Menetrend

Edzőtábor 5. nap

2014. 07. 30. 19:00
Szerző: Rule
Kategória: Cikkek

A hétfői szünnap után kedden folytatódtak az edzések. Az alábbiakban olvashattok néhány észrevételt a New England Patriots edzőtáborának ötödik napjáról, amelyet teljes szerelésben végeztek egy gyönyörű reggelen:

Lehetséges váltás a center-versenyben: Úgy tűnik, ez egy kritikus forduló pontja lehet a csapat center posztjára kerülés kapcsán, miután Bryan Stork (4. kör, Florida State) lesétált a pályáról az atlétikai edzőcsapat egyik tagjával az edzés közepén, azt követően, hogy a csapat egy futójáték gyakorlatot hajtott végre. Stork ezt követően nem vett részt a gyakorlás további részében, így a feladatok nagy része Ryan Wendellre hárult. Az ő állapotára így fontos lesz figyelnünk, mivel a rosterre kerülésének kérdését érdemes követni, miután az egyik legnagyobb verseny itt lehet.

Fizikalitás új szintre emelve: Ez az az időszaka az edzőtábornak, amikor Bill Belichick hagyományosan megpróbál stresszt generálni a játékosok számára, azáltal, hogy megemeli a fizikai terhelést és az intenzitást mint az ún. „Oklahoma gyakorlat” kapcsán, ahol élő szerelés-variációk voltak (a labdavivő a védő ellen egy korlátozott helyen). A másodéves linebackert Steve Beauharnais –t kapta el a pillantásunkat a gyakorlás közben, egy szép megmozdulással a tight end D.J. Williams-szel szemben, amit később egy erős gólvonalat átlépő futás is követett a részéről. Belichick meg is jegyezte, hogy az edzőtábor nagy része az alapokon dolgozás és ez egy olyan nap volt, amikor a szerelések alapjain dolgoztak.

Cannon jobb oldali guardként kapott szerepet: Miután az elsőszámú jobb guard Dan Connolly azok között volt, akik nem vettek részt az edzésen, azt vártuk, hogy a másodéves játékos Josh Kline csúszik át a helyére, az edzőtábor első négy napját alapul véve. Ehelyett a negyedéves veterán Marcus Cannon gyakorolt jobb guardként, ami az első poszton lévő gyakorlása volt miután az év első 17 edzését (OTA -k és az edzőtábor) a két tackle poszt valamelyikén töltötte.

Ki nyeri az egy – egy elleni harcot? Két széria volt az egy az egy elleni pass- rush (passzolást siettető) gyakorlatokból, összességében 28 ismétléssel. Wendellnek, a kezdő centernek, 3 nagyon jó ismétlése volt, a legjobb ezek közül Vince Wilfork ellen történt, amikor Wilfork alá ment és megőrizte a területét egy „bull rush” játéknál. Ez kitűnő példája volt annak, hogy egy alulméretezett játékos, mint Wendell szintén párharcot tud nyerni egy nagyobb ellenfelével, ha megfelelő technikát használ. Wendell később meg tudta őrizni területét L.T. Tuipulotu és Eathyn Manumaleuna elleni is, de volt egy kisebb küzdelme Sealver Siliga ellen is, aki kicsúszott a blokkjából és így el tudott menni Wendell jobb válla mellett. Wendell kiterjedt munkája lehetne a nap témája – egy kis rivaldafény a center pozíciónak. A jobb tackle Sebastian Vollmer „összecsomagolta” Rob Ninkovich defensive endet, amikor Ninkovich megpróbált belülről elmenni és közben a lába alól kicsúszott a talaj. DT Tommy Kelly megmutatta, hogy még mindig van élet a 33 éves lábaiban, a G Jon Halapio elleni harcban, amikor erős kezdeti tolóerő beleadása után legyőzte őt. Nagy összeütközések voltak LG Logan Mankins és DE Will Smith között is. Mankins szemmel láthatóan szép munkát végzett, hogy kívülre eltolja Smith-t. Mankins később szép kombinációt mutatott Zach Moore ellen is. Két szép ismétlést bemutatott LT Nate Solder is DE Chandler Jones ellen, a másodikban a kezeivel megragadta Jones mellkasát és elzárta az útját.

