ugrott, és félreérthetetlen mozdulattal a földhöz vágta a labdát.

- Úgy látszott, hogy az újonc defensive back, Stephon Morrisnak az edzés közepe táján meghúzódott a comb izma, de képes volt folytatni a játékot, és az edzés végéig folytatta a munkát.

- Marcus Benard néhány alkalommal, az álló helyzetből induló rusher poszton jelent meg a nickel felállások során, a 7-7 elleni gyakorlatoknál. Nehéz lenne megmondani, hogy mennyire volt hatékony az egykori Cleveland Browns játékos a légitámadások ellen, de megvan benne a képesség, hogy hátralépjen passz elleni fedezetként, mint elmondta, ez olyasmi, ami ismerős feladat számára abból az időből, amikor még Eric Magnini alatt dolgozott Clevelandben.

- Aqib Talib az első négy nap alapján kimagasló teljesítménnyel kezdte az edzőtábort, és kedden ismét kiváló volt. De volt egy play, amelynek során kudarcot vallott. Matthew Slater simán becsapta a Patriots legjobb cornerét egy ’post-corner’ útvonal során, jó 5 yardos előnyt szerezve az üres területen, mielőtt begyűjtötte volna a könnyű touchdown passzt az end zone-ban. Talib igencsak haragudott magára, és hallható volt, hogy amint a labda elhagyta Brady kezét, máris magával kezdett kiabálni.

- A speciális csapatrészek munkájának középpontjában a kickoff returnök gyakorlása állt, és Leon Washington továbbra is meggyőző robbanékonyságot mutat. Ő és Shane Vereen alkották az első csapatot, majd Slater és LeGarrette Blount következett a második rúgásnál, Josh Boyce és Ridley jöttek harmadikként. Washington kétszer, míg Slater és Boyce egy-egy alkalommal kapták el a kickoffot.

- Szerdán a Patriots első szabadnapja következik az edzőtábor során, majd csütörtökön, pénteken és szombaton folytatódnak az edzések. A csütörtöki és pénteki edzések bostoni idő szerint 14.20-kor, míg a szombati 9.00-kor kezdődik. Mindegyik edzés nyilvános lesz.

(forrás: patriots.com)

Hozzászólások

2013. 07. 31. 16:16
bence.szel
Na hát egyelőre több forrás is azt mondja, hogy nagyon biztató 3 rookie elkapó is (Dobson, Boyce és Thompkins) és persze Amendola. Edelman, ha felépül ezek alapján elég jók a kilátások WR-ek terén. A TE-ekkel kapcsolatban azt fejtegették többen, hogy már csak azért sem valószínű Sudfeld nem beválogatása az 53-ba, mert ilyen offseason-nel a háta mögött valaki biztos felmarkolná, mielőtt elhelyezhetnénk a practice squad-ba... Fells-et emlegetik sokan, hogy rendkívül sokat fejlődött, nagyon atletikus és szép dolgokat csinál + Hooman-ről is szinte csak pozitív vélemények vannak és univerzális is. Ballard viszont pont ennek lehet az áldozata, mivel elvileg még mindig nem az igazi a mozgása... Talib állítólag tényleg nagyon odateszi magát a nagy léért év végén és Dennard meg Arrington is jól helytáll. Ez biztató a secondary-t nézve. Dennardnak nem ma lesz a tárgyalás? :S Nem kéne őt elveszíteni...
2013. 07. 31. 18:46
_bb
Dennard "tárgyalása" augusztus 27. Az utolsó előszezon meccs előtt lesz. (Korábban átrakták az eredeti időpontról.)
2013. 08. 01. 00:51
bence.szel
Jaaa, köszi! Basszus, minél később, annál rosszabb...
2013. 07. 31. 17:20
loop80
A TE-ek közül szerintem (is) Ballard fog "kiesni", a többiek maradnak.

Dobson és Amendola zseniálisak, mint ahogyan Talib is.

Mallett-et én nem erőltetném tovább, egyszerűen nem jó "QB-anyag" a srác. K.va erőset/nagyot tud dobni, de semmi egyéb. :)
2013. 07. 31. 18:23
bence.szel
Nem tudom... Állítólag Mallett rengeteget fejlődött tavalyhoz képest. Én semmiképp sem válnék meg tőle 2. körös picknél kevesebbért cserébe, de szerintem a legjobb lenne megvárni egy jó QBdraft merítést és onnan kiválasztani valakit. Időnk még van, Bradyt lecserélni addig, amíg akárcsak top10es irányító nem érdemes. És az szerintem még nagyon odébb van, hogy ő kívül kerülne ebből a tízből.:) Sőt merem azt mondani, hogy soha nem fog kikerülni, hacsaknem 50 éves koráig akarja tolni.:D Ilyen szempontból, mivel 2017ig érvényes szerződése van, 2 évünk bőven van megtalálni az utódot, aki majd TB mögött szépen beletanul a dolgokba. Bár mondom, én nem zárnám ki azt, hogy egyszer Mallett vezeti az offenset.:)
2013. 07. 31. 19:57
DM
Bazi nagy OFF \gyengébbek kedvéért ez azt jelenti hogy baromira semmi köze a szóban forgó cikkhez :D\

Még mi beszéltünk Hooman.-ról milyen névvel rendelkezik egyik NBA.-s csapat a Bucks őt szerződtette Giannis Antetokounmpo hát igen vannak itt számunkra fura nevek :D :D
2013. 08. 01. 00:54
bence.szel
G Nick McDonald és WR Lavelle Hawkins cut. McDonald sérült volt, gondolom ezért tették ki. Biztató a fiatal WR-ekba vetett bizalom!:)
2013. 08. 01. 00:59
bence.szel
Bocsi, helyesbítés! McDonaldot waiverre tettük, és vele egyetemben WR Perez Ashfordot is!
2013. 08. 01. 07:43
lipi
Nem mondom, hogy megnyugtató lett a helyzet csere C/G poszton.
Konkrétan Connollynak van tapasztalata centerben, senki másnak.
Sajnálom McDonaldot, korrekt csere ember volt.
2013. 08. 01. 10:55
bence.szel
Jaja... Elvileg egészségügyi tesztek miatt lett kirakva.
2013. 08. 01. 05:17
nosbiglem
Off:
Kihirdettem a Fantasy ligák beosztásait a FANTASY topicban! Aki jelentkezett, kérem csatlakozzon minél előbb.
Köszönöm!
http://patriots.hu/fantasy
On:
2013. 08. 01. 17:25
DM
nah még egy remeknevű csóka :D ketten a fedélzeten :D :D

The Patriots are down to just one open roster spot, as they have agreed to terms with former Oregon wide receiver Lavasier Tuinei

Pats add DL Scott Vallone
2013. 08. 01. 18:26
DM
Sziasztok nem tudom szabad e kitenni ilyesmit ha nem elnézést kérek és nyugodt szívvel kitörölhetik a Kedves Szerkesztőink,de találtam remek baseball sapkákat akiket esetleg érdekelne vásároljon :)

http://www.sportmania.hu/product_info.php?cPath=796&sort=2a&products_id=41940
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 5. nap bejegyzéshez