Menetrend

Edzőtábor 7. nap

2013. 08. 03. 14:13
Szerző: DoM
Kategória: Cikkek

Patriotsos szép délutánt mindenkinek. Jönnek a részletek a tegnap esti, 7. edzésről Paul43 jóvoltából.

Sérültek: Mark Harrison, Armond Armstead, Kevin Haslem, Rob Gronkowski (bár ő ismét feltűnt a pálya mellett). Továbbra sem edz Ras-I Dowling, Marcus Cannon, Jermaine Cunningham.

Sajnos új sérültek is voltak Michael Jenkins (combhajlító valószínüleg) és Julian Edelman (boka) személyében.

Brandon Bolden, Dan Connolly, Elvis Fisher, Nate Ebner bár be voltak öltözve, mégsem edzettek a csapattal, csak rehabilitációs mozgásokat végeztek.

 
Személyi változások:

Ment – long snapper, Mike Zupancic és defensive end, Travis Chappelear

Jött – guard, Luke Patterson (Texas A&M, 6-4, 295) és tackle, Brice Schwab (Arizona State, 6-7, 302)

A legutóbbi játékos mozgások valószínű a fal mélységének szóltak, ugyanis az idei offseason top 2 jobb guardja sem edz, így kissé vékonyka lett a fal ezen része.

Valószínű, hogy szintén a sérülések miatt kap McCourthy egyre több edzés lehetőséget Talib párjaként, szélső cornerback-ként.

Bradynak elég vegyes napja volt az elkapókkal. Az utóbbi napok pozitív jelei után, tegnap megmutatkozott, hogy csiszolásra szorul a kémia az irányító és a receiverek közt. Továbbra is kiemelkedik Amendola, aki egyelőre remekel és ha minden jól halad, akkor a fanyalgó Pats hívek gyorsan átállhatnak a támogatókhoz. Azért tegnap két egyszerűnek tűnő játékban sem értették meg egymást Bradyvel.

A 2-minute drill-ben három egymást követő playben is TD-t osztott ki TB. A szerencsések (vagy ügyesek?) Kenbrell Thompkins, Josh Boyce, Zach Sudfeld voltak.

Érdekes volt az edzésen Tebowt figyleni, akivel a Pistol-offenset játszatták. A Pistol-offense, amikor az irányító majdnem a shotgun felállásban megszokott távolságra áll a center mögött és van még egy futó is mögötte. Sok variációs lehetőséget hordoz. Az irányítók közül persze Tebow akinek a tapasztalata és adottságai ehhez a legmegfelelőbbek.

Julian Edelman sérülését megelőzően ismét nagyon erős játékot mutatott. Lényegében minden felé szálló labdát megszelidített és az elkapások után is szépen termelte a yardokat. A sérülés egy elkapás utáni csúnya esésnél lehetett, ami után saját lábán sántikált le a pályáról. Az edzés további részében nem tért vissza. HA egészséges tud maradni, akkor neki is nagy szerepe lehet az idényben.

Akárhogy is nézzük az újonc elkapóknak gyorsan fel kell venniük a ritmust, mivel nagy valószínűséggel hamar bedobják őket a mélyvízbe. Boyce és Dobson folyamatosan az első csapattal edzenek és sok elkapós felállásoknál Thompkins is aktív. Hármuk közül továbbra is Dobson aki folyamatosan a legjobb teljesítményt nyújtja. 190 centi körüli magasságával és jó emelkedésével nagyon jó red zone célpont lehet belőle. Ő jelentheti azt a plusz az elkapóknál, ami Randy Moss óta hiányzik a csapatnál.

Érdekes feladatot eszelt ki Chad O’Shea, az elkapók edzője, hogy fiai koncentrációját tesztelje. A dobás után, de még az elkapás pillanata előtt egy törölközőt dobott be a játékosok látómezőjébe. Ennél a feladatnál Boyce kapott dicséretet.

Boyce az egész edzésen jól teljesített, talán ez volt az idei legjobb produkciója. Egyre biztosabbak a kezei és a route-jai is nagyon pontosak. Több TD elkapása is volt. Összességében elmondható, hogy javul a megbízhatósága.

Ahogy arról már volt szó, Talib mellett DMC kap egyre több szerepet a szélső corner poszton. Ez Ras-I sérülésének és Dennard (aki nem is végez teljes értékű edzést) esetleges hiányzásának tudható be. Így safety poszton megnyílt a lehetőség a hátrébb levő embereknek is a bizonyításra. Adrian Wilson egyértelműen az egyik kezdő, míg most Gregory volt a páros másik tagja. Először lehetett látni viszont a két fiatal safety-t, Wilsont és Harmont, egyszerre a pályán. Wilson inkább a vonalhoz közel helyezkedett el, míg Harmon volt, aki a hátsó régiót őrizte.

Talib jó játéka mellett az egyik vezetője is lett a secondarynek. Ami szintén fontos lehet a hátsó alakzat idény közbeni jó szereplésének.

Adrian Wilson bemutatta miért igazolta le őt a Pats. Egy James Develin (fullback) futást állított meg igen meggyőzően. Develin a fal oldalán próbált meg elfutni, mikor a teljes sebességgel érkező Wilson az útját állta és a földre küldte őt.

