Menetrend

Edzőtábor előtti kezdőcsapat előrejelzés

2015. 07. 28. 08:00
Szerző: Danna
Kategória: Cikkek
Megpróbálom megjósolni, hogyan is nézhet majd ki a csapat összeállítása a szezonban. Rövid magyarázattal is szolgálni fogok, miért gondolom úgy, hogy az adott játékos kiharcolja ezt a megtiszteltetést. Azonban előre leszögezem, hogy teljesen szubjektív a lista és várom szeretettel a Ti jóslatotokat a hozzászólások közt. Minden bizonnyal lesz pár név aki nem lehet majd ott, mivel elcseréljük, ne adj isten megsérül.


A támadóknál szerintem két felállás fog dominálni a szezon során, ezekben a formációkban fog pályára lépni a csapat a játékok 65-70%-ában. Az egyik lenne a 3WR-1TE-1RB, míg a másik a 2WR-2TE-1RB. A játékosok pedig a következők:

QB: Tom Brady (Jimmy Garoppolo)

Bármely más szezon előtt kérdezhetnénk, hogy mégis ki más lehetne a csapat irányítója az első héten, mint a mi élő legendánk. Idén azonban úgy hozta a sors, hogy nagy valószínűséggel nem léphet pályára Brady az eltiltása miatt (a fellebbezés még változtathat ezen ugyan), így pedig a másodéves Garoppolora nehezedik a nyomás. Nagyon bízok a srácban, mutatott életjeleket tavaly amikor lehetőséget kapott. Több van benne mint Casselben, és vele is sikerült (nem is kevés) meccseket nyerni. Azonban amint játékra jelentkezhet Brady, helyreáll a világ rendje és megkezdődhet a hadjárat. Nem okos dolog Brady-t felhúzni, márpedig most ez sikerült. Ennek pedig meg is lesz az eredménye.

OL: Nate Solder – Ryan Wendell – Brian Stork – Tre’ Jackson – Sebastian Vollmer

A támadójáték alapja a támadófal. Tavaly láthattuk mi a különbség egy gyenge és egy erős fal közt (akár mondhatnánk azt is, hogy Brian Stork). Mivel Connolly visszavonult, így felszabadult egy hely DeGuglielmo egységében Guard poszton. Mivel Solder jobban teljesít, ha egy veterán játékos szerepel mellette, így Wendell idén átkerül a baloldalra, míg tavalyi helyét az újonc Jackson veszi át. Stork, Solder és Vollmer marad megszokott helyén. Ezzel kész is van a fal, ami remélhetőleg már az első héten képes lesz jó teljesíteni. Mindenesetre hatalmas nyomás lesz rajtuk egész évben, a csoport riválisok védőfalai mind a legjobbak közé tartoznak a ligában.

RB: LeGarrette Blount (Jonas Gray)

Ridley távozásával Blount lesz a csapat első számú futója… a második héttől kezdve. Ugyanis neki is le kell töltenie 1 meccse eltiltását a Steelers ellen. Nem tarom kimagasló játékosnak, azonban a Patriotsnak nincs is feltétlen szüksége egy Adrian Petersonra (bár bizonyára nem lenne hátrány). A sikeres passzjáték megkönnyíti majd a dolgát, míg előny tudatában fáradt védelemmel szemben remekelni fog. Amíg pedig az eltiltását tölti, Gray próbálja majd kihasználni az alkalmat.

WR: Julian Edelman – Brandon LaFell

Edelman a liga egyik legjobb slot elkapójává nőtte ki magát, ráadásul az oldalvonal mellett is feltalálja magát. Életveszélyes gyorsaságával képes egy 3 yardos passzt 10 yardos futással megtoldani bármelyik játék során. Brady biztonsági célpontja, aki a legfontosabb pillanatokban hajtja végre a legnagyobb játékokat. (Ez az a dolog, ami a szememben Welker fölé emeli, hasonlítsuk csak össze a Super Bowlokon nyújtott teljesítményüket). Lafellel pedig végre érkezett egy megbízható 2. számú elkapó, aki oly annyira hiányzott Branch távozása óta. Megbízható, magabiztosan játszik a pálya szélén és elkapások után is szállítja a yardokat.

