Menetrend
Szavazás

Ellenőrző - 15. hét

2012. 12. 18. 20:55
Szerző: GRAFI
Kategória: Ellenőrző

Sok hibával tarkított meccsen, mikor már minden veszni látszott, majdnem csodát láthatott a Gillette Stadion közönsége. A csoda ugyan elmaradt, és a teljesítmény összességében elég vegyes képet mutatott, de a küzdeni akarásból jelesre vizsgázott Bill Belichick csapata. 

Edzői stáb:    4

Nehéz Bill Belichicket a challengért hibáztatni,  mikor a Patriots második negyedbeli puntjakor a 49ers visszahordója, Ted Ginn látszólag elejtette azt. De végtére a Patriots elvesztette a challenge-t, így ez mindenképpen a negatívumok közé tartozik. A Game management igazából elfogadható volt Belichicktől. Az hogy a csapata 28 pontos hátrányból fel tudott állni, mindenképpen erős mentális felkészültségről tanúskodik, ami kifizetődő lehet a következő hónapban.

Passzjáték:    4

Az időjárási viszonyok ellenére, Tom Brady karja lendületben volt, hisz 65 passzkisérlete karrierje során a legtöbb, a csapat történetének pedig második legtöbbje. A 443 passzolt yard szintén a második legtöbb a csapat történetében. Két labdaeladása - az első egy rossz döntésből született - sokba került a csapatnak. A passzvédelem tulajdonképpen jól muzsikált, rekordmennyiségű passzkisérlete ellenére csak háromszor sackelték.

Futójáték:     3,

Ez Danny Woodhead meccse volt, a veterán játékos akkor hozta a yardokat, amikor arra a legnagyobb szükség volt. A szezon eleji erős kezdés után Stevan Ridley teljesítménye visszaesett az elmúlt hetekben, és csak 2.6 yardos futásonkénti átlagot ért el vasáenap este. Még lényegesebb, hogy a labdavesztése nagyon nagy hiba volt, és ez vezetett ahhoz is, hogy Woodhead vegye át a stafétát attól a ponttól. Egy felvetődő gondolat: Brandon Bolden visszatért az eltiltásból, de nem játszott a mérkőzésen.

Passz elleni védelem:    3/4

Ahogy sejteni lehetett, a 49ers támadósora 39-szer próbálkozott futással, tehát a passzjáték nem csak kiegészítő szerepet kapott a támadásaikban. Az első éves kezdő, Colin Kaepernick eredményes volt, 4 touchdown passzt adott, egy kivételével a kedvenc célpontjának, Mario Manninghamnek még úgy is, hogy kedvenc elkapója, Mario Manningham nem játszott. Egyetlen hibája -- a safety Devin McCourty által elkapott interception -- sokba került, de nehéz idegenbeli körülmények között született, egyébként meg nem úgy nézett ki, mint egy olyan irányító, aki mindössze az ötödik meccsén kezdő. Egy lépést hátrébb lépett ez a csapatrész.

Futás elleni védelem:     4,

Nem számítva Dashon Goldson 31-yardos megiramodását a fake punt után, a 49ers 149 yardot futott 38 próbálkozásból, Frank Goret  83 yardon tartva 21 futásból. Figyelembe véve, hogy a 49ers és Gore elég nagy feladat elé állítja az ellenfelek védelmét, a Patriots védelmének ezen része elég jól állta a sarat. Nem ez volt az oka, hog a New England elveszítette a mérkőzést.

Speciális csapatrész:    2/3

A mérkőzés bizonyos szempontból hasonlított a Patriots 2. heti, Cardinalstól elszenvedett vereségre, elsősorban abban, hogy a speciális csapatrész hibái a legrosszabkor jöttek. Jelen esetben, a 62-yardos kick return LaMichael Jamestől, pillanatokkal azután, hogy 28 pontos hátrányból felállt a csapat, teljesen demoralizáló volt. Továbbá a büntetések az egymást követő punt visszahordásoknál a negyedik negyedben sem azok, amit egy bajnokságra törő csapattól elvárnánk. Nem azt a mindhárom szempontból összetett footballt  láthatuk, amit Belichick annyira kedvel.

