Menetrend
Szavazás

Ellenőrző - 14. hét

2012. 12. 13. 22:58
Szerző: GRAFI
Kategória: Ellenőrző

 A szezon talán legnehezebbnek vélt felmérője várt a Patriotsra Bostonban a 14. fordulóban. Az NFL éllovasát, a mindaddig 1 vereséggel álló, Houston Texanst fogadta Foxboroban a New England Patriots. A felmérő fontosságát tovább emelte, hogy a mérkőzést a forduló zárómeccseként, a mindig kiemelt figyelmet kapó hétfő esti időpontra tűzték ki. A meccs végül a vártnál simább Patriots győzelemmel zárult. Íme melyik csapatrész milyen érdemjegyet harcolt ki teljesítményével.

Edzői stáb:      5,

Az edzői stáb egy vereség után kritikát érdemel, mint pl. a Seattle Seahawks elleni vereséget követően a 6. játékhéten. Természetesen dicséret is jár neki egy olyan győzelem után, mint a hétfő esti volt. A Patriots támadósoráról nem kell sokat beszélni, de a védelem túl tudott lépni a két kezdő cornerback, Aqib Talib és Alfonzo Dennard sérülésén, és a Texans irányítóját, Matt Schaub 68.8 passer ratingen tudta tartani. Ez az edzők munkájának érdeme. Negatívumként a néhány problémás cserét lehet megemlíteni, ami egy elpazarolt időkérésbe került, és egy büntetés is kaptak, mikor 12 védő volt a pályán.

Passzjáték:     5,

A Patriots tudatában volt, hogy a Texans egyik gyengepontja a passz elleni védekezés, ezért a mérkőzésen ezt a pontot támadták, és mélységi passzokkal próbálkoztak, ami ritkán volt látható ebben a szezonban. Látszólag a gyenge emberfogásra alapoztak, ahogy az látható volt a tight end Aaron Hernandez második TD elkapásánál, de igazából igazi mestermunkát végzett az egység. Az érem másik oldalán a gyenge passprotection áll, bár Bradyt csak egyszer sackelték, viszont többször -- néhány esetben igen keményen -- földre vitték (a passz után - a szerk).

Futójáték:     4

Statiszikailag nem volt rossz mérkőzés a szempontjukból, hisz Stevan Ridley és Shane Vereen együttesen 112 yardot hozott 26 futásból ( 4.3 yard/futás átlagban). Viszont néhány eredménytelen futás harmadik-és-hosszú szituációkat eredményezett, amik fájdalmask lehettek volna egy szorosabb mérkőzésen. Egy másik dolog, amire figyelni kell: a labdavesztések. Ridley és Danny Woodhead (egy oldalpassz után) sem tudott vigyázni a labdára, szerencséjükre mindkét alkalomal egy csapattárs szerezte vissza a labdát.

Passz elleni védelem:     5,

Talán a szezon legjobb teljesítményét nyújtották. Az alaphangot talán az adta meg, mikor Devin McCourty natural safetyként, keresztezte Kevin Walter útját és egy nagyon fontos interceptiont szerzett a Red Zoneban. Még azután is, hogy Aqib Talib sérülés miatt elhagyta a pályát a második negyedben, képesek voltak Andre Johnsont visszatartani a kulcsszereptől. Ez azt eredményezte, hogy a running back Arian Foster lett a Texans második legtöbb elkapást szerző elkapója, és ez annak a jele, hogy a Patriots tökéletesen megoldotta, hogy a Houstont rövid passzos játékokra kényszerítse.

Futás elleni védelem:     5,

Nem volt tökéletes, hiszen a Texans át tudta lépni a 100 yardot (futásban - a szerk.), de az egységnek a liga negyedik legeredményesebb futójával Fosterrel kellett szembeállnia. Ő mindössze 3.1 yardos átlagot ért el 15 futásból. 23 yardos harmadik negyedbeli futásán kívül a váltótárs, Ben Tate alig 23 yardot hozott össze 7 futásából. Figyelembe véve, hogy a Texans hátrányban játszott, és ebből kifolyólag extra yardokat tudtak elérni (a védelemnek inkább passzra kellett felkészülni - a szerk.), nagyon impresszív teljesítmény.

Speciélis csapatrész:      5,

Wes Welker 31 yardos punt visszahordásán kívül az első negyedben, nem túl sok feljegyezni volt róluk a mérkőzés alatt. Stephen Gostkowski öt kirúgása mind touchback lett, és egyik csapat sem rúgott mezőnygólt. Mesko Zoltánnak volt egy puntja, ami miatt Scott O'Brien boszankodhatott, de összességében semmi jelentősséggel nem bírt a Patriot szempontjából.

forrás: Mike Rodak/espnboston.com

Hozzászólások

2012. 12. 14. 08:08
lipi
éééés ismét kötözködnék :).
A futásunknak 3-ast adnék. Amíg szükség volt rá, nem működött. Cserében a passzjátékot és a futás elleni védelmet sima 5-ösre értékelném. Ennél többet nem igen lehet tenni passzjáték során, mint amit produkáltunk.
Futni meg a garbage timeban tudtak egyedül. Fostert úgy vettük ki, az első 15mp-es megingás után, hogy egy idő után már meg sem próbáltak futni.
2012. 12. 14. 10:29
bara
a futás pont ezért volt jó: akkor tudtuk megcsinálni, amikor az ellen tudta, hogy úgyis az óra lepörgetésére játszunk:)
2012. 12. 14. 13:49
Lucius
Igen. De 30 pontos hátrányban a 4. negyed végén felteszem nem szakadt meg a védelmük, hogy megállítsa.
2012. 12. 14. 18:15
_bb
Nagy volt BB-től, mikor a Texans 2. játéka után időt kért, hogy helyre rakja a run D#-t...egyből meg is látszott a játékon...még az az alá sem kell!
2012. 12. 14. 23:16
daelaci
Remélem nem fogok nagy csalódást okozni, de azért kért időt BB mert 12 védőnk volt a pályán. Mondjuk az igaz hogy volt mit helyre rakni a fejekben.
2012. 12. 14. 23:22
loop80
Így igaz. De jól döntött, mint utóbb kiderült. :)
2012. 12. 14. 18:39
GRONK részt vett az edzésen!!!!
2012. 12. 14. 20:10
max350
Gronk, Gronk, Gronk!!!
Hozzászólás a(z) Ellenőrző - 14. hét bejegyzéshez