Menetrend

Edzőtábor 8. nap

2016. 08. 06. 19:48
Szerző: Danna
Kategória: Cikkek
A csapat megtartotta az első csapaton belüli "mérkőzését".

Hiányzók: WR Julian Edelman (PUP, láb), RB Dion Lewis (PUP, ACL), RB Donald Brown; S Nate Ebner (rugby), TE Bryce Williams, LB Jonathan Freeny, G Tre’ Jackson (PUP, térd), RG Jonathan Cooper (láb), C Bryan Stork (agyrázkódás),  RT Sebastian Vollmer (PUP), WR Danny Amendola (PUP, térd és boka), TE Clay Harbor (PUP), TE Clay Harbor(PUP), WR Keshawn Martin és WR Nate Washington

Visszatérő: WR Chris Hogan, WR Malcolm Mitchell, RB D.J. Foster, RB Brandon Bolden

Piros (non-contact) mezesek: WR Chris Hogan, CB Logan Ryan, S Duron Harmon

Megjegyzések: Freeny, Martin és Washington mind feltűnt a pályán, részt vettek a bemelegítésen, de aztán elhagyták a pályát. Valószínűleg hamarosan teljes értékű munkát végezhetnek.

Észrevételek:

1. A Patriots először tartott egymás közötti mérkőzést.  Jó mulatság volt a pálya széléről nézni azt, ahogyan a játékosok versenyeztek, oda-oda szólogattak egymásnak, az energia és a színvonal igen magasra sikeredett.

2. Elképesztő volt, amit Tom Brady művelt. Mind a 25 dobása jó volt, 2 TD-jének is köszönhetően 17-9-re nyert a csapata (kékek). A csere támadófallal játszott és az ellene felálló védelemben olyan játékosok voltak mint Dont'a Hightower, Patrick Chung, Logan Ryan, Duron Harmon, Chris Long és Terrance Knighton.

3. Akik labdát kaptak Brady-től: Chris Hogan (8, beleértve egy TD), Martellus Bennett (5), Brandon Bolden (5, beleértve egy TD), Malcolm Mitchell (3), James Develin (2), Matthew Slater (1) és LeGarrette Blount (1).

4. Jimmy Garoppolonak nem volt ilyen jó napja. 33 passzából 19 volt sikeres, dobott egy INT-et is, amit Jamie Collins kapott el. Garoppolo a kezdő támadófal mögött játszott, és ellen olyan védőjátékosok álltak fel mint Collins, Devin McCourty, Cyrus Jones, Malcolm Butler, Justin Coleman, Jordan Richards, Rob Ninkovich, Jabaal Sheard és Malcom Brown.

5. Akik labdát kaptak Garoppolotól: James White (5), Rob Gronkowski (3), DeAndre Carter (3), Tyler Gaffney (2), AJ Derby (2), Aaron Dobson (2), Joey Iosefa (1) és Chris Harper (1).

6. Gronknak és Derby is elejtett 1-1 labdát.

7. Malcolm Butlernek volt 2 labdaelütése is, beleértve egyet a vörös zónában is, Carter ellen. Ez a nap volt eddig a legjobb Butler számára. Justin Colemannek és E.J. Biggersnek is volt 1-1 elütése.

8. Devin McCourty és Collins is szerzett labdát.

9. McCourty labdaszerzésénél Gronk dobta a labdát egy trükkös játék során. Dobson ellépett emberétől a jobboldalon, de Gronkowsni nem jól dobta a labdát és McCourty megszerezte azt.

10. Garoppolo erősen kezdett, az első 4 dobása jól sikerült, beleértve egy szép dobást Gronk felé a nyitó támadásban. Egy támadó hiba (holding) miatt akadt meg a csapat játéka. Nate Soldernek és Joe Thuneynek nem sikerült szabálytalanság nélkül feltartóztatnia Trey Flowerst. Gronk elejtette a TD-t, ami után Garoppolo rossz labdát dobott Dobsonnak és Carternek is, ezért Gostkowskinak kellett a mezőnygólt berúgnia, amivel 3-0-ra vezetett a fehér csapat.

