Menetrend
Szavazás

Ellenőrző - 6. hét

2012. 10. 17. 20:10
Szerző: GRAFI
Kategória: Ellenőrző
Múlt heti értékelésünkhöz hasonlóan ismét osztályozzuk a hétvégi "felmérőn"  elért eredményeket, sorra végignézve a csapat egyes részegységeinek és az edzői stábnak a tevékenységét.

Edzői stáb:    2/3

Minden bizonnyal a leggyengébb meccs volt ebből a szempontból a szezon ilyen korai szakaszában. A legvitatottabb talán az első félidő végén Tom Brady ellen ítélt intentional grounding büntetés volt. Belichick elmondása szerint agresszívak akartak lenni, és pontokat szerezni, de végül üres kézzel kellett elhagyniuk a pályát a nagy siettségben, mikor kapkodniuk kellett, hogy rossz passz esetén maradjon még idő. Az említett play előtt is elvesztegettek 15 másodpercet, mikor későn kérték ki az időt. Ha annyival több idő lett volna, talán nem kellett volna annyira kapkodni, és sikeres lett volna a játék.  A második félidőben elvesztettek két időkérést: egyíet egy majdnem lejáró támadóidőnél, egyet pedig mikor 12 ember volt a pályán. (bár ezek csak közvetve az edzői stáb hibái)

Passzjáték:    3

Két teljesen ellentétal félidőt láthattunk. Brady passzainak 70 százaléka volt sikeres az első félidőben, az öszes elkapójának dobálva a labdát. A második félidőben mintha 180 fokos forsulatot vett volna.A félidőt követő két interceptionje nem vezetett közvetlenül Seahawks pontszerzéshez, de elpazarolt lehetőségek voltak, különösen a vörös zónában a Seattle safetyjének, Earl Thomasnak dobott pickje.

Futójáték:    3,

Két pozitív dolog itt. Az egyik, hogy a Patriots nem veszített labdát futáskor, ez fejlődés egy olyan területen, ami problémás volt az elmúlt hetekben. A másik Danny Woodhead volt, aki nagyon jól teljesített több kulcsszituációban (4 futás, 25 yard), futás és elkapás után is. A negatív oldalon Stevan Ridley áll, akinek egy jó pillanata sem akadt, lehangolóan alacsony, 2.1 yardot hozva átlagosan futásonként (34 yard 16 futásból).

Passz elleni védelem:    2

A Patriots másodvédővonalának (secondary -  a szerk.) gyenge teljesítménye még szörnyebb annak tudatában, hogy a Seahawks az  NFL második leggyengébbje volt a passzjátékban a mérkőzés előtt (169.7 passzolt yard mérkőzésenként). Az újonc QB, Russell Wilson 293 yard ot passzolt, 27 dobásából 16 volt sikeres, de a leglényegesebb statisztikai adat, hogy nem dobott interceptiont. A Seattle 6 leghosszabb játéka mind 20 yard feletti passz volt, négy az 1., kettő a 4. negyedben. Wilson a legjobbját nyújtotta már az első percekben is -- aminek köszönhetően Kyle Arrington is le kellett cserélni-- és a végén is, amikor a kulcsfontosságú 51 yardos passzt dobta Golden Tatenek, a cornerback Devin McCourty felett. A büntetések is problémát jelentettek ismét.

Futás elleni védelem:   4

A Patriots viszonylag hatékony volt a futás megállításában, 85 yardot kapva 26 futásból, ami 3.3 yard/futást jelent átlagosan. Nem hagyták, hogy Marshawn Lynch diktálja a tempót, de összességében nem a legjobbjukat nyújtották. Az újonc, Robert Turbin jobban sziporkázott, 27 yardot ért el 5 futásból, közte egy 11 yardossal.

Speciális csapatrész:   3

Egy játék volt, ami számmottevő mértékben rontotta az értékelésüket: Meskó Zoltán 39 yardos puntjával - 2:48-al a mérkőzés vége előtt - Leon Washington 25 yardot haladva a Seattle 43-yardos vonaláig jutott. Maga a punt nem lett volna rossz, hisz a 18 yardos vonalig szállt, de az egység számos hibájának köszönhetően a Seahawks remek pozicióból vághatott neki a győzelmet érő támadásnak. Amikor az egységnek leginkább kellett volna, nem tudott helytállni. Danny Woodhead váltotta Devin McCourty az első öt mérkőzés visszahordásai után, de ő sem volt eredményesebb. Wes Welker 4 puntot hordott vissza, 17 yardos átlaggal.

forrás: espnboston.com

 

Hozzászólások

2012. 10. 17. 20:43
lipi
Jószívű a tanár úr! :)
A passz elleni védelmet nem nevezném elégségesnek. Sima karó.
A speciális csapatrész 2/3. Megint nem tettek semmit a meccshez, sőt az ellenfélnek adtak jó mezőnypozíciót, pont az említett játéknál, kritikus szituációban. Meskónak sem ez volt az élete meccse... (Mellesleg tényleg Slater az egyetlen, akinek van fogalma az ST játékhoz? Amint megsérült, élből jött a visszahordás.)
Egyébként egy külön misét megérne, hogy most hogy kitakarítottuk az ST only játékosokat, mennyivel esett vissza a return játékunk, és mennyivel jobb pozícióból támadnak az ellenfelek. Így érzésre nem sok különbség van...
2012. 10. 17. 21:20
dajkatom
Egyet értek lipivel. A passz elleni védelem egy bődületes nagy karó. A liga egyik leggyengébben passzoló alakulata 6 big playt csinál ellenünk egy rookie QB vel, ezt nem nevezném elégségesnek.
2012. 10. 18. 00:24
Dreamboy1
Sziasztok!
Remélem az NFC West nem lesz a mumusunk az idén, eddig 2-ből semmi mindegy, hogy otthon játszunk ellenük vagy idegenben. Csak csatlakozni tudok lipihez a tanár úr tényleg jószívű volt most. Nem csak a passz elleni védelemmel de az edzői stábbal is. Amikor a 4 negyedben 3 percnél megkaptuk a labdát offens részről azok a play hívások szörnyűek, 2 vérszegény futás + egy gyenge passz kísérlet. Nem is értem mintha nem akartunk volna 1st down-t csinálni, most így vissza nézve még rosszabb. Remélem a Jets ellen minden jól fog működni.
GO PATS
Hozzászólás a(z) Ellenőrző - 6. hét bejegyzéshez