Menetrend

Edzőtábor 7. nap

2013. 08. 03. 11:40
Szerző: GRAFI
Kategória: Cikkek

A Patriots pénteken tartotta a 7. edzését az edzőtábor során, ami egyúttal az 5. egymás utáni teljes felszerelésben végzett gyakorlás volt. Íme a 2 óra 15 perces edzés megfigyelései, illetve az 1-az-1 elleni pass elleni védelem gyakorlatainak jegyzeteit olvashatjátok Mike Reiss tollából.


1. Mint azt Bill Belichick is említette az edzés előtti nyilatkozatában, péntek volt az a nap, amikor az olyan csapatmunkán volt a hangsúly, szemben az egyéni gyakorlatokkal, mint a gyorsaság és a szituációs feladatok. Ennek fényében, az edzés nagyiramú volt, és a csapatgyakorlatok többsége pörgősen zajlott. Belichick mondta be minden play előtt a downt és a távolságot. Ezek a szimulált játékok jól fejlesztik a játékosokat. Másik újítás volt a szinte egész edzés alatt szóló zene. Az alig egy hét múlva aktuális idegenbeli mérkőzés előtt a Patriots így készült a közönség zajára.

2. Devin McCourty megint többször gyakorolt cornerback pozícióban, ami nagyobb mélységet adhat a pozíciónak a csapatban. Ras-I Dowlingkihagyta az edzést, míg Alfonzo Dennard limitált munkát végzett. Habár McCourty biztosan safetyként fog a szezonban játszani, de az elvégzett gyakorlatokkal sokat segíthet a cornerbackeknek is. 

3. Azok közül, akik nem hagyhatnak ki egy edzést sem, egy páran ahogy már megszokhattuk, elsőként érkeztek meg a pályára: a specialisták (punterek, kicker, long snapper), akik a tervezet szerint minden edzést egy speciális csapat walk-throughval kezdenek, ahogy a quarterback Tim Tebow, a safety Kanorris Davis, a running back Leon Washington és a defensive end/outside linebacker Marcus Benard.

4. A Patriots többfajta szituációs gyakorlatot csinált csütörtökön, és ezt folytatta pénteken is. Az egyik említésre méltó korai szituáció egy mérkőzés végi field goal szituáció volt, amikor az utolsó offenzív snapet gyakorolták, amikor a field goal egységnek  sietni kell a pályára egy utolsó másodperces rúgáshoz.

5. Az edzésre kilátogatók között most is volt speciális vendég, mégpedig a Boston College jégkorong csapatának edzője, Jerry York és atlétikai igazgatója Brad Bates. Belichick és York régóta nagy tisztelettel néznek egymásra.

6. Először láthattuk (legalábbis emlékeink szerint) a feles gyakorlatokat, ami lényegében a futójáték hatékonyságának maximalizálását segíti elő. A támadósort kétfelé szedték, hasonlóan egy fél védősor állt fel velük szembe, akiket egy linebacker ment rá a támadókra. Az így ketéválasztott két csoport több gyors gyakorlatot tudott elvégezni. 

7. Danny Amendola sokszínűségét újra megfigyelhettük, sokat mozgott a közvetítőállás előtti LOS környékén. Kompakt, de erős felépítése van, aminek köszönhetően könnyen le tudja győzni a nagyobb és erősebb védőket is. 

8. Több 3-a-3 elleni passz-gyakorlatot is láthattunk. Ez is a több csapatmunkát erősíti, szemben az egyéni gyakorlatokkal. Láttunk 2-a-2 elleni gyakorlatokat is két elkapó és két védő között, és a támadósor illetve a védősor között.

9. Julian Edelman nagy lendülettel tért vissza a lábsérülésből, újabb produktív edzést végezve pénteken, de elővigyázatlan volt egy pattogó puntnál, amikor szólt a csapttársainak, hogy menjenek el előle. Ilyen jellegű szituációban jobb hagyni az ellenfelet, hogy megfogja a pattogó labdát, mintsem megpróbálni megfogni a rossz puntot, ahogy azt Edelman is próbálta.

10. Szép munkát végezett egy 50 yardon túli puntnál (amikor a LOS az ellenfél területés belül van) (a punt where the line of scrimmage is in an opponent's territory) Meskó Zoli. Meskó közvetlenül a jobb oldali pylon felé ívelte a labdát, amit  gyönyörűen fogott meg az 1-yardos vonalnál az újonc cornerback, Logan Ryan, aki gunnerként állt fel a playnél. Ryan remekül teljesített a speciális csapatban az elmúlt napokon.

11. A nap játéka az újonc elkapó Aaron Dobson nevéhez fűződik, aki egy nagyon szép elkapást mutatott be Ryan Mallett passzából, aki LeGarrette Blounttól kapta vissza a labdát egy flea-flicker passzra. Dobson szépen dolgozott meg az elkapásért, érzékelte merre van a védő és olyan pozícióba helyezkedett, hogy ő kaphassa el a labdát. 

12. Újabb nap, újabb kikényszerített fumble a linebacker Jamie Collinstól. Ezúttal a fullback Ben Bartholomew volt a szenvedő alany. Ez a terület Collins erősségének tűnik már így az edzőtábor elején is.

13. Az újonc elkapó Kenbrell Thompkins akit közelebbről is figyeltünk az elmúlt napokban, és pénteken ismét punt visszahordoként láthattuk őt. Az fejlesztés újabb módja.

14. Ha már a fejlesztésről volt szó, a kezdő defensive end Rob Ninkovich tartalék long snapperként dolgozott a punt csapatban. A tavalyi edzőtáborban is ezt tette, és a Patriotsnak már csak egy long snappere maradt, miután tegnap elküldték Mike Zupancict.

15. A nap védőjátéka a cornerback Aqib Talibé volt, aki ügyesen keresztezte Josh Boyce útját és elkapva Tom Brady dobását pontra hordta vissza azt. Úgy látszott, hogy Talib mikor örömében földhöz vágta a labdát, eltalálta a combját, és óvatosan lebicegett. De minden okénak tűnt, amikor Talib visszatért a következő játékra és szépen követett le egy bonyolult útvonalat.

16. A goal-line szituációs résznél (egészen az edzés végén), a defensive coordinator Matt Patricia headsetet viselt. Másik példa arra, hogy hogyan készülnek a nagy közönség nagy zajára, amit a hangszórókból órdító zene szimulált most. A védelem mindkét alkalommal távol tudta tartani a támadókat az end zonetól a futójáték során.

forrás: Miker Reiss (espnboston.com)

 

HozzászólásokHozzászólás a(z) Edzőtábor 7. nap bejegyzéshez