TE: Rob Gronkowski

A liga legjobb TE-je aki minden védelem számára óriási gondokat okoz. Futószalagon szállítja a TD-ket, bármikor képes meccseket eldönteni. Futásblokkolásban is elit, ezzel pedig mondhatni, hogy egyedülálló a játéka. Alapjaiban határozza meg a támadójátékot, remélhetőleg idén elkerülik a sérülések.

3.WR/2.TE: Danny Amendola/Scott Chandler

A rájátszásban végre láthattuk mire is képes Amendola, ha több lehetőséget kap és megfelelően használjuk. Meghatározó lehet a játéka, bármikor megvillanhat. Chandler is tündökölhet a pályán, míg Gronkowski és Edelman elvonja a figyelmet a pálya közepén, begyűjtheti a „könnyű” labdákat. Nagyon bízok a jó teljesítményében. Különösen nagy előny jelenthet a Vörös Zónában, ahol magassága még nagyobb kincs.

3. kísérletes RB: James White

Csupán megérzésre alapozom. Vereen sem került pályára első évében, aztán egész pofás kis játékos lett belőle. A tavalyi edzőtábor alatt rengeteg jót hallottunk róla, remélem idén már a pályán is megmutatja mit is tud.


A támadókhoz hasonlóan, a védelemben is két felállást írok majd fel, ezek pedig az alap 4-3 alap és a nickel védelem lesz. Ebben az esetben a 3. LB és az 5.DB „osztozik” majd.


DL: Chandler Jones – Sealver Siliga – Malcolm Brown - Rob Ninkovich

A fal két szélén idén is Jones és Ninkovich játszik majd. Játékukra nem lehet panasz, mind futás, mind passz ellen megállják a helyüket. Jones a csapat legjobb passzsiettetője, míg Ninkovich legnagyobb erőssége, hogy mindig a legfontosabb pillanatban hozza a nagy játékot. Wilfork helyét az újonc Brown fogja átvenni, míg társa Siliga lesz. Ezzel a fal belseje elég masszív lesz, hogy helytálljanak futás ellen. Egyértelmű passzhelyzetekben érkezhet a fal belsejébe Easley és a fal szélére Sheard, ezzel pedig Jones is egyel beljebb tolódna.


LB: Dont’a Hightower – Jamie Collins

A tavalyi szereplésük után nálam ők az első két LB akik pályára lépnek, most már Mayonak kell bizonyítania, hogy helye van a pályán még 2 LB-es felállás esetén is. Különleges párost alkotnak, mindketten jól teljesítenek futás ellen, képesek siettetni az irányítót és passz ellen sem elveszettek. A védelem svájci bicskái.


DB: Logan Ryan – Patrick Chung – Devin McCourty – Bradley Fletcher

A két S személye nem is kérdéses, McCourty a liga egyik legjobb FS-je, aki egyedül képes lefedni a pálya hátsó részét. Remek megérzései vannak, magabiztosan szerzel és a labdával is jó barátságban van. Chung a falhoz fellépve jól segíti a futás elleni védekezést és passz ellen is rengeteget fejlődött. A két CB személyét megérzés alapján választottam ki, 4-5 hasonló képességű játékos van a keretben, így az is előfordulhat, hogy elvétve tévednek majd a pályára ők ketten.


3.LB/5.DB: Jerod Mayo/Tarrel Brown

Mint már említettem, Mayonak bizonyítania kell, hogy helye van 2 LB-es felállások során is a pályán, egészen addig viszont nálam csak 3.-ként léphet a Gillette Stadion műfüvére. Ők hárman a liga egyik legjobb LB egységét alkothatják, és a csapat erősségei lehetnek. 3. számú CB-nek érkezik majd a pályára Brown passz szituációkban, azonban ismét ki szeretném hangsúlyozni, hogy a CB-ek választásánál a megérzéseimre alapoztam. Nincs kiugró játékos a keretben, így reméljük a legjobbakat, hátha valaki meg táltosodik.


