Menetrend

Edzőtábor 8. nap

2013. 08. 04. 09:18
Szerző: GRAFI
Kategória: Cikkek

Kicsit visszafogottabb tempóban kezdte meg a Patriots a szombati reggeli edzését a pályán, megtörve az öt napos folyamatos teljes felszerléses edzést, egy scrimmage szerű rövidnagrágos, pólós edzéssel. 1. Habár a csapat visszavett a tempóból, a hangsúly továbbra is a szituációs gyakorláson volt. Hat nappal az első előszezon mérkőzés előtt, a Patriots keményen dolgozott azon, hogy ne csak az alap mérkőzés szituációkra készüljenek fel (első-, és második-kísérletek, harmadik kísérletes passzjáték, red zone, goal-line, stb.), hanem több speciális szituációra is, amik ritkán, de előfordulhatnak mérkőzés közben (mint pl. egy utolsó másodpercekben elvégzett offenzív snap, amikor a field goal egységnek a pályára kell sietni, hogy el tudja még végezni a kisérletet). Rengeteg munka van még hátra, de most lehetőségük volt elpróbálni és átbeszélni számos fontos szituációt.

2. A nem annyira szem előtt lévőkről: a nem draftolt újonc punter Ryan Allen holderként gyakorolt Stephen Gostkowskival szombaton. Véleményünk szerint ez fontos lehet a punter posztért folytatott harcban. Allen jól tejesített a punt gyakorlatai során, ahogy a jelenlegi punter Meskó is. Meskót holderként is játszik mióta karrierje tart a csapatnál, és ahogy azt Allen mondta, ő nem csinálta ezt az egyetemi évei alatt a Louisiana Technél. Ha esetleg Allen nyerné a punter állást, plusz lenne a csapat számára, ha a holder munkát is jól el tudná látni.

3. Úgy tűnik Tyronne Green, aki jobb oldali guardként edzett a kezdőkkel Dan Connolly és Marcus Cannon távollétében, szintén megsérült, ahogy azt a scrimmage alatt láthattuk. Így Markus Zusevics, aki az egyetemen tackle pozícióban játszott, a jobb olali guard pozícióban találta magát. Bár Connolly hamarosan visszatér, és Cannon sérülése sem súlyos, a csapat belső támadófala hirtelen vékonyabb lett, mint gondoltuk volna. Ha kapunk valami információt Greenről, jelezni fogjuk. A cornerback Alfonzo Dennard szintén limitált volt a nap folyamán. 

4. A támadóknál a dicséret az újonc tight end Zach Sudfeldet és az elkapó Danny Amendolat illeti meg. Amendola a legjobb a támadók közül a tábor kezdete óta, míg Sudfeldre már az offszezonbeli gyakorlásoknál felfigyelhettünk. Egy területen Sudfeld jobb, még Rob Gronkowskinál is, mégpedig abban, hogy a széleken jól használja ki a magasságbeli előnyét (201cm). Tom Brady és a többi irányító magabiztosnak tűnt a megfelelő helyr való dobásban, -- jobban, mint a direkt passzokban -- és Sudfeld elemelkedve a védőktől meg tudta csinálni a játékot a széleken.

5. A védelemben a dicséret két újoncnak jár, akik turnovereket harcoltak ki. A harmadik-körös safety Duron Harmon, egy kifelé törő routot keresztezetve szedte le Tim Tebow passzát. A csapat első számú választottja, Jamie Collins szintén Tebowtól szerzett egy interceptiont, megküzdve a labdáért egy Michael Hoomanawanuinak szánt passznál. A kiharcolt labdaszerzések úgy tűnik, hogy Collins specialitásai.

6. A linebackerez edzője, Pepper Johnson megnevette a nézőket szombaton, mikor egy "Boldog 40. születésnpot Tom" feliratú pólóban jelent meg a pályán Brady előtti tisztelgésként, aki tegnap lett 36 éves. Ahányszor egy ohio-i ember (mint Johnson) szurkálódhat egy kicsit egy michiganivel (Brady), azonnal meg is teszi.

7. Hullámzó napja volt Tim Tebownak, akinek volt pár interceptionje és néhány eltévedt passza a scrimmage során (a punt csapatban is feltűnt párszor a special team gyakorlatoknál) de nagyon hatékonyak voltak ismét a mélységi passzai. Az elkapó  Wide receiver Quentin Hines nagyon szépen húzta le Tebow egyik hosszú labdáját, és pontokra váltotta. A scrimmage nem arról szólt, hogy az irányító kitör a zsebből és a lábait használja, úgyhogy Tebownak a passzjátékon kellett keményen dolgoznia. 

