Menetrend

Edzőtábor 6. nap

2014. 07. 30. 22:05
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

Az első két felkészülési meccs során közös edzéseken vesz részt a Patriots először a Redskins otthonában, majd az Eagles vendéglátójaként Foxboróban, így ez a hét jelenti a szilárd alapok letételét az idényre, kialakul a csapaton belüli összhang és a kommunikáció és napról-napra előbbre kell lépni. A most elvégzett munkát már nehéz lesz később bepótolni, ahogy egyre közelebb és közelebb érkezik az első tétmeccs dátuma.

A hatodik edzésnap eseményeinek történései Mike Reiss cikke alapján:

1

Connolly centerként.
A kedden megsérült Bryan Stork távollétében Dan Connolly került center posztra, aki szerdán visszatért a pályára, miután előző nap személyes ügy miatt a hiányzók között szerepelt. Connolly 2011-ben már 14 meccsen kezdő volt ezen a poszton. Azóta már jobb guard szerepére váltott. „Egész pályafutásom során azon a poszton segítettem ki, ahol éppen a csapatomnak szüksége volt rám. Végzem a munkámat, és remélem, hogy segítségemmel jobb lesz a csapatnak is.” – mondta a center az edzést követően.

Browner keménysége szembetűnő. Az elkapó vs. cornerback 1-1 elleni küzdelmek sorában az ember nem vehette le szemét Brandon Browner és Kenbrell Thompkins párharcáról. Érdekes lett volna látni, hogy meccs körülmények között mennyi zászlót ért volna Browner kőkemény emberfogása. A védő annyira feszegette a határokat, hogy féltávnál Chad O’Shea, az elkapók edzője is megelégelte: sapkáját a földhöz vágta, amit heves szóváltás követett Browner és közte. Az ex-Seahawks cornerbacket Josh Boyer, CB edzőnek kellett visszafognia. „Ilyen a játékstílusom. Ezen már nem tudok változtatni. Agresszív vagyok. Természetesen sosem akarod, hogy büntetéseid miatt veszítsen a csapat, de hagyjuk csak, hogy a bírók végezzék a feladatukat és majd kiderül miként végződik.” – mondta Browner.

Pass rush párharcok:

Összesen 22 db 1-1 elleni küzdelem volt ma a pass rush gyakorlat során. Ezt követően 2-2 ellen folytatták, ahol a támadó falemberek azt gyakorolták, milyen ütemben adják át társuknak a rohamozó védőt.

 • Tommy Kelly döntő győzelmet aratott Marcus Cannonnal szemben, majd később Logan Mankins sem tudott mit kezdeni a DT gyors első lépéseivel. Nagyon biztató Kelly mozgása térdszalag-szakadását követően, ami miatt csak négy meccsen játszhatott 2013-ban.
 • Nate Solder Chandler Jones, majd Will Smith ellenében is jól tartotta magát, mielőtt Jamie Collins erő pass rushával szemben már tehetetlen volt.
 • Sebastian Vollmer esélyt sem hagyott Rob Ninkovichnak, azonban Dont’a Hightower idén már nem először jár túl az eszén…
 • Sealver Siliga Dan Connollynak és Cannonnak is problémát tudott okozni… Újabb fejezetéhez érkezett a Jon Halapio vs. Joe Vellano csata: az újonc guardnak ezúttal már volt sikerélménye. Chris Jones azonban külső válla irányába később meg tudta verni. A következő körben Jones mozgását már jól tudta követni, így győzelmet jegyezhetett.
 • Jordan Devey nem tudott reagálni Vellano gyorsaságára.
 • Vince Wilfork remek erőben van, amit demonstrált Logan Mankins és Connolly ellen is.
 • Cameron Fleming állta a sarat Ninkovichcsal szemben.


Special teams: kickoff coverage. Chris White távollétében Darius Fleming kapott linebackerként több gyakorlási időt a kickoff return megállításánál. Ugyanakkor Steve Beauharnais feltűnően komolyabb tényezőnek tűnik a special teamsben, mint ahogy tavaly láthattuk újoncként.