Végezetül érkezzen egy kis Merész Jóslat, avagy Bold Prediction, csak hogy még több „vita” alakulhasson ki:

1)    Malcolm Butler nem éli túl az 53-mas keretszűkítést
2)    Garoppolo 9 TD-t és 1 INT-et dob a szezon első 4 meccsén, ezzel pedig 3 győzelemre vezeti a csapatot
3)    Gronk 23 TD elkapással zárja a szezont, amivel beállítja Moss rekordját
4)    Collins All-Pro lesz
5)    Brady megszerzi 5. gyűrűjét és a szezon végén bejelenti visszavonulását


Írta: tuci-tuci

(A későbbiek folyamán szavazást is rendezünk a várható 53-as keretről)

Hozzászólások

2015. 07. 28. 08:58
winston86
jó cikk, bár hirtelen azt hittem, hogy 53-as keret jóslás lesz. korán van :)

a bold-ok elég merészek :D

1) ebben a gyenge keretben szerintem simán marad, nem csak az int-je volt jó, eleve pro formában játszott a super bowl-on. szerintem ő egy nagy fogás lesz. kezdő azért még szerintem nem lesz, bár Fletcher-t igazán kiszoríthatná.

2) szerintem sajnos több int-je lesz, cserébe lesz futott TD :)

3-4-5) ezeket aláírnám :)
2015. 07. 28. 09:12
mammut
Köszi a cikket!

Szerintem Sheard és Butler nagyobb szerepet fog kapni, én is úgy láttam ahogy winston: nem csak az az egy momentuma volt, végig jól játszott amikor bent volt.

Személy szerint egyébként azt várom, hogy a "második sorból" sokan előrelépnek idén, nem annyira csak 2-3 emberről fog szólni a támadójátékunk, úgyhogy az alábbi merész jóslatokkal állok elő:
1. Amendola legalább 5 TD-t szerez az alapszakaszban
2. Chandlernek csak 3-mal lesz kevesebb TD-je, mint Gronknak - és ez nem 20-at jelent ;)
3. Gray több yardot fog hozni, mint Blount
2015. 07. 28. 09:37
Bucimaci
Tetszet a cikk!

De akkor itt vannak azok a pontok amikben különbözik a véleményünk:

1. Szerintem az alap felállás a támadó sorban a 2WR-2TE-1RB (a régi jól működő felállás, csak most nem Gronk-Hernandez, hanem Gronk-Chandler felállás), ezzel szerintem a lige bármely védelmét az őrületbe kergetik, ahogy régen is. Két ekkora TE-t nem tud levédekezni a MLB sor, ha pedig saját követőt kapnak, akkor jönnek a WR-eknek és RB-knek dobott passzok.

2. Szerintem Blount és Gray a szezon során nagyjából ugyanannyi játéklehetőséget kap még Gray jól megcsinálja a szélső futásokat, addig Blount a belső erőfutásokat, hozza jó százalékban.

3. Ahogy Amendola belelendült a rájátszásban szerintem LaFell elé kerül, és inkább Ő lesz a 2. számú elkapó, vagy inkább első számú szélső elkapó.

4. Butler akkora önbizalmat, és lendületet kapott a SB után, hogy kezdő lesz Fletcher helyén.

5. Szerintem Gronk-nak nem lesz rekordot jelentő TD lekapása, mert megosztozik Chandlerrel, Edelman, viszont Brady rekord számú TD-t fog passzolni!

+1 És akkor itt egy vitaindító várt statisztikai adat: Brady 300 futott yard az alapszakaszban (19yard/meccs), és min 2 futott TD. Tavaj nagyon jól mozgott az ilyen helyzetekben, persze csak a nyitott helyzetekben fut lábbal előre, mert a biztonság az első :)
2015. 07. 28. 10:01
athlai
Sziasztok!