11. Brady 4 egymás utáni jó dobással válaszolt, beleértve egy 30 yardos TD passzal. Bolden jól szakadt el Kevin Snydertől és ezzel 7-3-ra átvette a vezetést a kék csapat. Ez annyira feltüzelte Bradyt, hogy úgy ünnepelt csapattársaival, mintha ez egy tényleges mérkőzés lett volna, amit még a pálya szélén is folytatott.

12. Ramon Humbernek sikerült odaérnie Garoppolohoz a következő támadásban, de az edzők nem fújták le a sacket, így az végül egy sikertelen passzként végződött.

13. Brady igazán izgatott lett egy Develin elkapás után a következő támadásban, de végül el kellett rúgniuk a labdát.

14. Gronk INT-je zárta le Garoppolo következő támadását.

15. Brady ezek után 4 labdát dobott Bennettnek. A harmadik egy hosszú labda volt Chung mellett, ami valószínűleg egy 70 yardos TD-vel végződött volna ha Belichick nem fújja le az akciót az elkapás után.

16. Brady újabb TD-t ért volna el később az 5. támadósorozatban. Labdáját Hogan kapta el, azonban ezt is lefújta Belichick az 5 yardos vonalnál.

17. Mennyire vette Brady komolyan a játékot? A következő 2 játékkal később egy harmadik és goal szituáció állt fenn az 5 yardos vonalnál, és Brady időt kért, odasétált Brian Daboll-hoz, aki ezen a napon az támadókoordinátora volt és Belichick abban a pillanatban megfújta a sípját, ahogy Brady odaért Daboll-hoz. Nem akart Belichick egy pillanatot sem elvesztegetni.

18. Brady ez szép TD passzal válaszolt Hogannak a gólterület jobb sarkába, amiből végül TD lett, ezzel lett 14-3.

19. Garoppolot zsákolta Vincent Valentine (Flowers közreműködésével) a következő támadásban, de egy hosszú passznak köszönhetően (White felé) Gostkowski tudott egy 50 yardos mezőnygólt rúgni. Ezzel 14-6 lett a mérkőzés állása.

20. Brady a következő támadást egy 50 yardos passzal kezdte Slater felé, aki az egész védelem mögé került a bal oldalvonalnál, azonban az elkapás miatt ki kellett lépnie a pályáról az 5 yardos vonalnál. Nem tudni, hogy az óra miatt volt ez a hosszú dobás, vagy Belichick akart megkegyelmezni a fehér csapatnak, de az első félidő ezzel a momentummal ért véget.

21. Brady a második félidőt 6 sikeres passzal kezdte, közte egy 60 yardos dobással Mitchell felé, amiből TD lehetett volna. Belichick azonban megint megállította a labdát 5 yardnál, és Brady ezután az első és a második próbálkozásnál is szépen kimozgott a zsebből, és Belichick látva, hogy nincs védő a környékén, lefújta a játékot. Rufus Johnson a harmadik próbálkozásra elérte az irányítót (Shea McClellin segítségével), ami véget vetett a támadósorozatnak, Gostkowski a végén kihagyta a mezőnygólt.

22. Coleman leütötte Garoppolo labdáját Harper felé, aminek köszönhetően mehettek is le a pályáról.

23. Mitchell szépen elkapta a labdát Cre'Von LeBlanc felett Brady következő támadásánál, azonban Belichick támadó pass interference-t fújt. Cameron Fleming ezután egy rossz starttal vétette észre magát, és bár ezután Bolden kétszer is elkapta a labdát, nem tudtak érdemben előre jutni. Ugyanakkor Hightower valószínűleg letépte volna Bolden fejét az első elkapásnál, ha ez egy valós mérkőzésen történt volna.

24. 14-6-os hátrányban a következő támadásban Garoppolo 3 egymás utáni dobása sikeres volt, a negyediket Derby elejtette, majd Sheard sackje megállította a támadást és ezzel megelőzve a kiegyenlítést.

25. Brady ezután 3 sikeres dobást juttatott célba, majd kifutott az időből az időből, mivel valószínűleg 4 perces támadást gyakorolhattak. Ezután Gostkowski berúgta a 3. mezőnygólját is, amivel 17-6 lett az állás.

