Menetrend
Szavazás

Ellenőrző - 11. hét

2012. 11. 20. 10:41
Szerző: GRAFI
Kategória: Ellenőrző
Sokan kissé szorongva várták a Peyton Manning nyomdokaiban lépkedő, Andrew Luck foxboroi bemutatkozását. A várt szoros mérkőzés helyett egy könnyed Patriots győzelmet hozott a találkozó, amiből mind a védelem, mind a támadósor alaposan kivette a részét. A továbbiakban szokásunkhoz híven, értékeljük a csapat teljesítményét.

Edzői stáb:   5,

A Patriots nem sokat mutatott meg abból, hogy mi volt az eredeti játékterv, de láthatóan több szerepet szántak Julian Edelman-nek a támadók között, és ez kifizetődő volt. A félidei elemzések eredményeként a Patriots 35-7-re verte a második félidőben a Colts csapatát. Nem láthattunk semmi kivetnivalót sem a játékhívásokban sem a játékidő menedzselésében.

Passzjáték:    5,

Statisztikailag Tom Brady a szezon egyik legjobbját nyújtotta, passzainak 68%-át értékesítve 331 yardot passzolt, és 3 touchdownt érő átadása volt. Nem adta el a labdát egyszer sem, és majdnem tökéletes, 127.2 lett a QB ratingja. Volt pár játék, mikor nem értették meg egymást az elkapó Brandon Lloyd-al, de ahogy haladt előre a mérkőzés, egymásra találtak. A pass protection a régi szép időket idézve ragyogó volt.

Futójáték:    3,

Nem éppen azt a teljesítményt nyújtották, amit a Colts védelme ellen jósolni lehetett volna. A mérkőzés után, Bill Belichick azt mondta, hogy a támadófal jobban teljesített passz-blokkolásdban, mint futás-blokkolásban, és nem viccelt. Stevan Ridley nagyon gyenge napot fogott ki, összesen 28 yardot hozott 13 futásból, ami alig 2.2 yard futásonként. Shane Vereen robbanékonyabban kezdett a mérkőzés elején, de aztán ő is visszaesett. 11 futásból 40 yardot tudott elérni.

Passz elleni védelem:     4,

Minr egy kosárlabda csapat, aki a lepattanókból induló kontrákból építkezik, a Patriots 14 pontot tett fel a táblára közvetlenül a passz elleni védelemnek köszönhetően, 2 nagyszerű interceptiont is TD-ra visszahordva. De Aqib Talib, a nagy játékán kívül 2 touchdown passzt is engedett (bár az első játéknál nagyszerűen védekezett szerintem, centikkel lemaradva az egyébként nagyszerű elkapásról - a szerk.), míg a másik cornerback, Kyle Arrington pass interferenc büntetése 40 yardba, és az azt követő 1 yardos taouchdownba került a csapatnak. Mindent figyelembe véve, láthatóan fejlődött ezen a téren a védelem, de még mindig hiányzik a kiegyensúlyozottság.

Futás elleni védelem:    4,

Nem szeretnék túl sok szót fecsérelni erre a területre, de a Patriots a futás elleni védelem ismét hullámzó volt. 24 futásból 119 yardot értek el a Colt futói. Nem szenvedtek el olyan mély sebeket, mint a múlt héten a Bills ellen, de a Vic Ballard (4.5 yard/futás) vezette Colts futógárda képes volt haladni a labdával.

Speciális csapatrész:    5,

Néhány héttel azután, hogy Devin McCourty touchdownra hordott vissza egy kirúgást a  New York Jets ellen, a punt visszehordás került sorra vasárnap. Két punt visszahordása során, Julian Edelman 58.5 yardos átlagot ért el, beleszámolva a 68 yardos touchdownnal végződő visszahordását is. A punter Meskó Zoltánnak mindössze kétszer kellett elrúgnia a bőrt, de azt hatékonyan tette (2 punt, 53,5 yard átlagban). A kicker Stephen Gostkowski kevésbé lehetett elégedett magával, mivel kihagyott egy egyszerűnek tűnő, 36 yardos mezőnygólt a második negyedben, amikor még hátrányban volt a csapat.


forrás: Mike Rodak/espnboston.com

Hozzászólások

2012. 11. 20. 14:17
Medve12
A mostani tippjáték mikor fog kijönni? Bocs az off-ért!
2012. 11. 20. 14:29
Arsenal
Gronk sérülésének fényében az NFL.com feszegeti azt a kérdést, hogy okos dolog-e a meccs végén egy extra pontnál szerepeltetni a csapat egyik legjobbját. Hmmm.
2012. 11. 20. 15:04
tomi-tomi
Az nfl.com rengeteg olyan dolgot szokott feszegetni, amit felesleges.
Nagyjából mindenki lenyilatkozta, hogy a FG unit-ot soha nem szokták megváltoztatni, főleg nem extra pont esetén. Nagyobb eséllyel sérülsz meg a pálya szélén álldogálva, mint extra pontnál.
Ha egy ilyen csere miatt meg a kicker-t gázolják le, akkor meg ugyanez az nfl.com ugyanilyen komolysággal feszegetné, hogy miért cserélték le egy ilyen kockázatmentes helyzetben.
2012. 11. 21. 10:54
codyfiu
ez nagy valószínűséggel így van, csak annyit tennék hozzá:
valamivel el kell adni az oldalt
2012. 11. 20. 15:11
lipi
Teljesen felesleges feszegetni a kérdést. BB így szokta, ezen nem lesz változtatva. Engem is a frász kerülget, amikor Wes vagy DMC rohangászik a labdával visszahordásnál, de ez van :).
(Mellesleg annyi a sérültünk, hogy örüljünk, hogy van aki pályára tud lépni.)
Ja, és ne felejtsük, hogy amikor Ebner állt az ST-ben a pályán, tapasztalat nélkül, kapásból jött a blokkolt punt...
2012. 11. 20. 16:34
csabesz
Nem lennék meglepve, ha Ebner azóta is gyakorolná BB vigyázó tekintetének kereszttüzében:)
2012. 11. 20. 16:35
nosbiglem
2012. 11. 20. 16:37
nosbiglem
2012. 11. 20. 19:37
sixt
Hmm Hoyer a Steelersnél !! Plusz még Plaxico is
2012. 11. 20. 23:57
na akkor kezdhetnek aggódni a Steelers ellenfelei, mert Hoyer messze jobb mint egy Batch vagy egy Leftwich vagy ki
Hozzászólás a(z) Ellenőrző - 11. hét bejegyzéshez