 

forrás: Mike Rodak/espnboston.com

Hozzászólások

2012. 12. 18. 21:49
gronk93
Fafej veterán játékos??? :o
2012. 12. 18. 22:55
tomi-tomi
Igen, harmadik profi évüktől kezdve veteránnak hívják őket. Nekik ezt jelenti. Mi tapasztaltnak mondanánk inkább, nálunk a veterán hordoz öreg(edő) jelentést is.
2012. 12. 18. 22:47
Croaker
Valami bibi van.
"The 49ers have declared injured receiver Mario Manningham out for Sunday night's game against the Patriots. "

Nem adhatott neki TD passzt senki.

Ez az eredeti szöveg a blogról:
"But first-year starter Colin Kaepernick was effective, throwing four touchdown passes, even without one of his top targets in Mario Manningham"

Ez ugye azt jelenti, hogy "még a legjobb elkapója, Mario Manningham nélkül is dobott 4 TD-t".

Bocs, nem akarok bele okoskodni, csak segítő szándék vezérel!
2012. 12. 18. 23:59
Tzimisce
Igen, ez engem is meglepett.
Pontosan azt jelenti, hogy az egyik legjobb elkapója MM nélkül is 4 TD.

Sajnos a speciális csapatrész nagy hibát vétett kétszer is, az egyik a fake punt, de egy ilyet be lehet nézni, (mondjuk nem 31 yardért) a másik pedig a 62 yardos return.

A passz elleni védekezésünk az első félidőben a tavalyi borzalmakat idézte, reméltem, hogy idén már nem látok ilyeneket....
2012. 12. 19. 07:56
lipi
A passz elleni védelmet én nem látom ennyire borúsan. Sőt. Dennard kiválásáig, hozták az elvárt szintet. (Utána Arrington kikerült oldalra és jött a szokásos szívás). A védelem a kapott 41 pont ellenére jól muzsikált. (41-ből 14-et az O-nk rakott fel). Sorozatosan félpályáról jöhetett a 49ers. Sőt, az 1. félidőben az O-nk gyakorlatilag 3&outokon kívül mást nem produkált, pályán tartották a védelmet.
2012. 12. 19. 14:34
Burkus
Én pont ezért látom borúsan a passz elleni védelmet. Gyak. nincs depth. Amióta Talib itt van és Dennard kezdő lett, DMC pedig safety, stabilizálódott a secondary többé-kevésbé. Ha bármelyik megsérül, máris borul az egész, ott vagyunk, ahol tavalyelőtt-tavaly-a szezon elején voltunk. (Megjegyzem, két TD-t Dennard-ról kaptunk.)