Szintén szép ismétlései voltak a harmadéves DE Jake Bequette-nek, a másodikban Soldert győzte le egy belső mozgás során. Amikor Cave és Kline úgy tűnt túl magasan vannak az állásukban, Chris Jones (Cave-n) és Smith (Kline-on) megfizettette velük ezt a hibát.

Kirúgás visszahordásokon voltak fókuszban a special teamben: A speciális egységben minden nap más speciális szegmensére fókuszálnak a játéknak és ma ez a kickoff (kirúgás) visszahordás volt. Az elkapó Josh Boyce, a futó Roy Finch és DB Travis Hawkins voltak az elsődleges visszahordók, akik szerepet kaptak Shane Vereen, Brandon LaFell és Derrick Johnson mellett.

A playbook kitakarítása: A Patriots korábbi támadó koordinátora, Charlie Weis - aki jelenleg a Kansas vezető edzője - jelen volt az edzésen és a gyakorlás után  a jelenlegi támadó koordinátorral, Josh McDaniels-szel és Tom Brady-vel töltött némi időt. Belichick bátor volt az egész edzésen, egyszer megrótta Smith-t, hogy offside-ra ugrott be [beugrott a neutrális zóna a snap pillanatában], mielőtt büntetőkörre küldte őt. A védő falembernek, Marcus Forston-nak is volt néhány minőségi ismétlése a gyakorlás során, a klub visszatérő kezdőivel szemben. A másodéves CB Logan Ryan végezte a legkiterjedtebb munkát a „slot”-ban, ahol normál esetben Klye Arrington szoktuk látni. A támadó csapatrész fénypontjai között említhetjük Julian Edelman felugrásból történő, egykezes elkapását, miközben Arrington tolta el őt a passz elkapása közben. LaFell is bemutatott egy hosszú elkapást Tom Brady passzából, miközben ketten őrizték (Ebner és Butler védekezett rajta). A mély passzok kerültek fókuszba az edzés során, az edzőtáborban először. Volt némi trükközés is a támadóknál, mivel a Patriots törölte egyes részeit a playbook-jának. CB Darelle Revis átváltott a neon színű stoplikról és volt egy említésre méltó kivédekezett passza is. Hawkins és a másodéves CB Logan Ryan is szerzett interception-t. A „no huddle” munka is előtérbe került, ahol Vereen felé elég sok labdát dobtak.

Aki visszatért: CB Daxton Swanson – ő kihagyta az elmúlt két edzést az édesapja halála miatt. Visszatért a PUP – listáról Alfonzo Dennard is, aki egyéni edzésmunkát végzett, általában egy – egy elleni gyakorlatokat az edzőkkel.

Újabb hiányzók: G Dan Connolly (ismeretlen okból), TE Michael Hoomanawanui (lesétált az edzőkkel a pályáról a vasárnapi edzés végén).

Aki szintén nem vett részt az edzésen: Aaron Dobson (lába miatt/ PUP-lista), a speciális egység kapitánya Matthew Slater (ismeretlen okból/ PUP lista), LB Deontae Skinner (nem futballhoz köthető sérüléses lista), OT Chris Martin (nem futballhoz köthető sérüléses lista), a védő falember Dominique Easley (nem futballhoz köthető sérüléses lista), az elkapó Jeremy Gallon (ismeretlen okból /PUP lista), DB JemeaThomas (ismeretlen okból, csak az edzőtábor első napján edzett), Connolly, Hoomanawanui.

Említésre méltó sérülések/egészséghez kapcsolható incidensek: Stork, akinek az edzés közepén távozott sérülten

Forrás: ESPN Boston

Hozzászólások

2014. 07. 30. 21:41
MemphisM
Mindenki Brownerről beszélt meg hogy feljebb kapcsolt egy szintet meg ilyenek... Ic je i s volt én már most csípem.

http://nesn.com/2014/07/patriots-training-camp-observations-brandon-browner-gets-heated-shines/
2014. 07. 30. 22:06
Éppen most készült el a mai nap összefoglalója, ahol erről is lehet kicsit hosszabban olvasni: http://pats.hu/edzotabor-6-nap_2014
2014. 07. 30. 22:19
MemphisM
Sorry Meg vagyok már teljesen keveredve a napokkal!
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 5. nap bejegyzéshez