Nekem is nagyon tetszett a cikk, minden nap várom már, hogy mikor lesznek új, friss infók a csapatról és a szerkesztők mindig kitesznek magukért.
Off:
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a csapat most hogy áll a salary Cap-el? Amennyiben jól állunk (+10 millió körül mondjuk), lehet úgy mozogni a jelenlegi és a következő évek között, hogy például bizonyos tételeket előre előbb elkönyvelhetnek és ezáltal a későbbi években nem terhelik annyira a sapkát? Itt a fix tételekre gondolok első sorban. Köszönöm a választ.
2015. 07. 28. 10:04
mammut
Eszerint 11 felett vagyunk, bár itt még Tarell Brown fizuja nincs benne:
http://www.spotrac.com/nfl/new-england-patriots/cap/
2015. 07. 28. 10:25
csgabor
Köszi a cikket! Nagyon tetszett, 90%-ban én is egyetértek veled. :) Go Pats!
2015. 07. 28. 10:41
mgabor74
Ha ez így lesz ahogy a cikkben van, akkor jól bevásároltunk Easly-vel. Tudom hogy PUP-on van a másik cikknél meg is kérdeztem lesz-e egészséges valaha. Ez így eddig nem biztató.
A DL sorban több van egy "l" betűvel:)
2015. 07. 28. 11:27
mammut
Reméljük olyan jól játszik majd a srác, hogy ez a Malcom/Malcolm ügy már nem sokáig fog kísérteni... ;)
2015. 07. 28. 12:08
komzoz65
Támadójáték:

Szerintem még érkezhet futó, ha a táborban nem lesz megnyugtató a kép. Az csak az lehetne, ha Blount és Gray egyenértékűen bevethető. Nem lehet Blount az első számú, az idén, ezek ellen a falak ellen édeskevés lenne.

Várok valami újat is a tervezőasztalról. A két TE-s felállás persze biztos gyakran ott lesz, mert Gronkot muszáj lesz tehermentesíteni, és bőven van kivel. De lesz itt új figura is.Mivel a jelenlegi futók nem tényezők elkapásban így több wr-es felállások sanszosak.

Brady remélem végig lesz, mert ez a döntő faktor. Garoppolo tanuljon még.

Idén a támadók sehogy nem fognak csúcsokat dönteni, komoly eredményhez a védelemnek is előre kell lépnie. Minden tamáskodás ellenére erre még képesek is lehetnek.

Védők:

A CB kérdést a tábor dönti el, lehet, hogy ide még hozunk valakit, ha nem lesz megnyugtató a kép. Butler cut nem hiszek benne, de akár...

Ami még fejlesztendő pass rush, tulajdonképpen nem volt selejt, inkább közepes, de az elkapás elleni kisebb nevek miatt az ellenfelek - eleinte biztosan -, később az eredmények függvényében a passzt fogják ellenünk erőltetni, úgyhogy a passz siettetésnél sok fontos momentum lehetne...

