Menetrend

Edzőtábor 6. nap

2015. 08. 06. 18:51
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

Szerdán a New England Patriots este hét órá kezdéssel a Gillette Stadiumban tartotta meg az edzést. A nézők szinte teljesen megtöltötték a stadion alsó részét, ami olyan hangulatot kölcsönzött az edzésnak, amit az edzőpályán nem lehet tapasztalni. A harmadik óta először fordult elő, hogy nem teljes védőfelszerelésben tartották meg a gyakorlatokat. Emiatt az edzés tempója kevésbé volt intenzív, továbbá Tom Brady és Rob Gronkowski snapszáma is nagyon korlátozott volt. Ez megnyitotta az utat Jimmy Garoppolo és az elkapók második vonala előtt, hogy tündököljenek.

A másodéves irányítónak volt már jobb napja is. Egyelőre visszatérő jelenség, hogy lassan olvassa a védelmet és jut el az elkapójáig, valamint lassú a dobómozdulata. Josh Boyce felé volt egy pár szép hosszú passza plusz több sikeres dobása volt a futókhoz, de messze volt ez a tökéletestől. 

A special teams gyakorlatok végig domináltak. Általában edzésenként csak egy eleme szokott terítékre kerülni a special teamsnek, de ezúttal volt puntolás, kezdőrúgás, punt és kickoff return, sőt még free kick gyakorlat is a mezőnygól kísérletek és blokkolások illetve extra pont mellett. 

Összességében tizenhat játékos hiányzott

PUP listán lévők: Matthew Slater, Brandon LaFell, Dane Fletcher, Chris White, Ryan Wendell, Chris Jones. 

NFI listán lévők: Matt Flynn, Caylin Hauptmann, Alan Branch. 

Julian Edelman, Dion Lewis, Tyler Gaffney, Darius Fleming, Marcus Cannon, Joe Vellano és Brian Tyms nem edzett. Tyms hordágyon hagyta el a pályát az előző napon felsőtesti sérülés miatt. 

Dont'a Hightower még mindig piros, "ne üss meg" mezet visel. 

Miután Gronkowski az előző napi edzés utolsó játékáit kihagyta alkari fájdalmak miatt a stadionban tartott edzésen ott volt, de ez a legtöbb ami elmondható róla, mert igazából szinte semmit sem csinált. 

1

Észrevételek

1. Jerod Mayo tele volt energiával már az edzés korai szakaszában is. Fel-alá ronagált csapattársai között a bemelegítés során. Sérülését követően egyelőre pozitív felhanggal zajlik a veterán linebacker fejlődése. Mayo láthatóan élvezi, hogy ismét a pályán lehet azt követően, hogy az elmúlt két évet az IR-en végezte. A mozgásán nem látszanak a korábbi sérülések nyomai.  

2. Danny Amendola, Chris Harper, James White sorrendben kaptak lehetőséget a játékosok a punt returner szerepében. Puntoknál Nate Ebner volt a punter személyes védelmezője, az utolsó ember, aki képes lehet a rohamozó ellenfelet blokkolni. Szokatlan volt, hogy pozíciója a bal guard mögött volt található, az általánosan használ jobb guard mögöttivel szemben. 

3. LaFell és Edelman távollétében Tom Bradyvel edzés előtti csapatgyakorlat során Amendola, Aaron Dobson és Brandon Gibson edzett. 

4. Sebastian Vollmer szerepelt a védőfalban az edzés elején a szokásos RT posztján, de ezt követően a játéklehetőség döntő többségét Cameron Fleming kapta Cannon távollétében. 

5. 11-11 ellen Brandon Boldennek volt egy elkapása a jobb oldalvonal mellett, aminek teljesítéséhez Jamie Collinstól tudott elszakadni. A passzt Garoppolo dobta. 

6. 11-11 ellen Josh Kline volt Garoppolo centere, bal guard poszton pedig az újonc David Andrews szerepelt. Utóbbinak volt egy büntetőköre hibás rajt miatt. 

7. Fokozzák a meccshangulatot a stadionban, a gólterület végében ott álldogált az End Zone Militia is. 

8. Kickoff return párok: Danny Amendola és James Develin, valamint Travaris Cadet és Robert McClain. Develin biztos kézzel kapott el egy rövid kickoff rúgást, ami után négyszemközt beszélgetett vele Bill Belichick. 

9. Erősorrend a cornerbackeknél: 11-11 ellen Malcom Butler és Bradley Fletcher szerepelt a két szélen, míg a slotban Logan Ryan. Dominique Easley a védőfal közepében szerepelt a teljes csapatos játéknál. 

10. Edzés közben megfigyelő szerepében Brady Ernie Adamsszel társalgott. Adams nagyon ritkán látható, hogy játékosokkal kommunikálna a pályán. 

11. Gibson játéka hullámzó. Ezúttal volt egy csúnyán elejtett labdája Garoppolótól a pályán középső részén. 

12. Hiába van jó keze, robbanékonysága és lát jól a pályán Cadet, ha nem tudja a pass rush ellen megvédi az irányítóját, akkor nem lesz helye a Patriots támadójátékosai között. Viszont ha bizonyítja a pass rushsal szembeni játékát, akkor könnyen lehet ő a passzhelyzetekben használt futója a csapatnak. 

13. Trey Flowers (DE) nagyon jó érzékkel vett észre egy oldalpasszt, de az újoncnak fizikai korlátai miatt ténylegesen már nem sikerült a mozdulatsort kivitelezni, hogy megakadályozza a futó elkapását. Az eredmény szép nagy játék lett a támadóknak. 

