Menetrend
Szavazás

Ellenőrző - 13. hét

2012. 12. 04. 18:28
Szerző: GRAFI
Kategória: Ellenőrző

A Sun Life stadionban aratott vasárnapi győzelmével a New England Patriots bebiztosította a csoportgyőzelmet. Bár azt mondják a győztes meccseket nem kell magyarázni, mégis kiváncsian várjuk Mike Rodak hogyan értékelte a csapat vasárnapi teljesítményét.

Edzői stáb:    4

Ismét egy újabb hét különösebben rossz edzői döntés, és time menedzsment probléma nélkül, és ezúttal is egy fontos megnyert mérkőzés. A játékhívás, és a sack ahogy azt a linebacker Jerod Mayo végrehajtotta a negyedik negyedben Ryan Tannehill-en, mindenképpn dicséretet érdemel. Az érem másik oldala viszont az, hogy a Patriots tudta, hogy a Dolphins jó a pasz elleni védekezésben, négsem talált megfelelő ellenszert rá, és ez négy sackhez vezetett.

Passzjáték:    3/4

Az egyik dolog ami a mérkőzést végignézve feltűnt, pontosabban annak hiánya, az az elkapó Brandon Lloyd (mellőzése, - a szerk.). Egy olyan mérkőzésen, ahol Brady 18-szor dobott az ő régi hűséges elkapója, Wes Welker felé, Brady mindössze egyszer vette célba Lloyd-ot, és az is az utolsó támadásnál volt. Bradynek volt néhány különösen rossz dobása, számára a szezon egyik leggyengébb mérkőzésén. Ennek ellenére, Lloyd ilyetén mellőzése nem csak Bradyn múlt. Welker és a tight end Aaron Hernandez vitték a hátukon ezt az egységet.

Futójáték:     4

Bill Belichick azt mondta a mérkőzés után, hogy ő és az edzői észrevették, hogy nem túl sokat futnak a labdával, ezért próbáltak nagyobb hangsúlyt fektetni az egyensúlyra a második játékrészben. Így is tettek, bár összességében nem lettek túl jók a számok -- 32 utás alatt mindössze 3.4 yard átlagban -- de a futójáték kellően hatékony volt, amikor leginkább kellett. A Patriotsnak legjobban az utolsó támadásnál ment a futás, mikor Stevan Ridley 7.2 yardot hozott átlagosan az első 5 futásánál a 16 playből álló támadásban, amivel a Patriots túljutott a félpályán.

Passz elleni védelem:    4,

A szezon egyik legjobbját nyújtota ez az egység, jóllehet az NFL egyik leggyengébb "légiereje" ellen. Tannehill mindössze 45 százelékkal passzolt, 29 dobásából 13 volt sikeres 186 yardért. A passz elleni védkezés hozott néhány igazán szép játékot, különösen a helyettes kezdő defensive end Trevor Scott-tól, aki két sacket csinált, és kikényszerített egy labdavesztést. A másik oldalon viszont, a cornerback Aqib Talib gyenge napot fogott ki, nem volt szerencséje egy Tannehil túldobásnál, és egy büntetést is kapott lökésért (pass interference) egy másik játéknál. Azért még mindig van hova fejlődnie az egységnek.

Futás elleni védelem:    4/5

A mérkőzésre készülve szó esett a Dolphins két veszélyes ütőkártyájáról, Reggie Bushról és Daniel Thomasról, de szerencsére a Dolphins offense összességében messze volt az eddig látott legnagyobb veszélytől, amivel a védelemnek szembe kellett néznie idén. Bush 15 futásból 64 yardot ért el, míg Thomas 10 yardot tett hozzá öt átvételből. Azt tették, amit tenniük kell, megelőzve a nagy játékokat, Azt tették, amit tenniük kell, megelőzve a nagy játékokat, és segítve a sikeres passz elleni védekezést.

Speciális csapatrész:    4,

Egy kivétellel átlagos mérkőzés volt a speciális csapatrészek számára, a Patriots megakadályozta a Dolphins visszahordásait és a Dolphins megakadályozta a Patriots visszahordásait. A kivétel természetesen, Stephen Gostkowski kihagyott 49-yard field goal kisérlete az első negyedben, ami ívesen jobbra szállt. Éppenhogy mellé ment, de Gostkowski már hat mezőnygólt hagyott ki a szezonban. Végül nem volt jelentősége a végjátékban.

 

forrás: Mike Rodak/espnboston.com

Hozzászólások

2012. 12. 04. 18:44
GRAFI: A passzvédelmet miért húztad le és miért toltad feljebb a futás ellenit?
2012. 12. 04. 20:17
Passz ellen: elég gyenge volt a heti feladatsor, ehhez mérten módosítottam.
A futást viszont jól megfogták, nem véletlenül nem erőltették annyit a Miaminál. .
2012. 12. 04. 20:45
Értelek :)

Nekem a passz ellen most jobbnak tűntek a fiúk. A futás ellen, hát volt azért egy-két látványos bénázás,de a számok alapján mégis jók voltak.
2012. 12. 04. 18:47
admsnell
Erre a Gostkowskira előbb-utóbb ráfaragunk...
2012. 12. 04. 20:57
Ha konkrétan nem is miatta bukta el a 2007-es Super Bowlt a csapat, de én azóta egyszerűen nem tudom komolyan venni. Mindig érdeklődve figyeltem a körülötte kialakult "hisztériát" nem feltétlenül a Pats szurkolók között, hanem az NFL berkekben, amikor az elit rúgó kapcsán vhogy mindig előkerült Gost neve is.

2007-es Super Bowl emlékeztető:

Harmadik negyed első Pats támadás 7-3-as vezetésnél.

4-13-NYG 31 (6:49) (Shotgun) 12-T.Brady pass incomplete deep left to 10-J.Gaffney.

Ez kb. 49 yardos mezőnygól kísérlet lenne. Nem is olyan régen írta valaki, hogy valószínűleg azért nem küldték Gostot a pályára, mert az első félidőben volt egy oldalvonalon túlra rúgott kezdőrúgása (ez szabálytalan, automatikusan 40 yardról jöhet az ellenfél)..

A mai napig értelmezhetetlen számomra, hogy egy láthatóan alacsonypontszámú meccsen, hogyan fordulhat elő az, hogy a negyedik és 13-nak nagyobb esélye a sikerre passzjátékkal, mint az akár 50 yardos mezőnygólnak.

Ha az év legnagyobb meccsén nem lehet pályára küldeni a rúgódat ilyen helyzetben, akkor nincs rúgód. Különösen nem évente három millát kereső rúgód.

Nincs ha, de ezzel a három ponttal csak FG kellett volna a meccs végén, ha egyáltalán ugyanígy alakul a későbbi pontszerzések sora.
2012. 12. 04. 23:47
tomi-tomi
Sérülés? BB nem az a közlékeny fajta, ha egészségügyi dolgokról kell beszélnie. Még magához képest sem.
2012. 12. 05. 18:12
Ki tudja... ha egyszer megírja az önéletrajzát Belichick, remélem lesz ennek szentelve pár oldal. Nagyon kíváncsi lennék rá, mi volt a döntő ok.
Hozzászólás a(z) Ellenőrző - 13. hét bejegyzéshez