A meccs azt bizonyította a jövendő ellenfeleknek, hogy "kipasszoljuk a Pats-védelmet" játék még mindig működik. Ez pld. a várható Broncos meccs előtt jó előjel, de mi még Daltonból is tudunk királyt csinálni!
2012. 12. 19. 14:56
Dennard hibájából 1 TD kaptunk, amikor Moss megverte, a 2.-nál 2 WR-t kellett volna egyszerre fognia, mert DMC inkább Talib-nak segített, aki 1-az-1-ben levette akkor Moss-t!
Márpedig 2 WRt nehéz egyszerre fogni!
2012. 12. 19. 08:07
lipi
Sajnos a futójátékunk nagyon visszaesett. Meccsek óta nem tudja produkálni az idény elején látott formát. Bolden mellőzését nem érzem olyan meglepetésnek. Jelentősen túl van értékelve a szuroklói körünkben. Sajnos nem BJGE 2.0 a srác. Sokkal jobban zavar Vereen gyenge fejlődése. Egy 2. körös futótól a 2. évében sokkal többet várnék. Epizód szerepe van a csapatnál. Lassan a rá lehet ütni a bust jelzőt...
A speciális egység pedig legnagyobb jóindulattal is 2-es. Beszívott fake punt, masszív visszahordások az ellentől, szar puntok. Nagyon nagy szerepük volt benne, hogy folyamatosan jó mezőny pozícióból jöhettek a Friscóiak. Pedig már pont elkezdtem hinni, hogy nagyon jó kis ST egységünk van...
Az edzói stáb is max 3-as. Nincs magyarázat az első félidőre. 3 pont. 3. Egy TB, Welker, Hörni, Lloyd és egy top 10 támadófal segédletével. Egy félidőn keresztül nem jött válasz a 49ers védekezésére. A játékosok görcsösek voltak. Szóval nem ez egy sikeres, 4-es osztályzat ismérvei :).
A többivel egyet értek :)
2012. 12. 19. 14:59
szerintem a sok drop-ról, Fumble-ról, INT-ről, meg hasonlókról nem igazán tehet az edzői stáb! Nagyon szarul játszottak a srácok az 1. félidőben
2012. 12. 19. 10:58
Lucius
Csak egy ki kötözködés: TB 2 intjéből a második inkább Hörié volt, az elsőből pedig nem kaptunk pontot. Azért ez olyan "sokba nem került".
Amúgy Brady szerintem falembernek is jó lenne, olyan ügyesen blokkol (valamilyen Jedi erőt használhat, mert én úgy láttam nem ért hozzá az ellenfélhez :)).
2012. 12. 19. 11:02
Lucius
Egyébként 2 alkalommal is próbált TB Welkernek hosszú passzt adni, mikor két fejjel magasabb védők voltak körülötte (nem is értem, hogy látta meg a védők között). Azért Welkert nem erre találták ki...
2012. 12. 19. 11:32
piszkosfred
Csak én láttam úgy, hogy az INT előtt Welkert az egyik védő alaposan visszarángatta?
Brady sztem nagyot játszott, és nem feltétlenül értek egyet azzal az indoklással, hogy végig jól megvédték mert csak 3 sack volt ellene. Az első félidőben sokszor mintha nem is lett volna fal előtte, a sacktől nem egyszer csak a zsenialitása mentette meg. A falunk csak azután tudott stabilabb teljesítményt nyújtani, miután az egyik Smith lekerült a pályáról.
2012. 12. 19. 12:35
Lucius
Kicsit visszahúzták, szerintem (és a kommentátorok szerint is) hátra is nézett egy pillanatra, mert várta a zászlót... ami miatt le is maradt annyira, hogy sima INT legyen. De az mindenképpen rossz gondolat volt TB-től. Aki szerintem is jól játszott, ennek ellenére is.
2012. 12. 19. 14:15
chateautorres
Az a csapda ebben a TB hosszú játékban, hogy csinálni kell, mert nem adhatjuk fel teljesen a mélységi játékot, és legalább az illúziót fenn kell tartani hozzá, csak nem igen van megfelelő elkapógárda ehhez, illetve inkább úgy fogalmaznék, hogy az elkapóink csak egy az egyben alkalmasak erre a játékra, ha a földön megverik a védőt. Mint pl. Lloyd meg is tette. Ha már két védő van, akkor hiányzik az elkapó magassága, s ilyenkor halál pontos passz kellene, különben sikertelen. TB az egész idényben próbálkozik ezzel, de többnyire csak becsületből, a remény legkisebb jele nélkül, és inkább eleve túl/el dobja, nehogy INT legyen. Nincs mese, alacsonyak az elkapóink, vagy nem elég gyorsak, vagy nem tudják eléggé szabaddá játszani magukat. És persze Gronk nagyon hiányzik, mert ő két védő figyelmét is lekötné, és abban a légtérben is képes elkapni, ahol senki más.
2012. 12. 19. 14:48
Lucius
Igen... lehet, hogy tényleg direkt dobja túl őket, nehogy INT legyen. Lehet, hogy Welkert el kellene engedni (szerintem el is fogjuk), és az "árából" lehetne egy komolyabb WR szerezni Lloyd mellé és még maradni is pénz bőven. Bár sajnálnám Welkert is...
2012. 12. 19. 15:16
lipi
És egy meccsenként 2-3 játékért eldobnád a liga legjobb slot elkapóját, akinek meccsenként 8-12 elkapása van?
Welkerrel az a gond, hogy kb pótolhatatlan. Ha idény végén elengedjük, akkor draftról/FA paicról kb 4-6 slot WR fog érkezni, és két-hárommal több helyet fog foglalni ez a poszt a rosteren, mint jelenleg... (Szerintem. Aztán lehet, hogy ezt a problémát is úgy kezeljük majd le, mint anno Sey elküldését...)
2012. 12. 19. 18:24
Lucius
2-3 nagy játékért...

De viccet félretéve!

Wes elleni érveim:

1, BB nem szereti, ha valaki pótolhatatlan, pláne, ha beszólogat neki

2, Welker is öregszik... pár éven belül komoly hanyatlás lehet a teljesítményében

3, "Középtávú" célpont sok van a Patsben (Gronk, Hernandez, Edelmam, Woodhead), hosszú meg alig.