8. Devin McCourty kizárólag safety pozícióban gyakorolt (miután pár alkalommal cornerback pozícióban láthattuk a napokban), és a legjobb védőjátékosnak tűnt a scrimmage alatt. Nagyon jó atléta, akinek meg van az a képessége, hogy fedezi az emberét, de közben a játékra is képes figyelni. Ennek a tulajdonságának köszönhető, hogy olyan hatékony free safety lett belőle, ahol most tart.


forrás: Mike Reiss (espnboston.com)

Hozzászólások

2013. 08. 04. 10:09
pat68
Kezdek aggódni Zoliért! Vagy felesleges?
2013. 08. 04. 10:47
cspeti98
nagyjából hasonló teljesítményt nyújt a két punter úgyhogy szerintem Zoli marad mert ő már élesben is bizonyított
2013. 08. 04. 12:02
A Pats Pulpit most ott tart, hogy Allen puntjai tűnnek a pontosabbnak és erősebbnek: http://www.patspulpit.com/2013/8/3/4584616/new-england-patriots-training-camp-day-seven-observations

Hang time-ot is mértek, az előny ha minimálisan is, de Meskó oldalán volt: 4.23 vs. 4.27 sec

Akármi lesz a pozíciós csata eredménye, mindketten punterek lesznek az NFL-ben 2013 során.
2013. 08. 04. 16:16
Gordon
Meskó mellett szól a tapasztalata, a csapat életében betöltött szerepe, a pályán kívüli magatartása és az első két idénye
viszont ellen szól, hogy jövőre lejár a rookie szerződése, az előző idénye és a tehetséges vetélytárs..szóval ha BB-ék több potenciált látnak Allan-ben akkor kirakják Zolit akire azonnal lecsapna egy másik csapat..kicsit olyan a szitu, mint egy box vb meccsen ahol nagyon meg kell verned az aktuális címvédőt ha te akarsz lenni a világbajnok..de bárki marad a csapat sokat profitálhat ebből a kiélezett párharcból.
2013. 08. 04. 16:32
A box párhuzam nagyon jó. Meskó új szerződése nem lesz komoly tétel szerintem, igazából egy dolog fog dönteni: Belichickék miként ítélik meg Meskó fejlődési potenciálját. Ha szerintük már falba ütközött, akkor lecserélhetik Allenre, akiből ha nem is Pats színeiben, de stabil kezdő NFL punter lesz már idén.
2013. 08. 04. 11:30
infidelitas
Kedves GRAFI!

3. pontból az eredeti cikk alapján az derül ki, hogy Tyrone Green is megsérült és helyére Zuscsevics állt be. Connolly és Cannon sérülésére való utalás után az eredeti szövegben az szerepel, hogy hirtelen nagyon "megcsappant" (elvékonyodott) a depth ("While Connolly should be back soon and Cannon's injury may not be serious, the team's interior offensive line depth has suddenly been thinned.0" )
2013. 08. 04. 14:36
Hungarikum
Elképzelhető h GyilkosHörni udótja a pályán Zach Sudfeldet lehet, vagy ez így erős gondolat lenne?
2013. 08. 04. 14:46
sixt
Bocs Hungarikum, de ezt így még olvasni is nagyon rossz, "GyilkosHörni"
légyszí nee,szerintem nem kell
Köszi
2013. 08. 04. 15:07
Hungarikum
2013. 08. 04. 16:22
Gordon
Hörni és Sudfeld teljesen más tipusú játékosok,jelenleg nincs olyan játékos a keretben aki Hörni TE/WR hibris poziját egy az egyben áttudná venni. Viszont az elkapók között rengeteg a 2méter közeli célpont így az amúgy sem rossz RZ hatékonyságunk tovább javulhatna. Sok lehetőség van az átalakított O-ban, de nem tudom, hogy első évben mennyire tudnak majd kiegyensúlyozottan játszani a fiatalok.
2013. 08. 04. 17:49
Kösz az észrevételt. Elég zavaros volt az a bekezdés nekem, de így értelmesnek tűnt. :D
Mentségemre szóljon, h az angol "tudásom" teljesen autodidakta módon szedtem össze főleg az oldal cikkeinek fordítása közben és a feliratos filmek nézésével.
2013. 08. 04. 14:42
Pat Patriot
Nekem ez a Sudfeld nagyon meggyőzőnek tűnik. Nem lenne rossz Gronk mellett (az idény elején inkább helyett) egy hasonlóan hatalmas RZ-célpont. Sokkal érdekesebbnek tartom az olyan játékosokat, akikről nem sokat lehetett korábban hallani, de amikor lehetőséget kaptak, élni tudtak vele. Nagyon drukkolok Sudfeldnek, hogy a keretben ragadjon.
2013. 08. 04. 15:02
bence.szel
+100
Sudfeldnek benne kell lennie az 53ban, különben valaki le fog csapni rá, mi eg foghatjuk a fejünket majd...
2013. 08. 04. 15:03
bence.szel
De amúgy ugyanígy vagyok Thompkins-szal is!:)
2013. 08. 04. 15:55
dartib83
Aaron Dobsonról van valami? A cikk nem említette.
2013. 08. 05. 19:39
Lucius
Megnéztem a Dolphins Cowboys meccs összefoglalóját, azért még nem kezdtem rettegni a halaktól. Remélem élesbe se lesznek jobbak.
2013. 08. 05. 20:18
topin
Én az egészet megnéztem..és szvsz felesleges ebből bármit is levonni arra nézve,h milyenek lesznek az alapszakaszban..
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 8. nap bejegyzéshez