Menetrend
Szavazás

Ellenőrző - 12. hét

2012. 11. 25. 20:36
Szerző: GRAFI
Kategória: Ellenőrző
Bár a vasárnap egy amerikai foci rajongó szemszögéből a meccsekre való felkészülésről szól, a Patriots már csütörtök este (éjjel) letudta a heti mérkőzését. A Hálaadás napi forduló főműsoridőben játszott meccsén fantasztikus 49-19 arányú győzelmet aratott a Rex Ryan vezette New York Jets felett. Értékelni persze ilyenkor is kötelező, íme az eredmények. 

 

Edzői stáb:    4/5

Néhány dolgot meg kell említeni. Az egyik a büntetéések számának növekedése. A Patriots nyolc büntetést kapott, közte kétszer encroachment-ért és egyszer szükségtelen durvaságért, ezek fényében fegyelmezettebb játékra van szükség. Ráadásul a Jets két ponthoz is jutott egy másik Patriots büntetésért, mikor egy chop block szabálytalanságért safetyt ítéltek a bírók. Továbbá megemlítendő és megkérdőjelezendő, hogy mennyire volt szükséges az irányító Tom Bradyt a negyedik negyed végrfelé is játszatni. Egy üzenet lett volna? Igen. Vagy feleslesleges kockázat? Nem kérdés.

Passzjáték:    5,

A legfontosabb statisztikai szempontból, hogy Tom Bradyt két egymást követő meccsen sem tudták sackelni, és labdaeladása sem volt. Nagyon nehéz a Patriotsot megvernie az ellenfél védelmének anélkül, hogy bármi is kerülne a statisztikai lap ezen két sorába. Összességében Brady jól oldotta meg a feladatát a szűkebb elkapó gárdával, 2009 óta először játszva Gronkovski nélkül. Volt néhány elég rossz dobása, amin még dolgozni kell, de nem volt komoly hibája.

Futójáték:     5,

Nem volt olyan kiemelkedő a teljesítmény, amire később is emlékezni fogunk, hiszen nem volt 13 yardnál hosszab futásuk, de a Patriots jól tartotta az előnyét a második félidőben a hatékony földi támadásoknak köszönhetően. Stevan Ridley 21-szer kapta meg a labdát és 97 yardot haladt vele, ami 4.6 yardos átlag, míg Shane Vereen folytatta a stabil játékot, 10 futásból 42 yardot hozva. Nem kiemelkedő, de hatékony.

Passz elleni védelem:    4,

A Jets a megszokott játékát hozta, bár úgy tűnhetett, hogy a passzjátékuk hatékonyabb volt. Mark Sanchez másodszor hozott egymás után 300-nál is több yardot a New England ellen, és hatékonyan tudta a labdát előrejuttatni a levegőben, és néha kétesnek tűnt, hogy a Patriots meg tudja tartani az előnyét a második játékrészben. Első - és egyetlen - interceptionje sokba került neki, valószinűleg az volt a mérkőzés menetét megváltoztató momentum.

Futás elleni védelem:     4

A betonkemény futás elleni Patriots védelem, amit a szezon első heteiben láttunk, már csak emlék. Bár jelentős előnyben játszottak, mégis 119 yardot engedek a Jetsnek a földön, amiből Shonn Greene 14 futása 71 yardot ért, ami 5.1 yardos átlag. Nem igazán látszik, hogy miért estek ennyire vissza, de csütörtök este sem voltak jók, de több játékosnak köszönhető, hogy nem tudnak jól teljesíteni.