26. Garoppolo ezek után mezőnygól távolságba vezette csapatát, miután sikeres passz adott Harpernek és Gaffneynak, de Butler a gólterületen leütötte a labdáját, így a Gronk felé küldött passz sikertelen lett, majd harmadik kísérletre Biggers ütötte el a labdát Dobson elől, ezzel egy újabb mezőnygólnak esélyt adva. 17-9

27. Gostkowski 5-ből 4 mezőnygólt berúgott.

28. Belichick még egy támadást adott Garoppolonak és csapatának, egy sikeres onside kick után, de a z utolsó kétségbeesett kísérlet hamar véget ért, az első passzt megszerezte Jamie Collins.

29. Miután Brady először az edzőtábor során interjút adott, odasétált Gronkhoz és elég közelről az arcába mondta, hogy ma bizony kikaptak. Mindenki komolyan vette ezt a találkozót, de Brady még tőlük is komolyabban.

Forrás: Boston Herald

Hozzászólások

2016. 08. 06. 21:32
Burkus
Remélem, Gerappa nem a szezonban várható formáját hozta. De nem sok jóra számítok.
2016. 08. 07. 00:23
hopi46
topin szerint ezeknek a dolgoknak még nincs jelentősége :D
2016. 08. 07. 05:05
topin
Nem értem mi olyan jelentősége lenne egy edzésnek, ami miatt varjúvá kellene változni..

Bármelyik csapatnál kivesszük a franchise QB-t, utána hatalmas szakadék lesz a teljesítményben. ha nálunk is így lesz, akkor sem tudunk mást tenni, mint JG-t pályára küldeni ezen a 4 meccsen. Aztán lesz ami lesz. Mindenképpen ő a legjobb opció aki szóba jöhet, innentől kezdve nem értem a károgást. ha hozunk egy 2-2-t akkor megtette a dolgát, ha ennél jobbat, akkor meg happy big feeling van..

De hogy egy edzésen, mit alkot bárki is jelenleg a két QB között, az sztem teljesen lényegtelen amíg nem arról szólnak a hírek, hogy Tim Tebow szintjén gyeptéglabombázást hajtanak végre dobások helyett.

Engem speciel azon játékosaink, akik nem roster helyért küzdenek, nem igazán mozgatnak mennyire szuperélesek augusztus elején..sőt inkább ne legyenek azok most, hosszú az idény..Én úgy tudom nem adnak pontot a TC 8. játéknapján 100%-os passzpontosságért, persze lehet tévedek. és ha JG így dobott volna, akkor se lennénk előrébb az alapszakasz első 4 meccsét illetően jelenleg, mint ahogy most dobott. Akkor kell virítani, amikor oda kerül majd éles helyzetben.

nekem bosszantó a negatív emberek hozzáállása, de elfogadom, hogy nem vagyunk egyformák. Gondoltam is rá mindjárt sírok egy sort, mert D.Lewis nem futott még, így tutira használhatatlan egész életére már...vagy lehet az is, hogy a csapatnál dolgozók jobban tudják miért nem futott és mivel nem vágták ki a keretből, vélhetően számolnak is vele az évben..akkor a magyar fórumon miért sír emiatt bárki augusztusban az nekem furi..na mindegy..
2016. 08. 07. 07:51
BaP
Javarészt egyetértek, de egy dolog miatt, legalábbis aggódni kell, ha nem is varjúskodni.
Ez pedig az O-line
Annak az egységnek a kezdői, és második számú játékosai (persze akik pályán voltak és nem sérültek) sem mutattak eddig olyat, ami miatt tudnánk reménykedni, vagy pozitívan látni a dolgokat
2016. 08. 07. 15:30
Gordon
Ha az o fal dominálna akkor az lenne baj, hogy gyenge lesz a pass rush?
2016. 08. 07. 20:49
BaP
ilyet én nem írtam, ez a Te gondolkodásod tükrözi, nem az enyémet ;)