4, Szerintem Edelman és Woodhead majdnem olyan jó, mint Welker

5, Welker elejtegeti mostanában a labdákat... (szerintem a Seahawks meccs is rajta ment el, mikor a 2 yardon elejtette és INT lett belőle)

Welker mellett szóló érvek:

Iszonyat jól játszik...:) Az, hogy sok labdát ejt el az meg azért van, mert sokszor tudja tisztára játszani magát.
2012. 12. 20. 01:43
Tzimisce
1. Ez tény, de meiatt nem küldjük el.
2. Igen, ezt én is mondtam már párszor a srácoknak, szerintem max 3 év van még a fickóban ezen kívül.
3. Ez igaz, azonban Brady már nem dob jól messzire, ráadásul nem is az Ő stílusa. 1 mélységi elkapó elég.
4. Ez sajnos nem igaz, bár szeretném, ha így lenne.
Edelman nagyon jó, de hiányzik belőle valami, hogy top elkapó legyen. Cserébe jobb returner mint Wes, és még a védelemben is tud játszani. Fiatal, ezért bátrabb.
Woodhead pedig futó. Jó keze van, nagyon illik a Pats gépezetébe, de futó. Remekül pótolja Faulkot, de WR-nek nem alkalmas. Ja és blokkolni is egész tűrhetően tud.
5. Ez viszont sajnos igaz...

Bár én is úgy véltem, hogy nem érdemes megtartani West, most azt mondom, hogy kell neki adni egy max 3 éves szerződést, és akkor még ki tud nálunk futni. Istenigazából egy 2+1-est adnék neki szívem szerint.
2012. 12. 19. 15:19
Arsenal
A Welker témához!
A Texans elleni meccsen, amikor Tom TD passz adott Donté Stallworthnek, előtte két passznál is Welker kiejtette a labdát és úgy emlékszem, hogy 3. próbálkozásnál ment a passz Dontének. Utána Tom mindenkivel lepacsizott, csak Westel nem pedig elmentek egymás mellett. Nem tudom, hogy ez szándékos volt-e, de mindenesetre furcsa.
2012. 12. 19. 19:38
Patriots NEB
Szép estét!
A SB drop óta,szerintem valami megszakadt TB és WW kapcsolatában.Rosszat tett szerintem Welkernek a huza-vona szerződés ügyben és nem biztos,hogy kedvére való volt a TAG.
Szerintem BB a szezon végén megválik Westől!
2012. 12. 19. 21:07
Lucius
Ezt mondtam én is... csak bővebben. :)
2012. 12. 19. 16:35
Croaker
Leszerződjük a Tíbóóót futónak vagy elkapónak :D

Úgyis eladja a Jets:
http://www.nfl.com/news/story/0ap1000000113615/article/tim-tebow-likely-to-seek-trade-or-release-from-jets

Már azt írják, hogy többé nem valószínű, hogy QB lesz :
http://www.nfl.com/news/story/0ap1000000113585/article/tim-tebows-career-as-nfl-quarterback-could-be-nearing-its-end
2012. 12. 19. 18:30
Lucius
Úgy tudom komolyan szó volt róla a szezon előtt is a Patsnél. Szerintem BB-ék tudnák mire használni... Lehetne vele egy csomó trükkös játék. Esetleg rövid jardos szituációknál kifejezetten hasznos lehet.
2012. 12. 19. 19:43
Patriots NEB
Én egyáltalán nem hibáztatnám BB-t a challenge-ért!Akárhányszor néztem vissza az ominózus esetet,mindig úgy láttam,hogy a védő lábához ért a labda.Az elemzők is így értékelhették és valószínűleg jelezték is.Aztán amit előadtak a zebrák szabálytalanságnak ill. magyarázatnak,még az ESPN kommentátorai sem értették.
2012. 12. 20. 09:50
Lucius
Nem azon ment el a meccs, szerintem jól tette, hogy megpróbálta. Amúgy meg olyan challenge-ért nem hibáztatnék senkit, amin a bírók is negyedórát gondolkodnak.Abszolút kétesélyes volt, és nyerni sokkal többet lehetett vele, mint veszteni.
Hozzászólás a(z) Ellenőrző - 15. hét bejegyzéshez