Speciális csapatrész:       4

Hasonlóan, mint az előző meccsen, mikor Devin McCourty elejtette a labdát egy visszahordásnál, de egy másikat visszahordott touchdownra, most is voltak kirívó hibák. A legordítóbb hiba Stephen Gostkowski kihagyott 39-yardos field goal kisérlete voltaz első negyedben, habár elsőre úgy tűnt, hogy a snap sem volt már tökéletes. A pozitívum viszont a McCourty által kikényszerített labdavesztés a Jets kick returner Joe McKnight-tól, amit Julian Edelman touchdownra hordott vissza. Újabb fantasztikus játék a speciális csapatrésztől, akiktől hiányoztak ezek a mérkőzés menetét befolyásoló nagy játékok a szezon elején.

forrás: Mike Rodak/espnboston.com

Hozzászólások

2012. 11. 25. 20:57
"Stevan Ridley 2-szer
kapta meg a labdát és 97 yardot haladt
vele, ami 4.6 yardos átlag,"

Itt valami beteg.
2012. 11. 25. 21:38
bara
az nem beteg, csak sztem a 21-ből lemaradt az 1-es:)
2012. 11. 25. 21:02
Laci
Gronkowski "w"-vel a passzjáték osztályzatnál please...
2012. 11. 26. 15:19
A nemrég kínából rendelt eredeti mezemen W-vel van írva. Az nem lehet, hogy nem eredeti. :P (javítva)
2012. 11. 25. 21:25
Tisa08
Hát igen, ha egy Sanchez 300 fölött és 72 %-kal tud ellenünk passzolni, akkor a 4 alá elég szépnek mondható, legalábbis szerintem
2012. 11. 25. 22:23
Darkpista
a 4 alá szerintem az INT-nek köszönhető.. ráadásul a passzolt yardok nagy részét a 4. negyedben kaptuk leginkább, amikor már teljesen mind1 volt
2012. 11. 26. 09:48
magooc
Én szakmai oldal helyett érzelmi oldalról közelítem meg a mérkőzést:
Emotions of Thanksgiving :*5
rég éreztem ilyen jól magam :Dx
2012. 11. 26. 09:23
lipi
Kivételesen a passz védelmet kicsit feljebb húznám. Amíg nem garbage time volt, addig passzal nem tudtak haladni, sőt, még INT-et is szedtek. A második félidőben pedig már a védelmi felfogásunk is változott annyit, hogy simán jöhettek a benyelt yardok. Szóval szerintem sima 4-es :).
2012. 11. 26. 09:33
simita14
Mi van Edelmannel ? Utolsó hírem, hogy csak a következő vasárnapot kell neki kihagyni. Ez még igaz ?
2012. 11. 26. 09:37
Bulow
Tegnap megnéztem a meccs kulcsjeleneteit újra és a safety azért elég jó indulatú ítéletnek látszott, ha a szabály valóban az, hogy térd alatt akkor nem lehet támadni, ha valaki már blokkolja az ellenfelet. Merthogy Ridley és nemtomki gyak. egyszerre blokkoltak, sőt inkább Ridley előbb.
2012. 11. 26. 11:24
daelaci3
Szerintem az a safety teljesen jogos volt. Tudtommal a szabály az, hogy egyszerre nem lehet a felsőtestét és a lábát is támadni(blokkolni) a védő játékosnak, ebből adódóan mindegy hogy melyik blokkolás volt elöbb, az eset erősen sérülés veszélyes volt, így a szabály szellemében helyesen ítéltek a bírók.
2012. 11. 26. 12:54
A passz elleni védelmet fejlebb húznám, mondjuk 4-esre legalább, föleg, ha összehasonlítjuk a korábbi teljesítményekkel.
A futás viszont megérdemli a 4,-at vagy 3/4-et. A meccs elején a Dfal nem volt helyzet magaslatán, általában a LB-k fogták meg a futásokat.

Nekem a szükségtelen durvaság volt nagyon véleményes ítélet, nem volt az zerintem.
2012. 11. 26. 14:08
Az értelmi szerző nem én vagyok, de ez a kifejezés nagyon tetszik:

"Sanchez kiváló "ön-tackle-fumble"-je"
Hozzászólás a(z) Ellenőrző - 12. hét bejegyzéshez