A probléma pont az, hogy az edzőtábor alatt még "nem engedik ki a kutyákat", nincs fullos passrush (nincs sok futójáték se a sérülés veszélye miatt) viszont másról sem olvasni, hogy a kezdő fal embereket a DT/DE corp második/harmadik vonala is folyamatosan veri egymás elleniben

Tehát nem lenne gond, ha legalább néha, 1-1-ben tudna párharcot nyerni pl Cannon, vagy ha egy egymás elleni Mini meccsen döntő helyzetben Garoppolo-t nem lehetne simán bezsákolni
Akkor kevésbé lennék kritikus


2016. 08. 07. 17:36
topin
A Denvernél nem sírnak, nem aggódnak ilyen szinten..pedig ott se QB (lehet Siemian fog kezdeni) se OL nincs..mégis tudja minden fan, hogy van még egy hónap..

Nálunk meg az OL ezekből a játékosokból fog állni..nagyon max hozunk valakit a keretszűkítések után. Bár én ebben nem hiszek..Szóval az edzők ezt a brigádot alkalmasnak találják a feladatra. És nyilván mindenki látja, hogy voltak, vannak, lesznek hiányosságaik de ugye nem létezik olyan, hogy tökéletes roster. Valaminek közepesnek is kell lennie..
2016. 08. 07. 21:04
BaP
Ne haragudj, de nem érdekel a Denver, és a szurkolói sem

A jövőbeni jóslataidra/feltételezésekre csak annyiban reagálnék: ha majd lesz új OL ember a keretben ( netán a szűkítéskor kirakjuk a ballasztot) és életképesebb képet mutat az OL, mondjuk már a Saint elleni közös edzéseken/meccsen, akkor majd arról az állapotról mondom el a véleményem.
Remélem Scar mestert, meg a fiait éltetve

A jelen állapotot viszont én akut gondnak látom.
2016. 08. 07. 21:16
Lucius
Ez az O fal tavaly 100 sebből vérezve elődöntőig vitte a csapatot. lehet, hogy gyenge, de fogd fel úgy, hogy ez az ára annak, hogy a többi csapategység (ezek szerint) átlagon felül teljesít.
2016. 08. 07. 21:52
polo62
úgy pontosabb lenne a megfogalmazás, hogy az o-line bénázásait a konf. döntőig bírta a csapat. én egyetértek azzal, hogy igenis gond a fal, és legalább a futásblokkolás vagy pass protection közül az egyiknek stabilan működnie kell a szezonban ahhoz, hogy a szurkolók által megálmodott célok reális esélyként merüljenek fel.
2016. 08. 07. 22:16
Lucius
Igazad van, azt kellett volna írnom, hogy "ezzel az O fallal az elődöntőig jutott csapat", de a többit fenntartom. Nem lehet minden csapatrész kiváló.
2016. 08. 08. 02:40
topin
Elmondhatod a véleményed, de attól még felesleges véleményezni valamit ami nincs kész..és a Saints meccsre sem lesz az, mert a foci nem akkor kezdődik..neked lehet, de a Patsnek nem:)

álljon össze az OL addigra amikorra igazán kell, ehhez meg idő kell vélhetően.
2016. 08. 08. 22:38
BaP
Nem a "kész" állapotot véleményeztem, hanem a fejlődést - ami nem igazán fedezhető fel szerintem ( szinte ugyanazon emberek, ugyanazon hibákkal)
Az elmúlt év után nyilván komolyabb figyelmet kapnak, és mivel van honnan, látványosabbnak kéne lenni a fejlődésnek

Szerintem az 1-1 elleni gyakorlatok, majd a házi meccsek, majd az előszezon edzések/meccsek, aztán az első 1-2 forduló az, ahogy szépen össze kéne ennek állnia, hogy novemberre egy stabil, összecsiszolódott egységgé formálódhasson.
Én ezeken a lépcsőkön haladva nem érzem az elvárható fejlődést a falnál

Lehetne sorolni a csapategységeket, ahol van fejlődés, amiben lehet reménykedni, vagy ahol a folyamatokat nézve kevésbé érdekes/fontos/bosszantó 1-1 hiba, vagy gyengébb nap

De hagyjuk, mert láthatóan nem azonosan gondolkodunk erről.