Nem várok könnyed, diadalmas menetelést, sokkal inkább nyögvenyelős, küzdelmes évet, de rájátszást mindenképpen, ott pedig bármi megeshet.
2015. 07. 28. 12:34
codyfiu
Alan Branch szerintem befér a védőfal közepébe. Vitagenerálásnak jó de aki super bowlt bír eldönteni mint Malcolm Butler az nálam ha nem is kezdő de 3-4 CB-nek befér. Mondj 4 jobbat. A Garoppolo felvetés szerintem reális. Gronknak nem hiszem hogy meglenne a 23 TD de én is remélem :) . Az 5. gyűrűhöz egy nagyon magárataláló CB páros kellene és rengeteg mák. Brady még nem vénember szóval nem vonul vissza legalábbis ha egészséges tud maradni. Szerencsére ő zsebirányító ott jobban lehet bírni, a Wilsonok ekkorra már rég nyugdíjasak de azt is meg lehet érteni.
2015. 07. 28. 13:01
Whitealert
Tetszik a cikk, jó meglátások! :)
BB egyszer azt nyilatkozta Mayo-ról, hogy nem pótolható. Mostanság olvastam, hogy BB-nek az a mániája hogy leül egy egyetemi játékossal egy szobában, átnéznek 10 perc alatt pár játékszituációt és mikor vége, azt mondja a játékosnak, hogy most mindent rajzoljon fel a táblára, amit ő elmondott és magyarázza el, hogy az adott szituációban mi lenne a játékos feladata. Mayo hibátlanul átment ezen a teszten, szerintem ekkor döntötte el BB, hogy draftolja. :)
Btw. ha Mayo teljesen egészséges, szerintem ő fogja viselni a rádiós sisakot, tehát Collins és Hightower megküzd majd a posztért, és nyilván a "vesztes" marad 4-3-ban 3. számúnak.
A Bold Prediction-ről annyit, hogy Gronk nem hiszem, hogy 20 TD felé menne, szerintem idén több célpontja lesz Bradynek (és Garoppolonak, ha úgy alakul). 15 TD körül fog szerezni valószínűleg. :)
Butlernek az 53-ban a helye, tavaly is nagyot nyújtott az edzőtáborban, valószínűleg idén is kiharcolja a helyét.
2015. 07. 28. 13:28
danmajerle
Bold: mi fogjuk a legtöbb sacket szerezni a ligában
2015. 07. 28. 14:41
chateautorres
És a legtöbb INT-t is!
2015. 07. 28. 17:35
BaP
Kiváló cikk, kösz

Szerintem Brady végig lesz

Szerintem a 2TE,2WR,1 RB lesz az alap, és Hooman kap majd rendesen szerepet, Gronk nem lesz ennyit használva, tehermentesíti majd Chandler
Dolátol is sokat várok

Hátul meg szerintem Sheard meg Easley fognak majd segíteni a passrush terén, Jonest és Ninko tehermentesítve
Én a sec-től meglepetéseket várok. Most mindenki úgy beszél róluk, mint valami nyeretlen 2éves bandáról, akik azt se tudják, mi az a focicsuka. Butler szerintem ki fogja harcolni a helyét.

A Bold elég komoly, de ha a többi bejönne, azért "odaadnám" Butlert :D
2015. 07. 28. 18:00
Én is reménykedem benne, hogy eltörlik a büntetést, de egészen addig űgy számolok, hogy ki kell hagynia az első 4 meccset.
Ha törlik, akkor értelemszerűen az 1. pont kihúzva!
2015. 07. 28. 17:58
hopi46
A jelenlegi CB keretben Butler a legjobb (és nem a SB INT-je miatt!).Tessék megnézni a tavalyi meccseket, amikor játszott! Ryan, Fletcher a cipőjét sem vihetik. Nagyon ért a szituációs játékhoz.

Az pontos 53-as keret megjósolása (sérüléseket és fegyelmezetlenségeket nem számítva) nem túl nehéz, csodák nincsenek, legfeljebb 4-5 ember kérdéses.