2

További észrevételek:

 • Összesen tíz elejtett passzt számoltunk össze az edzésen.
 • Sorozatban a második nap, hogy Rob Gronkowski egy gólterületet célzó passzgyakorlat során Darrelle Revisszel került szembe. Bill Belichick közelről figyelte Tom Brady irányításával a trió munkáját, míg a pálya másik felén a special teams feladatok zajlottak.
 • Brandon Browner és Justin Green cornerbackek szereztek interceptiont.
 • Alfonzo Dennard visszatért az edzésre, de leggyakrabban erőnléti feladatokat végzett. Rozsdásnak tűnt a mozgása, ahogy arra számíthatott is az ember a hosszabb kihagyást követően.
 • Taylor McCuller linebacker fullback volt gólvonali futójátéknál.
 • James White-ot nem lesz egyszerű észrevenni a támadófal mögött. Volt egy feltűnő touchdownja gólvonalhoz közeli helyzetben egy külső futással a fal bal szélén.
 • Nagyütközés figyelő: Ja’Gared Davis ütközte le Stevan Ridley-t, aki a hátán végezte.
 • Vince Wilfork nyomást tudott gyakorolni a 2-perces támadójáték során.
 • Brandon LaFellnek jó megmozdulásai voltak 1-1 elleni gyakorlatok során.
 • Malcolm Butler cornerback jó pár passz elütésével hívta fel magára újoncként a figyelmet.


Visszatérők: C Dan Connolly.
Új távolmaradók: LB Chris White (ismeretlen), WR Josh Boyce (térd/láb, első öt edzésen szerepelt), C Bryan Stork (lábszár).
PUP lista: Aaron Dobson (láb), Matthew Slater (ismeretlen), Jeremy Gallon (ismeretlen).
NFI lista: Deontae Skinner, Chris Martin, Dominique Easley.
Hiányzók: Jemea Thomas (ismeretlen ok, az első nap óta nem edzett), Michael Hoomanawanui (láb?, első négy edzésen szerepelt)
Jelentősebb új sérülés: nem történt.

Az edzések csütörtökön folytatódnak.

Hozzászólások

2014. 07. 30. 22:14
dartib83
Köszönet a cikkért, ismét.
Valaki tud videót, főleg a Thompkins Browner párharcról?
2014. 07. 30. 22:18
2014. 07. 30. 22:45
MemphisM
Fogynak a Wr-ek kokemény...
2014. 07. 31. 08:05
Whitealert
Boyce-t nagyon sajnálom, remélem felépül minél előbb.
2014. 07. 31. 10:51
piszkosfred
Ez a 3 tavalyi újonc (Boyce, Dobson, Thompkins) kis túlzással a tavalyi drafton volt utoljára egyszerre egészséges. Borzalmas sérülékeny társaság, ami nem túl jó jel az idényre nézve.
2014. 07. 31. 01:41
danmajerle
Kicsit off, de a Sports Illustrated szerint Logan Ryan benne van a 14 legjobb cb között ligában, wow :)
Revis a 3.
http://www.si.com/nfl/2014/07/23/richard-sherman-patrick-peterson-nfl-best-cornerbacks
2014. 07. 31. 09:35
lipi
Nagyon köszi a beszámolókat :).

már a sokadik nap, hogy Ninkonak nem jut sikerélmény... Remélem átmeneti állapot.
Brownernek pedig igaza van. Kell a keménység a sec-be :)
2014. 07. 31. 12:11
Bazsi
Én is úgy vélem, hogy kell a keménység, meccset sem lehet kislánykodni :D
2014. 07. 31. 16:13
csgabor
Nekem is feltűnő,hogy fogynak a WR-ek... Aggódom kicsit a WR Corp miattt... Remélem Boyce-nál semmi komoly, csak húzódás, sok van ebben a srácban szerintem. Ja és Amendolával kapcsolatban elég nagy a csend mostanában. Vagy ez nála jót jelent? :D
2014. 07. 31. 18:26
Lucius
Reméljük nem komoly. Tegnapelőtt még végig edzett, nem? Nem lehet olyan komoly.
2014. 07. 31. 18:45
takirob69
Úgy tünik nem volt komoly, ma már edzett(Boyce)
2014. 08. 01. 10:36
csgabor
Köszi Srácok! Ez jó hír! :D
2014. 07. 31. 17:31
nosbiglem
Bocs az Offért!
Újabb Fantasy ligák indultak!
Siess, hogy legyen helyed.
Itt: http://patriots.hu/fantasy
A legördülő menüből is elérhető, bal sarokban.
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 6. nap bejegyzéshez