Csak egy közös van bennünk, hogy nagyon bízom én is egy remek szezonban, és hogy jól össze fog ez állni, ütőképes lesz a csapat ameddigre (nagyon) kell :)
2016. 08. 06. 22:37
Pat Patriot
Brady mint a jó bor...
2016. 08. 07. 08:53
sixt
Halihó! Engem inkább az foglalkoztat inkább hogy azt látom hogy lassan át megy egy ki a jobb rivalizálásba Jimmy G és Tomy fiú között a dolog. Tomy azt akarja megmutatni hogy Ő a legjobb és a kezdő QB (ami nem is kérdés!) Jimmy G meg hát meg akarja mutatni hogy a csapatot jó kezekbe tudják ha ő a főnök. Na most azt nem szeretném ha ez átmenne egy Hamilton, Rosberg cica harcban. Tomynak is kell a 4W, vagy 3-1, vagy minimum 2-2 ahhoz hogy ott legyen az újjain az 5 gyűrű. Nem mondom hogy az egészséges verseny nem kell, de olyan érzésem van mintha Brady nem segítene Jimmy-nek és inkább rivalizál vele. Persze én ezt itt Győrben a billenytűk mögül mondom. Nem tudom így van e, de kellene hogy Brady mentor legyen és nem leakarom győzni Jimmy-t.
2016. 08. 07. 09:48
imrow
Ha azt érzi, hogy csak a pályán kívül tud segíteni... Na, akkor lesz mentor. És biztos vagyok benne, hogy ott is 120% lesz amit nyújt.
2016. 08. 07. 10:27
Dzsék
Gronkowski egy interjúban mesélt egy történetet ami tökéletesen jellemzi Brady-t. Azt mondta, hogy amikor a csapathoz került, alig várta hogy Brady-vel dolgozhasson, aztán amikor oda került a sor Brady mindenért lecseszte és folyton mondogatta neki hogy miben kell jobbnak lennie, sose hagyta békén. Aztán láss csodát 5 évnyi NFL utan Gronk rekrdokat döntöget.

Valszeg Brady látta Gronkban hogy mekkora játékos lehet, és nem volt rest kihozni belőle a maximumot, mindegy milyen áron. Brady és Gronk nem olyan jóbarátok akik hagyják a másikat úgy ahogy vannak, hanem a munkatársak, akiknek a legfontosabb, hogy a csapat nyerjen. És ezért a győzelemért a saját barátságukat is feláldozták az elején.

El tudok képzelni hasonlót Garoppoloval is, nem kell hogy most jóban legyenek, tanulnia kell Jimmynek és szoknia, hogy óriási a nyomás rajta, és mindig lesz valaki aki jobb lesz, neki pedig le kell győzni.

Sorry a sok szövegért :)
2016. 08. 07. 12:11
sixt
Dehogy sok a szöveg, ne viccelj pont ezért imádom ezt a fórumot, feldobunk dolgokat és jól kielemezzük kinek mi a véleménye. Imádok itt olvasgatni. Átsegít a holt időn !
2016. 08. 07. 23:36
Whitealert
Ha jól emlékszem még Hoyer nyilatkozta egyszer, hogy amikor a Patshez került azt hitte, hogy Bradynek nem lesz annyi ideje se hogy vele mint 3. számú irányítóval beszéljen pár percet, de ahhoz képest az egyik első edzés után ott maradt vele, hogy figyelj ezen a dobómozdulaton még van mit csiszolni, így mozogj a zsebben, mi van ha arról jön a blitz, merre lépj mit csinálj stb... és amikor megkérdezte, hogy miért foglalkozik vele ennyit akkor annyit mondott hogy "mi van ha megsérülök és neked kell beugranod?! A csapatnak nyernie kell, készen kell állnod!"
Én nem félnék, hogy nem segítene Jimmyn, de az biztos hogy kurva pipa a sajtóra és az eltiltásra, és ezért lesz félelmetes a játéka. :)
Hozzászólás a(z) Edzőtábor 8. nap bejegyzéshez