Chandler Jones továbbra is meggyőző formát mutat. Miután a holtidényt az erősítésnek szentelte, sokkal erősebbnek tűnik. Mindemellett egyre jobban tudja kezelni a nagyobb testű támadófal játékosokat. Pass rush technikája is fejlődött, többféle mozdulatot használ már. Nem látszik rajta a tavalyi bokasérülés, snap után nagyon gyorsan kilő. Természetesen az ő és Ninkovich kezdőhelyét semmi veszély nem fenyegeti.

DT poszton továbbra is a Wilfork-Kelly páros a kezdő, mögöttük ezen az edzésen Marcus Froston mellett Justin Francis volt sokat a pályán. Froston egyelőre az, aki a legtöbbet profitálja Armstead távollétéből. Egyértelműen ő az elsőszámú csere a DT poszton.

Az idei első választott, Jamie Collins továbbra sem akar letenni az egy nap egy forced fumble tervről. A mostani edzésen Ben Bartholomew kezéből varázsolta ki a bőrt. Nagyon atletikus és gyors játékos. Egyik playben Amendola ellen küldték, aki viszont könnyűszerrel hagyta ott. Persze Collinsnak nem a slot elkapókra kell majd figyelnie, de ha már ellenük is odaengedik, akkor nagyon bízhatnak benne az edzők.

Stephen Gostkowskinak rettenetes napja volt. Az edzés egyik periódusában 6(!!) rúgást hagyott ki egymás után. Később már jobban ment neki.

A Meskó-Allen csata folytatódik. Úgy tűnik Allen lába erősebb, de Meskó hosszabb ideig tudja a levegőben tartani a labdát. Mindenesetre Allen minden képessége megvan, hogy sikeres NFL-játékos lehessen.

A nap támadó játéka: egy Mallett - Blount flea-flicker (mikor a futó kapja a labdát és 2-3 yard megtétele után visszadobja azt az irányítónak, aki passzol) után Dobson nagyon szépen kapta el a bőrt.

A nap védő játéka: Talib gyönyörűen vágott be Boyce elé és csípte el Brady passzát, amivel meg sem állt az end zone-ig

A nap Darwin-díjasa: Aqib Talib, aki TD-re visszahordott INT-je után „vad” ünneplésbe fogott, mely keretén belül a földhöz vágta a labdát. Mint tudjuk az amerikai focilabda formájából adódóan össze-vissza pattanhat. Ezt Talib sem fogja elfelejteni, akit férfiassága környékén ért a játékszer.

Tom Brady ma 36 éves. Ez lesz zsinórban a 6. születésnap amit az edzőtáborban tölt.

Boldog Születésnapot!
 

A következő, 8. edzés, szombaton magyar idő szerint 15:00-kor kezdődik. Erről az edzésről terveim szerint még ma kiteszem az összefoglalót.

A cikket Paul43 fordította.

Hozzászólások

2013. 08. 03. 17:48
Lucius
Edelman reménytelennek látszik. Nagyon bírom a játékát, épp ezért rendkívül idegesítő, hogy folyton lesérül.
2013. 08. 03. 18:30
bence.szel
Edelman-nek semmi baja!:) A ma délelőtti edzésen teljesértékű munkát végzett és jó is volt állítólag. Nem lesz itt gond! Amendola, Edelman, Dobson, Thompkins, Boyce.
2013. 08. 03. 18:58
Lucius
"Sajnos új sérültek is voltak Michael Jenkins (combhajlító valószínüleg) és Julian Edelman (boka) személyében." Azt írja lesérült. :(
2013. 08. 03. 19:00
bence.szel
Tudom, de ez még a tegnapi napon volt vmi riport miatt, viszont én már akkor sem láttam semelyik nevesebb tudósítónál, hogy Edelman bokasérüléséről írtak volna. Reiss említett meg annyit, hogy egy elkapás után bicegett egy picit, de utána nem volt semmi baja. A mai napon fél6kor volt vége az edzésnek és egész biztosan ott volt és dolgozott.
2013. 08. 03. 19:16
Lucius
Az király! Köszi!
2013. 08. 03. 20:43
frazer0819
Ha valaki talál videót Talib spike-ról dobhatna 1 linket:DD:D
2013. 08. 03. 21:00
bence.szel
Azt én is megnézném, mint állat! :D
2013. 08. 03. 21:04
bence.szel
Kolb (Bills) egy szőnyegben megbotolva sérült rá a térdére...:D ja és állítólag Sudfeld aratott szombaton!:)
2013. 08. 03. 21:37
cspeti98
Nem elképzelhetetlen az elit TE páros.Csak nem Gronkandeznek hanem Gronkfeldnek hívnánk :D
2013. 08. 03. 22:14
bence.szel
2013. 08. 03. 21:28
Bulow
2013. 08. 03. 21:56
Neo
Ras-I val mi van? megint ennyi volt és IR?
2013. 08. 03. 22:13
bence.szel
2. napja nem edz... holnap nincs edzés, szóval pihenhet, de így nem hiszem, hogy rosteren marad, ha fel nem épül hamar...
2013. 08. 04. 21:50
Spol15
Lehet, hogy nem követem elég figyelmesen Ras-I karrierjét, de mit tud ez a srác, hogy még itt van? Talán néhány meccsen láttam a pályán az előző szezonban.
2013. 08. 05. 11:13
Vele egy baj van, hogy sérült. Egyébként magas és ügyes, ami jó kombináció. Szerintem ez az év az utolsó neki, ahol bizonyíthat. Ha idén is sérülésekkel fog küzdeni, akkor lapátra teszik jövöre.
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 7. nap bejegyzéshez