Ami az idei SB-t illeti a liga (bírók, csapatok feljelentései stb) mindent el fog követni, hogy ez nekünk ne sikerüljön.("NFL-politika") Egy SB-hoz 3 dolog kell: kiegyensúlyozottan jó játék, minimális sérülések, sok szerencse. (Tavaly a Kansas meccs kivételével megvolt a kiegyensúlyozott jó játék és a másik kettő is.) A csoportunk nagyon megerősödött, egy 10-6-os PO-val elégedett lennék.
2015. 07. 28. 20:20
azért azt, hogy Ryan és Fletcher a cipőjét sem vihetné, erős túlzásnak érzem,
illetve nem véletlen a Bold Prediction név :D
2015. 07. 29. 01:15
hopi46
Persze hogy túlzás, de nagyon kedvelem ezt a "speciális IQ-jú" fickót. :D
2015. 07. 28. 18:40
zoli0321
Szerintem egy CB még érkezik a keretbe. RB poszton pedig Tyler Gaffney bekerül a keretbe.
2015. 07. 28. 20:00
MajnemizBond
Butler már a tavalyi előszezon meccseken is jól játszott szerintem és amikor a szezon közben vagy PO-ban beszállt soha nem okozott csalódást, így szerintem simán benne lesz az 53-ban. Új CB szerintem már csak szezon közben érkezik, ha nagy lesz a baj, BB-ék először megnézik ez CB állomány mire képes. Én vhol azt olvastam, hogy abban a Cadet gyerekben nagy potenciál van elkapó arab poszton, hát majd meglátjuk.
2015. 07. 28. 20:02
MajnemizBond
Bocs telóról írok, az arab RB akart lenni.
2015. 07. 28. 20:43
typhoon77
Off: Most olvastam, hogy marad Brady eltiltása. Tudtok valami hivatalos hírt?
2015. 07. 28. 20:44
takirob69
2015. 07. 28. 21:26
Gege8
Tehát hivatalos. Oké. Brady leüli az első 4 meccset, Goodell meg belebukik a bírósági ügybe, ez szerintem így fair deal. Ezzel jól meg is támasztottuk tuci-tuci jóslatát, egyetértek, JimmyG parádésan hozza le azt a négyet. A 2TE felállás atom, ez sokat fog segíteni a második vonalas elkapóknak (Amendola, LaFell), egyszerűen valakire konstans nem jut majd elég figyelem a védelemtől. Butler marad, ha a sikert önbizalommá és nem nagy mellénnyé tudja formálni; a két S van olyan jó, hogy kicsit alányúljanak a CB-knek. A falakból Chandlertől nagy idényt várok, a többiektől korrekt iparosmunkát; a 3 LB viszont igazi szörnyeteg mind, ez eldöntheti a védelem egészének munkáját. Azt remélem, hogy okosan forgatjuk őket, ezzel őrületbe kergetve mindenkit, hiszen alig van közöttük különbség, nincs "gyengébb" felállás. Jimmy Graham súlyosan visszaesik Seattle-ben; Gronké a TE poszt minden dicsősége. Csak így is legyen. :)
2015. 07. 28. 22:04
BaP
Nem bukik bele, Brady jobban jár, ha sem őt, sem a két labdás gyereket nem kérdezik ki eskü alatt.

Brady konkrétan összetörette a telefonját gyakorlatilag a Wells vizsgálat idején, és a júniusi vizsgálat idejére már a "felhőn" se voltak meg az adatok. Ez nem az együttműködés hiánya, hanem bizonyíték megsemmisítése.
Ez így már komoly gebasz , valljuk be.

Jobban jár a Pats, ha Brady nem megy bíróságra, mert úgy kéne játszania , hogy ezen is járnak a gondolatai, valamint az lehet a vége, hogy Garoppolo playoff meccsen lenne először kezdő.
2015. 07. 29. 00:06
loop80
Összetörette? Ez nekem új.
2015. 07. 29. 09:05
BaP
Olvasd el Goodell 20 oldalas indoklását

Amúgy ez hatalmas butaság volt, mert nem volt köteles odaadni. Viszont ez mindenki szemében a bizonyíték megsemmisítés lesz, innen már hiába menti fel egy bíróság, az nfl drukkerek szemében csaló, és hazug lesz.

Azért is baromság volt, mert az nfl azzal, hogy új labda szabályt hozott be, elismerte, hogy a deflategate idején nem volt megfeleleő szabály a labdák kezelésére, ergo az együttműködés, és bizonyíték megsemmisítés kivételével semmi nincs - ha ez nem lett volna akkor semmi sem lett volna - az nfl kezében
2015. 07. 29. 14:48
Tibi Twelve
A CB a kérdéses, remélem zónában helytállnak majd valahogy, mert ha megverik a cb t az elkapók ugy nehéz nyerni, de biztos jó lesz, mert BB az BB :-)

A boldhoz annyit h, Butler legyen kezdő, éls Brady az 5. után akarjon még mert még 3 éve van a szerződésből.

Go Patriots
Hozzászólás a(z) Edzőtábor előtti kezdőcsapat előrejelzés bejegyzéshez