14. Az edzés második felében Patrick Chung is volt punt returner Amendolát követően. A harmadik returner Harper volt. 

15. A stadion nyitott részének irányába volt Stephen Gostkowskinak egy 52 yardos mezőnygól kísérlete, ami jobbról kerülte el a kaput. Ez volt az edzés utolsó rúgása. Több extra pontot is rúgott Gostkowski. 

2

16. A Patriots Hírességek Csarnokába frissen beiktatott Willie McGinest az edzés végén korábbi Patriots játékosokkal együtt, mint Matt Chatham, Ty Law, Richard Seymour, Roman Phifer, Thomas Clayton, Troy Brown és Niko Koutouvides ott voltak a pálya szélén.  

Csütörtökön újabb edzéssel folytatódik az edzőtábor.

Forrás: patriots.com

Hozzászólások

2015. 08. 06. 21:20
Whitealert
Köszi a cikket! Megszokott remek színvonal! :)
OFF:

Valahogyan kikerült az ESPN honlapjára Tom Brady egyik magánbeszélgetése. Egy barátjának írt egy e-mailt, hogy míg Manningnek max. 2 éve van, neki 7-8 éve lehet, úgyhogy a rivalizálásnak hamarosan vége. Persze ezt úgy állította be az ESPN, hogy Brady legyen megint a fekete bárány. Kérdem én, hogyha a bíróság határozta arra a feleket, hogy hagyják a "retorikai játékokat" (ahogyan Ti fogalmaztatok), akkor miért szivárogtatta ki az NFL vizsgáló bizottsága ezt a magánbeszélgetést? Remélem szezon előtt vége a marhaságnak, Roger Godellt meg vagy kirúgják, vagy jól lejáratják, de legyen már vége!

Egyébként itt a link az ügyről:
http://espn.go.com/boston/nfl/story/_/id/13383354/tom-brady-new-england-patriots-predicts-peyton-manning-end-stamp-rivalry?sf11731691=1
2015. 08. 06. 21:58
Mindkét fél bizonyítékokat csatolt be. Ezekről az ügyet tárgyaló bíró kimondta, hogy ezeket nem lehet zártan kezelni, de szabadon hozzáférhetők Public Access to Court Electronic Records adatbázisban. Brady üzeneteit és leveleit a játékosszakszervezet csatolta be.

Ebben az esetben nincsen szó szivárogtatásról.

2015. 08. 07. 23:11
Whitealert
Aha. Furcsa, hogy szabadon hozzáférhető információk. Gyakorlatilag a pletykalapok szétszedhetnék Bradyt. :(
2015. 08. 06. 22:03
hopi46
Kicsit aggódom a sok régebben sérült és frissen sérült játékos miatt.
Mi lesz, ha teljes védőfelszereléssel kezdenek játszani és jön az előszezon!

Én már nem bízok TB felmentésében és az eltiltás halasztása rosszabb, mintha nélküle kezdenénk.

Ha már szóba került az ESPN cikk, szerintem PM-nek ez lesz a döntő éve (kicsit a tavalyinál gyengébb társakkal) és TB sem fog játszani, szvsz, 2-3 évnél tovább.

Azt biztosan tudjátok, hogy a sportTV 8 előszezon meccset fog közvetíteni!
2015. 08. 06. 22:36
fatman
fúúú! micsoda királyság!!!
kösz, hogy szóltál, nem tudtam volna meg egyébként... rákerestem, de ég nem tudni melyik meccsek lesznek...

más: ezt várom nagyon, most találtam a borítót, de nem látom, hogy már kapható lenne... megjelenhetett már???

http://pbs.twimg.com/media/CJ-kfDUWEAAM3d6.jpg
2015. 08. 06. 23:25
hopi46
Aug. 9. Sport2
02:00 NFL, Minnesota Vikings - Pittsburgh Steelers, előszezon, Hall of Fame-mérkőzés, premier, élő, HD
2015. 08. 07. 09:20
fatman
óóó... jó hétvégénk lesz... végre foc! :):):)
2015. 08. 07. 19:30
vanília_villám
Bocsánat ha buta kérdés lenne, de a Hall of Fame-mérkőzés mit takar? :D
2015. 08. 07. 19:43
Most iktatják be a Hall of Fame tagokat és Clevelandben, a Hall of Fame pályáján játszanak egy mérkőzést. Ez "független" az előszezontól (de úgy is mondhatjuk h ezzel kezdődik), de a két csapatnak még ugyanúgy 4 mérkőzése lesz még, tehát összesen 5. :)
2015. 08. 07. 20:40
vanília_villám
Köszönöm a választ, így már világos. :)
2015. 08. 06. 23:49
freddie1967
Az nfl.com-on fenn van:
http://www.nfl.com/static/content/public/photo/2015/07/21/0ap3000000502939.pdf
2015. 08. 07. 09:21
fatman
fúúú, kösz! de lehet, hogy a nyomdából még nem jött ki? amazonon fent kellene, hogy legyen...
2015. 08. 07. 10:23
freddie1967
Azt nem tudom én minden évben pdf-ben töltöm le.
2015. 08. 08. 00:41
hopi46
Köszi! Én is letöltöttem, szuper.
2015. 08. 06. 22:54
jr.79
Azért azt jó látni, hogy Big Sey és BB+Kraft között már béke van! :)
2015. 08. 08. 00:44
hopi46
DoM-ot kérdezném, a Pats előszezon mérkőzéseinél lesz chat?
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 6. nap bejegyzéshez